Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-02-06, 10:31
Ελευθερος Νους Ο χρήστης Ελευθερος Νους δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Λέγει ο Παθοκτόνος:
Είναι γνωστό το πόσο αρχαιοελληνολάτρης είμαι,αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα εκεί που είναι.Το έχω ξαναπεί:ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι εξαιρετικώς σπουδαίος,αλλά είναι 1)προ Χριστού(δεν μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτούς τους ανθρώπους,τότε δεν είχε νικηθεί η αμαρτία,δεν είχε αρχίσει η περίοδος της Χάριτος κ.λπ.),2)είναι ξεπερασμένη η ζήτηση Αληθείας του(την οποία σώζει η Ορθοδοξία,κατά τον Κλήμη τον Αλεξανδρέα)...Οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θα είχαν δει την Αλήθεια στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού,όπως οι Στωικοί και οι Επικούρειοι κατά την επίσκεψη του Παύλου στην Αθήνα που "προσεκολλήθησαν αυτώ"...

Είδατε που σας τα ΄λεγα; Διαλογος κωφων.Δεν υπάρχει σημείο ταύτισης. Όταν ο ένας επιμένει σε θείες αποκαλύψεις και θείες χάρες και ο άλλος τα απορρίπτει (λόγω απουσίας αποδείξεων βέβαια), τι να περιμένει κανείς από το διάλογο... Πάντως πώς γίνεται ο καλός θεούλης να αφήνει στο...σκοτάδι τόσες χιλιετίες τους ανθρώπους και τις ψυχές τους να βασανίζονται στον Αδη (=κόλαση για τους χριστιανούς) και να έρχεται έτσι τσουπ(!) ξαφνικά για να μας...αποκαλύψει την...αλήθεια είναι ανεξήγητο. Αλλά όλο και κάποια εξήγηση θα ανακάλυψαν οι αγιοι πατέρες... Άτυχε Σωκράτη και λοιποι φιλόσοφοι...δεν γνωρίσατε την εξ'αποκαλύψεως αλήθεια...Αλλά αν τη γνωρίζατε δεν θα υπήρχατε! Αφού μετά την έλευση του χριστιανισμού κάθε φιλοσοφική συζήτηση είναι περιττή...Όλα τα εξηγεί...η αγία τριάς...!

Υ.Γ. Μην παρερμηνεύουμε το "προσεκολλήθησαν αυτώ". Να συζητήσουν πήγαν οι άνθρωποι, να συμμετάσχουν σε μια φιλοσοφική συζήτηση με τον Παύλο (και καλά έκαναν κατά τη γνώμη μου...).
Απάντηση με παράθεση