Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-11-08, 08:02
Εθνάρχης Ο χρήστης Εθνάρχης δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

Καταρχήν αυτό μου ονομάζουμε Εγώ , Ψυχή , κ.α , είναι ο εγκεφαλός μου ο οποίος έχει αναπτύξει σκέψη και γνώση και είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή που έχει κατασκευαστεί από την φύση . Οι διάφορες θρησκείες διαχωρίζουν το πνεύμα και το σώμα , εγώ επιμένω ότι είναι το ένα και το αυτό και το σώμα δεν μπορεί να συνηπάρξει χωρίς το πνεύμα ( εγκέφαλο ) και ο εγκέφαλος χωρίς το σώμα αφού είναι μέρος του , και αποτελείτε και αυτός από ύλη .
Ένα θέμα που πάντα απασχολούσε τον άνθρωπο ήταν ο θάνατος . Οι θρησκείες θέλουν να κάνουν πιστευτό ότι μετά τον θάνατο το Εγώ μας πάει κάπου αλλού ενώ το σώμα γίνετε τροφή για τα σκουλήκια .Όμως τώρα πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτά είναι παραμύθια.
Τι είναι ο θάνατος ; Είναι η φυσική πάυση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος λόγω μίας βλάβης . Όταν το οργανικό σύστημα παύει να λειτουργεί , σβήνει ο εγκέφαλος και το πνεύμα μαζί με το σώμα χάνοντε .... Για πάντα όμως ; Είναι στα αλήθεια μη αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση ;
ΟΧΙ .
Αν επιδιορθωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η σωματική βλάβη , ακόμη και τα μικρά κομμάτια του σώματος όπως οι ιστοί , και μπει οξυγόνο στον εγκέφαλο ώστε να αρχίσει να ξαναλειτουργεί , τότε θα έχουμε την ανάσταση , αφού η ζωή δεν είναι κάτι το μαγικό αλλά το αποτέλεσμα ενός βιολογικού οργανισμού. Αρκεί να μην σβηστούν οι μνήμες του εγκεφάλου - γιατί τότε θα είναι σαν να φτιάξαμε ένα μωρό .

Μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο , ή έστω να πεθαίνουμε μόνο από γεράτια και κάποια άλλα που δεν επιδιορθώνοντε .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-08, 09:24
Το avatar του χρήστη Νηρηιδα
Νηρηιδα Ο χρήστης Νηρηιδα δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν επιδιορθωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η σωματική βλάβη , ακόμη και τα μικρά κομμάτια του σώματος όπως οι ιστοί , και μπει οξυγόνο στον εγκέφαλο ώστε να αρχίσει να ξαναλειτουργεί , τότε θα έχουμε την ανάσταση , αφού η ζωή δεν είναι κάτι το μαγικό αλλά το αποτέλεσμα ενός βιολογικού οργανισμού.
Γεια σου Εθναρχη, θελω να σε ρωτησω, με βαση τα οσα ε8εσα σε παρα8εση αρα πιστευεις πως και το δημιουργημα του φρανκενσταιν ειναι δυνατο να υπαρξει; Αν ενω8ουν και επιδιορθωθουν εντελως ανθρωπινα μελη εκατο διαφορετικων ατομων που πεθαναν, θα μπορεσει αυτο το δημιουργημα να εχει ζωη?Κι ακομα κι αν αποκτησει ζωη θα εχει την ψυχη, το πνευμα, τον χαρακτηρα και τη συμπεριφορα του ατομου του οποιου ο εγκεφαλος χρησιμοποιηθηκε;
Επισης 8α η8ελα να σου πω οτι προσωπικα θεωρω μαγικη τη διαδικασια και το αποτελεσμα που φερνουν τοσες βιολογικες διεργασιες

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νηρηιδα : 15-11-08 στις 09:28
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-08, 10:16
Junior Member

Προεπιλογή

Δεν ξέρω σχετικά με κλωνοποίηση . Πάντως δεν έχω τελειώσει ακόμη την θεωρία μου , γιατί αν επιδιορθωθεί η βλάβη πρέπει να γίνει και restart .... Και δεν ξέρω πώς .

Γνώμες θέλω .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-08, 10:32
Το avatar του χρήστη Νηρηιδα
Νηρηιδα Ο χρήστης Νηρηιδα δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Εθνάρχης
Δεν ξέρω σχετικά με κλωνοποίηση . Πάντως δεν έχω τελειώσει ακόμη την θεωρία μου , γιατί αν επιδιορθωθεί η βλάβη πρέπει να γίνει και restart .... Και δεν ξέρω πώς .

Γνώμες θέλω .

