![]() |
|
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: συμφωνείτε για την επι πληρωμή διάδοση της "γνώσης"? | |||
ναι |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 7,69% |
οχι |
![]() ![]() ![]() ![]() |
37 | 94,87% |
Ψηφοφορία πολλαπλών επιλογών Ψήφισαν: 39. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
θα ήθελα την άποψη όλων των μελών..
τι λέτε για τους εμποράκους της "γνώσης? λέω για όλους αυτούς τους κυρίους που γράφουν σε "περιοδικά του χώρου", τον οποίο "χώρο" δεν σέβονται καθόλου.. χειραγωγούν τα πλήθη και καρπώνονται ΧΡΗΜΑ και την προσωπική τους ανάδειξη μέσω αυτού.. αρχηγοί των πάντων, ματαιόδοξοι, διαταραγμένοι κάποιοι, και προπαντώς, λάτρεις του ΧΡΗΜΑΤΟΣ.. θυμίζουν τους φοιτητές, που όταν είναι στα πανεπιστήμια, βγαίνουν και φωνάζουν για τα δικαιώματα του "λαού", και όταν τελειώνουν και διορίζονται, κάθονται στην καρέκλα και δεν κουνάνε ρούπι.. ασφαλώς ξεχνούν τα δικαιώματα του λαού και φωνάζουν για ισότητα, όταν αυτό αφορά τους ανωτέρους τους βέβαια.. δικαιοσύνη και ελευθερία του λόγου πρεσβεύουν, και ω τι ματαιότης, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.. επι της ουσίας λοιπόν.. ζητώ να ψηφίσετε φίλοι μου για το αν συμφωνείτε με τις σκέψεις μου αυτές ή διαφωνείτε.. και αν είστε υπέρ της διάδοσης της γνώσης ΔΩΡΕΑΝ.. ή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.. δεδομένου οτι έχουν υπάρξει "ερευνητές" που έχουν ομολογήσει οτι το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται.. και για να γίνω σαφής.. γράφουν σελίδες επι σελίδων για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικούς τίτλους.. ΚΑΜΜΙΑ ανακάλυψη, ΚΑΜΜΙΑ νέα ιδέα ή αναζήτηση.. μόνιμο αναμάσημα των ήδη χιλιοειπωμένων.. χρόνια τώρα.. χαλάνε τόσο χαρτί όσο και πολύτιμο χρόνο απο το αναγνωστικό κοινό.. ΕΣΥ.. ΕΓΩ.. γνωρίζουμε, τρέχουμε σε βουνά και σε λαγκάδια, βρίσκουμε, ψάχνουμε, παραθέτουμε, ξοδεύουμε και μοιράζουμε ΔΩΡΕΑΝ.. ρέκβιεμ σε όλους τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ που ξόδεψαν και δεν έλαβαν.. ΑΞΙΟΙ.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευρυνοος : 14-12-08 στις 20:46 |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα φιλε μου
αφου αναφερεσαι σε αυτους ... Παράθεση:
Παράθεση:
γενικοτερα ομως,δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα,αφου ολα εχουν το κοστος τους,απο τις πρωτες υλες μεχρι την πνευματικη εργασια.αν καποιος εχει κατι να πει,το οποιο το εμαθε αφιερωνοντας μερος της ζωης του αλλα και χρημα για να το μαθει,τοτε ναι,συμφωνω με την πληρωμη του. οποτε δεν ψηφιζω ακομη,περιμενοντας να διευκρινησεις αν τους παιρνει ολους η μπαλα. παντως...