![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η καλύτερη εγκυκλοπαίδεια που βγήκε κ δεν ξέρω αν θα επανεκδοθεί είναι το εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν ΄΄Ηλίου΄΄ του Ιωάννη Δ. Πασσά. Οι δε τόμοι το ΣΥΜΠΑΝ κ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ θεωρούντο κλασικοί. Τέλος
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Θέλω επίσης να αναφερθώ ότι στον τόμο «συμπάν» υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τα αποκαλυπτικά κείμενα των ορφικών που ανέτρεψαν τις γνωστές ανθελληνικές θεωρίες των ξένων που έχουν διαστρέψει την προϊστορία μας κ την ιστορία μας.
(Φυσικά όλα τα ορφικά κείμενα είναι σε ξεχωριστό τόμο ) Επίσης στο σημείο όπου γίνετε αναφορά για τον πλανήτη Άρη λέει ξεκάθαρα ότι οι λευκές κηλίδες είναι πάγος κ χιόνι νερό δηλαδή κ το επεξηγεί. Κάτι το όποιο μόλις πρόσφατα μάθαμε επίσημα από την νασα να λέει ότι όντος είναι νερό .στο ίδιο κεφαλαίο εξηγεί την πιθανότητα υπάρξεις ζωής στον Άρη κάνοντας αναφορά στη βλάστηση και στις διώρυγες. Πραγματικά εξαιρετική εγκυκλοπαίδεια κ πολύ μπροστά από την εποχή της. Είναι γνωστό βεβαία ότι οι μετέπειτα Εγκυκλοπαίδειες την ξεσήκωσαν στην κυριολεξία. Έχω ακούσει ότι ο συγγραφέας ανήκε σε καποια ομάδα . έχετε ακούσει κάτι? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HLIOS : 11-01-08 στις 20:06 |
|
||||
|
||||
![]()
Μου έχει στοιχίσει αφάνταστα το ότι φεύγοντας από το πατρικό μου έχασα την ευκολη πρόσβαση σε αυτό το ασύγκριτο αριστούργημα. Τότε μάλιστα δεν καταλάβαινα καλά την αρχαίζουσα και με βοηθούσε ο πατέρας μου στην ανάγνωση. Λέω ασύγκριτο γιατι έχω την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα τώρα και κάνωντας σύγκριση τι γράφουν οι δυο, πχ για τον Αριστοτέλη, .... ε, δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο.
Το Λεξικό του ΗΛΙΟΥ περιέχει ολόκληρα βιβλία μέσα του. Νομίζω αξίζει καθένας να ψάξει σε παλαιοπωλεία ή σε σχετικά βιβλιοπωλεία να το βρει. Μπορεί να αποκτηθεί καθώς υπήρχε στην βιβλιοθήκη πολλών ανθρώπων που δεν ζουν πια και δεν έχουν κληρονόμους ή αυτοί δεν ενδιαφέρονται για αυτόν. Ο κουνιάδος μου βρήκε έναν σε πολύ καλή κατάσταση από ένα βιβλιοπώλη φίλο που τον είχε βάλει να ψάξει. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Γνωρίζω ότι εδώ και μερικούς μήνες τα έχουν πάρει οι εκδόσεις Τάλως (του γνωστού ερευνητή Ι. Φουράκη) που προχώρησαν σε επανέκδοση. Το λεξικό-εγκυκλοπαιδεια παρουσιάστηκε μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα.
Λογικά πρόκειται για αυτό -----> http://www.talosf.gr/lexicon.php (με τιμή στα 150 ευρώ)
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν και έχει περάσει καιρός...
Δεν είναι το παραπάνω. Αυτό είναι μια απλή δίτομη έκδοση λεξικού. Μιλάμε για εγκυκλοπαίδεια με 24 τόμους, συν 3 "Ελλάς", συν 1 "Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα", συν 1 "Λαοί της Ανατολής", συν 1 "Το Σύμπαν". Σύνολο 30 τόμοι. Έβγαινε σε τεύχη ανά εβδομάδα, τα οποία τα πήγαιναν οι αγοραστές στα γραφεία του "Ηλίου" και έπαιρναν τον κάθε τόμο όταν συμπληρωνόταν. Η τελευταία έκδοση άρχισε το 1976 και ολοκληρώθηκε το 1982! Ευτυχώς που ο πατέρας μου είχε την υπομονή και αγόραζε επί 6 χρόνια, 300 τόσα τεύχη και υπάρχει αυτό το τεράστιο καταπληκτικό έργο στη διάθεσή μου. ΥΓ. Μην πετάτε ποτέ παλιά βιβλία που ασχολούνται με τις επιστήμες. Το φιλτράρισμα που πέφτει στις μέρες μας είναι άλλο πράγμα, οπότε τα βιβλία αυτά ίσως αποτελούν "οδηγούς επιβίωσης" για το μέλλον. |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΩΝ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Μποπρει να την κατεβασερι καποιος pdf.??Ευχαριστω.
|
![]() |
|
|