![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Antonia][i]Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
Αγαπητή μου Σας ευχαριστώ για τη φιλική συμβουλή Σας . Γνωρίζω ότι το forum δεν είναι chat , αλλά υποχρεώθηκα να απαντήσω στο post Σας με αυτό τον τρόπο διότι από τις εννέα προτάσεις της οι οκτώ ήταν με ερωτηματικό . Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
Αν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Μιχάλης]Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
Αν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)[/QUOTE Φίλε μου κατ ' αρχή συγνώμη γιατί , άσχετα αν προσωπικά πίστεψα ότι όντως το ξεμάτιασμά σου το κάνεις με νερό και λάδι , δεν πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πουθενά πως ξεματιάζεις , με ποιο τρόπο . Όμως θα παρατηρήσατε ότι λέγω << Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό >> .Δεν το λέγω για να δικαιολογηθώ αλλά έχω κρατήσει και κάποια επιφύλαξη . Με ευχαρίστηση διάβασα ότι έχετε προς χρήση σας τις ευχές της Εκκλησίας . Η ανάγνωσή τους και από λαϊκούς είναι επιτρεπτό και σωστό .Έτσι η αναφορά μου σε γητειές δεν αφορούν πλέον εσάς . Το αν υπάρχουν << παρόμοιες τεχνικές >> και έχουν κάποια << αποτελέσματα >> μήπως αυτές τις τεχνικές πρέπει να εξετάσομε ; Για τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα τις μελετήσω και θα απαντήσω . Για οποιαδήποτε παρεξήγηση ζητώ συγνώμη . |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης από πλευράς μου τουλάχιστον. Απλά έγραψα κάποιες διευκρινίσεις για να μην καταλήγουμε σε ασφαλμένα συμπεράσματα. Ξαναλέω, λοιπόν, πως το ξεμάτιασμα που κάνω εγώ στηρίζεται πάνω στην Ευχή εις Βασκανίαν και είναι αυτό που εγώ προσωπικά έχω δει πως έχει αποτελέσματα. Για τις υπόλοιπες τεχνικές δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά τους, πάντως άνθρωποι που τις εξασκούν μου έχουν πει πως έχουν δει αποτέλεσμα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Μιχαλη
Όπως σου υποσχέθηκα επανέρχομαι στο θέμα του Αβραάμ και της Ιεριχούς . Στο θέμα του Αβραάμ . Θεός θέλοντας να ικανοποιήσει την απορία του Αβραάμ πως θα γνωρίσει ότι η υπόσχεσή Του ότι θα κληρονομήσει την γήν που του υπεσχέθη του ζητά να προσφέρει θυσία << 9 είπε δε αυτω• λάβε μοι δάμαλιν τριετίζουσαν και αίγα τριετίζουσαν και κριόν τριετίζοντα και τρυγόνα και περιστεράν. 10 έλαβε δε αυτω πάντα ταύτα και διείλεν αυτά μέσα και έθηκεν αυτά αντιπρόσωπα αλλήλοις, τα δε όρνεα ου διείλε. 11 κατέβη δε όρνεα επί τα σώματα, επί τα διχοτομήματα αυτών, και συνεκάθησεν αυτοίς Άβραμ. 