Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-03-12, 17:50
rados Ο χρήστης rados δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Το αν κάποιος ήθελε να κάνει κακό, δεν μπορώ να στο βεβαιώσω.
Αλλά και πάλι για θάνατο, δύσκολο το βλέπω να το θέλει.
Για το αν κάποιος έκανε κακό, σύμφωνα με όσα λές, ισχύει ότι έγραψα πιο πάνω.

Άμα ψάξεις σε σπίτια όλο και κάτι περίεργο θα βρεις.
Μήν νομίζεις οτι είσαι ο μόνος που είχε τέτοιες υποψίες. Ανάλογες υποψίες για μάγια υπήρξαν και σε αρκετές περιπτώσεις στο συγκενικό μου περιβάλλον.
Οπότε κάτι ξέρω και εγώ από την αγωνία σου, και πολλοί πολλοί άλλοι, που μπήκαν σε τέτοια τρυπάκια. Δόξα το Θεό, υπάρχουν πάντα καλοθελητάδες, που θα αποδόσουν μυστηριακές υπερφυσικές δυνάμεις του κακού στο κάθε τι. Συχνά φοράνε και ράσο.

Αλλά τι να κάνουμε, αν υπάρχουν και δυο-τρεις σε όλη την Ελλάδα, που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, (και πάρα πολλούς σου βάζω) σιγά μην έπεσες στην περίπτωση.
Αυτοί που ίσως μπορούν να κάνουν κάτι, ξέρουν και κάτι στοιχειώδες (σύμφωνα με τις πληροφορίες ενός φίλου μου του επαγγέλματος,). Ότι κακό κάνουν θα το πληρώσουν με πόνο. Οπότε αποφεύγουν ως ο διάλος το λιβάνι, να κάνουν κάτι τόσο ακραίο, ακόμα και να μπορούν.
Αν τους πληρώσει κανένα βλήμα για να φάνε κανένα ανθρωπάκο, του δίνουν πέντε μπουχούρια και του διαβάζουν πέντε μπουρδολογίες, άντε και μερικά μαύρα κεριά αναμένα, άντε και κανένα θυμιατό να τον ζαβλακώσουν και του τα μασάνε χωρίς έλεος και χωρίς τύψεις, τέτοιο γομάρι που είναι. Χωρίς βέβαια να κάνουν και απολύτως τίποτα. Σιγά μην ρισκάρουν.

Και στο τέλος τέλος, όποιος έχει δύναμη, θα πρέπει να έχει και την ελάχιστη νοημοσύνη να μην ανοίγει τα συρτάρια με μπαλτά, υπάρχουν και κλειδιά. Ήτοι και να ήταν τόσο κάθαρμα και να είχε τις δυνάμεις, η κυράτσα δεν χρειάζονταν να ξαποστείλει στους ανθρώπους στον άλλο κόσμο, για να ξεμπερδέψει από δάφτους. Υπήρχαν σίγουρα πιο εύκολοι και κυρίως ακίνδυνοι τρόποι, για την ίδια.

Η κάθε κυράτσα που της έκαστε να φτιάξει λίγη φήμη για μεταφυσικές ικανότητες, φροντίζει να την αυγατίζει, με αυγά, με μισόλογα, με κατάρες, ματζούνια της κακιάς ώρας, αυτοεκπληρούμενες προφητείες, καλικατζούρες σε χαρτιά που το παίζουν μαγικά σύμβολα και ψάρεμα των αφελών της περιοχής.
Εδώ και να μην το θέλεις, βγάζεις όνομα. Έχει τύχει να ακούσω ότι έχω υπερφυσικές ικανότητες, που ούτε στο όνειρό μου δεν αξίωσα, απλά και μόνο γιατί ασχολιέμαι με μεταφυσικά θέματα.

Τα αυγά ξέχασέ τα, είναι για ομελέτα και για πολιτικούς.
Ούτε δεσιμετάκι σε κουτσή χελώνα δεν κάνεις τόσο εύκολα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rados : 16-03-12 στις 17:55
Απάντηση με παράθεση