Θέμα: Έτος 2012
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-05-09, 02:34
Το avatar του χρήστη sunborn
sunborn Ο χρήστης sunborn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πήλιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Madness
Κατ αρχήν να χαιρετήσω όλους μια και είμαι καινούργιος στο forum.
Εκτός από καινούργιος εδώ είμαι και ημιμαθείς(όπως αναφέρατε για κάποιους σε προηγούμενα
post) για αυτό θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφείς μπορώ, χωρίς να προβάλω ατεκμηρίωτες απόψης.
Διάβασα λοιπόν και τις 41 σελίδες για αυτό το θέμα και σχεδόν όλες της πηγές των θεμάτων που παραθέσατε. Με μια μικρή ανακεφαλαίωση υπάρχουν κάποια πράγματα για αυτή την ημερομηνία που δεν γίνετε να αμφισβητηθούν όπως :

1)Ηλιακό μέγιστο με την συμπλήρωση των 23 κύκλων των ηλιακών κηλίδων με την Nasa το επιβεβαιώνει και μάλιστα να λέει ότι θα είναι 30 με 50% μεγαλύτερο από κάθε άλλο γνωστό.
2)Ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος το οποίο συμβαίνει κάθε μερικές
χιλιάδες χρόνια (αν κατάλαβα καλά).
3)Το τέλος της εποχής των Ιχθύων που διήρκεσε 2155 χρόνια και την είσοδο στον αστερισμό του τοξότη.
Πράγμα διόλου ασήμαντο για τους αστρολόγους (Νομίζω τουλάχιστον).
4)Το αδιανόητο κατ εμένα ημερολόγιο τον Μάγια (που προέβλεψε με τόση ακρίβεια πράγματα
που ακόμα και σήμερα μας είναι δύσκολο να τα προβλέψουμε),που υποστηρίζει ότι ένας κύκλος
(ότι και αν εννοεί) τελειώνει.

Θα ήθελα λοιπόν από κάποιους που είναι γνώστες επί των συγκεκριμένων 4 θεμάτων να γίνει μια ανάλυση όλων αυτών, που ίσως μας βοηθήσει να ανακαλύψει ο καθένας τη δική του αλήθεια.
Δηλαδή, τι μπορεί να σημαίνει για τη γη το πρώτο θέμα?Πόσο μπορεί να επηρεάσει κλιματολογικά? Ή τι άλλο μπορεί να γίνει που δεν μπορώ να το σκεφτώ εγώ καθότι ημιμαθείς.
Τι μπορεί να σημαίνει η ευθυγράμμιση των πλανητών?Μπορεί να επηρεάσει το ευαίσθητο μαγνητικό πεδίο της γης? Ή ότι άλλο.
Ας μας εξηγήσουν οι ασχολούντες με την αστρολογία, τι μπορεί να σημαίνει αστρολογικά αυτή η αλλαγή. Είναι προς το καλύτερο ή χειρότερο?
Τέλος θα ήθελα από κάποιους που έχουν ασχοληθεί με τον πολιτισμό των Μάγια να μας πουν,πως μπόρεσε αυτός ο λαός να αναπτυχθεί τόσο πολύ αστρολογικά, αστρονομικά , και στα μαθηματικά. Αξίζει να πάρουμε στα σοβαρά αυτά που γράφουν ή έχουν γράψει πολλά ανάξια λόγου?Πως μπόρεσαν να κάνουν αστρονομικούς χάρτες όταν δεν είχαν τηλεσκόπια και πως μπόρεσαν προβλέψουν με τόση ακρίβεια?

Τέλος υπάρχουν και κάποια θρησκείες που συγκλίνουν πάνω σε θέματα καταστροφής ή αναγεννήσεως,αλλά πιστεύω ότι μόνο να μας μπερδέψουν μπορούν γιατί το θέμα μας είναι η ημερομηνία του 2012, και αυτές είναι αρκετά ασαφείς.

Και μόνο για αυτά αξίζει τον κόπο πιστεύω να ασχοληθούμε με αυτή την ημερομηνία, χωρίς όμως προσπαθούμε να επιβάλουμε της απόψης μας στους άλλους, ώστε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη και σφαιρική άποψη επί του θέματος και να καταλήξει ο καθένας μας στα δικά
συμπεράσματα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ωραιος ο λογος σου φιλε Madness. Απλα και ομορφα.
Πολυ σωστη και περιεκτικη και η ανακεφαλαιωση που κανεις !

Ενα λαθος που εχεις μονο ειναι εκει που αναφερεσαι στον αστερισμο του Τοξοτη, ενω το σωστο ειναι του Υδροχοου.

Για τους Μαγια διαβασε περιληπτικα εδω, αν κανεις και ενα search στο google θα βρεις αφθονες πληροφοριες.