Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Η πόλη της FantasyGate > Η Ταινιοθήκη του Φανταστικού

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Βαθμολογία Ταινίας!
9-10 6 26,09%
8-9 6 26,09%
7-8 7 30,43%
6-7 3 13,04%
5 1 4,35%
Κάτω από τη βάση 0 0%
Ψήφισαν: 23. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-12-07, 15:14
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Thumbs up The Golden Compass (Το Αστέρι του Βορρά)

Ετοιμαστείτε για μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες φαντασίας όλων των εποχών, μια ιστορία που θα σας μαγέψει όσο καμία άλλη, ένα έπος που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν κόσμο που θα θέλαμε όλοι να ζούμε.

Η ταινία «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου, πρώτου βιβλίου του αναγνωρισμένου από κοινό και κριτικούς και βραβευμένου συγγραφέα Φίλιπ Πούλμαν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τους Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρεγκ, Εύα Γκριν, Σαμ Έλιοτ και την Ντακότα Μπλου Ρίτσαρντς, στο ρόλο της Λύρας Μπελάκουα.

Περίληψη:
Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο κεφάλαιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η New Line θα μας γνωρίσει τον κόσμο της νεαρής Λύρας Μπελάκουα, η οποία μεγαλώνει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όχι όμως της δικής μας Οξφόρδης, αλλά ενός παράλληλου με το δικό μας κόσμο, με πολλές ομοιότητες και άλλες τόσες διαφορές. Στον κόσμο της Λύρας ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δαιμόνιο (τη συνείδησή του) κι εκείνο της Λύρας λέγεται Πανταλεήμων. Με τον Πανταλεήμων στο πλάι της, η Λύρα πρόκειται να ζήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της. Στο ταξίδι της, στο Βορρά, προκειμένου να σώσει τον καλό της φίλο Ρότζερ, θα γνωρίσει τον κόσμο των μαγισσών, θα συναναστραφεί με δυο από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του κόσμου της, τον Λόρδο Άσριελ και την κυρία Κάλτερ και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του Γιόρεκ Μπάρνισον, μιας λευκής αρκούδας. Όσο για εμάς, θα μάθουμε ότι η Λύρα δεν είναι μια συνηθισμένη κοπέλα της ηλικίας της, αλλά γύρω από την ενηλικίωσή της υφαίνεται ένα ολόκληρο σύμπαν πιθανοτήτων και γεγονότων που οι επιλογές της θα είναι καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνο της ίδιας και των αγαπημένων της προσώπων, αλλά και όλου του κόσμου της.

Επίσημο Site:
http://www.goldencompassmovie.com/

Πληροφορίες από:
www.villagecinemas.gr

Προσωπική άποψη:

Το μεταφυσικό ξαναμαζεύτηκε και πήγε σινεμά στο Φάληρο χθες βράδυ. Πέραν του ότι περάσαμε πάρα πολύ ωραία, ήπιαμε τους καφέδες μας, συζητήσαμε, φάγαμε τα ποπ-κορν μας... είδαμε και την εν λόγω ταινία που ομολογουμένως εντυπωσίασε τους τρεις από εμάς τουλάχιστον. Προσωπικά, απόλαυσα τα εφέ, τις ερμηνείες (ειδικά αυτό το κοριτσάκι είναι εξαιρετικό!), το σενάριο, τη φωτογραφία και την ομορφιά της Νικόλ. (Οι αλήθειες να λέγονται! ) Φοβερές εναλαγές τοπίων, μαγικά πλάνα και σκηνικά -όλα μαζί συνθέτουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα που -ναι- θυμίζει τον Άρχοντα, θυμίζει τον Χάρρυ, θυμίζει τη Νάρνια, ωστόσο είναι κι αυτό αρκετά αξιόλογο ούτως ώστε να ανυπομονώ να παρακολουθήσω και τα άλλα δυο μέρη της τριλογίας.
Η υπόθεση περνάει πολλά μηνύματα, όχι μόνο για την ελεύθερη βούληση που την ακούμε συνέχεια ειδικά από τα στόματα αυτών που δεν την επιτρέπουν τελικά, αλλά και για την ελευθερία των κόσμων από το Διεθυντήριο που θέλει να ελέγχει τα πάντα. Σας θυμίζει κάτι;

