Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-07-06, 17:14
Το avatar του χρήστη xontro_mpizeli
xontro_mpizeli Ο χρήστης xontro_mpizeli δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Ανθρώπινη Αυτανάφλεξη

Ένα φαινόμενο πραγματικά ... "μεταφυσικό"!

Ένας άνθρωπος, τελείως ξαφνικά (?), πιάνει φωτιά, ολόκληρος ή κάποια μέρη του σώματός του. Μάλιστα, πολλές φορές γλυτώνει χωρίς να πάθει τίποτα από τη φωτιά ή ακόμα κ τα ρούχα που φοράει λες κ δεν μπορούσαν να πιάσουν καθόλου φωτιά!

Οι επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι η αυτόματη ανάφλεξη σε έναν άνθρωπο δεν προκαλείται μόνη της αλλά από κάποιο φυσικό αίτιο. Το περίεργο είναι ότι πολλές φορές καίγεται ένα μέρος του σώματος του ανθρώπου χωρίς το υπόλοιπο σώμα του να πάθει τίποτα ή ακόμα κ ο χώρος στον οποίο βρίσκεται.

Τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα τέτοιο φαινόμενο; Προκαλείται όντως ανάφλεξη από φυσικά αίτια ή όχι;

Καλό θα ήταν, επίσης, όποιος γνωρίζει διάφορα περιστατικά αυτόματης ανάφλεξης να τα παραθέσει για να συζητήσουμε πάνω σε αυτά.
--> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <--
-
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <--
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 10:49
Το avatar του χρήστη excellent
excellent Ο χρήστης excellent δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Τι εννοείς, κανονική ανάφλεξη; Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες...

Έχει σχέση με τη βιολογία, τη χημεία, με τί;;;

Είναι μεταφυσικό φαινόμενο;;;

Ενδιαφέρον θέμα.
Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 12:13
Το avatar του χρήστη Julliet
Julliet Ο χρήστης Julliet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ανάλογο άρθρο υπάρχει στο περιοδικό Mystery (τεύχος 9) και από εκεί θα παραθέσω και τις παρακάτω πληροφορίες.

Ορισμένοι μελετητές αναγνωρίζουν στοιχεία του φαινομένου στα βιβλικά κείμενα, οι περισσότεροι όμως επικεντρώνονται σε νεότερες ιστορίες καθώς τα τελευταία 300 χρόνια έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 200 περιστατικά!

Ένα παράδειγμα αυτανάφλεξης που μπορώ να δώσω είναι η υπόθεση του Nicole Millet όταν οι κατηγορίες για φόνο αναιρέθηκαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος του θύματος προήλθε από αυτόματη ανάφλεξη.
Οι στάχτες του δύσμοιρου ανθρώπου βρέθηκαν επάνω σ’ ένα ελαφρά καμένο στρώμα. Το κορμί είχε λιώσει τελείως ενώ είχαν περισσέψει μονάχα τα δάχτυλα και το κρανίο του!

Αντίστοιχη είναι και η ιστορία ενός 60χρονου όταν βρέθηκε από την κόρη του στο πάτωμα «σαν ένα κορμό ξύλου που τον είχε αποτελειώσει η φωτιά χωρίς όμως να υπάρχουν φλόγες». Τα ρούχα που βρέθηκαν δίπλα στον άνδρα είχαν παραμείνει ανέπαφα από την αόρατη φωτιά…

Πολλοί ασχολήθηκαν με το φαινόμενο προσπαθώντας να βρουν ένα μοτίβο, ένα στοιχείο που μπορεί να τα συμπεριλάβει στη σφαίρα του κατανοητού.
Αρκετοί επιστρατεύουν το φαινόμενο του φιτιλιού ως την καλύτερη ερμηνεία, θεωρώντας δηλαδή πως μια μικρή τοπική φωτιά που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, μπορεί να διατηρηθεί και να μεγαλώσει χάρη στο ανθρώπινο λίπος.

«Γιατί άραγε ενώ δεν με καταλαβαίνει κανένας με συμπαθούν όλοι?»
Albert Einstein

"Όσοι ψάχνουν για χρυσό, σκάβουν πολύ και βρίσκουν λίγο" Ηράκλειτος

Το όνειρο μου χάρισε τη ζωή, τωρα δεν μου μένει παρά να χαρίσω στη ζωή το όνειρο.

"Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 12:19
Senior Member

Προεπιλογή

Αντίστοιχη θα είναι και η περίπτωση του 92χρονου γιατρού J.Bentley, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς στην μπανιέρα του σπιτιού του το Δεκέμβριο του 1966. Όπως και σε κάθε περίπτωση, το δωμάτιο αλλοιώθηκε ελάχιστα από τη φωτιά, ενώ από το σώμα έμεινε άθικτο μονάχα το ένα πόδι, που κρεμόταν έξω από την μπανιέρα...