Δεν μιλησα για κλωνοποιηση αλλα σχετικα με το restart( ) δεν εχω ιδεα να σε βοη8ησω στο πως!Επισης αν το κανει καποιος τοτε θα εχουμε βρει τον Μεσσια οποτε θα περιμενω μαζι σου μηπως εμφανιστει!
Παλιά 15-11-08, 12:52
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Εθνάρχης,
Δεν γίνεται κάτι τέτοιο για ένα απλό λόγο:
Το DNA μας έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να οδηγεί σε εκφυλισμό των κυττάρων μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Βλέπεις η φύση (εξέλιξη ή προσαρμογή πες το) βρήκε ότι είναι καλύτερο να πεθαίνουν τα παλαιά πλάσματα έτσι ώστε να απομένουν τα νέα πλάσματα τα οποία πιθανών να φέρουν μεταλλάξεις να προσαρμοστούν πιο εύκολα...
Άρα θα πρέπει αυτό το σύστημα που εκφυλίζει τα κύτταρα (και το οποίο είναι ιδιαίτερα περίπλοκο) να αναστραφεί. Μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει μέχρις ενός σημείου
Βλέπεις το 1920, γέρος ήταν κάποιος που έφτανε στην ηλικία των 50 ετών...
Σήμερα με τα φάρμακα και τα συντηρητικά που μας ταίζουν, στα 65 χρόνια είσαι ακόμα στο άνθος της ηλικίας σου...

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-08, 13:02
Το avatar του χρήστη bahamut
bahamut Ο χρήστης bahamut δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Καταρχήν αυτό μου ονομάζουμε Εγώ , Ψυχή , κ.α , είναι ο εγκεφαλός μου ο οποίος έχει αναπτύξει σκέψη και γνώση και είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή που έχει κατασκευαστεί από την φύση . Οι διάφορες θρησκείες διαχωρίζουν το πνεύμα και το σώμα , εγώ επιμένω ότι είναι το ένα και το αυτό και το σώμα δεν μπορεί να συνηπάρξει χωρίς το πνεύμα ( εγκέφαλο ) και ο εγκέφαλος χωρίς το σώμα αφού είναι μέρος του , και αποτελείτε και αυτός από ύλη .
Ένα θέμα που πάντα απασχολούσε τον άνθρωπο ήταν ο θάνατος . Οι θρησκείες θέλουν να κάνουν πιστευτό ότι μετά τον θάνατο το Εγώ μας πάει κάπου αλλού ενώ το σώμα γίνετε τροφή για τα σκουλήκια .Όμως τώρα πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτά είναι παραμύθια.
Τι είναι ο θάνατος ; Είναι η φυσική πάυση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος λόγω μίας βλάβης . Όταν το οργανικό σύστημα παύει να λειτουργεί , σβήνει ο εγκέφαλος και το πνεύμα μαζί με το σώμα χάνοντε .... Για πάντα όμως ; Είναι στα αλήθεια μη αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση ;
ΟΧΙ .
Αν επιδιορθωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η σωματική βλάβη , ακόμη και τα μικρά κομμάτια του σώματος όπως οι ιστοί , και μπει οξυγόνο στον εγκέφαλο ώστε να αρχίσει να ξαναλειτουργεί , τότε θα έχουμε την ανάσταση , αφού η ζωή δεν είναι κάτι το μαγικό αλλά το αποτέλεσμα ενός βιολογικού οργανισμού. Αρκεί να μην σβηστούν οι μνήμες του εγκεφάλου - γιατί τότε θα είναι σαν να φτιάξαμε ένα μωρό .

Μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο , ή έστω να πεθαίνουμε μόνο από γεράτια και κάποια άλλα που δεν επιδιορθώνοντε .
συγγνωμη κιολας αλλα η θεωρια αυτη ειναι δικη σου???και τι βασιζεις καπου?δε σου φαινεται περιεργο το γεγονος οτι αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα μαλλον θα ειχαμε καταφερει κατι?αλλα και ακομα αν ισχυε οτι λες τα κυτταρα απο τη στιγμη που γερνανε ακομα και να γινοταν αυτο που λες παλι ο ανθρωπος θα πεθαινε στην κανονικη του ηλικια (70,80,90 οσο ηταν να ζησει)...το θεμα ειναι να αντιμετωπιστει καπως αυτος ο εκφυλισμος πχ να επιβραδυνθει...