ΑΞΙΟΙ οσοι γνησιοι ερευνητες ξοδεψαν και δεν ελαβαν τους ευχαριστω και τους βγαζω το καπελο οπως και σε σενα αλλωστε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα σου πώ λοιπόν φίλε μου ότι, στο "τσουβάλι" μπαίνουν οι "ερευνητές" που δεν έχουν πεί τίποτα ΔΙΚΟ τους.. αυτοί που μπήκαν στο κόλπο των εκδόσεων με μόνο μέλημα να πάρουν και να ΜΗΝ δώσουν τίποτα.. ήμουν σαφής οτι αναφέρομαι σ'αυτούς.. θεωρώ ήρωες εκείνους που έκαναν ανακαλύψεις γιατί πίστεψαν στο όνειρό τους, γιατί ξόδεψαν και ΔΕΝ έλαβαν.. ο νεωτερισμός και η πρωτοπορεία να αμοίβονται? δεν ξέρω να απαντήσω.. ο έρωτας πρέπει να αμοίβεται? αν απαντήσουμε σε αυτό τότε θα έχουμε απαντήσει και στό άλλο.. πιστεύω πως ΟΧΙ.. τότε θα βλέπαμε πόσοι θα ασχολούνταν με όλα τούτα που διαφημίζουν σαν πραμάτειες διάφοροι.. θέλω να κάνω και μία διευκρίνηση.. έχω προσωπικά γράψει στην ομάδα Παυσανίας και σε διάφορα post μου διάφορα απο έρευνες που έχω κάνει.. ΔΕΝ διαφήμισα κάτι, ΔΕΝ πουλάω κάτι, και να πώ, οτι, διαφημίζεις κάτι, όταν καλείται ο άλλος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ.. το έχω δηλώσει άλλωστε απο νωρίς εδώ. http://www.metafysiko.gr/forum/showp...39&postcount=4 έχω ξοδέψει άπειρα σε υλικά και εαυτό για χρόνια.. ο νοών νοείτω.. ένα βιβλίο ΟΥΣΙΑΣ πρέπει να πληρωθεί, για τον χρόνο που του αφιέρωσε ο συγγραφέας.. ένα δήθεν όμως βιβλίο, ΔΕΝ πρέπει να πληρωθεί, αν απλά αναμασάει πληροφορίες που έχουν χιλιοειπωθεί.. αυτό εννοώ φίλε μου.. αν σε βοηθώ, δεν γνωρίζω, πάντως με ενδιαφέρει η δημοσκόπηση ως δείγμα του αναγνωστικού κοινού, και των απλών μελών του φόρουμ.. ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευρυνοος : 14-12-08 στις 23:11 |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου,εσυ ειπες...
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Ευρύνοε καλησπέρα ...
Η Δημοσκόπηση που ξεκινάς με οδηγεί σε εσωτερικό αδιέξοδο δίχως να μπορώ να απαντήσω το "Ναι" η το "Όχι" . Και αυτό διότι ... Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο όρος "Γνώση" . Πόσο μάλλον η εμπορευματοποιημένη Γνώση που εσύ επικαλείσαι . Γνώση θεωρείται και η θεωρία συνωμοσίας περι εξωγήινων, Γνώση πάλι θεωρείτε και η θεωρία συνωμοσίας των Ιλουμινάτι . Γνώση θεωρούνται δεκάδες - εκατοντάδες παρακλάδια της αναζήτησης . Προσωπικά δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τόσο γενικευμένη οπτική . Εάν όριζες πως Γνώση θεωρώ την Φιλοσοφική σκέψη - διδαχές ατραπό ζωής τότε θα απαντούσα ευθέως "Όχι" αλλά πάλι θα είχα τους ενδοιασμούς μου. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις... Ίσως θα βοηθούσε εάν έβαζες 2 ακόμα εναλλακτικές απαντήσεως . "Ναι" Σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ ή Όχι Σε ορισμένες κατηγορίες της αναζήτησης . Διαφωνώ με το να ταυτίζουμε την "αναζήτηση" με την φυσική ανάγκη του έρωτα που όπως τοποθετήθηκες είναι σαν να την κάνουμε επί χρήμασι ...