![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Φανταστήκατε ποτέ ότι ανάμεσα στα χιλιάδες χωριουδάκια της πατρίδας υπάρχει κάποιο χωριό που οι κάτοικοί του ήταν κάποτε... νάνοι; Η ομάδα Πυθέας και ο Μιλτιάδης Τσαπόγας με το παρόν άρθρο σας φέρνουν κοντά με μια ακόμα αληθινή "έκπληξη" της ελληνικής υπαίθρου ταξιδεύοντάς σας μέχρι τις άγνωστες γωνιές της μακρινής Ρόδου. Διαβάστε την Αποστολή στο ------> http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=71 |
|
||||
|
||||
![]()
Η παρούσα αποστολή αποτελεί μία εξαιρετική επιτυχία για την Ομάδα Πυθέας, ενώ η προσπάθεια εύρεσης της ακριβούς τοποθεσίας του Νανοχωριού και το ταξίδι έως εκεί αποτελεί ουσιαστικά τον ορισμό της ιδανικής εξερευνητικής προσπάθειας που θέλουμε να χαρακτηρίζει όλες τις αποστολές της ομάδας μας.
Από την ηλικία των 14 ετών άκουγα για την ύπαρξη ενός τέτοιου Νανοχωριού στη Ρόδο, κυρίως μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Strange αν θυμάμαι καλά, με εντυπωσιακές περιγραφές βασισμένες σε τοπικούς θρύλους αλλά δίχως φωτογραφίες. Μπορεί μέσα από το ταξίδι του Μίλτου να αποδείχθηκε πως οι περισσότερες εξ αυτών ήταν υπερβολικοί, όμως η εν λόγω τοποθεσία αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό προορισμό για τον Πυθεϊστή ταξιδιώτη. Μπράβο για ακόμα μία φορά Μίλτο. Σου εύχομαι ακόμα περισσότερες αποστολές ίδιας και μεγαλύτερης σημαντικότητας στο μέλλον. Φιλικά, Νίκος.
Σόλον Αίμωνας Εαυτού "Αυτός που το πρόσωπο του δεν αναδίνει φως, δεν θα γίνει ποτέ άστρο.." Μέλος της Gateway Team Γενική αρχισυνταξία www.metafysiko.gr και www.explorers.gr Ιδρυτικό μέλος "Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης" Προσωπικό site: nkoumartzis.metafysiko.gr |
|
||||
|
||||
![]()
ωραιο αρθρο Μιλτο
ευγε και παλι ! παλια ειχα διαβασει καπου πως οι μινιατουρες (σαμπουαν - ουισκια κλπ ) δεν ειναι ακριβως μονο διαφημιστικες αλλα προοριζονται και για τη χρηση απο μικροσκοπικους ανθρωπους ! δε ξερω αν αυτο στεκει η οχι αλλα το θεμα για μενα ειναι πως ξεθαψες αυτη τη πληροφορια απ το μυαλο μου μετα απο 15 χρονια . @
|
||||
|
||||
![]()
Λούξιε σ'ευχαριστώ.. και πάλι φίλε μου
![]() Εδώ θέλω να πω ότι ο άνθρωπος που μου πρότεινε το όμορφο αυτό μέρος ήταν ο φίλος Νίκος. Αισθάνομαι την ανάγκη να το αναφέρω, καθώς λόγω της πρότασής του αυτής, αποκόμισα μια σπουδαιότατη εμπειρία από τη μικρή αυτή περιπέτεια στο χωριουδάκι των Νάνων. Και λέω περιπέτεια επειδή η οδός που ακολούθησα για να βρω τον συγκεκριμένο εγκαταλειμμένο οικισμό μαζί με τη συντροφιά μου, ήταν η οδός της... πεζοπορίας, καθώς προσωπική μου επιλογή ήταν να ακολουθήσουμε μια δύσκολη και πολύωρη διαδρομή που θα μας οδηγούσε στον προορισμό μας μέσα από κάποιους εντελώς άγνωστους για εμάς Ροδίτικους λόφους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KANE : 28-06-08 στις 06:44 |
|
|||
|
|||
![]()
Μίλτο συγχαρητήρια. Πολύ καλό το άρθρο σου. Αυτό που θα προτιμούοα προσωπικά θα ήταν περισσότερες φωτό με ανθρώπους δίπλα για να μας δείχνουν την αναλογία των σπιτιών κάτι που δεν φαίνεται παρά ελάχιστα στην τελευταία φωτό που είσαι μέσα...
