Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-11-08, 02:12
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

Οκ φίλε wasd νομίζω ότι έχεις δίκιο και έχω λάθος.Σοβαρά το λέω.Ό,τι και να διαβάσει κανείς αν δεν έχει προσωπικές εμπερίες δεν μπορεί να πειστεί για κάτι.Ή μπορεί να πειστεί από άτομα που θεωρεί αυθεντίες αλλά και πάλι δεν έχει κανένα νόημα να πιστεύεις σε κάτι για το οποίο δεν έχεις προσωπική εμπειρία.Όμως να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν δέχεσαι εσύ τα φαινόμενα αυτά,όσα σου έγραψα είναι αληθή.Και δεν τα είπα με ύφος προτροπής αλλά φιλικό.

Για να πω και εγώ τη γνώμη μου,δεν αναφέρομαι στο θέμα των Αραουκανών,το εξαιρώ αυτό,αλλά γενικά στο ζήτημα της παρουσίας Ελλήνων,είτε Μινωιτών ή ναυτικών της Κλασσικής Ελλάδας στην Αμερικάνικη ήπειρο.Δεν υπάρχει καμία αναφορά,αν εξαιρέσουμε ένα "σκοτεινό" κομμάτι του Πλούταρχου στην αρχαία Ελληνική γραμματεία και πρέπει πιστεύω να λάβουμε σοβαρά υπ'όψην μας την αναφορά του Πλάτωνα ότι ο Ατλαντικός Ωκεανός και συγκεκριμένα η περιοχή της θάλασσας των Σαργασσών ήταν καλυμένη από λάσπη και ήταν αδύνατο να την διαπλεύσει κανείς.Κατά την προσωπική μου άποψη πάντα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ'όψην μας αυτή την πληροφορία ως κάτι διασταυρωμένο,τουλάχιστον την εποχή του Πλάτωνα.Δεν πιστεύω να έλεγε κάτι τέτοιο χωρίς να θεωρείτε γνωστό στον κόσμο την εποχή του.Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας την πει.Οπότε και για το θέμα των Αραουκανών και γενικά κοινών πολιτισμικών στοιχείων αν υπάρχουν μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής,θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να τα αναζητήσουμε σε παλαιότερες εποχές,πιθανόν να τα συνδιάσουμε με την Ατλαντίδα.

ΥΓ:Μηνά,δηλαδή όλα αυτά περί Μεάνδρων και Μεδουσών στην Αμερική που τα αναπαράγουν σε 10άδες βιβλία και περιοδικά σήμερα είναι απλά ένα παραμύθι της Χούντας και εντελώς αβάσιμο;;;;Απορώ με το θράσσος κάποιων κυρίων!!!!!!!