![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως είναι ευρύτατα γνωστό οι Αστρονόμοι αμφισβητούν έντονα την Αστρολογία με την σημερινή της μορφή λόγω κυρίως της προσθήκης ενός νέου Ζωδίου - του Οφιούχου - μεταξύ του Σκορπιού και του Τοξότη. Όλα δε τα υπόλοιπα Ζώδια έχουν μετακινηθεί κατά 29 περίπου μοίρες επί της εκλειπτικής λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών.
Δεδομένου ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, η Δυτική Αστρολογία παραπαίει και όλα σχεδόν τα λεγόμενά της είναι ψευδή. Για αυτούς τους λόγους, δημιούργησα μια νέα θεωρία για την Αστρολογία που περιγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο μου "Αστρολογία των 13 Ζωδίων". Όλα τα 13 Ζώδια αποτυπώνονται στην πραγματική τους θέση και νέος Ωροσκόπος είναι η Σελήνη που επηρεάζει την ζωή του ανθρώπου πολύ περισσότερο από έναν άψυχο Αστερισμό. Τέλος η Θεωρία μου λαμβάνει υπ' όψιν τον αριθμό των Ηλιακών Κηλίδων που τεκμηριωμένα έχουν επιπτώσεις στην Γη και τους ανθρώπους. Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τι πιστεύετε εσείς για όλα αυτά που περιγράφω; Βασίλης Κανάτας Φυσικός |
|
|||
|
|||
![]()
γεια σας!!να πω την αληθεια εγω δεν ασχολουμε καθολου με τα ζωδια και δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευουν παρολα αυτα ολος ο κοσμος ασχολειτε με αυτα....μπορει καποιος να μου εξηγησει σε τι ακριβως χρησιμευουν τα ζωδια?
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Angelika28970;90844]γεια σας!!να πω την αληθεια εγω δεν ασχολουμε καθολου με τα ζωδια και δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευουν παρολα αυτα ολος ο κοσμος ασχολειτε με αυτα....μπορει καποιος να μου εξηγησει σε τι ακριβως χρησιμευουν τα ζωδια?[/QUOTΕ
"Η Αστρολογία είναι μια Μαθηματική Στατιστική Επιστήμη, έρευνας και καταγραφής φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κυρίως στο Ηλιακό μας σύστημα και προκαλούν αντιδράσεις στη γη και στον άνθρωπο. Είναι επίσης τέχνη, από τη στιγμή που η καταγραφή των φαινομένων, χρησιμοποιήθηκε με τη βοήθεια της Στατιστικής, ως μέσο πρόγνωσης γεγονότων. Ακόμα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέχνη και από τον τρόπο, που ο αστρολόγος, συνδύαζει αυτές τις παρατηρήσεις, για να πετύχει, μέσω της δημιουργικής έμπνευσης και ενατένισης, όσο το δυνατόν καλύτερη πρόγνωση.". "Η αστρολογία είναι μια πανάρχαια γνώση και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν – συγκροτούν μια επιστημονική δραστηριότητα. Είναι όμως και τέχνη, στο βαθμό που ως τέχνη ορίζουμε κάποια ικανότητα σύνθεσης, μορφοποίησης και εξαγωγής κάποιας κρίσης.... Αστρολογία λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η δραστηριότητα εκείνη που δέχεται πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους και προσπαθεί με βάση το νόμο της αναλογίας και της συγχρονικότητας του Karl Jung, να ερμηνεύσει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο με βάση τον πλανητικό μακρόκοσμο. Η Αστρολογία βασίζεται στο περίφημο αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου, «όπως πάνω έτσι και κάτω» κάτι που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο". Ο κύριος και ύψιστος σκοπός της Αστρολογίας είναι η αυτογνωσία.
ΙΑΝΕΙΡΑ ........................... Κάποιος πρέπει να έχει το χάος μέσα του για να γίνει φλεγόμενο αστέρι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΙΑΝΕΙΡΑ : 23-10-11 στις 19:59 |
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη προφανώς δεν γνωρίζεις πως ορίζονται τα ζώδια. Δεν έχουν καμιά σχέση ως προς τον ορισμό τους με τους αστερισμούς. Όταν λέμε καμιά, το ευνοούμε κυριολεκτικά. Καμιά απολύτως.
