![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και βρήκα την σελίδα αυτή άκρως ενδιαφέρουσα!
Με αφορμή μια κουβέντα που είχα με την παρέα μου, θεώρησα σωστό να βάλω αυτό το post, μήπως και μου λυθούν καποιες απορίες,αν γνωρίζεται κάτι κι εσείς βέβαια. Μου είπαν λοιπόν, ότι υπάρχει ενα παιχνίδι με γράμματα και αριθμούς,που μπορείς να καλέσεις ένα πνεύμα! Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει...γιατί λένε το κάνει ο καθένας, δεν χρειάζετε δηλαδή να ξέρεις από αυτά. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, πως γίνετε...έτσι απλά και εύκολα να καλέσεις ένα πνεύμα;;; Γιατί μέχρι τώρα,ήξερα οτι αυτό γινετε με απόκρυφα βιβλία.Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και σας ευχαριστώ που διαβάσατε το post. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα και καλως ηρθες στην κοινοτητα του μεταφυσικου.
Καταρχην το ποστ σου το εβαλες νομιζω σε λαθος θεματικη ενοτητα.. και κατα δευτερον νομιζω πως υπαρχει ενα τοπικ με αυτο το θεμα καπου κριμενο μεσα στο φορουμ (δεν το βρηκα..), αλλα οπως και να εχει οι υπευθινοι του φορουμ θα σε βοηθησουν με τα σχετικα.. Στο θεμα τωρα, απο συζητησεις που καναμε στο φορουμ, μιας και δεν εχω ευρεια γνωση στο αντικειμενο, να σου πω οτι υπαρχει τροπος, συμφωνα με αυτοπτες μαρτηρες, χονδρικα ειναι καποιος πινακας-χαρτης, με γραμματα και νουμερα καθως και ναι και οχι, στα οποια πανω μεταφερετε ενα αντικειμενο μετα απο μια καποια τελετη (κερια κτλ..) οπου αναλογα με τις ερωτησεις το υποτιθεμενο πνευμα δινει απαντισεις με τη βοηθεια του πινακα. Ολα αυτα μπορει να ακουγοντε ομορφα κι ωραια, υπαρχει το αλλα ομως. Και ειναι κατι που κανει αυτους που πιστεβουν να τρομοκρατουντε και να αποφευγουν τετιου ειδους "παιχνιδια". Τα πνευματα πολλες φορες μενουν και σου δημιουργουν προβληματα.. ψυχολογικα κυριος. Εγω προσωπικα θελω να πιστεβω οτι κατι τετιο δεν ισχυει (οτι μπορεις να καλεσεις πνευματα κτλ) και δεν εχω ασχοληθει καν με κατι τετιο. Αλλα οπως και να εχει σοφο ειναι να μην ασχολησε με κατι που θεωρητε επικυνδηνο. Αλλα σιγουρα καποια μελη που ξερουν περισσοτερα θα σε διαφωτισουν πληρως πολυ συντομα. φιλικα Γιωργος.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι παιχνίδι.πιθανών λες για το ouija table.Ειναι ένα τραπέχι με γράμματα αριθμούς το ναι και το όχι.Εχει και ένα δείκτη με τον οποίο απαντούν τα πνεύματα.Μερικές φορες μέσω του τραπεζιού αυτου Μερικοί χρησιμοποιούν την αυτοματη γραφή.Πέφτωντας σε trance γράφουν μυνήματα απο το υπερπέραν.Το Ouija table ανοίγει μια πόρτα.Το αν θα μπει κάτι καλό η κακό είναι ρώσικη ρουλέτα.Συμβουλη μου είναι να ασχοληθείς με αυτά μονο θεωρητικά.δε ξέρω αν είναι αληθή τα φαινόμενα αλλα δε θες να είσαι ο πρώτος που θα το μαθει
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σας και καλώς σας βρίσκω ξανά.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου φιλε ή φιλη Secret Angel και καλως ηλθες στην παρεα μας. Ομολογω οτι δεν εχω κατσει να ασχοληθω εκτεταμενα με το ouija (θα προσπαθησω να φερω καποιο παιδι εδω στο φορουμ που το κατεχει) απλα θα ηθελα να σου θεσω περισσοτερους προβληματισμους. Εστω οτι η ολη ιστορια καποια βαση. Πως ειμαστε σε θεση να ορισουμε ως πνευμα ή φαντασμα τη δυναμη που υποτιθεται πως κινει το ποτηρακι; Οι δυναμεις και οι ικανοτητες του ανθρωπου ειναι ακομη ενα μεγαλο αινιγμα και οταν συντονιζονται ή ξεκλειδωνουν πορτες μπορει να πετυχουν πολλα. Σε πρωτη φαση λοιπον προσθεστε και την περιπτωση της αυθυποβολης στο... τραπεζακι
![]()
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου beetlejuice
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρώ ότι χρειάζεται στον κύκλο να είναι ένα άτομο που έχει εμπειρία. Αν δεν κάνει τίποτα άλλο τουλάχιστον θα μεταφέρει με την στάση του το κατάλληλο κλίμα. Να πάρουν και οι υπόλοιποι δηλαδή την κατάλληλη στάση απέναντι στο πείραμα. Αν τα άτομα δεν συντονιστούν όπως πρέπει δεν θα συμβεί τίποτα.
