Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-11-08, 10:15
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
ΥΓ:Μηνά,δηλαδή όλα αυτά περί Μεάνδρων και Μεδουσών στην Αμερική που τα αναπαράγουν σε 10άδες βιβλία και περιοδικά σήμερα είναι απλά ένα παραμύθι της Χούντας και εντελώς αβάσιμο;;;;Απορώ με το θράσσος κάποιων κυρίων!!!!!!!
Δηλαδή απαγορεύεται να σκεφτεί κάποιος άλλος λαός κάτι τόσο απλό όσο οι Μέανδροι;;; (Μέδουσα δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου...)
Έχουμε το παγκόσμιο copyright και κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει;;;
Να μου έγραφες για κολώνες ιωνικού ή δωρικού ρυθμού πάει στο διάολο - όμως για κάτι τόσο απλό!!! Δηλαδή με πόσο πιο απλά σχέδια θα διακοσμούσαν τα κτίρια τους, τα κεραμικά τους ή τα ρούχα τους;
Μήπως τελικά δεν είναι τόσο θράσος, αλλά είναι η αλήθεια που δυσκολεύεστε να την δεχτείτε γιατί είναι πολύ πιο απλό να πιστεύετε στους πόθους σας;;;

Πάρε για παράδειγμα: μερικά από τα γλυπτά των Μάγια της παραθαλάσσιας ζώνης δείχνουν barmudos - γενειοφόρους δηλαδή άντρες. Οι ιθαγενείς άντρες όμως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ γένια... Δεδομένου όμως ότι τα γλυπτά τα πήραν από την θέση τους πριν από χρόνια δεν ξέρουμε εάν απεικονίζουν Βίκινγκς ή είναι οι πρώτες απεικονίσεις των Ισπανών... Το θέμα το έχω αφήσει χωρίς να το προχωρήσω από το 1995 και δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε πάμπολα στοιχεία ότι ο πολιτισμός των Αζτέκων και των Μάγια συνέχισε να ζει σε ανεξάρτητους θύλακες μέχρι και το 1600, προτού αυτοί οι θύλακες εξαφανιστούν από τις αρρώστιες που έφεραν οι λευκοί...
Το ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει ένα: τα στοιχεία. Οι αρχαιολόγοι μπορούν να σκάψουν (ΣΚΑΨΟΥΝ) σε τοποθεσίες και να μελετήσουν. Όπως και κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την γλώσσα των Μάγια μετά το 1985...

Αλήθεια the_black_planet, καμία αντίρρηση για το κείμενο το κείμενο που έβαλα με τον χάρτη του Πίρι;;;

Παράθεση:
A) κανένα καλό βιβλίο περί αυτού προτείνεις my friend?
ΑΧΑ!!!!
Εδώ λοιπόν προκύπτουν οι εξής ορθές ερωτήσεις:
α) Δεν έχεις βιβλίο για τους Αραουκανούς ή για τους υπόλοιπους ιθαγενείς ινδιάνους;
β) Εάν δεν έχεις πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο μίστερ παραψυχολογία λέει την αλήθεια - βασίζεσαι μόνο στα λόγια του και στο βιβλίο του;
γ) Θα ζητούσες βιβλίο εάν εγώ δεν έγραφα τις λογικές αντιρρήσεις μου;
δ) Θα ζητούσες βιβλίο εάν εγώ δεν έγραφα "ξέρετε την ιστορία των Αραουκάνων";
ε) Και εν τέλει: θα ζητούσες ποτέ βιβλίο εάν ο κύκλος των συζητητών ήταν μόνο από "ένθερμους" που πιστεύουν ότι μέχρι και οι Αϊνού στην Ιαπωνία είναι Έλληνες;;;
Και οι επόμενες ερωτήσεις:
1) Είσαι έτοιμος να δεχτείς τα γραφόμενα ενός βιβλίου που πάει κόντρα σε αυτά που έχεις ήδη διαβάσει;
2) Είσαι έτοιμος να πιστέψεις ότι ο άνθρωπος (ή οι άνθρωποι) που έγραψαν το βιβλίο για την ιστορία των Αραουκάνων είναι ιστορικοί και όχι "άνθρωποι σκοτεινών κυκλωμάτων που θέλουν να καταστρέψουν την πραγματική ιστορία των Ελλήνων";
3) Με πόσα βιβλία ή με ποιές αρχαιολογικές αποδείξεις μπορείς να πειστείς ότι τα γραφόμενα του μίστερ παραψυχολογία είναι λανθασμένα;
4) Οι χρονολογίες έχουν κάποια βάση; Ένα βιβλίο του 1963 μπορεί να είναι αληθές ή ένα βιβλίο του 1995 μπορεί να είναι ψευδές;

Παράθεση:
τώρα, αν το πείς εσύ,οτι κινητήρας 1000cc ''βγάζει'' 3500 ίππους σημαίνει οτι θα κονομήσεις.. στο εύχομαι..
ακόμη πιό περίεργο είναι να βγεί κάποιος και να βρεί το ''αεικίνητον''..
Το πρώτο δεν γίνεται...
Με τους ατμοσφαιρικούς εμβολοφόρους κινητήρες μπορούμε να βγάλουμε μέχρι και 400 ίππους στα 1000cc^3 - βέβαια πέρνουμε τον κινητήρα στα χέρια μετά από μερικές ώρες λειτουργίας... Με μερικές παραχωρήσεις μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και τους 1000 ίππους στα 1000cc^3 - μέχρι εκεί όμως. Οι μαθηματικοί τύποι λένε δεν πας παραπάνω με τίποτα...
Για το αεικίνητο όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες: η βασική μηχανική και η μηχανική της ενέργειας. Με λίγα λόγια: δεν μπορώ να φτιάξω μία μηχανή που να παράγει περισσότερο από όσο καταναλώνει γιατί έχω τις απώλειες σε τριβές και σε θερμότητα... Εάν όμως η μηχανή είναι ΜΟΝΟ ενεργειακή και θερμομωνομένη (πράγμα που σημαίνει όχι τριβές ή απώλεια θερμότητας) τότε είναι δυνατόν. Πάρε για παράδειγμα τις μηχανές Stirling: παράγουν ενέργεια από την διαφορά θερμότητας. Λειτουργούν σε μεγάλες θερμοκρασίες καλύτερα. Όμως έχουν φτιαχτεί και μηχανές που λειτουργούν στους 20C - έχουν όμως πολύ μικρή απόδοση...

Τα παραπάνω δεν είναι of topic, είναι ένας τρόπος σκέψης και έρευνας για την υπόθεση μας... Σκέψη και έρευνα που ποτέ δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά τείνουμε να πιστεύουμε μία αλήθεια που
Α) Μας αρέσει.
Β) Μας βολεύει
Γ) Την έχει πει άτομο που εμπιστευόμαστε
Δ) Την έχει πει άτομο που εμπιστεύονται άλλοι, έστω και εάν εμείς δεν έχουμε ελέγξει την φερεγγυότητα του.
Ε) Απλά δεν ψάξαμε να δούμε εάν είναι αλήθεια...

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση