![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι νέο μέλος σε αυτό το πολύ αξιόλογο forum και σας χαιρετώ όλους.
Το παραπάνω θέμα με ενδιαφέρει πολύ και θα ήθελα να γίνει μια προσπάθεια διερεύνησης του.
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως οι περισσότεροι, λίγο πολύ, έχουν κάποιες τέτοιες εμπειρίες. Κάποια στιγμή, μετά από την παρουσία μου σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, γιατί έβλεπε συχνά τέτοια "τυρρανικά" όνειρα και ήθελε να μάθει πως θα μπορούσε να σταματήσει να της συμβαίνει. Μού 'λεγε χαρακτηριστικά, "δεν φτάνει που τα βλέπω στις ειδήσεις, να τα βλέπω και στον ύπνο μου?"
Για παράδειγμα, λίγο πριν τον σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές της Ασίας, έβλεπε στον ύπνο της ότι τα πάντα είχαν πλημμυρίσει και έτρεχε να ξεφύγει απ' το νερό, ανέβαινε μια σκάλα, ενώ η στάθμη του νερού την ακολουθούσε, σκαλί-σκαλί... Η γυναίκα ακουγόταν ειλικρινά απεγνωσμένη και δεν τά 'λεγε αυτά για να εντυπωσιάσει, πραγματικά ζητούσε βοήθεια. Εγώ απ' την άλλη, επέμενα στο να προσπαθήσει να τα διερευνίσει και να πειραματιστεί μαζί τους, να επιχειρήσει να παρέμβει είτε άμεσα, είτε έμμεσα σ' αυτά, τονίζοντάς, πως αυτό που σήμερα απεύχεται, ίσως κάποια στιγμή να μπορούσε να προλάβει κάποια συμφορά στο άμεσο, οικογενειακό της περιβάλλον... Εκεί πιστεύω θα 'πρεπε να επικεντρωθεί η προσοχή κάποιου που βλέπει ένα προφητικό όνειρο και όχι να τα βλέπουμε αναγκαστικά ως αναπότρεπτα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jonathan Bright : 22-06-05 στις 04:53 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήλθες Matrina...
![]() πριν ασχοληθούμε με τον κόσμο των "προφητικών" ονείρων θα πρέπει να δούμε λίγο τι συμβαίνει εκεί συνολικά... κάθε φορά λοιπόν που κλείνουμε τα μάτια μας για να κοιμηθούμε, το σώμα χαλαρώνει και μπαίνει σε διαδικασία ανασυγκρότησης και ξεκούρασης... ο εγκέφαλος συνηγορεί σ'αυτό απελευθερώνοντας όλες εκείνες τις ουσίες που είναι απαραίτητες... λίγο πριν βυθιστεί κανείς σε βαθύ ύπνο (κύματα Θήτα) περνάει από την φάση R.E.M. (rapid eye movement), όπου το υποσυνείδητο "ανακυκλώνει" εντυπώσεις και σκέψεις της ημέρας που κρίθηκαν καταρχήν ως μη σημαντικά, ή είναι ιδιαίτερα φορτισμένα συγκινησιακά, προκειμένου να αποδεσμεύσει "χώρο" (συναισθηματικό και νοητικό) για την έναρξη της νέας μέρας... συνήθως πρόκειται για όνειρα ασύνδετα όπου τα πρόσωπα και τα πράγματα μπλέκονται σε μια "σούπα" χωρίς συγκεκριμένο νόημα.... αυτά τα όνειρα δεν είναι "προφητικά" κατά καμμία έννοια ακόμα κι αν φαίνονται παράξενα... αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία (και πιστέψτε με συμβαίνει κάθε φορά που κοιμόμαστε, ακόμα κι αν δεν έχουμε πάντα ανάμνηση αυτών των ονείρων), η ψυχή απελευθερώνεται από το φυσικό σώμα και με τον αστρικό φορέα της πλέον αφήνεται να "ταξιδέψει" προκειμένου να επιτρέψει, τόσο στο φυσικό σώμα να αναδομηθεί, αλλά και η ίδια να γεμίσει τις "μπαταρίες" της... το σύνηθες "μέρος" στο οποίο γίνεται αυτό το ταξίδι είναι το κατώτερο αστρικό... εκεί ο χρόνος παύει να είναι γραμμικός και όλα τα πιθανά μελλοντικά γεγονότα συνυπάρχουν ... η ψυχή αντλεί από 'κει εντυπώσεις, και κάποιες απ' αυτές μεταφέρονται κατά την επιστροφή μας στο φυσικό σώμα... στην ουσία δεν πρόκειται για "προφητικό" όνειρο αλλά για την δική μας ικανότητα να συγκρατούμε μνήμες από κει... δεδομένου ότι το αστρικό πεδίο είναι ο φυσικός χώρος των φόβων και των επιθυμιών μας, και καθώς τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο έντονα φορτισμένα, είναι ευκολότερο για μας να μεταφέρουμε εικόνες δυσάρεστων καταστάσεων... αν μπορούσαμε να κρατάμε ένα ακριβές ημερολόγιο αυτών των "ονείρων" (γιατί στην ουσία πρόκειται απλά για μία μετατόπιση της συνείδησης) θα βλέπαμε ότι δεν πραγματοποιούνται ΟΛΑ όσα έχουμε δει, μια που, ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε ένα άλλο πιθανό "μέλλον" απ' αυτό που είδαμε... ίσως με αυτή την έννοια, μπορούμε να "προλάβουμε" κάποιες καταστάσεις... ειδικότερα τώρα για όνειρα που περιλαμβάνουν σεισμούς έχω να παρατηρήσω το εξής : ο εγκέφαλος μας και όλο μας το σώμα πολλές φορές λειτουργούν σαν θαυμάσιοι σεισμογράφοι, που "πιάνουν" ακόμα και την παραμικρή αλλαγή σε κάποιες συχνότητες ακόμα και αν πρόκειται να γίνει σεισμός σε κάποιο πολύ απομακρυσμένο σημείο... χαρακτηριστικό παράδειγμα που είχα τελευταία είναι το εξής: το πρωινό (για μας ) που έγινε ο σεισμός στην Καλιφόρνια, λίγο πριν γίνει (και το ξέρω γιατί προηγουμένως είχα ξυπνήσει για άσχετο λόγο και είχα δει την ώρα) είδα στον υπνο μου ένα μέρος σαν κινηματογράφο που καθώς παρακολουθούσαμε την ταινία που παιζόταν, έγινε μεγάλος σεισμός (δεν είναι και μικρό το 7 Ρίχτερ...)... στον πανικό που ακολούθησε στην αίθουσα, εγώ γύρισα κοίταξα την μηχανή προβολής, είδα πως έπαιζε ακόμα και καθησυχασμένη συνέχισα να παρακολουθώ την ταινία... λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε η μητέρα μου να μου πει πως έγινε ο σεισμός εκεί και κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό απ' το χέρι... παρόλο που εγώ τουλάχιστον έχω μια μάλλον αυξημένη ευαισθησία στο να "πιάνω" τους σεισμούς ακόμα και στον ξύπνιο μου, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός... υπάρχουν ακόμα δύο κατηγορίες ονείρων : αυτά που πράγματι είναι προφητικά και αυτά στα οποία μορφοποιούμε στο αστρικό πεδίο τους φόβους και τις επιθυμίες μας.... και στις δύο κατηγορίες, τα όνειρα έχουν μία εκπληκτική διαύγεια και τα θυμόμαστε πάντα με λεπτομέρειες.... όμως γι'αυτά ... to be continued... Galadriel ![]()
|
||||
|
||||
![]() Galadriel,
Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα ![]() Συμφωνώ με όσα παρέθεσες παραπάνω. Θα προσθέσω απλά λίγα πράγματα που αφορούν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου.Στα πρώτα στάδια του ύπνου λοιπόν επιβραδύνεται η λειτουργία του και τελικά αυτός επιπέφτει σε κατάσταση υπολειτουργίας.Ας φανταστούμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πού βρίσκεται σε κατάσταση stand by...Το συνειδητό μέρος του εγκεφάλου παύει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να δίνεται βάση στις λειτουργίες του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου(συνειδητό,υποσυνείδητο,ασυνείδητο=κατα στάσεις νόησης) ,μέρη που βρίσκονται σε άμεση αλληλεπίδραση,γι' αυτό πολλές φορές ταυτίζονται ως έννοιες.Αποτέλεσμα είναι να ανασύρονται από εκεί εικόνες.Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και τα προφητικά όνειρα.Είναι δηλαδή μια ψυχονοητική λειτουργία(ψυχή+πνεύμα).Εκτός απο το προσωπικό ασυνείδητο,πολλές φορές(λόγω συντονισμού) συμβαίνει να ''ρίχνουμε ματιές'' και στο συλλογικό ασυνείδητο(όπου το προσωπικό μας ασυνείδητο αποτελέι φυσικά μέρος του) ή Ακασσικά Αρχεία,σύμφωνα με άλλη θεώρηση,στο οποίο ο χρόνος πια είναι σχετικός και εκεί υπάρχουν εικόνες από το παρελθόν,το παρόν αλλά και το μέλλον(κατώτερο αστρικό,όπως είπες κι εσύ). Κατά τη γνώμη μου τα όνειρα εκείνα που αρχικά νομίζουμε ότι είναι προφητικά,αλλά τελικά δεν πραγματοποιούνται,βασίζονται κυρίως σε εικονοποιήσεις των φόβων μας και είναι απλά μια εκτόνωση της κατάστασης για να μας βοηθήσει να αποφορτιστούμε από την αρνητική ενέργεια.Εκείνα όμως που πραγματοποιούνται έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,συνήθως είναι γεγονότα-εικόνες που είναι πολύ συγκεκριμένα(παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις οι εικόνες είναι συμβολικές) και που αφορούν σε καταστάσεις που πολλές φορές δεν εμπλεκόμαστε άμεσα-προσωπικά.Εδώ υπεισέρχεται φυσικά και ο παράγοντας ένστικτο,διότι όταν ξυπνάμε νιώθουμε όντως ότι κάτι άσχημο πρόκειται να συμβεί χωρίς να μπορούμε να αποσαφηνίσουμε πάντα τι είναι αυτό.Μετά μαθαίνουμε το δυσάρεστο γεγονός και οι ατάκες στο σενάριο συμπληρώνονται...έχουμε πια την πλήρη πραγματική εικόνα. Γενικά πάντως θυμόμαστε τα άσχημα όνειρα(προφητικά και μη) επειδή ακριβώς τα συναισθήματα που εκλύονται είναι εντονότερα φορτισμένα. Σε αυτό το σημείο θα παραθέσω μια χαρακτηριστική εμπειρία μου-προφητικό όνειρο.Πρωταγωνίστρια σε αυτό ήταν μια συμμαθήτρια μου,που είχα να δω και να μιλήσω μαζί της αρκετούς μήνες.Να προσθέσω ακόμα ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που θυμόμουν να έχω δει όνειρο σχετικά με αυτή και επίσης ότι δεν είχα σκεφτεί ή συζητήσει κάτι γι'αυτήν τον τελευταίο καιρό.Στο όνειρο είδα ότι είχα πάει στο νεκροταφείο για να παρεβρεθώ στην κηδεία της.Είδα κανονικά όλο το τελετουργικό.Το φέρετρο ήταν κλειστό αλλά ήξερα ότι ήταν αυτή μέσα,νεκρή.Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι(νοητικά πάντα) ότι τη θέση της μέσα στο φέρετρο παίρνει μια άλλη κοπέλα,την οποία δεν ήξερα.Αυτό ήταν και η τελευταία εικόνα που είδα.Όταν ξύπνησα με κατέλαβε τρομερή αγωνία και άγχος.Πήρα τη μητέρα μου την ίδια μέρα τηλέφωνο να δω αν είναι καλά η κοπέλα και μου είπε ότι δεν είχε ακούσει κάτι.Λίγες μέρες μετά ένας φίλος μου μου είπε ότι είχε πάθει βαριάς μορφής δηλητηρίαση και είχε μπεί στο νοσοκομείο...ευτυχώς η περιπέτειά της είχε αίσιο τέλος. Όσο αναφορά στους σεισμούς μπορώ να διαισθανθώ το φαινόμενο λίγη ώρα πριν συμβεί.Είναι φυσιολογικό εξάλλου καθότι είναι εύκολο να συντονιστούμε με τις προσεισμικές δονήσεις.Πριν μερικούς μήνες όμως(δεν θυμάμαι ακριβώς πότε) βρισκόμενη σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου-ξύπνιου πετάχτηκα έντρομη από το κρεβάτι νομίζοντας ότι γίνεται πολύ δυνατός σεισμός.Είχε όντως γίνει τη συγκεκριμένη ώρα,με τη διαφορά ότι το επίκεντρο ήταν κάπου στην Ασία(Κίνα νομίζω).Το είδα την άλλη μέρα στις ειδήσεις,η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη. Τέλος,πιστεύω ότι μπορούμε να επέμβουμε στα προφητικά όνειρα(ένα φιλικό μου πρόσωπο το έχει καταφέρει).Αυτό γίνεται είτε ασυνείδητα είτε συνειδητά,καταφέρνοντας να ενισχύσουμε το αστρικό μας σώμα με την εσωτερική μας δύναμη-θέληση.Τότε αντιλαμβανόμαστε(ή καλύτερα νιώθουμε) τα γεγονότα πιο έντονα,όπως ακριβώς νιώθουμε όταν είμαστε ξύπνιοι,και καταφέρνουμε τελικά να αλλάξουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις και εμπειρίες(βέβαια δεν ξέρω αν οι εμπειρίες πρέπει να γραφτούν εδώ,απλά είναι τέτοια η φύση του θέματος που πιστεύω ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα)
...in timeless oceans dreams come with the tide... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Matrina : 22-06-05 στις 18:55 |
|
|||
|
|||
![]()
mou exei symbei apires fores ayto KAI MOU EXOUN PEI OTI EINAI APLA TO YPOSINIDITO!!!ma dn einai dinaton to yposynidito na kserei ti tha ginei!oyte kaio oi oneirokrites!
apla katalava oti prepei na dino vash to ti vlepw kai na to perimeno!oxi panta alla syxna! me ektimisei prws olou asarkos
|
|||
|
|||
![]()
Δεν κατάφερα ακόμα να διαβάσω όλα τα post του παρόντος θέματος (διάβασα μόνο τα πολύ αρχικά), μια και είναι πάρα πολλά, όμως είναι πολύ επείγον να γράψω κάτι, έτσι ώστε αν γίνει όντως αυτό που ονειρεύτηκα να έχω πειστήρια για αυτό. Σε άλλη περίπτωση, όμως, θα χαρώ να διαψευστώ.
Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα. Δυο νύχτες πριν είδα ένα πολύ περίεργο όνειρο, η αρχή και η μέση του οποίου δεν είναι επί του παρόντος και ούτε έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Θα επικεντρωθώ, λοιπόν, στο τελευταίο μέρος του ονείρου: < Επέστρεψα στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο, περίπου κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ ο πατέρας μου κοιμόταν, η μητέρα μου ήταν ξύπνια και με περίμενε. Όταν, λοιπόν, πήγαμε προς το διάδρομο με τα δωμάτια για να κοιμηθούμε είδαμε τον πατέρα μου να σηκώνεται για να πάει τουαλέτα (η πόρτα της είναι στον ίδιο διάδρομο). Αφ'ότου μπήκε μέσα, λοιπόν, μετά από λίγο νιώσαμε με τη μητέρα μου ένα ταρακουνητό, σαν να μετακινήθηκε όλο το κτίριο αρχικά προς τα πάνω κι ύστερα να έπεσε απότομα. Μόλις η μετακίνηση τελείωσε είπα στη μητέρα μου ότι αν είχε γίνει και σεισμός θα έλεγα ότι αυτή η μετακίνηση ήταν σαν να βυθίστηκε μια τεκτονική πλάκα κάτω από κάποια άλλη και να βρισκόμασταν εμείς στην πλάκα που έμεινε από πάνω. Δεν πρόλαβα να το πω αυτό και έγινε σεισμός, ενώ μέχρι να προλάβουμε να συνέλθουμε από το σοκ, έγινε και δεύτερος σεισμός.> Τώρα όλα αυτά δεν ξέρω τί μπορεί να σημαίνουν, όμως το όνειρο αυτό μου έμεινε και είμαι και σαββατογεννημένη, οπότε φοβάμαι λιγουλάκι... ![]() Εκτός από αυτό το όνειρο, που δεν ξέρω αν θα επαληθευτεί, έχω ζήσει και παρόμοιες περιπτώσεις κατά τις οποίες λέω, ή καλύτερα σκέφτομαι, ότι θα γίνει σεισμός και λιγότερο από ένα 24ωρο μετά γίνεται. Τις περιπτώσεις αυτές, όμως θα τις καταγράψω σε επόμενο post. Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και ελπίζω να μη συμβεί στα αλήθεια ο σεισμός! Φιλικά, Lady Nina |
|
|||
|
|||
![]()
Μια διευκρίνηση για το προηγούμενο post είναι ότι οι δύο μικροί σεισμοί που είδα στο όνειρό μου θα γίνουν υποτίθεται Δευτέρα προς Τρίτη στη μία με δύο τα ξημερώματα.
Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον βλακεία μου ακούγεται!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητοί φίλοι,
Αφορμή για αυτό το Thread , στάθηκε ένα πολύ "δυνατό" όνειρο που είδα πριν από λίγες νύχτες καθώς και το thread σχετικά με την ύπνωση. Δεν είναι η πρώτη φόρα που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και πάντα αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα όλοι βλέπουμε συχνά (ή και συνέχεια) όνειρα κατά την διάρκεια του ύπνου , αλλά εκτός από τα συνήθη όνειρα που μπορεί να είναι απόρροια κάποιων ερεθισμάτων που έχουμε δεχθεί κατά την διάρκεια της ημέρας , υπάρχουν και κάποια που είναι τόσο αληθινά ("δυνατά" όπως αναφέρω παραπάνω) , για τα οποία δεν υπάρχουν σαφή ερεθίσματα ή δεν υπάρχουν και καθόλου ερεθίσματα. Είμαι σίγουρός ότι οι περισσότεροι έχετε δεί κάποια όνειρά με πρόσωπα ή τοπία τα οποία δεν γνωρίζατε από πρίν και κάποια στιγμή αργότερα τα συναντάτε μπροστά σας και τότε όλα επανέρχονται στη μνήμη σας και αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν. Αναμένω τις απόψεις σας.
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκινώ ένα πείραμα πάνω στον ίδιο τον εαυτό μου σε σχέση με τα όνειρα.
Κάποιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα υπάρχουν στο μπλογκιον μου, όπου και εν ακιρώ θα παραθέσω παρατηρήσεις σχετικά με τα όνειρα.. http://oniroskopio.blogspot.com/
|
|||
|
|||
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη braian : 24-02-08 στις 01:47 |
![]() |
|
|