Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Πλανήτης Γη Online > Περιοδικά Βιβλιογραφία

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-02-06, 12:39
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή Ελληνικη Αγωγη

Πριν απο λιγο καιρο ειχα διατυπωσει αρνητικη αποψη για το εν λογω περιοδικο μεσα στο φορουμ,η αποψη μου αλλαξε εντελως με το τελευταιο τευχος που επεσε στα χερια μου!Συγκεκριμενα ειχα χαρακτηρισει το περιοδικο ως πολυ εκλαικευμενο αλλα στο τελευταιο τευχος υπηρχαν καποια πραγματικα αρκουντως επιστημονικα αρθρα οπως αυτο για τον Παρμενιδη,ενα για τις νεες επιστημονικες θεωριες περι της φυσης του χρονου,ενα αλλο για τις θεωριες περι μετα θανατον ζωη του Σωκρατη και τελος ενα ακομα σχετικο με τον Ησιοδο.Νομιζω οτι η υλη ειναι πολυ ικανοποιητικη και ελπιζω να συνεχισουν ετσι!Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους!
Παλιά 26-02-06, 11:08
Παθοκτόνος Ο χρήστης Παθοκτόνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Smile Συμφωνώ

Το τελευταίο τεύχος δεν το έχω διαβάσει ακόμη,αλλά γενικά εκ-τιμώ την "ελληνική αγωγή"για τον λόγο ότι δεν έχει πέσει βαθιά στον βόθυνο(και μάστιγα)της νεοειδωλολατρίας,αν και ελληνολατρικό περιοδικό.Σαφώς,και σε πολλά(προηγούμενα)τεύχη της είχε υψηλής "ποιότητος"(αρχαιογνωστικά κ.λπ.) άρθρα.

.....Κ'εκείνος έρχεται...../
με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/
.....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../

του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα......
άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα......

Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/
Σιγά...
πονετικά"

Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-06, 12:26
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Αγαπητε κ. Παθοκτονε,

μπορειτε να μας μεταφερετε την αποψη που ειχατε για το εν λογω περιοδικο πρωτου ο εκδοτης του κ. Γεωργιαδης "πουληθει" στον κομματικο σχηματισμο ΛΑΟΣ (την εποχη που Ελληνικη Αγωγη και Ιδεοθεατρον πηγαιναν χερακι χερακι δηλαδη)?

Και θα παρακαλουσα να μην εκφραζεσαι με τοσο υποτιμητικο τροπο για την Ελληνικη (και για οποιαδηποτε αλλη) κοσμοθεαση. Δικαιωμα του καθενος να πιστευει σε οτι θελει.

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-06, 14:36
Senior Member

Smile

Παράθεση:
μπορειτε να μας μεταφερετε την αποψη που ειχατε για το εν λογω περιοδικο πρωτου ο εκδοτης του κ. Γεωργιαδης "πουληθει" στον κομματικο σχηματισμο ΛΑΟΣ (την εποχη που Ελληνικη Αγωγη και Ιδεοθεατρον πηγαιναν χερακι χερακι δηλαδη)?
Εγώ άρχισα να διαβάζω το εν λόγω περιοδικό προ ολίγων ετών και είχα από τότε καλή(έως πολύ καλή)άποψη γι'αυτό.Η προσχώρηση του εκδότου κ.Γεωργιάδου στον ΛΑ.Ο.Σ. δεν με ενδιαφέρει σχετικά με το περιοδικό,αλλά δεν βλέπω πως είναι "πούλημα",όπως το λέτε(θα μου επιτρέψετε να πω εμπαθώς).Θα ήταν ατιμωτικό από πλευράς μου να υποστηρίζω ένα περιοδικό επειδή ο εκδότης του είναι του κόμματος μου(εξ άλλου δεν είμαι κανενός κόμματος).

Παράθεση:
Και θα παρακαλουσα να μην εκφραζεσαι με τοσο υποτιμητικο τροπο για την Ελληνικη (και για οποιαδηποτε αλλη) κοσμοθεαση. Δικαιωμα του καθενος να πιστευει σε οτι θελει.
Μάλλον το έθεσα εσφαλμένα:Δεν έχει (στο σύνολό των)τις πλανεμένες(όπως αποδεικνύεται επιστημονικά)απόψεις των νεο-ειδωλολατρών πέραν της υποτιμήσεως και εξοβελισμού της Παλαιάς Διαθήκης(ως βιβλικής Ιστορίας και θεόπνευστης Γραφής).Δηλαδή,έχει μία πιο έντιμη ανιμετώπιση προς τον χριστιανισμό,που κατατάσσει τους φέροντες αυτές τις απόψεις(όπως και τον κ.Γεωργιάδη σαφώς)σε μία αιρετική χριστιανική θέση που έχει διατυπωθεί παλαιότερα από τους ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστές Γερμανούς Χριστιανούς,τους Μανιχαίους και τους αντιιουδαίους γνωστικιστές του Μαρκίωνος.Αυτή η στάση έρχεται να αντιπαρατεθεί με τις απόψεις του γνωστού νεοεθνικού καθηγητού του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Αναστασάκη...Έχω ξαναπεί,αγαπητέ μου φίλε,πως ευτυχώς η (αρχαία ακόμη-ακόμη)ελληνική κοσμοθέαση,αυτή για την οποία ξεχωρίσαμε οι Έλληνες δεν είναι η ειδωλολατρία.Τω όντι ευτυχώς!..

