Νομίζω πως οι περισσότεροι, λίγο πολύ, έχουν κάποιες τέτοιες εμπειρίες. Κάποια στιγμή, μετά από την παρουσία μου σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, γιατί έβλεπε συχνά τέτοια "τυρρανικά" όνειρα και ήθελε να μάθει πως θα μπορούσε να σταματήσει να της συμβαίνει. Μού 'λεγε χαρακτηριστικά, "δεν φτάνει που τα βλέπω στις ειδήσεις, να τα βλέπω και στον ύπνο μου?"
Για παράδειγμα, λίγο πριν τον σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές της Ασίας, έβλεπε στον ύπνο της ότι τα πάντα είχαν πλημμυρίσει και έτρεχε να ξεφύγει απ' το νερό, ανέβαινε μια σκάλα, ενώ η στάθμη του νερού την ακολουθούσε, σκαλί-σκαλί...
Η γυναίκα ακουγόταν ειλικρινά απεγνωσμένη και δεν τά 'λεγε αυτά για να εντυπωσιάσει, πραγματικά ζητούσε βοήθεια. Εγώ απ' την άλλη, επέμενα στο να προσπαθήσει να τα διερευνίσει και να πειραματιστεί μαζί τους, να επιχειρήσει να παρέμβει είτε άμεσα, είτε έμμεσα σ' αυτά, τονίζοντάς, πως αυτό που σήμερα απεύχεται, ίσως κάποια στιγμή να μπορούσε να προλάβει κάποια συμφορά στο άμεσο, οικογενειακό της περιβάλλον...
Εκεί πιστεύω θα 'πρεπε να επικεντρωθεί η προσοχή κάποιου που βλέπει ένα προφητικό όνειρο και όχι να τα βλέπουμε αναγκαστικά ως αναπότρεπτα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jonathan Bright : 22-06-05 στις 04:53
|