Albert Einstein

Το όνειρο μου χάρισε τη ζωή, τωρα δεν μου μένει παρά να χαρίσω στη ζωή το όνειρο.

"Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 13:14
Senior Member

Προεπιλογή Αποφόρτιση./;

Τώρα να πω μία λογική εξήγηση. Βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αυτό που λέω είναι το σωστό.

Όταν ένας άνθρωπος (στην προκειμένη περίπτωση) λαμβάνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να αποφορτίζεται αμέσως, τότε αν ακουμπήσει αντικείμενο το οποίο άγει το ηλεκτρικό ρεύμα, θα αποφορτιστεί ακαριαία και αυτό θα προκαλέσει ανάφλεξη. Ένα καλό παράδειγμα για αυτό που λέω είναι η ανάφλεξη των επιζώντων ανθρώπων (όταν άγγιζαν καλό αγωγό του ηλ. ρεύματος) στο πλοίο που έγινε το πείραμα του Αϊνστάιν. Είναι γνωστό ως πείραμα της Φιλαδέλφειας. Και επειδή βρίσκω καλό το άρθρο ενός μέλους της Gateway , πατείστε εδώ για να το διαβάσετε.

Βεβαίως θα μου πείτε, πως φορτίστηκαν οι άνθρωποι (J.Bentley και λοιποί); Και θα σας πω, ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν ξέρω.

Τελικά εγώ καταλήγω στο ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν φθορές σε ξένα αντικείμενα, εκτός και αν είναι μέταλλα και είναι σε άμεση επαφή με το σώμα, οπότε εικάζω πως θα λιώσει.
---
Διαβάστε και κάτι που μας είχε πει ένας καθηγητής της Φυσικής (λυκείου): Όταν ήταν στο στρατό, ένα άτομο το είχε χτυπήσει κεραυνός, αλλά επειδή κρατούσε το μεταλικό όπλο και το είχε σε επαφή με το έδαφος, ο κεραυνός το χτύπησε, πέρασε από το όπλο και έγινε η γείωση... Ο στρατιώτης αυτός φορούσε έναν χρυσό σταυρό που τον ακουμπούσε στο στήθος (μέσα από τα ρούχα), ο οποίος έλιωσε και χρειάστηκε να κάνει εγχείριση. Εννοείται πως το σημάδι του σταυρού έμεινε πάνω του (αφού εγχειρίστηκε...). Αυτό απλώς το αναφέρω.
Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 13:19
Senior Member

Προεπιλογή

Θα έστελνα εικόνες αλλά δεν τις "σηκώνει"....

Albert Einstein

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 14:19
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Θα έστελνα εικόνες αλλά δεν τις "σηκώνει"....
Ένα link αρκεί....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 15:30
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Paleville
Προεπιλογή

Υπάρχει και η υποψία πως υπάρχει η ανάλογη τεχνολογία με την οποία μπορεί να προκληθεί εσκεμμένα αυτό το φαινόμενο. Διαβάστε το 'Εναλλακτική Λύση 3' από τις εκδόσεις Κονιδάρη και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε κάποια εκδοχή που αρκετοί αρέσκονται στο να απορρίπτουν, γιατί τη θεωρούν υπερβολική.
Επίσης καλό είναι να γίνεται έρευνα (αν είναι εφικτό) γύρω από τα άτομα που υπόστηκαν αυτόματη ανάφλεξη. Και δεν εννοώ πώς τους βρήκαν και πώς μπορεί να προκλήθηκε, αλλά με τι ασχολιόντουσαν, με τι ήταν αναμειγμένοι, τι μπορεί να γνώριζαν γύρω από κάποια πράγματα. Τα στοιχεία βέβαια θα έχουν αφανιστεί έγκαιρα από κάποιους, και λογικό είναι. (Βέβαια είναι και οι δοκιμές που θα γίνονται καμιά φορά χωρίς συγκεκριμένο λόγο επιλογής στόχου.)
Όποιος καταλαβαίνει πού το πάω, κατάλαβε.
Ψάξτε για το παραπάνω βιβλίο και ύστερα αναρωτηθείτε.
Tread softly, for you tread on my dreams.

- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-06, 21:23
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Όποιος καταλαβαίνει πού το πάω, κατάλαβε.
Εγώ δεν κατάλαβα και φαντάζομαι δεν θα το κατάλαβαν και άλλοι. Μήπως μπορείς να μας πεις τι εννοείς, γιατί εδώ δεν έχουμε όλοι ανεπτυγμένη φαντασία...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-07-06, 10:54
Senior Member

Προεπιλογή

Ναι, δυστυχώς δεν γίνεται γιατί είναι από το σκληρό μου....

Albert Einstein

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.