(Πάντα) με αγάπη,
Παθοκτόνος.

Σιγά...
πονετικά"

Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 26-02-06 στις 14:43
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-06, 16:03
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
μπορειτε να μας μεταφερετε την αποψη που ειχατε για το εν λογω περιοδικο πρωτου ο εκδοτης του κ. Γεωργιαδης "πουληθει" στον κομματικο σχηματισμο ΛΑΟΣ
Αγόραζα την "Ελληνική Αγωγή" για 4 χρόνια. Το ότι σταμάτησα, δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο του περιοδικού, αλλά με εσωτερικές αλλαγές σε μένα (δεν ασχολούμαι τόσο έντονα, πλέον, με τέτοια θέματα).

Beetlejuice, διακρίνω μια αρνητική στάση απέναντι στον Α. Γεωργιάδη, άλλωστε την έχεις εκφράσει και σε προσωπική μας επικοινωνία ( π.μ. ) Έχω γνωρίσει τον Άδωνι και μπορώ να πω πως με τιμά το ότι θυμάται το όνομά μου ανάμεσα σε τόσους που ξέρει ( έχω πάει πολλές φορές στο βιβλιοπωλείο και στην "ΑΛΣ" ). Ο τύπος, είναι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδος και Ιστορικός με πτυχίο Πανεπιστημίου. Αν και έχασε τους γονείς του σε ηλικία 21 ετών, και ο επαγγελματικός προσανατολισμός του ήταν άλλος, εν τούτοις διατήρησε τον εκδοτικό οίκο που είχαν, αναπτύσσοντάς τον με νέες εκδόσεις (που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα στο σύνολό της, κι όχι στυλάκι "μάγισσες της Σμύρνης", "ο ιούδας φιλούσε υπέροχα" κλπ για τα φράγκα) αλλά και έκανε και πολλά άλλα πράγματα με σκοπό την "επανελλήνιση", όπως τη λέει ο ίδιος (έκδοση Ελληνικής Αγωγής, ίδρυση της ΑΛΣ, παιδικά τμήματα εκμάθησης αρχαίων ελληνικών, εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους Ελλάδος κι εξωτερικού, ομιλίες κλπ). Επίσης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2004 (όπου σταμάτησε για να κατέβει στις εκλογές) είχε μια εξαιρετική εκπομπή στο Βlue Sky με πραγματικά σπουδαία θέματα και καλεσμένους (για όσους ασχολούνται με το χώρο, για όσους ενδιαφέρονται για την Καλομοίρα, φυσικά και δεν ήταν σπουδαία).

Θεωρώ μέγα λάθος του την ανάμειξη με την Πολιτική, αλλά αν το δεις με "άλλο" μάτι, το να αγαπάς την Αρχαία Ελλάδα και να μην είσαι ενεργός πολίτης είναι οξύμωρο. Άρα, χειρότεροι είναι όσοι δεν ασχολούνται (εγώ πρώτος) παρά αυτός. Γιατί τελικά, καλά τα λόγια (πόσο ωραία είναι η Αρχαία Ελλάδα, πόσο περήφανοι θα πρέπει να είμαστε για τους προγόνους μας κλπ) αλλά στην πράξη δείχνεις χαρακτήρα.

Έχω να τον δω πολλούς μήνες στην τηλεόραση κι έτσι δεν ξέρω αν έχει πέσει σε επίπεδο, αλλά σε καμμία περίπτωση, δεν πιστεύω πως έχει σχέση με τους γνωστούς ελλαδέμπορους.

Πιστεύω πως η Ελληνική Αγωγή είναι αξιόλογη προσπάθεια κι αξίζει υποστήριξης. Θα 'ναι κρίμα να ταμπελοποιηθεί εξαιτίας μιας προσωπικής επιλογής του ιδρυτή της (ο οποίος, προς τιμήν του, όταν κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής παραιτήθηκε από το περιοδικό έτσι ώστε αυτό να μην χρωματιστεί).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-06, 16:44
Μέλος της ομάδας Gateway

Προεπιλογή

Puck εκτος των αλλων θεωρω τον Γεωργιαδη "ελληνοκεντριστη" κακης ποιοτητας που αγγιζει σε ορισμενες περιπτωσεις τα ορια της υπερβολης (ισως και του φασισμου θα τολμουσα να πω). Περσυ στο πανελλαδικο συμποσιο κορυφης ηταν ο τελευταιος ομιλητης της πρωτης ημερας.

