Αρχική Δημοσίευση από Louper
θα ήθελα να παραθέσω και γω με τη σειρά μου μια παραξενη εμπειρία, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είναι ακριβως δικιά μου.Στις 30 Ιουλίου 2008 Τετάρτη, απεβίωσε η αγαπημενη μου θεία [αδερφή του πατέρα μου] ύστερα απο 13 χρόνια μάχης με την επάρατη νόσο. Η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα, γιατί ήταν πολύ δυνατος άνθρωπος και τα πήγαινε σχετικά καλά. Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν τηλεφωνικά το Σάββατο 26 Ιουλίου [η θεία μου έμενε στο Βερολίνο τα τελευταία 40 χρόνια]. Στην τελευταία μας συνομιλία, μου ανέφερε ένα όνειρο που είδε το προηγούμενο βράδυ, το οποιο το είπε και στη μητέρα μου εν μέρει.Είδε λοιπόν στον ύπνο της αγαπημένους συγγενείς, οι οποίοι είναι όλοι τους πεθαμένοι εδω και χρόνια. Είδε την μητέρα της [δηλ. την γιαγιά μου], τον πατέρα της, κάποιους αγαπημένους θείους και θείες και τέλος είδε την γιαγιά της, η οποία την αγκάλιασε και την φίλησε στο μάγουλο. Μέχρι και αυτό το σημείο το είπε και στη μάνα μου. Μετά ζήτησε εμένα στο τηλέφωνο και μου λέει. "θα σου πω και τι άλλο είδα,αλλά μην τρομάξεις.Είδα τον Χάρο". Εμένα όλο το προηγούμενο όνειρο δεν μου άρεσε, οπότε αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. "Είναι όπως τον περιγράφουν,συνέχισε, φοράει μια μάυρη κάπα με κουκούλα, αλλά προσπάθησα να τον κοιτάξω στα μάτια και διαπίστωσα οτι δεν έχει πρόσωπο, είναι ένα μαυρο κενό. Ο οποίος γύρισε και μου έδωσε μία κάρτα, που πάνω είχε το τηλέφωνο του και μου είπε να την κρατήσω γιατί θα την χρειαστώ σύντομα. Αλλά εγώ του είπα Νο,Νο,Νο!!! και έφυγα!"
Φυσικά έβαλα τα γέλια από την αντίδραση της θείας μου, η οποία είχε πάντα πολύ χιούμορ και μόνο αυτή θα μπορούσε να αντιδράσει έτσι. Προσπάθησα να την καθησυχάσω, σχετικά με αυτό που είδε και μάλιστα της είπα πως αφού δεν πήρε την κάρτα που της έδινε, μάλλον είναι καλό. Με την θεία μου πάντα συζητούσαμε για παράξενα θέματα, όχι μόνο για μεταφυσικά. Τα τελευταία χρόνια με είχε βάλει να ορκιστώ οτι σε περίπτωση που πέθαινε στην Ελλάδα, να φρόντιζα να μην την θάψουν, αλλά να την κάψουν και να σκορπίσω τις στάχτες στον Όλυμπο και στη θάλασσα.
Δυστυχώς το όνειρο όμως βγήκε προφητικό και την Δευτέρα 28 Ιουλίου έπεσε σε κώμα, και δύο μέρες αργότερα ξεψύχησε. Η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε εν μέρει, δηλαδή έχει γίνει η καυση και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, όπου θα την αφήσουμε πάνω στον Όλυμπο και στις ακτές της Πιερίας, όπως υποσχεθήκαμε. Επιτέλους θα είναι ελεύθερη.
|