Να τη δείτε... Άμεσα! Αυτά είχα να πω... Καλή προβολή!
Παλιά 24-12-07, 16:26
Oddb@llSoul Ο χρήστης Oddb@llSoul δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Somewhere over the rainbow...
Προεπιλογή

Προσωπικά δεν με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Τα εφέ ήταν ψεύτικα όπως πάντα και σε κάποια σημεία το σενάριο ήταν φανερά πρόχειρα δουλεμένο. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο μα η ταινία δεν ήταν τόσο καλή όσο θα έπρεπε. Θα περιμένω να δώ και την τρίτη για να πώ αν μου άρεσε γενικά.

Κατα τ'άλλα φανερή προσπάθεια της συνέχησης του θρύλου του Τόλκιν, του Χάρυ Πότερ του Λέμονι Σνίκετ και άλλων ταινιών που έχουν λίγο πολύ το ίδιο μοτίβο... Ενα ή τρία παιδιά περιτρυγιρισμένα απο κακούς. Νυσάφι πιά! Τέτοια ατυχία πρώτη φορά βλέπω! Για να μην πώ για την κλασσικότατη υπερμάχη στο τέλος, σήμα κατατεθέν της Χολιγουντιανής κουλτούρας...

Τα μυνήματα βέβαια υπάρχουν και αξίζουν αλλά λίγοι θα τα καταλάβουν.

Της βάζω ενα 7 για τα εφέ και την παρουσίαση

Για τον συγγραφέα όπως πάντα πάει το 10 για την γενική ιδέα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Oddb@llSoul : 24-12-07 στις 16:47
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-12-07, 16:32
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Βαλτε στο google τις λεξεις Golden Compass και Paganism και θα καταλαβετε οτι δεν εχουμε να κανουμε με μια κοινη ταινια φαντασιας!

Το αστερι του Βορρα ειναι μια ...απαγορευμενη ταινια που μας ερχεται απευθειας απο το Χολλυγουντ. Στην Αμερικη βγηκε φιρμανι απο τους χριστιανους να μην την τιμησουν (αφου οπως λενε "σπρωχνει τον κοσμο στον παγανισμο και την αθεϊα προσβαλλοντας την εκκλησια"!), ετσι η ταινια παρουσιαζει ασχημη εικονα στις εισπραξεις.

Μια συμβολικη μαχη μεταξυ των παγανιστικων παραδοσεων στον πλανητη μας και του χριστιανικου ιερατειου (με τη μορφη του διευθυντηριου) που βγαζει νικητες τους πρωτους!

Τα ζωα φυλακες (δαιμονια) της παραλληλης πραγματικοτητας της ταινιας, συμβολιζουν χωρις αμφιβολια τα σαμανιστικα τοτεμ. Οι κυνηγημενες μαγισσες και οι Τσιγγανοι, η "απαγορευμενη -απο το διευθυντηριο- σκονη" που κρυβει τα αρχαια χαμενα μυστικα, περνουν πανευκολα τα μηνυματα τους σε οποιον μπει "υποψιασμενος" στην αιθουσα.

Καλοδουλεμενα εφε και αρκετα στοιχεια απο Lord of the Rings και Harry Poter προσθετουν στη συνολικη εικονα.

Highlight της ταινιας, το κτηριο οπου και η μεγαλη αρκουδα μπαινει αφηνιασμενη για να παρει πισω ξανα την πανοπλια που της ειχαν κλεψει. Ειναι γεματο αγιογραφιες!

Δειτε το οπωσδηποτε!!

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 24-12-07 στις 22:29
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-12-07, 16:35
Το avatar του χρήστη leo morpheus
leo morpheus Ο χρήστης leo morpheus δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Μια ομολογουμενως φανταστικη ταινια και ενα 10 απο μενα !!!

Πολλα τα μηνυματα που περνουσε σε οποιον ηταν ανοιχτος και τα καταλαβαινε.Η μαχη επικρατουσας θρησκειας και ιδελογιας με την αρχαια σοφια ηταν το συμπερασμα που εβγαλα εγω και οχι μονο.

Τελεια εφε,ωραια σκηνοθεσια,επικες σκηνες!

Δεν θελω να πω κατι παραπανω,απλα πηγαινετε να τη δειτε οπωσδηποτε!!!

''Ο πολεμος για την ελευθερη βουληση μολις αρχισε...''
Παλιά 24-12-07, 21:00
Το avatar του χρήστη ELPINIKI
ELPINIKI Ο χρήστης ELPINIKI δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

καταρχην συμφωνω με Oddb@IISoul....απολυτα!

η ταινια αυτη μπορει να ηθελε να περασει τα "μηνυματα" της αλλα σε καμια περιπτωση δεν μου εβγαλε την ποιοτητα που πρεπει το ειδος αυτων των ταινιων να εχουν.

για εμενα δεν εδειξε κατι το καινουργιο πραγματα ειπωμενα και σεναριο που δεν χρειαζεται να δεις την ταινια αυτη για να τα καταλαβεις αφου η αρχη αυτων υπαρχει ηδη στο κοσμο μας... πολλοι βεβαια οι συμβολισμοι της αλλα ηθελαν λιι..ιγο "σπρωξιμο" σκηνοθετικα και ερμηνευτικα..

για παραδειγμα στη ταινια "Θεος για μια Εβδομαδα" η "ελευθερη βουληση" πιστευω οτι αποδιδεται στη καλυτερη της μορφη...

Υ.Γ. η εισοδος των μαγισσων παντως ηταν καταπληκτικη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-12-07, 11:25
Το avatar του χρήστη Παν
Παν Ο χρήστης Παν δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Η ''Τριλογια του Κοσμου'' ειναι το καλητερο βιβλιο που εχω διαβασει. Και το εχω διαβασει 5-6 φορες τα τελευταια 7 χρονια! Ειναι αληθεια οτι εκτος απο τα προφανη κρυβονται παρα πολλα μυνηματα μεσα σε αυτο το βιβλιο, και ειμαι σιγουρη πως οταν ολοκληρωθει η τριλογια στους κινηματογραφους, θα αρχισουν να καινε τα βιβλια του Πουλμαν εξω απο τις εκλησσιες....
Τωρα σχετικα με την ταινια:

-Τα κακα: Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν το μονταζ,... Σου εδινε την αισθηση οτι προσπαθουσαν να στριμωξουν ολο το 1ο βιβλιο σε 2 ωρες. Αυτο δε γινετε. Αποτελεσμα ηταν να λοιπουν πολλες σκηνες, οπως αυτη που η Λυρα και ο Ροτζερ αλλαζουν τα νομισματα στα κρανια, ή η αναφορα στην προδοσια που θα διαπραξει η Λυρα ή ενα καρο σκηνες απο το Σβαλμπαρντ και φυσικα τα 2 ολοκληρα τελευταια κεφαλαια, αφου το 1ο βιβλιο δεν τελειωνει εκει που τελειωνει η ταινια. Επισης η εναλλαγη των σκηνων ηταν πολυ βιαια, γρηγορη, βιαστικη, και δεν σου εδινε την δυνατητα οχι μονο να κατανοησεις την ουσια αλλα και την ιδια την απλη ιστορια. Αυτο φυσικα δεν το λεω για μενα και για οσους εχουν διαβασει τα βιβλια, αλλα για τα παιδια που ηταν στην παρεα και δεν ειχαν διαβασει τα βιβλια και ειχαν ενα σωρο αποριες (σχετικες με το 1ο βιβλιο παντα).
Αν σκεφτητε οτι αυτην την ταινια την ετοιμαζαν 5 χρονια, εγω προσωπικα ψιλοαπογοητευτικα με την προχειροτητα που ειδα.

