Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από teoilio
Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, το "ρε" και άλλες αγενείς προσφωνήσεις δείχνουν την ποιότητα του συνομιλητή. Αν μη τι άλλο προσδίδουν αγένεια, και δεν προσβάλλουν μόνο αυτόν στον οποίο αναφέρεσαι αλλά και τον ευατό σου τον ίδιο. Ίσως έσφαλα που σε αποκάλεσα προπαγανδιστή (αν κι εσένα προσωπικά σε πήρε η μπάλα χωρίς να φταις) αλλά δεν το έκανα με αγένεια. Ήμουν και παραμένω κύριος απέναντί σου.
Να σου ξεκαθαρίσω πως δεν με ενόχλησε η έκφραση των απόψεών σου και δεν με ενοχλεί γενικώς ότι κι αν πιστεύεις ότι κι αν λες. Εκείνο που με ενόχλησε είναι πως σε κάθε θέμα που ανοίγεται, ορισμένα άτομα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλλουν τη θέση της ορθοξίας και του Χριστού, αασχέτως με την υφή και το θέμα. Σε αυτούς αναφερόμουνα κι αν σε πήρε κι εσένα η μπάλα τότε σου ζητώ συγνώμη και ανακαλώ ως προς το προπαγανδιστής.
Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνείς με τις ασυναρτησίες που μπορεί να λέω κατ εσέ, και φυσικά και είσαι ελεύθερος να κρίνεις και θετικά και αρνητικά τι απόψεις του καθενός, αλλά νομίζω πως οφείλεις να απευθύνεσαι στους συνομιλητές σου με τον τρόπο που σου απευθύνονται. Αν υπήρξα αγενής απέναντί σου τότε καλά έκανες και ήσουν αγενής. Αλλά δεν νομίζω πως έκανα κάτι τέτοιο. Όσο για το "προπαγανδιστής" ήταν μια, ίσως ατυχής, προσωπική άποψη χαρακτηρισμού, γι' αυτό και την ανακαλώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήμουν αγενής απενάντί σου...σκληρός και άδικος ίσως, αλλά όχι αγενής. Οπότε δεν υπάρχει θέμα άνεσης όπως λες, αλλά παιδείας. Και να είσαι σίγουρος πως αν μου ξαναμιλήσεις με αγέναια πάλι θα κρίνω την ποιότητα του χαρκατήρα σου.
Τα παραπάνω δεν θα τα σχολιάσω γιατί θα πρέπει να ξεφύγουμε κατα πολύ από το θέμα, από το οποίο ήδη ξεφύγαμε και ζητώ συφνώμη γι'αυτό. Δεν δυσφορώ με τίποτα που έχει να κάνει με τη θρησκεία γιατί πολύ απλά έχω απελευθερωθεί από τα δεσμά οποιασδήποτε θρησκείας χρόνια τώρα. Απλά σου εξήγησα τι με ενόχλησε. Αυτά κι απο μένα φιλικά.
|

Ok... πειστηκα οτι εισαι καλοπροαιρετος (το εννοω σοβαρα !!!)
Δεν αντιπαρατιθεμαι μαζι σου, γιατι δεν εκανες κατι εκουσια για να με πειραξεις.. Συγνωμη για το "ρε¨, δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου !!
Μονο μια αποσαφηνιση καλοπροαιρετη...Το "ρε" ειναι οντως μοριο αγενειας οταν ολοκληρωνεται μια προταση με αυτο.(ετσι νομιζω...)
Οταν ομως αναφερεται
μεσα στην προταση, τοτε υπονοια αγενειας δεν υπαρχει, ειδαλλως ειμαστε αν οχι ολοι τοτε οι περισσοτεροι αγενεις.
θελω με τη σειρα μου να σου πω και εγω, οτι, δεν τη παω με τιποτα τη θρησκεια και οσα αυτη επιτασσει. Τουλαχιστον οχι στη κατασταση που βρισκεται αυτη τη στιγμη. Τη δε "εμμονη" μου με τον Χριστο την αναφερω λογω σοβαρων προσωπικων βιωματων μαζι του, που θα μπορουσα να σου αναπτυξω μονο αν εσυ θα το ζητουσες.
(και μονο ετσι...)
Οχι για να σου κανω τον καλο, αλλα θεωρω οτι αδικως σε χαρακτηρισα, ανακαλω, και περιμενω και απο τη μερια σου να "κλεισει" το θεμα, αν και νομιζω οτι αυτο εχει ηδη συμβει...
Υ.Γ ...για την ιστορια...αν ριξεις μια ματια στα θεματα στα οποια εχω κατα καιρους συμμετασχει, θα δεις οτι καθε αλλο παρα ανταποκρινομουν συμφωνα με το πως θα αξιζε στον καθενα, ως προς τους τροπους ευγενειας και καλης συμπεριφορας εκ μερους μου..
Κανε αμα θες ενα κοπο και ψαξε...νομιζω θα βοηθηθεις στο να καταλαβεις για τι πραγμα ακριβως μιλαω..
Να εισαι καλα
Παναγιωτης