![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χτες βραδυ, σε μια συζητηση μεταξυ φιλων με θεμα το μεταφυσικο, καποιος μου διηγηθηκε το εξης:
Καπου στην περιοχη λεει του Αχλαδοκαμπου, (δεν εχω περασει ουτε και παει ποτέ), σε καποιο σημειο, κατα μηκος καποιου δρομου, υπαρχει ενα φως σε κολωνα, το οποιο ομως διαφερει απο τα υπολοιπα φωτα κατα μηκος του δρομου αυτου. Συμφωνα λοιπον με τον θρυλο, εαν καποιος σταθει νυχτα φυσικα, (γιατι να το κανει καποιος αυτο σε μια ερημια?", κατω ακριβως απο το συγκεκριμενο φως, παρουσιαζεται ενας δαιμονας-ο διαβολος, δεν πολυκαταλαβα), και για να μην σε πειραξει λεει, δεν κανει να φυγεις κατω απο το φως μεχρι να ξημερωσει! (Οποια ορθοστασια!) Εαν φυσικα το φως σβησει...................την "εβαψες". Υπαρχει οντως αυτος ο θρυλος??????? Εχετε ακουσει κατι σχετικο?????
Ο κοσμος δεν ειναι μονο οσα ξερουμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mirella_S : 11-11-08 στις 07:26 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως, πολύ αμφιβάλλω ότι χρειάζεται να σταθείς κάτω από ένα φως για να σου παρουσιαστεί δαίμονας.
"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το φώς και η πρώτη χαραγμένη στην πέτρα ευχή του ανθρώπου" "ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ μου έδωσαν ελληνική το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου." |
|
||||
|
||||
![]()
...είναι παραλλαγή ενός σχετικού αστικού μύθου του Λονδίνου (όταν ανέβηκα εκεί ένα καλοκαίρι): κάπου στο κέντρο, κάτω από έναν παραδοσιακό "λονδρέζικο" φανοστάτη, παραμονεύει το πνεύμα ενός ξωτικού-δαίμονα, που τυρρανάει τις μοναχικές κοπέλες και όσους "ξεχαστούν" εκεί κοντά...Ε, καλά, οι λονδρέζοι μανούλια σε αυτά...τα ξέρετε...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το σωστο ειναι το νημα να μεταφερθει μιας και αναφερεται σε εναν θρυλο.
Αρτεμις καλη μου, που να ξερω σε τι διαφερει???????????? Ισως να ειναι και παραλλαγη ενος αλλου θρυλου που λεγαμε πιτσιρικια απο ιστοριες των γιαγιαδων, οπου ηθελαν (οι θρυλοι), οτι αν πας νυχτα σε ενα σταυροδρομι και πατησεις κατω εναν σταυρο, θα παρουσιαστει ο Λουσιφερ και θα σου κανει ο,τι θελεις αρκει να του δωσεις την ψυχη σου. Ομολογω πως δεν την πιστεψα την συγκεκριμενη ιστορια, απλα απο περιεργεια ρωτησα εαν καποιος ξερει τον θρυλο, ή εχει ακουσει κατι.
Ο κοσμος δεν ειναι μονο οσα ξερουμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mirella_S : 12-11-08 στις 08:44 |
![]() |
|
|