EDIT OANNHSEA μολις ειδα το ποστ σου..τα παραγματα ειναι οπως τα λες

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bahamut : 15-11-08 στις 13:04
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-08, 13:07
Junior Member

Προεπιλογή

Ναι δεν λέω . Δεν θα σου άρεζε να είσαι σίγουρος ότι θα ζήσεις μέχρι να γεράσουν εντελώς τα κυτταρά σου ; Να ξέρεις ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ; Ακόμη και να σκοτωθείς και θα ξαναζήσεις ; Εγώ όποτε βγαίνω από το σπίτι ξέρω ότι κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα επιστρέψω . Αγχώνομε πολύ .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-09, 08:07
White_Dragon Ο χρήστης White_Dragon δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Πιστεύω ότι το θέμα της επιβράδινσης και αναστροφής του εκφυλισμού των κυττάρων είναι πρακτικά πολύ σημαντικό και αξίζει την έρευνα και τη συζήτηση (μάλιστα, κάποιοι λένε ότι είμαστε πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο, αλλά οι προσπάθειες αναστέλονται από ανθρώπους των θρησκειών που ισχυρίζονται ότι αντιβαίνει στη θέλεση του Θεού... - δεκτές σχετικές πληροφορίες αν έχει κάποιος).

Ωστόσο, αμφιβάλω αν είναι τόσο σημαντικό ως υπαρξιακό φιλοσοφικό ερώτημα: Ακόμη και να επιτευχθεί πλήρης αναστροφή, καθώς και "ανάσταση" όπως την εννοεί ο Εθνάρχης, ακόμη και να ζούμε δισ, τρισ, κ.ο.κ. εκατομμύρια χρόνια, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ζούμε για πάντα; Αν τελικά κάποτε πεθάνουμε, όσα χρόνια και να έχουμε ζήσει, επειδή είναι πεπερασμένα, δηλαδή πολύ λίγα μπροστά στην αιωνιότητα, απ' αυτή την οπτική γωνία ισοδυναμούν με αυτά μιας "φισιολογικής" ζωής, αφού από κάποια στιγμή και μετά, έστω και πολύ μακρινή, δεν υπάρχουμε. Επομένως τα κύρια φιλοσοφικά προβλήματα της ύπαρξης εξακολουθούν να υπάρχουν.

Απ' αυτήν την πλευρά, ίσως να ήταν πιο ουσιαστικό να αναρωτηθούμε τα εξής:
- Είναι δυνατό να υπάρξει ποτέ τρόπος κάτι υλικό να παραμείνει άφθαρτο για ΠΑΝΤΑ; Ίσως μετά από απρόσμενες συγκρούσεις γαλαξιών ή συστολές του σύμπαντος και ξεπερνόντας όχι μόνο το 99,9% των απρόβλεπτων γεγονότων που θα το οδηγήσουν στην καταστροφή, αλλά το 100%;
- Ακόμη κι αν βρεθεί τρόπος να πραγματοποιηθεί το παραπάνω, αξίζει να το κάνουμε, χάνοντας για πάντα τις όποιες ελπίδες για μεταθανάτια ζωή; Αν δεν υπάρχει ούτε μεταθανάτια ζωή, ούτε νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη, ποιός ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο;
Σκέψεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-09, 12:51
Άρτεμις Ο χρήστης Άρτεμις δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ο εγκέφαλος είναι το πιο πολύπλοκο και το πιο εξελιγμένο όργανο των έμβιων οργανισμών και η κύρια λειτουργία του είναι να ελέγχει, να συντονίζει και να δίνει εντολές σε όλα τα άλλα μέλη του σώματος, για να επιτυγχάνεται πάντοτε η σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Δεν αποτελεί όμως και προυπόθεση για την ύπαρξη Ψυχής στο σώμα. Ο Νους δεν κατοικεί στον εγκέφαλο. Η σκέψη, η γνώση, τα συναισθήματα, ανήκουν στην Ψυχή, η οποία δεν έχει σχέση με τον υλικό (σαρκικό) κόσμο.

Παράθεση:
ΟΧΙ .
Κατά την γνώμη μου, κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Δεν χάνεται το πνεύμα. Η Ψυχή είναι Αθάνατη. Αυτό το <<κάπου αλλού>> που λένε οι θρησκείες ίσως είναι απλώς μια δοξασία, μια πίστη ότι ακόμα και μετά τον θάνατο υπάρχει ελπίδα για μια νέα ζωή. Κάτι παρόμοιο λένε και οι θεωρίες της μετενσάρκωσης και μετεμψύχωσης, με την διαφορά ότι η Ψυχή ξαναεπιστρέφει στον υλικό κόσμο, σε κάποιο καινούριο ανθρώπινο ή μη σώμα για να ξανααρχίσει τον κύκλο της.

Παράθεση:
η ζωή δεν είναι κάτι το μαγικό αλλά το αποτέλεσμα ενός βιολογικού οργανισμού
Αυτό από μόνο του δεν είναι μαγικό;;;;;;;;;;

"ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ μου έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου."

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άρτεμις : 28-01-09 στις 12:52
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:01.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.