Νομίζω πως ο agaliarep έκανε μια πολύ επιτυχημένη και σαφή ανάλυση περί του έργου του Τόλκιν . Έπιασε τα μυνήματα σε βάθος και κατά τη γνώμη μου τα απέδωσε παραστατικότατα. Κι εγώ τη πρώτη φορά που προσπάθησα να δω τις αλληγορίες στον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών", συνδύασα την εποχή που γράφτηκε το έργο καθώς και τη ζωή του Τόλκιν.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Panos_ole
Μου αρεσαν πολυ οι συνειρμοι του Κυκλωνα, και περισοοτερο απο ολους αυτος που μιλαει για τον Ιησου που νικησε τον Θανατο.!!!Και αν σκεφτουμε οτι ολα αυτα που περιγραφει το εργο του Τολκιν ειναι ενα παραμυθι και μονο...σας εχω καλα νεα.!!!Ο Ιησους ΟΝΤΩΣ νικησε το θανατο και διελυσε τα δεσμα του, γιατι "δεν ηταν δυνατον να κρατειται απ΄αυτον"Θαρσειτε !!!Παναγιωτης
|
Μάλιστα, οι γνωστοί προπαγανδιστές του χριστιανισμού δεν χάνουν ευκαιρία και σε ότι βρουν χώνουν και ένα Χριστό μέσα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Να σας πω λοιπόν Κυκλώνα και Παναγιώτη (με τον κυκλώνα τα έχουμε πει ουκ ολίγες φορές διότι τυγχάνει παλιός) κάτι που πιθανόν αγνοείτε είτε επειδή επιλέγετε να το αγνοήσετε είτε επειδή οι γνώσεις σας σταματάνε στη καινή διαθήκη, ότι το θάνατο τον νίκησαν πριν τον Χριστό πολλοί ακόμα, όπως ο Διόνυσσος, ο Ορφέας, Ο Μίθρας κ.α., επίσης τα ξωτικά θα μπορούσαν να είναι οι αρχαίες ελληνικές νύμφες Ναϊάδες, που ζευγάρωναν με θνητούς και σε σχέση με τα ξωτικά του Τόλκιν είναι πιο κοντά στη φύση από τα νεφελίμ. Οπότε ο Τόλκιν θα μπορούσε απο διάφορους άλλους να έχει πάρει τις ιδέες του. Λοιπόν δεν θα αναφερθώ παρετάιρω γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα.