![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
«Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προσφέρουν λύσεις σε πολλά κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτά του υποσιτισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της υγείας του ανθρώπου...».
Όχι δεν είναι διαφημιστικό υλικό Αμερικανικής πολυεθνικής και όχι δεν είναι σε κάποια μακρινή χώρα… Είναι στο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου και ο προβληματισμός μου είναι μεγάλος. Από την μια προβληματίζομαι για το που πρέπει να κατατάξω το θέμα. Στον πολιτισμό ή στην συνομοσιολογία; Μερικούς μήνες πριν όλη η Ελλάδα έτρεχε στους ρυθμούς του βιβλίου ιστορίας της 6ης Δημοτικού και προς θεού δεν θέλω να ξαναρχίσει αυτή η συζήτηση. Θέλω απλά να πω μονάχα ότι εάν και δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω για το κρυφό σχολειό ή τους παπάδες, αυτό που με έθιξε προσωπικά ήταν ο τρόπος που άγγιξε το βιβλίο της 6 Δημοτικού την Μικρασιατική καταστροφή. Πολλοί βγήκαν και είπαν μετά ότι ήταν ένα λάθος… Μετά μοίρασαν και το βιβλίο Ματωμένα Χώματα και η ζωή συνεχίστηκε. Αλλά σε αυτή την περίπτωση πως μπορούμε να μιλάμε για λάθος; Αντιγράφω από Greenpeace Παράθεση:
Αντιγράφω από Εδώ Παράθεση:
Για μένα είναι ρητορικό αυτό το ερώτημα, μια και η απάντηση για μένα είναι προφανής. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μια εποχή που τα βιβλία του ίδιου του Κράτους έπαψαν να είναι ίσως μια προπαγάνδα του κράτους και έγιναν πολύ πιο επικίνδυνα. Έγιναν μέσω προπαγάνδας συμφερόντων. Τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα δεν είναι πιο γευστικά, πιο θρεπτικά, πιο φθηνά ή πιο αποδοτικά από τα φυσικά. Δημιουργούνται, παράγονται και προωθούνται στην αγορά με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό συμφέρον των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων. Και το κράτος μέσω των Υπουργείων του διαφημίζει της απόψεις των Αμερικανικών εταιρειών. Αναρωτιέμαι για ποιο πολιτισμό μπορούμε να μιλάμε, για ποια αλήθεια, για ποιο ελεύθερο κράτος, για ποια βιβλία. Τα βιβλία έχουν γίνει όχι μέσο για μόρφωση, αλλά μέσο για διαμόρφωση. Διαμόρφωση νέων καταναλωτών, νέων συνειδήσεων, νέων πόρων χρήματος και εμείς απλά καθόμαστε και κοιτάμε… Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agaliarep : 13-03-08 στις 10:43 |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου μπορω να πω πως με εβαλες σε περισσοτερους προβληματισμους απο οσους ηδη ειχα, γιατι αλλο ειναι να ανυσυχεις γι αυτα, και αλλο ξαφνικα να το δεις ως πλυση εγκεφαλου στην νεα γενια.
Επισης το γεγονος οτι προσπαθουν να λανσαρουν τα μεταλλαγμενα τροφημα φθηνα, δεν ειναι το μονο μου κανουν...λανσαρουν σε πολυ υψιλες τιμες και τα βιολογικα προιοντα, ειδικα σε εποχες, οπως τωρα που η Ελλαδα πληττεται απο υψιλο πληθωρισμο και με τις τιμες στα υψη, με αποτελεσμα, ακομα και να εχει την διαθεση κανεις να αγορασει βιολογικα προιοντα..απλα να μην βγαινει.. Μαλλον πρεπει να κανουμε τον κηπο μας ολοι εε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα οικολογικά προϊόντα, είναι όντως πιο ακριβά λόγο της μικρής ποσότητας παραγωγής. Για παράδειγμα οι οικολογικές ντομάτες χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα δίνουν πολύ μικρότερες ποσότητες.
Χωρίς φυτοφάρμακα οι αρρώστιες μπορεί να χαραμίσουν ολόκληρη την ετήσια σοδειά (που σημαίνει ότι ο παραγωγος πάει ένα χρόνο πίσω οικονομικά) και χωρίς χημικά λιπάσματα η ποσότητα παραγωγής πέφτει στο ένα τέταρτο περίπου. Οποτε το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι όντως έναν κήπο, όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα. οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να τρώνε λιπάσματα και φυτοφάρμακα που καταστρέφουν την υγεία, είτε να πληρώνουν πολλά για αμφιβόλου ποιότητος οικολογικά προϊόντα. Το τελευταίο και πιο άγνωστο είναι να τρώμε μεταλλαγμένα και να περιμένουμε τις παρενέργειες.. τρίτο χέρι, στήθος αλλα και υπερφυσικές ιδιότητες..
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|