Ναι η αναζήτηση είναι φυσική ανάγκη όπως ο έρωτας αλλά... ελάχιστοι καταφέρνουν να ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες, ελάχιστοι καταφέρνουν να κατανοήσουν την "αλήθεια" και πάλι υπό διαφορετικό πρίσμα ο καθένας, θέλει απίστευτο κόπο - μόχθο και προσωπική δουλειά για να κατορθώσει κανείς κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον δε να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο... Σαφώς και είναι σκέτη ξεφτίλα αυτό που ζούμε με τα δεκάδες άχρηστα βιβλία που κυκλοφορούν για να γεμίζει η τσέπη ορισμένων... Σαφώς και ζούμε σε μια εποχή που όλα πέφτουν στον βωμό του κέρδους... Αλλά επειδή αυτή η εποχή έχει ως πρωταρχικό θεό της το χρήμα (είναι όπως και να το κάνουμε η βενζίνη της καθημερινότητας μας) πιστεύω πως θα έπρεπε αυτοί που πραγματικά ερευνούν και προσφέρουν να αμείβονται σε λογικά πλαίσια. Στην αρχαία εποχή λόγου χάρη αν το παρατηρήσεις (με εξαίρεση τον Σωκράτη και μερικούς ακόμη) οι αναζητητές της εποχής εκείνης είχανε λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και κινούνταν αμέριμνοι προς την σκοπιά της "αναζήτησης" . Σήμερα... Στην εποχή του άγχους και των τόσο κοπιαστικών εργασιών (δουλειές είναι που δεν σε αφήνουν να σκεφτείς και σε κάνουν σκλάβο) μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος π.χ που έχει το μυαλό για αναζήτηση αλλά ταυτοχρόνως δουλεύει πυρετωδώς για να πληρώσει λογαριασμούς η χρέη και γυρνάει πτώμα από 10 ώρες το λιγότερο εργασίας να καθίσει και να προσφέρει το πνεύμα του στην σκοπιά της αναζήτησης.... Εύχομαι να κατανοείς το πως τοποθετούμε και να μην παρεξηγηθώ... Είμαι απο τους ανθρώπους που θα ήθελα να δω αναγέννηση της φιλοσοφίας στα αρχαία πρότυπα με σύγχρονα μέσα και προοπτικές και να ξαναγεννηθούν Δάσκαλοι-Μαθητές στον ατέρμονο κύκλο της τελειοποίησης του "είναι" . Το θεωρώ αναγκαίο μάλιστα...ταυτοχρόνως όμως αναρωτιέμαι...Γινεται αυτό δίχως χρήματα ;
|
||||
|
||||
![]()
φίλε Ιππότη,
ασφαλώς ο καθένας απο το δικό του μετερίζι παλεύει όπως μπορεί.. έγραψα ξεκάθαρα οτι είμαι εναντίον αυτών που γράφουν χιλιοειπωμένα πράγματα,απο προηγούμενους.. όλοι αναφέρουν την λέξη-καραμέλα "χώρος" χαρακτηρίζοντας τον ευρύτερο χώρο της αναζήτησης.. δεν αναφέρθηκα σε σεμινάρια, σε σχολές, σε μεμονωμένους ερευνητές αφανείς ή επωνύμους.. αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε "περιοδικά" και "βιβλία".. ξέρεις επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα θέματα και την πορεία του "χώρου", γνωρίζω οτι ας πούμε οι καλεσμένοι του κυρίου Χαρδαβέλα ΔΕΝ πληρώνονται.. άρα, δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς, που κάνουν την τρέλα τους πες, το χόμπυ τους πές.. όπως θές πές το.. ο λόγος είναι οτι βλέπω νέα φυντανάκια να ξεπετιούνται απο δω κι απο κει, χρησιμοποιώντας όποια δύναμη μπορούν να αντλήσουν, πάνω στις γνώσεις-πλάτες άλλων,απο όπου κι αν