Αν και αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη κατανοητό, θα διευκρινίσω και πάλι, ότι δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, αναφέρομαι σε μια ομάδα ατόμων, ή αν θέλεις στον 'Άγνωστο Χ', τον κύριο που κατά την άποψή σου είναι υπαίτιος για την δημιουργία της Σκιάς και που στα τελυταία μηνύματα παρουσιάζεται με διάφορες ονομασίες... Μεγάλος Παλαιός, Μεγάλος... Μάγκας, Γιώργος Μπαλάνος. (Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάς σ' αυτό και που οφείλονται τα υπονοούμενα. Τον συγκεκριμένο συγγραφέα τον εκτιμώ για τη συμβολή του στο χώρο, αλλά από κει και πέρα, δεν έχω καμία προσωπική σχέση μαζί του)
Οι απόψεις μας μπορεί να έχουν κοινά σημεία, αλλά δεν ταυτίζονται. Για παράδειγμα, προσωπικά δεν πιστεύω πως η Σκιά δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο, ούτε πως εξακολουθεί να υφίσταται επειδή οι άνθρωποι μιλούν για αυτήν. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι ΔΕΝ μιλούν για αυτήν, παρά μόνο για τα είδωλά της, όπως εκείνοι τα αντιλαμβάνονται ανά τους αιώνες... Ενίοτε κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις εικόνες για να επιβάλλουν τον έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί ήταν και οι δημιουργοί της Σκιάς.
Η επισήμανση για τον τίτλο του άλλου κειμένου σου, αν θυμάμαι καλά έγινε στο δεύτερο μήνυμά σου και όχι στο πρώτο... Το πρώτο μήνυμα ήταν που προκαλούσε τις παρερμηνείες.
Δεν θέλω να συνεχίσω τέτοιες αντιπαραθέσεις, οπότε σταματώ εδώ.
Επειδή αναφέρθηκες στο edit της απάντησής μου, ο λόγος που αφαίρεσα τις τελευταίες σειρές ήταν επειδή θεώρησα μάλλον άδικο να σου καταλογίζω κατηγορίες για κάτι που ακόμα κι αν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι σύμφωνο με την ευρύτερη προσπάθεια που κάνεις και τα άρθρα που παραθέτεις στα φόρουμ.
|