Κατά τα άλλα δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούμε ποτήρι, φλυτζανάκι, δακτυλίδι κλπ. Κάτι κυκλικό πάντως για να μπορούν όλοι να το αγγίζουν γύρω γύρω. Στο τραπέζι θα υπάρχουν το ναι, το όχι, τα γράμματα και οι αριθμοί. Συνήθως κάποιο από τα άτομα είναι το ενδοιάμεσο και η ενέργεια των άλλων ενισχύει την δική του ενέργεια. Δεν ξέρεις βέβαια τι μπορεί να έρθει. Μπορεί κάποιος σχετικός με κάποιο άτομο του κύκλου ή και οτιδήποτε άλλο. Ανάλογα τι πράγμα μπορεί να «μαγνητίσει» η ποσότητα και το είδος της ενέργειας που διαθέτουμε. Μπορεί όλα αυτά να είναι αυθυποβολή. Μα σίγουρα παίζει και η αυθυποβολή το ρόλο της μια και πρέπει τα άτομα να συντονιστούν. Να είναι τουλάχιστον το ίδιο χαλαρά. Τώρα από πού λαμβάνονται οι πληροφορίες. Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξουμε ότι ισχύει. Δηλαδή αν υπάρχει ένας πομποδέκτης στον εγκέφαλό μας που λαμβάνει ξένη ενέργεια ή αν υπάρχει ένα πάνσοφο κομμάτι μέσα μας που μεταμφιεσμένο μπορεί να μας απαντήσει στα πάντα. Σημασία έχει αν «δουλεύει» ή όχι. Αν δηλαδή οι πληροφορίες επαληθεύονται. Δεν πρέπει να ρωτάμε πράγματα που έστω και ένας τα ξέρει. Αυτό είναι απλό παιχνιδάκι. Αλλά πράγματα που είτε πρέπει να ψάξουμε για να διασταυρώσουμε τις απαντήσεις είτε αυτές πρέπει να επαληθεύονται στο μέλλον. Τέλος, τεράστια σημασία έχει αν «δουλεύει» να χρησιμοποιηθεί προς καλό σκοπό και από αγαθούς ανθρώπους. Ήθελα ακόμα να πω ότι με την λογική ότι - κάτι για να είναι επιστημονικά παραδεκτό πρέπει να επαληθεύετε κάθε φορά που κάνουμε το πείραμα - αυτό το πείραμα δεν είναι παραδεκτό. Πιστεύω όμως ότι έστω και αν μια φορά το πείραμα επαληθεύεται μπορούμε να πούμε ότι όλες τις άλλες φορές δεν στήθηκε σωστά. Για αυτό έχουμε τις περιπτώσεις που δεν επαληθεύονται και καθιστούν το πείραμα μη παραδεκτό. |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου και από εμένα Secret Angel.
Διαβάζοντας όλα τα post σου στο θέμα , αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σού "κέντρισε" το ενδιαφέρον σχετικά με τους τρόπους επικοινωνίας με τα πνεύματα. Θα ήθελα λοιπόν να σου καταθέσω τα εξής: Τα "τραπέζια", τα ποτήρια και διάφορα άλλα αντικείμενα αλλά και νοήμονα όντα (μέντιουμ κλπ) , ασκούν το ρόλο του διάμεσου σε αυτή την επικοινωνία. Στο πιθανό ερώτημα γιατί χρειάζετε διάμεσος , μάλλον είναι ικανοποιητική η απάντηση ότι μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων θα πρέπει να υπάρξη σημείο επαφής (όπως μεταξύ δύο ανθρώπων που μιλούν διαφορετική γλώσσα χρειάζετε διερμηνέας). Στο πώς λειτουργεί ο διάμεσος (πρόσωπο ή πράγμα) ή στο ποιοί παράγοντες καθορίζουν τη δυνατότητα κάποιου (προσώπου ή αντικειμένου) να γίνει διάμεσος , δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση. Σε ότι αφορά τους ανθρώπους , πιθανόν να έχει να κάνει με χάρισμα ή με εξάσκηση (όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών). Σχετικά δε με το ouija table , παρότι σε αρκετά βιβλία και ταινίες εμφανίζεται να κινείτε από μόνος του ο δείκτης , ξέρω πώς θα πρέπει κάποιος να τον κρατά (πιθανότατα λοιπόν να πρέπει ο διάμεσος να είναι έμψυχο και / ή νοήμον όν). Το θέμα της ανθυποβολής και στο αν και κατά πόσο αυτό είναι που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις (κάλεσμα πνευμάτων) , το μόνο που έχω να πώ είναι πώς θα μπορούσε να είναι και έτσι άν σε αρκετά παραδείγματα (μπορείς να βρείς αρκετή βιβλιογραφία) η ομάδα που επιχείρησε την επικοινωνία αυτή δεν ήταν ανομοιογεννής , συνέπεια να θεωρώ αρκετά δύσκολο άνθρωποι με διαφορετική νοοτροπία και εμπειρίες να συνταυτίζονται σε μια και μοναδική στιγμή και να βλέπουν και να ακούν τα ίδια πράγματα. Σε αυτό τον τομέα (και πολλούς άλλους) δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις , οπότε ... καλή τύχη στην αναζήτηση σου και ΠΡΟΣΕΧΕ!!! Μερικά πράγματα όσο απλά κι αν φαίνονται... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! Και προπαντός ο χώρος του μεταφυσικού (ή όπως αλλιώς θες πές τον) δεν είναι παιχνίδι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μακρια απο αυτα τα πραγματα δεν ειναι αστεια..μην πιστευεις στην λεγομενη λευκη μαγεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Μονο ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μακρια απο αυτα τα πραγματα στο ξαναλεω δεν ειναι αστεια αν αναποδογυρισει το ποτηρι θα κλαιτε ολοι σας!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
''... πιστεύουνε πιότερο τ'αφτιά τους παρά τα μάτια τους. Πιότερο το Μύθο παρά τα γεγονότα. Πιότερο τη φαντασιά τους παρά την κρίση τους...'' Κ. Βάρναλης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stefani Forester : 04-03-08 στις 18:35 |
![]() |
|
|