προέρχονται.. είναι απογοητευτικό να βλέπεις κάποιους άσχετους με τα θέματα, να αρθρογραφούν μή έχοντας κάτι να επιδείξουν.. απλά συντηρούν το πνεύμα το Νεοελληνικό, του βολέματος, της θεσούλας, κτλ.. αν σε βοήθησα δεν ξέρω με τα γραφόμενά μου, αλλά αυτά αισθάνομαι, αυτά στηρίζω.. υγ: με την κοντόφθαλμή λογική του βολέματος που περιέγραψα πιό πάνω φίλε μου, δυστυχώς δεν βλέπω να ξαναγεννιούνται λαμπρά πνεύματα όπως της αρχαιότητος.. κι αν γίνει, δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι δεν θα τους αφήσουν οι "ύαινες" της δήθεν γνώσης.. καλή συνέχεια.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το εκνευριστικό κατα την γνώμη μου είναι άλλο. Οι συγκεκριμένοι κύριοι, αφού αυτοανακηρύσσονται πεφωτισμένοι μύστες, αρχίζουν ώς απόλυτοι γνώστες ΟΛΩΝ των φυσικών και μεταφυσικών θεμάτων και κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας, να κατηχούν έμας τους αδαείς και αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να εκφέρει αντίθετη γνώμη...! Ομως πέραν του εκνευριστικού, υπάρχει και το γελοίο του θέματος που εμφανίζεται όταν κάποιος τους ζητήσει να τον μυησουν στην γνώση που οι ίδιοι κατέχουν. Η απάντηση παντα η ιδια. "ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ". Κατόπιν βέβαια τρέχουν δεξιά και αριστερά να καταγγείλουν μυστικές οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες και συνομοσιολογικές ομάδες και παραομάδες που μας κρατούν στο ΣΚΟΤΑΔΙ.!!! ![]() ![]()
ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ...? ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ.!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη THE KEEPER OF SECRET : 06-02-09 στις 10:58 |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητε παπα. Λες δεν διαβασες. Πως ανακαλυψες αυτο το φορουμ? Μηπως και για τον Χριστιανισμο εμαθες μεσα απο το διαδυκτιο? Για εμενα σαν Αθρησκος, το θεμα Χριστιανισμος ειναι το ιδιο με το θεμα Βουδισμος κ.ο.κ. Αν δεν διαβασες, τοτε πως αποφασισες για το τι πιστευεις? Εκτος κι αν πηγες κατ'ιδιαν στις χωρες με τις διαφορετικες κουλτουρες και τις απερριψες βλεπωντας τις. Δεν νομιζω να υπαρχουν ατομα που να μην εχουν διαβασει εστω καποιο περιοδικου του "χωρου" πριν να μπουνε σε αυτο 'δω το φορουμ. Ισως να υπαρχουν κι αλλοι σαν εσενα, αλλα να μπαινουν στον κοπο να γραφουν κιολας καποια αποψη, δεν νομιζω. Δηλαδη για να καταλαβω, εσενα σου'ρθε τωρα μια μερα, να μπεις στο ιντερνετ και να αρχισεις να "ψαχνεις"? Ισως υπαρχουν καποια χρησιμα στο ιντερνετ, αλλα τα πιο χρησιμα ειναι οι αποψεις ατομων μεσα στα φορουμ, οπως κι εδω καλη ωρα, αλλα απο ατομα που το εχουν ψαξει, εστω διαβαζωντας κατι. Φυσικα υπαρχουν αναμεσα μας και πραγματικοι γνωστες. Η γνωση αποκταται φιλε, δεν σερβιρεται ουτε μεσω διαδικυου, ουτε μεσω καποιου οραματος, ουτε ομως και "τυφλα".
