Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-07-11, 22:52
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: v.a.l.i.s.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr Εμφάνιση μηνυμάτων
Ξέχνα προς στιγμήν το αντιχριστιανισκό σου μένος και ανεξάρτητα από το αν ο χριστιανισμός είναι καλός ή κακός, ξέρεις πολύ καλά ότι το παραπάνω, το να επικρατεί δηλαδή η μελέτη του χριστιανισμού έναντι άλλων θρησκειών, είναι μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη. Εάν ο ισλαμισμός πχ, επικρατήσει στους επόμενους ας πούμε 5-6 αιώνες, τότε θα είναι λογική η απορία του να γιατί να πρέπει να κάνουμε ακόμη λόγο για τον χριστιανισμό, τόσο απλά.
Προφανώς μπερδεύεις την ανάγκη για θρησκευτική ισοτιμία με το μένος αλλά είμαι σίγουρος πως τελικά θα βρεις τη διαφορά... Όσο για τη μελέτη του χριστιανισμού στα σχολεία, σου θυμίζω ότι:

1. Στην Ελλάδα, έχει μεγάλο πολιτικό κόστος το να υπάρξει ισότιμη διδασκαλία και άλλων θρησκειών πλην του χριστιανισμού.

2. Ο χριστιανισμός σαφώς και επικράτησε αλλά μην ξεχνάς πως επικράτησε λόγω επιβολής κι όχι λόγω επιλογής. Επομένως, αυτό που ορίζεις εσύ ως "φυσιολογικό" στη διδασκαλία αποτελεί τέκνο του πιο πάνω δεδομένου, κάτι που σαφώς δεν συνιστά ούτε θρησκευτική ποιότητα, ούτε ένδειξη προώθησης της ανεξιθρησκείας, παρά μόνον θρησκευτική φιλαυτία.

Παράθεση:
Πως υλοποιείτε το οτιδήποτε από έναν κατ’ επίφαση ηγέτη, όταν οι αποφάσεις του δεν έχουν καμία σχέση με τον –ισμό?
Πάρε ένα ακατάλληλο-θρησκευτικά πρόσωπο και τοποθέτησέ το στην εξουσία. Βάλε 1 δόση θεοκρατίας/απολυταρχισμού και 1 δόση μάζας πρόθυμης να αποδεχθεί το οτιδήποτε (ένεκα πίστης...) και έχεις τη μαγική συνταγή...

Παράθεση:
Το γράφημα σου αγαπητέ δεν είναι επιτυχημένο και το ξέρεις. Είναι μια απλή προσωπική άποψη ατεκμηρίωτη και γι αυτό άλλωστε δεν το παραθέτεις εκ νέου. Εάν δεν μπορούν να μπουν απόλυτες τιμές καλό θα ήταν να μην φτιάχνεις διαγράμματα γιατί με την ίδια λογική μπορεί να φτιαχτεί ένα λίγο διαφορετικό ή ένα εντελώς αντίθετο ως προς τα αποτελέσματα διάγραμμα (ανάλογα με τα κόμπλεξ του καθενός δλδ), μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Το έχεις κάνεις ξανά και ξανά αρκεί να αναφέρω την, υπό περίεργη οπτική γωνία, φωτογραφία του παπά που βαπτίζει ένα μωρό…
Μα πως ένας άνθρωπος που θρησκευτικά αρέσκεται σε προσεγγίσεις και ακατανόητα-παράλογα θέσφατα, εδώ αξιώνει απόλυτες τιμές σε ένα τέτοιο διάγραμμα; Σαφώς και δεν μπορούν να υπάρξουν απόλυτες τιμές γιατί αναφερόμαστε σε εικασία. Όμως, το να αναζητούμε απόλυτες τιμές σε ένα τέτοιο πρόβλημα, απλώς μετατοπίζουμε την ουσία του αλλού. Καλό θα ήταν να γνωρίζουν πάντως οι μαθητές πως η εξέλιξη του δυτικού (τουλάχιστον) κόσμου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με τη χριστιανική θεοκρατία σε φουλ μηχανές...

Η φωτό με το βρέφος δεν σου άρεσε; Που να δεις τι γνώμη έχει εκείνο! Μα περίμενε! τότε δεν είχε ΚΑΝ γνώμη...

Παράθεση:
Όσο για το ποιος βάζει έτη και ημέρες στη δημιουργία του κόσμου, αυτό έχει ήδη απαντηθεί… το ξέρεις πολύ καλά οπότε μην προσπαθείς πάλι να «φωνάξεις» με αυτό τον τρόπο.
Δεν φωνάζω, πλέον μόνο γελάω...

Παράθεση:
Για να μην αναφέρω ότι στο όνομα του χρήματος, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνουν business με τα δικά μας καμάρια.. ξέρεις, τους δολοφόνους με τα λευκά που έφεραν κόκκινο σταυρό, δήθεν για τη σωτηρία της Ιερουσαλήμ και όχι για την διάνοιξη δρόμων εμπορίου με αυτούς που είχαν ανατολικές θρησκείες (τέτοιοι παρανοϊκοί με παρόμοιους σταυρούς υπάρχουν και σήμερα από ότι έχω ακούσει).
Τέτοιες δραστηριότητες, αν κι εφόσον υπήρξαν, πρέπει να είναι επίσης αντικείμενο διδασκαλίας. Η εμπλοκή της θρησκείας με το οικονομικό όφελος. Υπάρχει πολύ ψωμί στο θέμα... Όσο για τους παρανοϊκούς με τους σταυρούς, καλά άκουσες, πράγματι υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη και σήμερα. Περισσότεροι απ' όσους φανάζεσαι...

Παράθεση:
Άκου αγαπητέ.. θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις εσύ τον δρόμο μιας και τον ξέρεις καλύτερα. Εκτός και αν δεν θέλεις να μοιραστείς την γνώση. Εγώ μέχρι τα τώρα, που λένε, ήμουν (και είμαι σχετικά) αηδιασμένος από φίδια που τρώνε τις ουρές τους και συμπονετικός με ανθρώπους που αρέσκονται στο να τους αποκαλούν ιππότες του πελεκάνου κ.λπ. Με λίγη εξωτερική παρακίνηση λοιπόν, θα ανοίξω κι άλλο τα μάτια μου (ελπίζω να μην μου βγουν βέβαια στο τέλος).
Πάλι θα προωθήσουμε την άποψη-κονσέρβα; Πάλι γνώμη δίχως έρευνα; Πάλι κάποιος άλλος θα μας πει τι να πιστέψουμε και τι όχι; Τέτοια νοοτροπία πρέπει να συνεχίσουμε να εμφυσούμε στους νέους; Ας ωριμάσουμε επιτέλους. (όσο για τα φίδια και τους πελεκάνους, αν μπεις στον κόπο να βρεις τον συμβολισμό τους, θα έχεις κέρδος. Η ειρωνεία δεν ωφελεί ούτε καν εσένα...).