12 περί δε ηλίου δυσμάς έκστασις επέπεσε τω Άβραμ, και ιδού φόβος σκοτεινός μέγας επιπίπτει αυτω. 13 και ερρέθη προς Άβραμ• γινώσκων γνώση ότι πάροικον έσται το σπέρμα σου εν γη ουκ ιδία, και δουλώσουσιν αυτούς και κακώσουσιν αυτούς και ταπεινώσουσιν αυτούς τετρακόσια έτη. 14 το δε έθνος, ω εάν δουλεύσωσι, κρινώ εγώ• μετά δε ταύτα εξελεύσονται ώδε μετά αποσκευής πολλής. >> . Δεν προκύπτει πουθενά κάτι το <<μαγικόν >>. Εμένα δυό πράγματα με προβληματίζουν , το << τριετίζουσαν >> και το << φόβος σκοτεινός >> που αναφέρονται τι να θέλουν να δηλώσουν ; Για την Ιεριχώ . Το γεγονός περιγράφεται στον Ιησού του Ναυή , κεφ.6 . <<, 13 και οι επτά ιερείς οι φέροντες τας σάλπιγγας τας επτά προεπορεύοντο εναντίον Κυρίου, και μετά ταύτα εισεπορεύοντο οι μάχιμοι και ο λοιπός όχλος όπισθεν της κιβωτού της διαθήκης Κυρίου• και οι ιερείς εσάλπισαν ταις σάλπιγξι, και ο λοιπός όχλος άπας περιεκύκλωσε την πόλιν εξάκις εγγύθεν 14 και απήλθε πάλιν εις την παρεμβολήν. ούτως εποίει επί εξ ημέρας. 15 και τη ημέρα τη εβδόμη ανέστησαν όρθρου και περιήλθοσαν την πόλιν εν τη ημέρα εκείνη επτάκις• 16 και εγένετο τη περιόδω τη εβδόμη εσάλπισαν οι ιερείς, και είπεν Ιησούς τοις υιοίς Ισραήλ• κεκράξατε, παρέδωκε γαρ Κύριος υμίν την πόλιν. 20 και εσάλπισαν ταις σάλπιγξιν οι ιερείς• ως δε ήκουσεν ο λαός των σαλπίγγων, ηλάλαξε πας ο λαός άμα αλαλαγμω μεγάλω και ισχυρω και έπεσεν άπαν το τείχος κύκλω, και ανέβη πας ο λαός εις την πόλιν. >> Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι επτά σάλπιγγες και οι αλαλαγμοί του κόσμου προκάλεσαν την κατεδάφιση των τειχών επικαλούμενος το φαινόμενο του συντονισμού . Τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι τους Ιταλούς τους νικήσαμε γιατί οι στρατιώτες μας φωνάζανε <<αέρα >> και δεν πολεμήσανε όπως πολέμησαν . Αν αυτά θεωρούνται <<μαγικές >> τελετές τότε τι πρέπει να πούμε για τα όσα γίνονται μεταξύ Μωϋσή και Φαραώ ; Μωϋσή και Ισραηλιτών ; Το τι θεωρείται μαγικό μπορείτε να το δείτε εκεί στους διαλόγους του Μωϋσή και Φαραώ , π.χ. ΕΞΟΔΟΣ 7. 8 Και είπε Κύριος προς Μωυσήν και Ααρών λέγων• 9 και εάν λαλήση προς υμάς Φαραώ λέγων• δότε ημίν σημείον ή τέρας, και ερείς Ααρών τω αδελφω σου• λάβε την ράβδον και ρίψον επί την γην εναντίον Φαραώ και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και έσται δράκων. 10 εισήλθε δε Μωυσής και Ααρών εναντίον Φαραώ και των θεραπόντων αυτού και εποίησαν ούτως, καθάπερ ενετείλατο αυτοίς Κύριος• και έρριψεν Ααρών την ράβδον εναντίον Φαραώ, και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και εγένετο δράκων. 11 συνεκάλεσε δε Φαραώ τους σοφιστάς Αιγύπτου και τους φαρμακούς, και εποίησαν και οι επαοιδοί των Αιγυπτίων ταις φαρμακείαις αυτών ωσαύτως. 12 και έρριψαν έκαστος την ράβδον αυτών, και εγένοντο δράκοντες• και κατέπιεν η ράβδος η Ααρών τας εκείνων ράβδους. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βούδας Shakyamuni Τί είναι η αρνητική ενέργεια; όταν συναντάς κάποιον ο οποίος κάτι του συνέβει και έχει εκνευριστεί και αρχίζει να σου λέει αυτός μου έκανε αυτό, με αδίκησε κτλ. δεν καταλήγεις και εσύ ταυτισμένος και νιώθωντας τα ίδια πράγματα με αυτό το άτομο; Δεν υπάρχει ψυχική ελευθερία. