Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 19-12-05, 22:25
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2004
Περιοχή: Paleville
Μηνύματα: 226
Προεπιλογή

Παράθεση:
Το επίμαχο φυλλάδιο, με το οποίο μπαίνουν στο στόχαστρο ως... «νέοι Διοκλητιανοί» όσοι υπεραμύνονται της ανάγκης διαχωρισμού του Κράτους και της Εκκλησίας, διανεμήθηκε χθες σχεδόν σε όλους τους ναούς της Αθήνας, κίνηση που υποδηλώνει την πρόθεση της Ιεράς Συνόδου να πυροδοτήσει ένα κλίμα αντιδράσεων από την πλευρά των πιστών.
Ναι, μην χάσουνε, να αρχίσουνε λαοσύναξη και υστερία αντιδράσεων με τη βοήθεια του όχλου των πιστών τους(ζόμπι) ώστε να επιβληθούν και να καταπατήσουν όποιον διαφωνεί με την συνέχιση της καρκινο-αυτοκρατορίας τους που κατατρώει όλο τον κόσμο τόσους αιώνες.

Παράθεση:
Το περιεχόμενο του φυλλαδίου, ως γνωστόν, προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του κ. Χριστόδουλου, ενώ χθες στους ισχυρισμούς της Ιεράς Συνόδου απάντησε και η ΕΕΔΑ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της Ιεραρχίας ότι «κατασκευάζει φανταστικούς αντιπάλους».
Επιτέλους, πάρθηκαν και κάποιες πρωτοβουλίες βροντερών αντιδράσεων απέναντι στην αρρώστια της ρασοκρατορίας. Νομίζω ότι για τα ελληνικά δεδομένα τέτοιες κινήσεις είναι κάτι που έχει λείψει πολύ. (Και μακάρι να φουντώσει.)
Και, όχι μόνο να ζητηθεί αλλά να ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ η παραίτηση του παραπάνω … και από περισσότερους.
Δεν γίνεται και ένα ψήφισμα από τον κόσμο για το θέμα του διαχωρισμού κάποια στιγμή;!

Παράθεση:
Το προεδρείο της Ένωσης επισημαίνει ότι συνειδητά απέφυγε μέχρι τώρα να σχολιάσει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και άλλες αντιδράσεις από την πλευρά της Ιεραρχίας, αλλά όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Δυστυχώς σε αυτό τον μίζερο τόπο πρέπει πάντα να είναι πολύ αργά για να αποφασιστεί ότι δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να γίνει. Άσε που συνήθως ακόμη και τότε τίποτα δεν γίνεται. Σε λίγο πιθανόν να παραμεριστεί το θέμα και να συνεχίσει ο καθένας στους ίδιους ρυθμούς και στις δικές του ασχολίες. Φροντίζουνε γι’ αυτό κάποιοι.

Παράθεση:
Για το ζήτημα, πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανέβασε και χθες τους τόνους. Μιλώντας στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας επιτέθηκε σε εκείνους που, όπως είπε, «επαγρυπνούν προκειμένου να αλλάξουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν πιστεύει στον Θεό και δεν προσκυνά τους Αγίους...». Αναφερόμενος, μάλιστα, στις προτάσεις για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας ανέτρεξε στην περίοδο των διωγμών των χριστιανών και σήμανε «πολεμικό» προσκλητήριο λέγοντας ότι «η Εκκλησία μπορεί να περνά μέσα από διωγμούς και κατατρεγμούς, αλλά στο τέλος η νίκη θα είναι δική της...».
την παράδοση και την ιστορία του τόπου
Μάλιστα. Όλα τα παραμύθια και τις διαστρεβλώσεις που εντρυφούν σε γενεές και γενεές τώρα επιμένουν να τα περνάνε ως παράδοση και ιστορία.
σε μια χώρα που δεν πιστεύει στο θεό και δεν προσκυνά τους αγίους
Μα γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα; Ότι πρέπει ολόκληρη χώρα να πιστεύει στο δόγμα και να προσκυνάει τα ράσα. Χα χα χα χα… Σαν να αντηχούν οι όμοιοί τους από τον ιεροεξεταστικό μεσαίωνα.
“Θα ασπαστείς και θα μας προσκυνήσεις θες δε θες, γιατί αλλιώς…”
την περίοδο των διωγμών των χριστιανών
Το ποιος καταδίωξε ποιόν μακάρι να το γνώριζε περισσότερος κόσμος…
Και αφού πια σήμανε και πολεμικό προσκλητήριο μετά την προετοιμασία του εδάφους με τα προπαγανδιστικά φυλλάδια, τότε μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για ανοιχτό πόλεμο. Και όσο για την σίγουρη νίκη τους…να δούμε σε τι μεθόδους θα ανατρέξουνε πάλι όπως και παλιότερα για να την εξασφαλίσουνε. Αλλά μάλλον είναι γελασμένοι.
Πάντως προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να είναι όσο δραματικός μπορεί. Οι δηλώσεις του πιάνουν τόπο μόνο στα αφελή, μίζερα και φανατικά πρόβατα που έχουν στα πόδια τους και τους προσκυνάνε.
Όσο για τις κάρτες…καταλαβαίνεις με τι ελεεινού επιπέδου υποκείμενα έχει κανείς να κάνει. Η αρρώστια πάει κατακλυσμός. Να δούμε με τι άλλο θα λυσσάξουνε σε λίγο.

Η Εκκλησία κάποτε είχε τέτοια εξουσία που ήταν Νόμος. Όσοι έχουνε μελετήσει αρκετά και με ανοιχτό νου γνωρίζουνε. Τώρα που δεν έχει την ισχύ εκείνη, προσπαθούν με νύχια και με δόντια (και με πολλά πανούργα τεχνάσματα) να διατηρήσουνε την όση εξουσία και ιεραρχία τους έχει μείνει για να συνεχίσουν την άσκηση της επιρροής τους και το καθεαυτού σατανικό τους έργο.
Ρε ποιος τους χέζει όλους τους. Άντε στα τσακίδια πια με την όλη περίπτωσή τους.
Εγώ λέω να τραβήξουμε επιτέλους κάποια στιγμή αυτό το ρημάδι το καζανάκι και να φύγει όλη αυτή η βρωμιά. Αρκετά πια!!!
Ο καθένας ας πιστεύει σε ότι τον/την ευχαριστεί. Αλλά όχι να συνεχίζουν ακόμη να καταδυναστεύουν, να απομυζούν, να παραπλανούν και να κατευθύνουν τον κόσμο και τα δρώμενα και με το έτσι θέλω μετά από τόσους αιώνες οι κληρικοί και το κατεστημένο τους.



ΥΓ: Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μέρες ο σκοταδιστής αρχιεπίσκοτος σε κήρυγμα του (αν δεν κάνω λάθος νομίζω ήταν στο ίδιο που αναφέρεις cosmictsak) αποκαλούσε όσους πάνε να φέρουν τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, «αξημέρωτους» …και κάτι άλλες απεγνωσμένες λασπολογίες που δεν έκρινα ότι άξιζε να συγκρατήσω.
Ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσω τα σύννεφα που έτρεχαν στον ουρανό και να ταξιδέψω και να μεταμορφωθώ μαζί τους.

ΥΓ: Βασικά δεν ξέρει τι του γίνεται ο...αξημέρωτος.
__________________
I would spread my clothes beneath your feet
But I am poor, and have no clothes.
I have spread my dreams beneath your feet;
Tread softly, for you tread on my dreams.


- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση