![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Το θέμα που επέλεξα για συζήτηση πιστεύω πως εμπλέκεται στην Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική Θα θελα ιχνηλατήσουμε το θέμα της ΙΔΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑΣ και συνάμα και ότι κρύβεται από "πίσω" από αυτήν την λέξη..... Εάν ψάξουμε τα λεξικά θα δούμε για την λέξη..... ΙΔΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑ Έχει πολλές λέξεις που μπορούν να την συγκεκριμενοποιήσουμε... Οι δραστηριότητες ατόμου που δεν συνδέονται με τη δουλειά ή την επίσημη ιδιότητά του... Δυνατότητα διατήρησης του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων... Οι ιδιαίτερες, οι προσωπικές υποθέσεις κάποιου ή οι εσωτερικές υποθέσεις ενός οργανωμένου συνόλου (κράτους, κόμματος κτλ.) Υπάρχουν και κάποιοι ορισμοί..... Βάσει του ορισμού του Alan F.Westin η ιδιωτικότητα (privacy) ορίζεται ως εξής: “Η αξίωση των ατόμων, των ομάδων και των ιδρυμάτων να αποφασίζουν για τον εαυτό τους πότε, πώς και σε ποιο ακριβώς βαθμό οι πληροφορίες για τα άτομά τους γνωστοποιούνται στους υπόλοιπους με τους οποίους επικοινωνούν”. Η έννοια της ιδιωτικότητας (privacy) υπάρχει ως κοινωνικό και νομικό ζήτημα εδώ και πολλούς αιώνες, και αποτέλεσε μια από τις βασικές εσωτερικές ανάγκες του ανθρώπου. Η λέξη ιδιωτικότητα (privacy), προέρχεται από τη λατινική λέξη “privatus” και αναφέρεται στη προάσπιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Πάρα πολλοί ήταν οι φιλόσοφοι, και οι νομικοί που προσπάθησαν να ορίσουν τον ακριβό ορισμό της ιδιωτικότητας. Μια πρώτη πτυχή της ιδιωτικότητας διαφαίνεται στο έργο του Αριστοτέλη όπου διαχωρίζει τον ιδιωτικό από τον δημόσιο βίο. Απλά έκανα μια αναφορά πολύ γενική για να συζητήσουμε το θέμα που υπάρχει σήμερα μέσα από τα ΜΜΕ αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.... Η τεχνολογία σήμερα μας έχει παρασύρει σε πλήρη εμφάνιση των προσωπικών στοιχείων/στιγμών.... Με τους υπολογιστές/κινητά/Tablets έχουν ξεφύγει πολλά πράγματα και βέβαια με τα email... Το θέμα είναι πολυδιάστατο αλλά κυρίως θέλω να εστιαστούμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.... Συνεχίζεται.... Ευχαριστώ. ΥΓ. Στοιχεία της εισαγωγής μου χρησιμοποίησα σαν πηγή... Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση Και Νέες Τεχνολογίες Μάιδα Μερόπη Επιβλέπων Καθηγητής Κωνσταντίνος Λιμνιώτης..