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο μεταδοτικά και από τους χειρότερους ιούς. Πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, βλέπουμε μια ωραία τραγωδία, η ηθοπιός βάζει τα κλάμματα γιατί έφυγε ο αγαπημένος της και στο τέλος βάζουμε και εμείς τα κλάμματα και νιώθουμε ότι νιώθει η ηθοποιός (να η μεταβίβαση της αρνητικής ενέργειας). Τα συναισθήματα δεν έρχονται από αυτό το επίπεδο, αλλά από το αστρικό. Μην ψάχνεται την αρνητική ενέργεια στις βασκανίες ή στις μαγείες άλλων, αλλά σε εμάς τους ίδιους. |
|
|||
|
|||
![]()
Η εκκλησία δεν επιτρέπει στους πιστούς να ξεματιάζουν και λέει να πηγαίνουν μόνο στον ιερέα για να μην χάσει πελατεία. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεματιάζουν με τρομερά αποτελέσματα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για την ακρίβεια, η εκκλησία δεν απαγορεύει από λαϊκούς να ασκούν το ξεμάτιασμα, αρκεί αυτό να περιλαμβάνει την ανάγνωση της "ευχής προς βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιούν και οι ιερείς. Τεχνικές όπως με το λάδι και με άλλες ευχές, θεωρούνται "γητειές" και δνε επιτρέπονται. Πάντως έχω παρατηρήσει πως λειτουργούν. Εγώ ξεματιάζω πάνω από 15 χρόνια τώρα, με την ευχή για τη βασκανία...
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ξεμάτιασμα με νερό και λάδι παραπέμπει στο βάπτισμα στην κολυμπήθρα γι αυτό και δεν είναι ''γητεία'',εκτός και αν το βάπτισμα είναι...Είναι αυτή η δύναμη αυτών των δύο υγρών γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια και που χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις θρησκείες.Και φυσικά επικαλούνται κάποιο άγιο ή το Χριστό ή την Παναγία ή το Άγιο Πνεύμα κλπ.Δηλαδή με λίγα λόγια τη Θεία Χάρη.Η Θεία Χάρη ακούει μόνο τους παπάδες ή κάθε αγνή ψυχή γεμάτη πίστη;Ο Θεός που γνωρίζει τις ψυχές μας μας δίνει και τα χαρίσματα και είναι ανώτερα από κάθε εκκλησία (όλων των ειδών και θρησκειών) και από κάθε ιερέα που βαριέται ή ειρωνεύεται. Η ευχή του Αγίου Κυπριανού που χρησιμοποιεί η εκκλησία έχει δύναμη μια και είναι ο κατεξοχήν Άγιος που κρατάει τα κλειδιά για το λύσιμο της μαγγανείας και της βασκανίας.Υπάρχει και στη Φυλή στη Χασιά Αττικής και το μοναστήρι του για όποιον ενδιαφέρεται.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες τεχνικές που χρήση τους κάνει και η εκκλησία έχουν κάτι το κακό ή το επιλήψιμο.Υπάρχουν γνώσεις κρυμένες βαθιά μέσα στους αιώνες και νομίζω ότι όλοι αυτές αναζητούμε να ανακαλύψουμε και να μάθουμε .Γι' αυτό και είμαστε εδώ...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη niriida : 24-09-06 στις 18:46 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα κάνω καν τον κόπο να διαβάσω αυτά που λες niriida. Το καμία σχέση δεν έχει το "ξεμάτιασμα" με το βάπτισμα. Αυτή η άποψη είναι απόκύημα της "φαντασίας" σου.
Υστερόγραφο: Καλώς ήρθες στο forum και καλή συνέχεια!
Νικόλαος< νίκη + λαός Ἀνακοίνωσις Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
|
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|