Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Trithemius
Αν και το ζήτημα της επίκλησης πνευμάτων είναι πραγματικά ατελείωτο, θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:
Φίλε Σωτήρη αν και βλέπω ότι αν και περί επικλήσεων ακολουθείς τη μέθοδο της χαοτικής μαγείας, στα ανωτέρω γραφόμενά σου την ακυρώνεις γιατί εμπλέκεις συγκεκριμένα θρησκευτικά συστήματα με την επίκληση. Άπαξ και αποφασίσει ο τελετουργός να δράσει υπό εβραϊκή/χριστιανική κλπ οπτική, πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει πιστός στη μεθοδολογία που απαιτούν τέτοιες επικλήσεις, οπότε σαφώς θα παίζουν ρόλο οι ημέρες, σημεία, ώρες κλπ...
Δεύτερον, θέλω πάλι να κάνω τη γενική ερώτηση: τι εξυπηρετεί για εσάς μία επίκληση; Πράγματι έχετε ανάγκη κάτι τέτοιο στη ζωή σας; Έχετε όντως το υπόβαθρο για να προωρήσετε? Φιλικά...
|
Αγαπητε Trithemius το μονο σιγουρο ειναι πως ο καθενας θα πρεπει να ακολουθει πιστα τους κανονες και οδηγιες οσων αφορα μια τετοια πραξη με βαση την οπτικη γωνια που κρατα. Νομιζω πως δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο η μεθοδος που εγω χρησιμοποιω στις απαντησεις που δινω. Αν προσεξες, χωρις να προσδιορησω τις θρησκευτικες μου πεποιθησεις, το μονο που προσπαθω να κανω ειναι να εξερευνησω σφαιρικα αυτο το πραγματικα ατελειωτο θεμα, οπως πολυ σωστα παρατηρησες, εξεταζωντας τις διαφορες διαστασεις του. Θελω να πιστευω πως αν ασχοληθουμε καπως ετσι με το ζητημα θα παρουν ολοι σε καποιο βαθμο τις απαντησεις που ψαχνουν.
Νομιζω πως δεν ειμαι σε θεση να δωσω απαντηση στο δευτερο ερωτημα σου διοτι ο καθενας απο εμας εχει τις δικες του αναγκες και προσπαθει να εξυπηρετησει τους δικους του σκοπους. Καλο θα ηταν ομως ο καθενας μας να το σκεφτει καλα και να δωσει την απαντηση στον εαυτο του
all the spirits of the ravaging angels
and the bastard spirits,
demons, Liliths, owls and [jackals...]
and those who strike unexpectedly
to lead astray the spirit of knowledge...
|