Οσον αφορα τους διαφορους "τηλεπλασιε", δικαιωμα τους να λενε οτι θελουν. Δεν μπορουμε να φιμωσουμε κανεναν. Οταν ζουμε σε μια κοινωνια, που απο την μερα που γεννιομαστε μας φορτωνουν ταμπελες, τι περιμενεις? Καταρχην με φορτωσανε με την ταμπελα του ονοματος μου. Μετα με βαφτισανε χωρις να με ρωτησουν. Στο σχολειο καναμε θρησκευτικα, αλλα μονο για χριστιανισμο, και ουτε πως υπαρχουν αλλες θρησκειες. Σε καθε ταξη μεσα υπηρχε εικονα διχως να ρωτησουν τον καθενα τι πιστευει. Μας μαθανε οι γονεις μας τι κομμα να υποστιρηζουμε. Μας μαθανε τι ομαδα να ειμαστε (και ειναι το μονο που ειμαι υπερ). Ποια διαφορα απο ενα σκυλο που παει στο εκπαιδευτηριο? Καμια μηπως? Οταν δε, πεις οτι δεν θελω να ειμαι τιποτα απ'ολα αυτα, σε δερνουν τα ΜΑΤ, σε λενε αλητη και αναρχικο, σε λενε πρεζακι, και οτι αλλο φανταστεις. Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει, να πιστευει οτι γουσταρει και οχι οτι γουσταρουν οι γυρω του. Τηλεπλασιε, παπαδες, δημοσιογραφοι, πολιτικοι, μπατσοι = τρομοκρατες. Αυτο εχω να πω σαν προσωπικη παντα αποψη. Τωρα για το αν πρεπει ή οχι να πληρωνεται ο ερευνητης. Αν καποιος κανει σαν "επαγγελμα" να γραφει βιβλια, πρεπει να πληρωνεται εστω για να μπορει να αγορασει υλικο να φτιαξει τα επομενα και να μπορει να ζησει. Ο ερευνητης που πρεπει να κανει ταξιδια για να ερευνησει, πρεπει να πληρωθει εαν η ερευνα του καρποφορησει, εκτος κι αν εχει χορηγους. Οταν δε καρποφορησει, και φερει αποτελεσματα, και γραψει και βιβλια, τοτε να πληρωθει για τους κοπους του, για τα λεφτα που εδωσε για να προσφερει σε εμας την γνωση αυτη. Οταν δε, την θελει για τον εαυτο του, ποιος ο λογος να πληρωθει? Και απο ποιον? Οταν λεμε "γνωση" εννοουμε την "¨αποψη" του συνοδευομενη απο καποιες "αποδειξεις", και καποια στοιχεια. Οταν ο αλλος βγαινει στο γυαλι και λεει "εχω πηγες, τα χαλκινα βιβλια, τα οποια δεν τα εχω, αλλα μου εδωσαν κοπια καποιοι που τα εχουν, και σας τα παραθετω", ε τι ειναι αυτο? Και γιατι να πληρωθει? Λεω για τον διασημοτερο τηλεπλασιε. Να πληρωθει απο καποιους που επιθυμουν καποια διεξοδο στην μιζερη ζωουλα τους ναι, ισως. Διχως να εχουν ερευνησει ποτε, μονο ακουγωντας εδω κι εκει, ξαφνικα εμφανιζεται στο γυαλι ο σωτηρας που θελει να δωσει γνωση. Επι πληρωμης γνωση, ως επι το πληστον χωρις καποια πηγη, φασκοντας και αντιφασκοντας. Για νεφελιμ που κλανουν κεραυνους, για ελοχιμ σωτηρες, για κατεψυγμενες γκομενες και τριπρωκτους ελεφαντες. Και η Εκκλησια ομως θελει λεφτα...σωστα? Για να αναψεις ενα κερακι, πρεπει να πληρωσεις. Για να βαπτισεις το παιδι, πρεπει να πληρωσεις. Για να παντρευτεις, πρεπει να πληρωσεις. Για να πας στον παραδεισο και καλα, πρεπει να μας πιστεψεις..και αυτο πληρωμη ειναι. Και πολλα αλλα παραδειγματα. Με λιγα λογια...τρομοκρατια...Ναι..για μενα αυτο ειναι τρομοκρατια και οχι ο Μπιν Λαντεν τον οποιο γνωριζω (?) μονο εξ οψεως μεσα απο ενα γυαλι, και που ριχνει αεροπλανα. Σκασιλα μου. Τελος, αμα θες κατι, το αγοραζεις. Αμα θες να ακουσεις κατι, το ακους. Αμα θες να "δεις" κατι ομως..το "βλεπεις"? Αμα θες να διαβασεις..επιλεγεις βιβλιο και διαβαζεις. Ο καθενας εχει ελευθερη κριση. Αμα θελω βλεπω τηλεοραση, αμα δεν θελω, δεν το κανω. Αμα δεν θελω ομως ταμπελες, μην μου τις βαζετε με το ζορι. Αν δεν βιωσεις, δεν γνωριζεις. Κι αμα γνωριζεις κανε τους αλλους να βιωσουν αυτο που θελουν αυτοι να γνωρισουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα αποψεις, γραμματακια, κειμενα, μπουρδες, γνωμες, οι γνωσεις καποιων αλλων και οχι η δικες μας. Αυτα. Φιλικα.
|