Αναρωτιέμαι αν διάβασες το τελευταίο κείμενό μου πριν απαντήσεις; (η πριν επεξεργαστείς την αρχική σου απάντηση
Γράφεις :
«Ακόμα κι αν εσύ δεν κατηγορείς τον Μπαλάνο, (τον οποίον εγώ δεν υπερασπίστηκα προσωπικά, αλλά υπερασπίστηκα όλους όσους έχουν αγγίξει το θέμα της Σκιάς -και είχα κάθε λόγο να το κάνω, ειδικά εφόσον ανάμεσά τους συγκαταλέγομαι κι εγώ), παρουσιάζοντάς τον ως αξιέπαινο 'ψιονικό', που επιβάλλοντας την 'σκοτεινή' του πραγματικότητα, καταφέρνει να ταρακουνίσει έναν υποκριτικό κόσμο, με το όποιο κόστος, αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνούσαν όλοι...»
Σταματήστε να μου βάζετε λόγια στο στόμα. Ο Επιμυθέας έφερε το όνομα τούτο στη κουβέντα, όχι εγώ, κι εσύ συνεχίζεις να το πιλατεύεις (και μάλλον το χαίρεσαι).
Γράφεις :
«Η επιβολή της Εκκλησίας στον Δυτικό κόσμο με την τρομοκρατική χρήση της εικόνας του 'Διαβόλου', είναι πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα σε όλους.»
Γράφω (στην πρώτη παράγραφο) :
«Άλλωστε αν πρέπει να κατηγορήσουμε όποιον ακολουθεί το ίδιο Μοτίβο δράσης, έπρεπε να φυλακίσουμε όλους τους μεσσίες, προφήτες, ψευτο-προφήτες ή αρχιερείς ή κτλ. Πολύ εύστοχα ο Jonathan περιγράφει κι άλλους ανθρώπους που ‘προσωποποίησαν τους φόβους των ανθρώπων’, πολύ μεγαλύτερους από τον κ.Μπαλάνο και πολύ παλαιότερους. Αυτά που γράφω δεν στοχεύουν το πρόσωπο ή το έργο κάποιου… τουλάχιστον ζωντανού στις μέρες μας.»
Γράφεις :
«Επομένως το επιχείρημά σου, πως η Σκιά έχει επιβληθεί από κάποια συγκεκριμένα άτομα, μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και ως λασπολογία...»
Γράφω :
«Από το παρελθόν έως το παρόν, ένα μοτίβο παρατηρώ να επαναλαμβάνεται. Άνθρωποι να περιγράφουν σε ανθρώπους προσωποποιήσεις των φόβων τους, ντυμένους τα χαρακτηριστικά με τα οποία εμφανίζονται αυτοί (οι φόβοι) στους ανθρώπους της εμβέλειας πληροφόρησής τους (των περιγραφέων). Έτσι οι προπάτορες των δαιμόνων της Σολομωνικής ταλαιπωρούσαν τους πολίτες του παρελθόντος και τα Ιερατεία της εποχής επωφελούντο.»
Άλλωστε ουδέποτε χρησιμοποίησα τέτοιου είδους επιχείρημα. Ίσως να σε βόλευε (για κάποιο λόγο) αν το έκανα.
Γράφεις :
«(αν για παράδειγμα κάποιος δεν γνωρίζει το άλλο σου κείμενο, που αποτέλεσε την έμπνευση αυτού, είναι πολύ απλό να χάσει ουσιαστικές λεπτομέρειες) και έτσι δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.»
Παραπάνω έγραφα : «Έτσι ανέφερα αυτό ως τίτλο του κείμένου μου, μιας και είναι απειροελάχιστη λεπτομέρεια και συνήθως τους τίτλους όπως και τις λεπτομέρειες δεν τις προσέχει ο γενικός μελετητής.»
Παρεπιπτώντος, όλα τα κείμενα δημιουργούν παρερμηνείες
Δεν θα απαντούσα, αν δε μου έβαζες λόγια στο στόμα. Αν δε διαστρέβλωνες τις απόψεις μου προς μια ανεπιθύμητη κατεύθυνση (πιθανό να δημιουργήθηκαν παρερμηνεύσεις).
Τέλος δε σημαίνει πως όταν λέω κάτι το λέω για κάποιον συγκεκριμένα και ιδίως για τον κ.Μπαλάνο. Ελάχιστα με ενδιαφέρει ο κύριος αυτός τώρα πια. Εγώ μίλησα για ένα μοτίβο που παρατηρώ να επαναλαμβάνεται. Ήμουν σαφής αλλά αναρωτιέμαι ακόμα το λόγο που εξακολουθώ να μιλώ για αυτό το θέμα. Δυστυχώς δε μπορώ να αφήσω να μου βάζουν λόγια στο στόμα ή να διαστρεβλώνουν τις απόψεις μου. Όσο θα γίνεται κάτι τέτοιο, θα απαντώ.
Έχω το δικαίωμα (όπως όλοι) να λέω τις απόψεις μου, δεν έχω το δικαίωμα να απαιτώ από κανέναν να τις αποδεχτεί σαν σωστές. Πες πως τις βρίσκεις μπούρδες και ότι δε μπορείς να τις πιστέψεις αλλά υποχρεούμαι να απαντήσω όταν παρερμηνεύεται κάτι εις βάρος τρίτου… τέλος πάντων. Αν δε το κατάλαβες, οι απόψεις μας ταυτίζονται σε αρκετά σημεία.