Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Πλανήτης Γη Online > Nέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 26-06-05, 21:53
Το avatar του χρήστη Perseas
Perseas Ο χρήστης Perseas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 11-06-2005
Μηνύματα: 15
Προεπιλογή Παραδοχή Ράμσφελντ για συναντήσεις Αμερικανών αξιωματούχων-αντιστασιακών στο Ιράκ

Επιβεβαιώνει, αλλά υποβαθμίζει
Παραδοχή Ράμσφελντ για συναντήσεις Αμερικανών αξιωματούχων-αντιστασιακών στο Ιράκ

26/06/05 20:14

Ουάσινγκτον
Εν μέσω διόγκωσης των επιθέσεων αυτοκτονίας ο Ντ.Ράμσφελντ επιβεβαιώνει -δίχως να εισέρχεται σε λεπτομέρειες- δημοσίευμα των Sunday Times για επαφές Αμερικανών αξιωματούχων με αντιστασιακές οργανώσεις του Ιράκ. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ υποβαθμίζει τη σημασία των συνομιλιών· αρνείται την παρουσία της η Ανσάρ αλ-Σούνα.

Βάσει του σχετικού δημοσιεύματος της λονδρέζικης εφημερίδας έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο συναντήσεις μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και διοικητών της αντίστασης στη βόρεια Βαγδάτη.

Επικαλούμενη ιρακινές πηγές, η εφημερίδα Sunday Times αναφέρει ότι οι διοικητές των αντιστασιακών «ήλθαν κατά τα φαινόμενα πρόσωπο με πρόσωπο» με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους στις 3 και 13 Ιουνίου σε θερινή κατοικία κοντά στο Μπαλάντ, σε απόσταση 60 χλμ βορείως της Βαγδάτης.

Στις συναντήσεις αναφέρεται πως παρέστησαν εκπρόσωποι της οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σούνα, η οποία ευθύνεται για πολυάριθμες επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς και εκπρόσωποι λιγότερο γνωστών οργανώσεων όπως ο Στρατός του Μοχάμεντ και ο Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ.

Η Ανσάρ αλ-Σούνα έσπευσε να διαψεύσει την παρουσία της στις συναντήσεις. «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ανάμεσα στο Στρατό Ανσαρ αλ-Σούνα και οποιονδήποτε σταυροφόρο ή αποστάτη» αναφέρεται σε αμφισβητούμενης γνησιότητας μήνυμα στο Διαδίκτυο.

«Η τζιχάντ είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια αυτού του έθνους. Χωρίς αυτή την αξιοπρέπεια το έθνος θα είναι ταπεινωμένο και ηττημένο» καταλήγει το μήνυμα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, αντικείμενο των επαφών ήταν η επίτευξη συμφωνίας για την αποκλιμάκωση της βίας.

Μιλώντας στο Fox News ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε την πτυχή του δημοσιεύματος περί επαφών μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και αντίστασης, εντούτοις δεν επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των συναντήσεων και ουσιαστικά επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία τους.

«Διευκολύνουμε από καιρού εις καιρόν συναντήσεις αυτού του είδους» δήλωσε ο Ράμσφελντ, αρνούμενος να διευκρινίσει το πότε και με ποιους έγιναν αυτές οι συναντήσεις. «Συχνά υπάρχουν συναντήσεις με ανθρώπους. Πιστεύω ότι η σημασία σε αυτό [τις επαφές] είναι υπερβολική» συμπλήρωσε δίχως καμία περαιτέρω λεπτομέρεια.

Αμεση ήταν η αντίδραση της οργάνωσης του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, η οποία χαρακτήρισε «ψέματα» τα περί επαφών μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και αντιστασιακών και προειδοποίησε οποιονδήποτε συναντά τους «εχθρούς του Θού».

«Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις ψεύτικες διαπραγματεύσεις με τους σταυροφόρους και τους εβραίους. Οι Αμερικάνοι είναι οι χειρότεροι εχθροί των μουσουλμάνων. Προειδοποιούμε οποιονδήποτε με κακία στην ψυχή που θα έχει επαφή με αυτούς και με τους πράκτορές τους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διασυνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε επίσης την Κυριακή πως οι αντάρτες στο Ιράκ θα ηττηθούν από τον ίδιο τον ιρακινό λαό και τις ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις και όχι από τα ξένα στρατεύματα. «Στο τέλος, είναι ο λαός και οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ιράκ που θα επικρατήσουν [των ανταρτών] και όχι τα ξένα στρατεύματα και αυτό θα πάρει χρόνο» τόνισε μιλώντας στο NBC.

«Δουλειά μας είναι να καταστήσουμε ικανές τις ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις για να επικρατήσουν των ανταρτών» προσέθεσε για να εκτιμήσει, πάντως, ότι θα υπάρξει αύξηση της βίας στο Ιράκ από την περίοδο της ψηφοφορίας επί του νέου Συντάγματος έως τις εκλογές του επόμενου Δεκεμβρίου.


Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr, στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?ln...5&lngDtrID=245
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:29.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.