Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-01-10, 02:08
Το avatar του χρήστη KANE
KANE Ο χρήστης KANE δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Πελοπόννησος
Προεπιλογή

Καλησπέρα Friedman και καλωσόρισες στο φόρουμ του μεταφυσικού.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια(περί του άρθρου ). Για την ερώτηση σου τώρα, νομίζω ότι θα σε βοηθήσει αρκετά -σε πρώτη φάση όμως μόνο-, αυτός ο χάρτης που σου δίνω στο λινκ: http://www.island-resorts.gr/el/imag...odesisland.jpg

Εγώ όταν θέλησα να κατευθυνθώ στο χωριό των Νάνων, φρόντισα να κάνω τα πράγματα λίγο δύσκολα και να το τραβήξω με τα πόδια από την αρχαία Κάμειρο(Κοίτα στον χάρτη, το χωριό βρίσκεται με το όνομα "Nani" νότια της αρχαίας Καμείρου και επάνω στα βουνά). Μην το επιχειρήσεις όμως, είναι μπλέξιμο μεγάλο. Η καλύτερη λύση για να το βρεις θα είναι να φτάσεις μέχρι το Μανδρικό (ίσως περάσεις ελάχιστα έτσι τη διασταύρωση αλλά δεν πειράζει, γυρνάς) και από εκεί να ζητήσεις κάποιες πιο ακριβείς πληροφορίες και να συνεχίσεις έως το χωριό με το αμάξι. Έτσι νομίζω δεν θα δυσκολευτείς τόσο.

Το εκκλησάκι για το οποίο ρωτάς, είναι καθαρά ορθόδοξο εκκλησάκι και δυστυχώς ήταν κλειστό όταν το επισκέφθηκα πριν 2,5 χρόνια. Κοντά στο εκκλησάκι ωστόσο και στον δρομάκο που συνεχίζει μπροστά του(θα καταλάβεις που λέω εάν πας), μπορείς να δεις και τη μικρή λίμνη του χωριού που αξίζει τον κόπο. Όσον αφορά τώρα το τι απέγιναν οι κάτοικοι, αυτό χμ... εγώ δεν το ξεκαθάρισα να σου πω την αλήθεια. Η πληροφορία που είχα πάντως από μια φίλη κάτοικο του νησιού, ήταν πως το τελευταίο ζευγάρι κατοίκων των "Νάνων", εγκατέλειψε το χωριό στις αρχές της δεκαετίας του 80'. Και αυτοί οι κάτοικοι, σύμφωνα με την ίδια πληροφορία ήταν -τι άλλο;- Νάνοι! Αλήθεια, ψέματα, τώρα μη με ρωτήσεις, σίγουρα τέτοιες αναφορές όμως κρατούν ζωντανό το θρύλο του χωριού, κάτι το οποίο μόνο θετικό είναι για τον τόπο και την παράδοσή του.

Φιλικά,
Απάντηση με παράθεση