Να είσαι καλά... |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστή η παρατήρησή σου Γιάννη. Μιάς λοιπόν και περισσότερες φωτογραφίες προσώπων μπροστά από τα σπίτια δεν έχω βγάλει(γενικότερα δεν προτιμώ να βγάζω πάνω από μια φωτό του εαυτού μου στις αποστολές), σε ενημερώνω ότι οι παλιές αυτές οικίες είχαν όλες πάνω κάτω το ύψος μου, 1,90 με 1,95 δηλαδή.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KANE : 29-06-08 στις 06:29 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και συγχαριτήρια για την πολύ καλη δουλειά σας στο φόρουμ αλλά και ως ομάδα!Είμαι καινούρια και μόλις διάβασα το πολύ ενδιαφέρον-θεματικά κ λογοτεχνικά- άρθρο!Είμαι από τη Ρόδο και ποτέ δεν είχα ακούσει γι'αυτό το μέρος!Ρώτησα τον πατέρα μου κ το γνωρίζει αλλά δν ξέρει την ακριβή τοποθεσία!Θα ήθελα πάρα πολύ να το δω από κοντά οπότε οποιδήποτε πληροφορια θα ήταν χρησιμη π.χ. κοντα σε ποιό χωριό είναι!Επίσης μου έκανε τρομερή εντύπωση η παρατήρηση της απουσίας κοιμητηρίου!Η εκκλησία φαντάζομαι είναι χριστιανική?Ορθόδοξη ή καθολική?Υπάρχουν πληροφορίες για το τι μπορεί να απέγινε ο πληθυσμός?Παράκμασε κ αφανίστηκε ή έφυγαν?
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Friedman και καλωσόρισες στο φόρουμ του μεταφυσικού.
Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια(περί του άρθρου ![]() Εγώ όταν θέλησα να κατευθυνθώ στο χωριό των Νάνων, φρόντισα να κάνω τα πράγματα λίγο δύσκολα και να το τραβήξω με τα πόδια από την αρχαία Κάμειρο(Κοίτα στον χάρτη, το χωριό βρίσκεται με το όνομα "Nani" νότια της αρχαίας Καμείρου και επάνω στα βουνά). Μην το επιχειρήσεις όμως, είναι μπλέξιμο μεγάλο. Η καλύτερη λύση για να το βρεις θα είναι να φτάσεις μέχρι το Μανδρικό (ίσως περάσεις ελάχιστα έτσι τη διασταύρωση αλλά δεν πειράζει, γυρνάς) και από εκεί να ζητήσεις κάποιες πιο ακριβείς πληροφορίες και να συνεχίσεις έως το χωριό με το αμάξι. Έτσι νομίζω δεν θα δυσκολευτείς τόσο. Το εκκλησάκι για το οποίο ρωτάς, είναι καθαρά ορθόδοξο εκκλησάκι και δυστυχώς ήταν κλειστό όταν το επισκέφθηκα πριν 2,5 χρόνια. Κοντά στο εκκλησάκι ωστόσο και στον δρομάκο που συνεχίζει μπροστά του(θα καταλάβεις που λέω εάν πας), μπορείς να δεις και τη μικρή λίμνη του χωριού που αξίζει τον κόπο. Όσον αφορά τώρα το τι απέγιναν οι κάτοικοι, αυτό χμ... εγώ δεν το ξεκαθάρισα να σου πω την αλήθεια. Η πληροφορία που είχα πάντως από μια φίλη κάτοικο του νησιού, ήταν πως το τελευταίο ζευγάρι κατοίκων των "Νάνων", εγκατέλειψε το χωριό στις αρχές της δεκαετίας του 80'. Και αυτοί οι κάτοικοι, σύμφωνα με την ίδια πληροφορία ήταν -τι άλλο;- Νάνοι! Αλήθεια, ψέματα, τώρα μη με ρωτήσεις, σίγουρα τέτοιες αναφορές όμως κρατούν ζωντανό το θρύλο του χωριού, κάτι το οποίο μόνο θετικό είναι για τον τόπο και την παράδοσή του. Φιλικά, |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ ΚΑΝΕ για τις πληροφορίες και πιστεύω πως ο χάρτης θα βοηθήσει!Ανυπομωνώ να νιώσω τη χαρά του εξερευνητή σαν μικρό παιδί!
![]() φιλικά
|