Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-10-11, 14:19
vasiliskanatas Ο χρήστης vasiliskanatas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

@ rados

προφανώς δεν γνωρίζεις για την ιστορία της Αστρολογίας.
Το τι είναι τα ζώδια έχει απαντηθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια από τον πατέρα της Αστρολογίας Κλαύδιο Πτολεμαίο (που ήταν Έλληνας και έζησε τον 2 αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια).

Αυτός θεμελίωσε την σύγχρονη Αστρολογία. Χώρισε την εκλειπτική στους 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς (τα λεγόμενα Ζώδια), όρισε τα 4 στοιχεία : αέρα, φωτιά γή και νερό, όρισε τον τρόπο επίδρασης των πλανητών αλλά και την σχέση τους με τα Ζώδια. Όρισε τους 12 οίκους της Αστρολογίας. Όρισε τον Ωροσκόπο, ως το Ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης. Χώρισε τα ζώδια σε 4 κατηγορίες: Τροπικά, ισημερινά, σταθερά και δίσωμα. Αργότερα οι κατηγορίες συγχωνεύτηκαν σε τρεις.

Στο έργο του "Τα προς Σύρον αποτελεσματικά" ή "Τετράβιβλος" ο Κλαύδιος Πτολεμαίος θεμελίωσε την Αστρολογία. Είναι δε τόσο προφανές ότι τα Ζώδια είναι οι τότε 12 Ζωδιακοί Αστερισμοί που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Με χαρά μπορώ να σου παραθέσω αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο για να διαπιστώσεις με τα μάτια σου την αλήθεια.

Ερχόμαστε τώρα στην δική μου προσπάθεια.
Όταν έκανα την διπλωματική μου εργασία στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα "Περί Αστερισμών", διαπίστωσα ότι οι Ζωδιακοί Αστεριμοί δεν ήταν 12 αλλά 13 και το νέο Ζώδιο ήταν ο Οφιούχος.
Ο αντίχτυπος στην Αστρολογία ήταν μεγάλος διότι καθιστούσε όλες τους τις προβλέψεις λάθος.
Διατύπωσα λοιπόν την εναλλακτική θεωρία μου για να δώσω διέξοδο στην Αστρολογία. Οι προβλέψεις της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων δεν στερούνται επιστημονικής στήριξης. Το αντίθετο, χρησιμοποιούν τα σύγχρονα δεδομένα της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής.
Η αντικατάσταση της παρωχημένης Δυτικής Αστρολογίας με την θεωρία μου είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην ασφυχτική πίεση που δέχεται για τα αναληθή στοιχεία που χρησιμοποιεί.

@amnesiac

Ωροσκόπος στην Αστρολογία των 13 Ζωδίων είναι η θέση του ουρανίου σώματος που επηράζει την ζωή μας (αποδεδειγμένα) περισσότερο μετά από τον Ζωοδότη Ήλιο: Η Σελήνη.
Η θέση της Σελήνης την ώρα που γεννιέται ο άνθρωπος είναι ο νέος Ωροσκόπος. Π.χ. κάποιος που γεννήθηκε την 24/10/1990 ώρα 9:00 UTC, είναι Παρθένος (ο Ήλιος ήταν στην Παρθένο όταν γεννήθηκε) με Ωροσκόπο Τοξότη (η Σελήνη ήταν στον Τοξότη όταν γεννήθηκε).
Ο Ήλιος είχε 31 Ηλιακές Κηλίδες την μέρα εκείνη, και που του προσδίδει κινητικότητα και φιλοδοξία.
Η Σελήνη ως νέος Ωροσκόπος της Αστρολογίας βάζει ένα τέλος στην
Απάντηση με παράθεση