Ούτε η μετάπτωση την ισημεριών επηρεάζει στο ελάχιστο τα ζώδια. Είναι τελείως άσχετο φαινόμενο. Οι αστρονόμοι, εφόσον ξέρουν πως ορίζονται τα ζώδια δεν λένε κοτσάνες για οφειούχους και για μετάπτωση ισημεριών. Όλα τα αστρολογικά προγράμματα φτιάχνονται από αστρονόμους, αφού τους δοθούν το τι θέλουν οι αστρολόγοι να υπολογίζουν τα προγράμματα. Αλλά οι αστρονόμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τον ορισμό των ζωδίων, ο ορισμός αυτός δεν είναι αστρονομικό θέμα. Με εντυπωσιάζει ότι κάθισες και ασχολήθηκες με το θέμα χωρίς να ψάξεις να δεις πως ορίζονται. Οι αστερισμοί προσφέρουν το όνομά τους, όσο το η γνωστή μάρκα αυτοκινήτων Subaru έχει σχέση με τις πλειάδες (Subaru is the Japanese name for the Pleiades) άλλο τόσο έχουν και οι αστερισμοί με τα ζώδια. Αυτό που έφτιαξες αποτελεί προσωπική εναλλακτική προσπάθεια και όχι επιβεβλημένη αντικατάσταση, ενός προβληματικού αστρολογικού συστήματος λόγο αστρονομική ασυμφωνίας. Θα με ενδιέφερε από καθαρή περιέργεια να δω πως ορίζεις τα ζώδια σου. ---------------- Σημ. η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Μπορεί να χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους σε κάποια σημεία της, αλλά αυτό δεν την κάνει επιστήμη. Μέχρι σήμερα, αύριο βλέπουμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rados : 24-10-11 στις 12:43 |
|
|||
|
|||
![]()
Ξέρει κανείς κάτι για τους ωροσκόπους και αν όντως σε επηρεάζουν καθόλου όπως λένε; Δεν έχω ασχοληθεί με τα ζώδια ποτέ, οπότε συγχωρήστε με
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ο ωροσκόπος είναι το σημείο που μια κάθετη από το σημείο γέννεσης του ατόμου, προβαλλόμενη στην φαινομενική τροχιά του ήλιου γύρο από την γή, τον τέμνει.
Θεωρητικά κατά την αστρολογία, καθορίζει πως συγκεκριμενοποιείται η υποτιθέμενη (δεν βρίσκω τώρα κατάλληλη λέξη) δράση των πλανητών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός για όποιον θέλει να έχει αστρολογικές πληροφορίες και μεταβάλετε κάθε 4 λεπτά. Το να σου εξηγήσω αναλυτικά το πως λειτουργεί, ξεφεύγει από τις δυνατότητές μου, αλλά θέλει και μερικούς εκατοντάδες ή χιλιάδες σελίδες.... |
|
|||
|
|||
![]()
@ rados
προφανώς δεν γνωρίζεις για την ιστορία της Αστρολογίας. Το τι είναι τα ζώδια έχει απαντηθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια από τον πατέρα της Αστρολογίας Κλαύδιο Πτολεμαίο (που ήταν Έλληνας και έζησε τον 2 αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια). Αυτός θεμελίωσε την σύγχρονη Αστρολογία. Χώρισε την εκλειπτική στους 12 Ζωδιακούς Αστερισμούς (τα λεγόμενα Ζώδια), όρισε τα 4 στοιχεία : αέρα, φωτιά γή και νερό, όρισε τον τρόπο επίδρασης των πλανητών αλλά και την σχέση τους με τα Ζώδια. Όρισε τους 12 οίκους της Αστρολογίας. Όρισε τον Ωροσκόπο, ως το Ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης. Χώρισε τα ζώδια σε 4 κατηγορίες: Τροπικά, ισημερινά, σταθερά και δίσωμα. Αργότερα οι κατηγορίες συγχωνεύτηκαν σε τρεις. Στο έργο του "Τα προς Σύρον αποτελεσματικά" ή "Τετράβιβλος" ο Κλαύδιος Πτολεμαίος θεμελίωσε την Αστρολογία. Είναι δε τόσο προφανές ότι τα Ζώδια είναι οι τότε 12 Ζωδιακοί Αστερισμοί που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Με χαρά μπορώ να σου παραθέσω αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο για να διαπιστώσεις με τα μάτια σου την αλήθεια. Ερχόμαστε τώρα στην δική μου προσπάθεια. Όταν έκανα την διπλωματική μου εργασία στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα "Περί Αστερισμών", διαπίστωσα ότι οι Ζωδιακοί Αστεριμοί δεν ήταν 12 αλλά 13 και το νέο Ζώδιο ήταν ο Οφιούχος. Ο αντίχτυπος στην Αστρολογία ήταν μεγάλος διότι καθιστούσε όλες τους τις προβλέψεις λάθος. Διατύπωσα λοιπόν την εναλλακτική θεωρία μου για να δώσω διέξοδο στην Αστρολογία. Οι προβλέψεις της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων δεν στερούνται επιστημονικής στήριξης. Το αντίθετο, χρησιμοποιούν τα σύγχρονα δεδομένα της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής. Η αντικατάσταση της παρωχημένης Δυτικής Αστρολογίας με την θεωρία μου είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην ασφυχτική πίεση που δέχεται για τα αναληθή στοιχεία που χρησιμοποιεί. @amnesiac Ωροσκόπος στην Αστρολογία των 13 Ζωδίων είναι η θέση του ουρανίου σώματος που επηράζει την ζωή μας (αποδεδειγμένα) περισσότερο μετά από τον Ζωοδότη Ήλιο: Η Σελήνη. Η θέση της Σελήνης την ώρα που γεννιέται ο άνθρωπος είναι ο νέος Ωροσκόπος. Π.χ. κάποιος που γεννήθηκε την 24/10/1990 ώρα 9:00 UTC, είναι Παρθένος (ο Ήλιος ήταν στην Παρθένο όταν γεννήθηκε) με Ωροσκόπο Τοξότη (η Σελήνη ήταν στον Τοξότη όταν γεννήθηκε). Ο Ήλιος είχε 31 Ηλιακές Κηλίδες την μέρα εκείνη, και που του προσδίδει κινητικότητα και φιλοδοξία. Η Σελήνη ως νέος Ωροσκόπος της Αστρολογίας βάζει ένα τέλος στην |
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητέ vasiliskanatas,
Για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί μια συζήτηση, πρέπει κάποιος να έχει τουλάχιστον κάποιες βασικές αστρολογικές γνώσεις και να έχει διαβάσει το βιβλίο σου. Έχω ακούσει τη θεωρεία περί Οφιούχου, αλλά δεν έχω σχηματίσει άποψη για την εγκυρότητά της. Προβληματίζομαι από τις παρακάτω παρατηρήσεις σου "...Δεδομένου ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, η Δυτική Αστρολογία παραπαίει και όλα σχεδόν τα λεγόμενά της είναι ψευδή..." "Ο αντίχτυπος στην Αστρολογία ήταν μεγάλος διότι καθιστούσε όλες τους τις προβλέψεις λάθος" Δηλαδή θεωρείς ότι όλες οι αστρολογικές αναλύσεις-προβλέψεις που έχουν γίνει έως σήμερα είναι λανθασμένες; Πώς εξηγείς το γεγονός ότι έχουν επαληθευτεί χιλιάδες απ' αυτές είτε σε ατομικά ωροσκόπια, είτε σε περιπτώσεις που αφορούν γεγονότα, κράτη κ.λπ.
|
|||
|
|||
![]()
...χρησιμοποίηση ενός Αστερισμού ως Ωροσκόπου, πράγμα που αντιβαίνει στην ιεραρχική δομή των πλανητικών και αστρικών σωμάτων που επιρρεάζουν τον άνθρωπο.
Να εξηγήσω καλύτερα: 1. πρώτο σε επιρροή ουράνιο σώμα είναι ο Ήλιος 2. δεύτερο σε επιρροή ουράνιο σώμα είναι η Σελήνη (ο νέος Ωροσκόπος) 3. τρίτα σε επιρροή ουράνια σώματα είναι οι πλανήτες 4. τέταρτα σε επιρροή είναι τα άστρα σε μεγάλη απόσταση (ο παλαιός Ωροσκόπος) |
|
|||
|
|||
![]()
@ ΙΑΝΕΙΡΑ
έχουν όντως επαληθευτεί χιλιάδες προβλέψεις διότι έχουν γίνει δισεκάτομμύρια προβλέψεις. Άρα έχει επαληθευτεί ένα μικρό κλάσμα εξ αυτών που στατιστικά είναι θεμιτό. (συγνώμην για την συνέχεια σε ξεχωριστό post, αλλά για κάποιον λόγο δεν εμφανίστηκε όλο το αρχικό κείμενο) |
![]() |
|
|