Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
R-b-t3r
Όμως από την άλλη μην ξεχνάς ότι δεν ήταν όλοι οι Βίκινγκς ξανθοί...
Όμως μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ήταν και σε ύψος και σε αναλογίες πολύ μεγαλύτεροι από το μέσο ύψος των Ινδιάνων...
|
Παρασύρθηκαν από τους ανέμους ή/και τα θαλάσσια ρεύματα. Ο τύπος που πήγε από Καζαμπλάνκα στη Βοστώνη με βάρκα προφανώς δεν τραβούσε κουπί...
Παράθεση:
Μα το ξέρω αυτό - το έχω γράψει ποιό πάνω...
ΟΜΩΣ όπως ξαναέγραψα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα: ΉΞΕΡΑΝ που πήγαιναν... Εάν είχαν φτάσει κατά λάθος στην άλλη μεριά (μιλάμε για πολύ κατά λάθος... ) τότε ίσως να μην μπορούσαν να φτάσουν.
|
Εγώ για την ακραία περίπτωση μιλάω που έγινε τελείως κατά λάθος. Η Οδύσσεια κάτι τετοιο υπονοεί.
Παράθεση:
Δηλαδή για να το προσδιορίσουμε:
α) Ο Οδυσσέας ήξερε όλη την Μεσόγειο...
β) Για κάποιο λόγο ήθελε να πάει έξω από αυτήν...
γ) Με ένα ελαφρό πλοίο των Αχαιών έφτασε σε ένα άγνωστο μέρος...
δ) Έκανε συνεννοήσεις με άγνωστες φυλές σε άγνωστες περιοχές σε άγνωστες γλώσσες και στο τέλος κατάφερε να πάει πάλι πίσω στην Ιθάκη...
|
Θα μπορούσε να είναι και έτσι, πάνω κάτω. Το βρίσκεις απίθανο. Το βρίσκεις όμως και αδύνατο?
Παράθεση:
ε) Έγραψα κάτι ποιό πάνω για τους ανέμους στον Ατλαντικό: να τους ξαναγράψω;
|
Έχει σημασία? Για σκέψου το? Όπως έγραψα και παραπάνω ο τυπάς (και ο κάθε τυπάς) που διέσχισε τον ατλαντικό με μικρή βάρκα, προφανώς δεν τράβηξε κουπί. Άρα εκμεταλεύτηκε ανέμους και ρεύματα.
Παράθεση:
Που ακριβώς αναφέρεται αυτό;
|
Ραψωδία Λ' στίχοι 10-20.
Αλήθεια απάντησέ μου σε παρακαλώ σε αυτό που σε ρώτησα παραπάνω: πως γίνεται να συγκρίνεις δύο χάρτες με διαφορετικές προβολές?