-Τα καλα : Επιτελους βγηκε! Επιτελους, γιατι πραγματικα τα βιβλια ειναι καταπληκτικα και αν η ταινια σας ωθησει να τα διαβασετε αυτο θα ειναι το μεγαλητερο κερδος.
Επισης, μπορει να ελειπαν πολλες σκηνες αλλα ολες οσες υπηρχαν, καθως και οι διαλογοι ηταν σα να διαβαζες το βιβλιο. Τουλαχιστον ο Πουλμαν σαν συν-σκηνοθετης εκανε καλη δουλεια στο να μην αλλιωθει το περιεχομενο. Το κοριτσακι καταπληκτικο, δε νομιζω πως θα μπορουσαν να βρουν καποιο καλητερο για να παιξει τη λυρα. Τα εφε παρα πολυ καλα, και δε μου φανηκαν καθολου ψευτικα.

Προσωπικο αγαπημενο και στην ταινια και στο 1ο βιβλιο η μαχη του Γιορεκ και του Γιοφερ (αρκουδες), αν και απογοητευτικα που δεν εδειξε τη γλωσσα του Γιοφερ με τα αιματα να κρεμεται.. Μαλλον ηταν πολυ μακαβριο τι να πω...

Στο πρωτο βιβλιο δεν ειναι ξεκαθαρο οτι το διευθηντηριο αντιπροσωπευει αυτο που εμεις λεμε εκκλησια, αυτο φαινετε αργοτερα. Τα μυνηματα και τα ονοματα και ολα οσα υπαρχουν εχουν ενα βαθυτερο νοημα. Σ'αυτα τα βιβλια ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι τυχαιο. Πχ Γιατι λορδος ΑΣΡΙΕΛ? ειμαι σιγουρη οτι καποιος απο εσας ξερει...

Α, και επισης σε οσους λενε οτι ειναι μια απ'τα ιδια.... Διαβαστε πρωτα τα βιβλια και μη βιαστητε να κρινετε πριν εχετε την συνολικη εικονα.
Για μενα ειναι πολυ καλητερα και απο τον αρχοντα, και απο το Λεμονι σνικετ, και απο τον αρτεμη φαουλ, και και και....
Τετοιο βιβλιο δεν εχει ξαναγραφτει...ειναι πραγματικα εκπληκτικο.
But all these in their pregnant causes mixed
Confusedly, and which thus must ever fight,
Unless the almighty maker them ordain
His dark materials to create more worlds,
Into this wild abyss the wary fiend
Stood on the brink of hell and looked a while,
Pondering his voyage…
book 2 - 910

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παν : 26-12-07 στις 11:33
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-12-07, 21:14
Το avatar του χρήστη xontro_mpizeli
xontro_mpizeli Ο χρήστης xontro_mpizeli δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Παν
Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν το μονταζ,... Σου εδινε την αισθηση οτι προσπαθουσαν να στριμωξουν ολο το 1ο βιβλιο σε 2 ωρες. Αυτο δε γινετε. Αποτελεσμα ηταν να λοιπουν πολλες σκηνες, οπως αυτη που η Λυρα και ο Ροτζερ αλλαζουν τα νομισματα στα κρανια, ή η αναφορα στην προδοσια που θα διαπραξει η Λυρα ή ενα καρο σκηνες απο το Σβαλμπαρντ και φυσικα τα 2 ολοκληρα τελευταια κεφαλαια, αφου το 1ο βιβλιο δεν τελειωνει εκει που τελειωνει η ταινια. Επισης η εναλλαγη των σκηνων ηταν πολυ βιαια, γρηγορη, βιαστικη, και δεν σου εδινε την δυνατητα οχι μονο να κατανοησεις την ουσια αλλα και την ιδια την απλη ιστορια. Αυτο φυσικα δεν το λεω για μενα και για οσους εχουν διαβασει τα βιβλια, αλλα για τα παιδια που ηταν στην παρεα και δεν ειχαν διαβασει τα βιβλια και ειχαν ενα σωρο αποριες (σχετικες με το 1ο βιβλιο παντα). Αν σκεφτητε οτι αυτην την ταινια την ετοιμαζαν 5 χρονια, εγω προσωπικα ψιλοαπογοητευτικα με την προχειροτητα που ειδα
Θα συμφωνήσω με την Παν πιο πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά αυτό ήταν που μου έκανε πρώτο εντύπωση: γρήγορες εναλλαγές σκηνών με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά και σίγουρα, όπως γράφει και η Παν, να μην περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία από τα βιβλία.

