Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-08-08, 21:13
Το avatar του χρήστη Panos_ole
Panos_ole Ο χρήστης Panos_ole δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: P.faliro
Προεπιλογή Πολυ ωραιοι συνειρμοι !!!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kiklonas
O Tόλκιν δεν με ενδιαφέρει τι πίστευε ο ίδιος για το έργο του με ενδιαφέρει πως προωθήθηκε το έργο του ως έργο ενός μεγάλου παραμυθά που είχε σκεφτεί φοβερά και τρομερά πράγματα και που ουσιαστικά πρόκειται για μια συρραφή όλων των μυθολογιών του κόσμου και όλων των θρησκειών.

Μήπως ο καλοκάγαθος μάγος Γκάνταλφ που ήταν γκρίζος στην αρχή και έπεσε μέσα στο ηφαίστειο και πολέμησε και επιβίωσε από το τέρας εκείνο και επανήλθε φωτεινός και άσπρος και δυνατότερος σας θυμίζει κάτι από Ιησού Χριστό; Λέω εγώ μήπως τώρα.... Μήπως ο Ιησούς κατέβηκε στον κάτω κόσμο για να δώσει την μάχη με το τέρας που λέγεται θάνατος και επανήλθε με την ανάσταση του πιο λαμπρός και πιο δυνατός παρα ποτέ;;;;;

Μήπως το μάτι του κακού (δεν θυμάμαι πως το λέγαν) που βρισκόταν πάνω στον πύργο σας θυμίζει κάτι από το μασωνικό μάτι στην πυραμίδα που εποπτεύει τα πάντα;;;;

Μήπως τα ξωτικά σας θυμίζουν κάτι από τα τάγματα αγγέλων; Μήπως το οτι αν ζευγαρώσουν τα ξωτικά με ανθρώπους χάνουν την αθανασία τους σας θυμίζει κάτι από την θεωρία των Νεφελίμ;

Μήπως ο άκακος Φρόντο σας θυμίζει κάτι από "αμνός θεού ο αίρων την αμαρτία κόσμου"???????

Είναι πάμπολλες οι ομοιότητες που έχει το συγκεκριμένο έργο με θρησκείες του κόσμου μας και είναι ντροπή να λέει ο συγγραφέας πως πρώτος αυτός τα σκέφτηκε.
Καλησπερα και απο εμενα...
Μου αρεσαν πολυ οι συνειρμοι του Κυκλωνα, και περισοοτερο απο ολους αυτος που μιλαει για τον Ιησου που νικησε τον Θανατο.!!!
Και αν σκεφτουμε οτι ολα αυτα που περιγραφει το εργο του Τολκιν ειναι ενα παραμυθι και μονο...σας εχω καλα νεα.!!!
Ο Ιησους ΟΝΤΩΣ νικησε το θανατο και διελυσε τα δεσμα του, γιατι "δεν ηταν δυνατον να κρατειται απ ΄αυτον"
Θαρσειτε !!!

Παναγιωτης
I believe in Jesus, I believe He is the Son of God, I believe He died and rose Again, I believe He paid for us All. And I believe He's here now, standing in our midst, here with the power to heal now and the Grace to forgive.
Απάντηση με παράθεση