Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-08-11, 21:44
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: v.a.l.i.s.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοίτα, δεν έχεις εντελώς άδικο. Το να στηρίζεις ένα επιχείρημα σου όμως σε αυθαιρεσίες και σε υπερβολές δεν οδηγεί πουθενά. Εξάλλου μας έχεις «αποδείξει» με τους συνηθισμένους σου τρόπους, μέσω «σαφέστατων» διαγραμμάτων, ότι ο χριστιανισμός απέτρεψε την επιστημονική εξέλιξη. Ωστόσο είναι δικαίωμά σου να υποστηρίζεις ότι θέλεις, εξάλλου ο Κλιντ Ιστγουντ έχει μιλήσει περί απόψεων…
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο χριστιανισμός όπως εφαρμόστηκε υπονόμευε την επιστημονική έρευνα και την πρόοδο στον δυτικό κόσμο. Οι προσευχές και τα λιβάνια από μόνα τους ουδέποτε αρκούσαν για να εξελιχθεί η ανθρωπότητα ούτε τότε, ούτε πρόκειται... Όσο για το διάγραμμα (μα τι κόλλημα!), ξέρεις πολύ καλά ότι εξυπηρετούσε απλώς μία οπτική αναπαράσταση της θέσης πολλών περί του ρόλου του χριστιανισμού στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Ακόμη κι ένα 5χρονο παιδί θα καταλάβαινε τον σκοπό του διαγράμματος. Τώρα αν εσύ δεν μπορείς, τι να πω...

Παράθεση:
Αυτό είναι συνταγή για να εφαρμόσεις τα αντίθετα από αυτά που διδάσκει η υπό μελέτη θρησκεία. Εγώ ρώτησα πως μπορείς να τα κάνεις πράξη μέσω ακατάλληλων προσώπων. Άρα συμφωνείς πως δεν γίνεται…
Μα η πράξη είναι αυτό που σου παρέθεσα. Τόση δυσκολία στο να το κατανοήσεις;

Παράθεση:
Μα πως ένας άνθρωπος που συνολικά αρέσκεται στην έρευνα και στη λογική, φτιάχνει ένα διάγραμμα χωρίς έστω και κατά προσέγγιση λογικές τιμές??? Γιατί επιμένει να φωνάζει με αυτό τον τρόπο και δεν καταγράφει την πτωχή πλην τίμια άποψή του άνευ διαγραμμάτων? Άρα, ή μιλάμε για επίπεδο ιεκ ή απαιτείται η ταυτόχρονη λειτουργία αόρατου φροντιστηρίου. Ή απλώς ο γκέμπελς άφησε μιμητές.
Είπαμε ξεκόλλα με το διάγραμμα. Βρες κάτι άλλο (χρήσιμο για εσένα) να ασχοληθείς.

Παράθεση:
Το να μην συζητάμε με έστω και κατά προσέγγιση λογικές τιμές, απλώς περνάμε «ότι του κατεβεί του τρελο-παναγή».
Ομοίως...ξεκόλλα...

Παράθεση:
Ας διδαχθούν οτιδήποτε αρνητικό δεν διαφωνώ.. αλλά όχι όσα προκύπτουν μέσω φωνών ανόητων γκεμπελίσκων και λοιπών προσκυνημένων. Ας αναλυθεί όμως ταυτόχρονα και το ποια θα ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για να ξέρουμε και το τι λέμε έστω και στο περίπου...
Ομοίως...ξεκόλλα...

Παράθεση:
Ναι, δυστυχώς για το πώς θα μεγαλώσει ένα παιδί αποφασίζουν οι γονείς, προφανώς δεν είσαι πατέρας. Εξάλλου η μηδαμινή επιρροή που έχει το εν λόγω βάπτισμα, όπως ήδη αναλυθεί σε σχετικό νήμα (γεια σου ρε φίλε no slave που ταπώνεις κόσμο), δεν νομίζω πως χρήζει περαιτέρω εξαγριωμένων φωνών. Άσχετο εντελώς, η ίδια απουσία γνώμης υπάρχει και στην περίπτωση άλλων ανίερων βαπτισμάτων (βλ. Γέρο του Μοριά).
Μα αν το βάπτισμα έχει μηδαμινή επιρροή (κατ' εσέ και τον no slave, γιατί για τον χριστιανισμό είναι θεμελιώδες δογματικό στοιχείο), τότε γιατί να υφίσταται; Τζάμπα να καίνε οι (ακριβοπληρωμένες) λάμπες και τζάμα τα ξοδέματα γονιών και κουμπάρων; Μαθαίνουν τα παιδιά την ουσία και το νόημα του βαπτίσματος; Κατανοούν γιατί υφίσταται; Χμμ...

Παράθεση:
Μπρρρ Παναζία μου! Τι μου λες! Και τι γιατί έγιναν τόσοι πολλοί οι παρανοϊκοί? Για να βρουν ευκολότερα λύση στο που να βάλουν το «άγιο δισκοπότηρο» για να μην κλαπεί? Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω που.
Δεν κρατώ εγώ δισκοπότηρα άρα δεν με ενδιαφέρει η πρότασή σου. Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεσαι...

Παράθεση:
Απλώς ζήτησα μια καθοδήγηση και μετά κάνω την έρευνά μου.(για τους συμβολισμούς αγαπητέ, ασχολείται μόνο κάποιος που έχει χρόνο και χρήμα άφθονο και που διατηρεί το ψυχολογικό πρόβλημα να ανήκει σε μια ελιτ ανθρώπων και να αποκαλείται με γελοίες προσφωνήσεις. Εάν δεν μπορείς να το καταλάβεις, τράβα στον Γιωσαφάτ να σου εξηγήσει σχετικά, θα πάθεις σοκ για αυτά που θα μάθεις για τα παιδικά σου χρόνια, εσύ ειδικά).
Αυτοακυρώνεσαι. Ξαναδιάβασε τι έγραψες...