Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-07-15, 17:53
nonreligius Ο χρήστης nonreligius δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή Θαύματα

Αγαπητά μέλη,
ονομάζομαι Μάνος και είμαι στα 18 μου. Πριν 2 χρόνια από Χριστιανός έγινα άθρησκος, αλλά ακόμη δεν μπορώ να δώσω μία πειστική εξήγηση στα θαύματα. Έτσι απευθύνομαι σε εσάς, καθώς σας θεωρώ τους πλέον αρμόδιους. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Κατά τη γνώμη σας, υπάρχει θεός που κάνει θαύματα ή όλα τα θαύματα είναι ανεξήγητα φαινόμενα; Για παράδειγμα, στενός μου συγγενής είχε δει γέροντα (ορθόδοξο), άπλυτο αν θυμάμαι καλά για 60 χρόνια (!), είχαν λιγδιάσει και τα γένια του κτλ και παρ' όλα αυτά ευωδίαζε έντονα!

2) Υπάρχει ένας θεός, πολλοί θεοί, ή θεός με πολλά πρόσωπα-θεούς (εννοώ ένας θεός που να παίρνει διάφορες μορφές);

3) Κατά τη γνώμη σας, ο Χριστιανικός Θεός υπάρχει;

4) Πιστεύετε ότι γίνονται θαύματα σε όλες τις θρησκείες, αλλά ο Θεός (αν υπάρχει) δεν σχετίζεται με καμία;

5) Αν ισχύει το 4), είναι γνωστό ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλαμ έχουν κάνει φοβερά και τρομερά εγκλήματα (π.χ. Μεσαίωνας). Πώς ένας πανάγαθος Θεός θα έκανε θαύματα σε τέτοιες θρησκείες;

6) κατά τη γνώμη σας, το σύμπαν είναι εξαρτημένο από το Θεό; Θέλω να πω, αν (λέμε τώρα) πάψει να υπάρχει, θα καταρρεύσει το σύμπαν;

7) έχουμε ελεύθερη βούληση ή ο Θεός επεμβαίνει στη ζωή μας χωρίς να το θέλουμε; Αυτό το "Πρώτα ο Θεός" των Χριστιανών, πιστεύετε δηλαδή ότι ισχύει;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Περιμένω να ακούσω πολλές γνώμες, καθώς αυτό το θέμα μου έχει ψιλογίνει εμμονή..
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:13.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.