Γενικά όμως ήταν μία πολύ ωραία ταινία, με ωραία εφέ και πολύ καλές ερμηνείες, ειδικά με τους αξιαγάπητους μικρούς πρωταγωνιστές της!

Εις αναμονή λοιπόν για τις 2 επόμενες ταινίες της τριλογίας αυτής!
--> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <--
-
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <--
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-12-07, 22:04
Το avatar του χρήστη evripidis
evripidis Ο χρήστης evripidis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
Προεπιλογή

7.

Δεν είχα ιδέα πριν για το story. Δεν είχα διαβάσει τίποτα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και καλό.

Μ' άρεσε η ταινία αρκετά, απλά παρατήρησα και εγώ μια λίγο γρήγορη εναλλαγή σκηνών. Περίπου στο 1ο μισό ήταν λίγο δύσκολο στην αντίληψη, σε κατάσταση "τι γίνεται - τι έγινε τώρα;". Μετά όμως ξεκίνησε περισσότερο και η δράση - ειδικά στο τέλος με την μάχη - που ανέβασε και άλλο το βαθμό.

Τα εφέ προσωπικά με ικανοποίησαν και θα πρότεινα, ναι, να δείτε την ταινία.

http://eye-of-thundera.blogspot.com/

"Όταν μάθουμε να ελέγχουμε τον εγκέφαλό μας, θα απαντήσουμε πολλά ερωτήματα..."
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-12-07, 16:23
Το avatar του χρήστη labros
labros Ο χρήστης labros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Hellas
Thumbs up

Αρκετά ενδιαφέρουσα.
Βλέπετε ευχάριστα και είναι αρκετά πλούσια σε εφέ, σκηνικά, πλάνα, μηνύματα. Ο συνδυασμός της πάλης που ανέφεραν οι προηγούμενοι με βρίσκει σύμφωνο.
Προσπαθώ να σκεφθώ μεταφορικά τι να είναι η σκόνη.... που θα μου πάει, πιστεύω να το βρω πριν μας ανοίξει περισσότερα χαρτιά το 2ο μέρος!
- 8 -
Παλιά 28-12-07, 20:11
Το avatar του χρήστη Julliet
Julliet Ο χρήστης Julliet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Για μένα μπορώ να πω πως η ταινία ήταν λίγο απογοητευτική!! Αμα έχεις διαβάσει τα βιβλία και δεις τη ταινία χάνεις όλη τη μαγεία της ιστορίας...Απότομα πηδήματα που κάποιος που δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί χάνει το νόημα. Τα εφέ όντως απίθανα και τα πρόσωπα υπέρλαμπρα! Η Νικόλ Κίντμαν μου άρεσε πάρα πολύ και η μικρή Λύρα ήταν πολύ καλή στο ρόλο της, με εντυπωσίασε πάρα πολύ όμως ο Γιόρεκ, η αρκούδα!!! Τον απόλαυσα!!

Βλέποντας τη ταινία επιβεβαιώθηκε η φαντασία μου στα πρόσωπα και τα γεγονότα αλλά όχι και στην πλοκή της ιστορίας! Άλλη μια γρήγορη ξεπέτα που κινηματογράφου!!

Κάπου προς το 7 κλείνω...

«Γιατί άραγε ενώ δεν με καταλαβαίνει κανένας με συμπαθούν όλοι?»
Albert Einstein

"Όσοι ψάχνουν για χρυσό, σκάβουν πολύ και βρίσκουν λίγο" Ηράκλειτος

Το όνειρο μου χάρισε τη ζωή, τωρα δεν μου μένει παρά να χαρίσω στη ζωή το όνειρο.

"Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή"

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Julliet : 28-12-07 στις 20:13
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:00.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.