Ξεκινησε την ομιλια του ως εξης: "Η ημεριδα σημερα εχει τιτλο ο χωρος της αναζητησης στην Ελλαδα. Νομιζω οτι πρεπει να κινηθουμε αποκλειστικα μεσα σε αυτο το πλαισιο διοτι η αναζητηση σταματα εκει που σταματα η Ελλαδα."

Δεν αντεξα αλλο...Ημασταν που ημασταν κουρασμενοι σηκωθηκαμε και φυγαμε καμια 10αρια ατομα..
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν αμφισβητω τις γνωσεις που εχει ως ιστορικος. Καιγεται απο τις προσωπικες επιλογες και τα φιλτρα μεσα απο τις οποιες τις περνα..

Και κατι τελευταιο. Ενα περιοδικο χαρακτηριζεται απο τη "γραμμη" και την ατμοσφαιρα που χαρασσει ο εκδοτης (και σε ορισμενες περιπτωσεις) ο αρχισυντακτης του.

meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-06, 18:34
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Σίγουρα Beetlejuice ένα μέσο ενημέρωσης επηρεάζεται από τις απόψεις και τη "γραμμή" του εκδότη, τίποτα δεν είναι αντικειμενικό, γι'αυτό λένε ότι για να αποφεύγουμε την κάθε είδους και συμφέροντος "προκατάληψη" στα ΜΜΕ θα πρέπει να ενημερωνόμαστε από πλήθος διαφορετικών εκδόσεων και όχι μονομερώς. Ασφαλώς, η Ελληνική Αγωγή έχει συγκεκριμένη κοσμοθεωρία που είναι αντιληπτή. Εμένα προσωπικά ορισμένα άρθρα μου αρέσουν διότι μαθαίνω από αυτά, αλλά δεν απορρίπτω και άλλα περιοδικά που κι αυτά έχουν αμβλύνει τις γνώσεις μου. Με λίγα λόγια, έχει ο καθένας διαμορφωμένη κάποια άποψη και λαμβάνει πληροφορίες από παντού που άλλοτε τις αποδέχεται και άλλοτε τις απορρίπτει.

Πάντως και αυτά που λέει ο Puck περί του προσώπου του κ. Γεωργιάδη τα βρίσκω σωστά. Πράγματι πρόκειται για έναν άνθρωπο με γνώσεις και με αγάπη για την Ελλάδα. Δεν λέω ότι αποδέχομαι πλήρως τα "πιστεύω" του, αλλά τον παραδέχομαι διότι, έτσι τουλάχιστον όπως τον βλέπω, πιστεύει σθεναρά σε κάτι - θέλω να πιστεύω με αγνές προθέσεις - και δεν κάθεται στην καρέκλα του γραφείου του, αλλά μάχεται καθημερινά.
Παλιά 28-02-06, 01:52
Μέλος της ομάδας Gateway

Προεπιλογή

Drymonia μου θα σου εξηγησω καλυτερα τι εννοω με μια φωτογραφια και πιστευω οτι θα καταλαβεις:

Η φωτογραφια ειναι απο το προσφατο συνεδριο του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονικη. Εικονιζονται ο αθεος (ειτε το πιστευετε ειτε οχι) κ. Καρατζαφερης - προεδρος του λαϊκου ορθοδοξου συναγερμου, ο Α. Γεωργιαδης της Ελληνικης Αγωγης, ο κ. Βοριδης του ακροδεξιου "Ελληνικου Μετωπου" και ο γνωστος τηλεβιβλιοπωλης(εχοντας την στηριξη του γεροντα (ευλογησον+ ))-ελλαδεμπορας Δ. Λιακοπουλος.

Τα σχολια περιτευουν

Στους παραπανω τωρα προσθεστε:Ιντερνετικους απολογητες, γνωστο πανεπιστημιακο ρασοφορο, Βαβυληδες, συγκεκριμενους συντακτες περιοδικων αναζητησης, ελληνικο πανεπιστημιακο κατεστημενο...
και εχετε το τελειο συνωμοσιολογικο σεναριο

meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 28-02-06 στις 02:57
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-06, 08:57
Senior Member

Smile Απόκρισις εις Σκαθαροζούμην

Είσθε σίγουρος αγαπητέ ότι αυτή η φωτογραφία είναι από το συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ.,στο οποίο,ως γνωστόν,έχει προσχωρήσει ο κ.Βορίδης του εθνικιστικού και όχι ακροδεξιού"Ελληνικού μετώπου";Διότι εγώ νομίζω ότι είναι από το συλλαλητήριο που διωργάνωσε ο κ.Καρατζαφέρης για διαμαρτυρία στην αναγνώριση του κ.Μπους των Σκοπίων ως...Μακεδονίας,που έλαβε χώρα πρόπερσι!..

Σιγά...
πονετικά"

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-06, 09:03
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Μια ένσταση, Ο Λιακόπουλος δεν είναι Ελλαδέμπορας, είναι (Ελ) Λαδέμπορας..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:06.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.