Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-08-07, 18:36
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή Ένα περίεργο βίντεο από την Greenpeace

http://www.youtube.com/watch?v=eFSKIA_eSw4

Πρόκειται για διαφημιστικό σποτ της Greenpeace σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα μικρό παιδί με μια κάπα και εντελώς οργίλο ύφος, κατηγορεί τους μεγάλους για την υπερθέρμανση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η γενιά του. Ευρηματική ιδέα, πολύ καλός ηθοποιός ο μικρός, μπήκε άνετα στο πετσί του ρόλου του. Στόχος του βίντεο είναι να ευαισθητοποιήσει.
Όμως, εκεί λίγο πριν από το τέλος, το ύφος του παιδιού γίνεται ακόμα πιο οργισμένο. Για μένα αγγίζει τα όρια του μίσους. Λέει λογάκια παράξενα, με ύφος κακίας. Στη δουλειά μου, όλοι που το παρακολουθήσαμε, μείναμε ελαφρώς σοκαρισμένοι όχι τόσο από τα σενάρια καταστροφών αλλά από το ύφος και το περιεχόμενο των λόγων του. Πέτυχε η διαφήμιση το σκοπό της, που ήταν να μας ταράξει και να μας ευαισθητοποιήσει; Ή δεν ήταν αυτός και μόνο ο σκοπός; Δείτε το βίντεο και σχολιάστε. Διαβάστε το άρθρο για το αεροδρόμιο του Ντένβερ και τις τοιχογραφίες των παιδιών της Νέας Εποχής και συνδυάστε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-07, 20:22
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Paleville
Προεπιλογή

Το είχα παρακολουθήσει πριν κάμποσο καιρό το συγκεκριμένο βίντεο και μου έκανε κάπως εντύπωση κι εμένα το τσαντισμένο ύφος του μικρού. Δεν το θεώρησα άσχημο όμως ούτε ύποπτο.

Μην βιαστεί ο καθένας να το κατακρίνει (και ότι από πίσω οργιάζουν μυστικές καταχθόνιες οργανώσεις κλπ με ύποπτους σκοπούς, γιατί εκεί υποψιάζομαι ότι θα το γυρίσουν κάποιοι) γιατί για να λέμε και την αλήθεια, ύστερα από τόσα άσχημα και δυσάρεστα που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, παρατηρείται ότι δεν λέει ο περισσότερος κόσμος να συνειδητοποιήσει με τίποτε το μέγεθος της όλης κατάστασης για τον γκρεμό όπου κατρακυλάει ολόκληρος ο πλανήτης.
Πετάγονται και μερικοί κάθε λίγο να μας πούνε ότι υπάρχει παγκόσμια ευαισθητοποίηση... Κουραφέξαλα! Δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση. Υπάρχουν μόνο λόγια και δηλώσεις. Τίποτε άλλο. Εαν υπήρχε στα αλήθεια ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον για ένα καλύτερο μέλλον τότε θα υπήρχε και η ανάλογη δραστηριοποίηση, και συνεπώς τα πράγματα θα βρισκόντουσαν ήδη σε μια διαφορετική και καλύτερη πορεία.
Ο περισσότερος κόσμος όμως κοιμάται του καλού καιρού και δεν δίνει μια!
Άλλωστε αναφέρεται και στο βίντεο ότι ο καθένας μπορεί άνετα να δικαιολογεί τον εαυτό του ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει εδώ γύρω, οπότε γιατί να ενδιαφερθεί να κουνηθεί και να κάνει κάτι για τη βελτίωση των συνθηκών;!

Πείτε και όλοι εδώ γύρω με ειλικρίνεια κατά πόσο ενδιαφέρεστε στα αλήθεια.
Έτσι, για να μην κρύβεται ο καθένας πίσω από ένα δάχτυλο.
Κατά πόσο προσπαθεί ο καθένας μας να ενημερωθεί για το τι πραγματικά συμβαίνει; Και έπειτα να γίνουν οι ανάλογες απαιτήσεις προς κάθε λογής αμόδιους και λοιπούς για την λήψη μέτρων και αλλαγή πορείας στον τρόπο ζωής. Κατά πόσο δραστηριοποιούμαστε έστω και με μερικά απλά και εύκολα πράγματα που αν εφαρμοζόντουσαν από περισσότερους θα γινόταν κάποια βελτίωση; Κατά πόσο νοιάζονται οι περισσότεροι για το τι θα συμβαίνει σε μερικές δεκαετίες όταν αυτοί θα αναπαύονται μέσα σε μια κάσα!;
Ή μήπως γίνομαι κι εγώ τώρα υπερβολικός, και τα παραλέω;!

Εγώ βλέπω ότι έχει έρθει ο καιρός όπου κάποιοι έχουν παρα-αγανακτήσει για το απερίγραπτο χάλι που βασιλεύει και φυσικό είναι να υιοθετήσουν μια αυστηρή στάση. Γιατί με το σας και με το σεις δεν τραβάει άλλο. Άλλωστε οι ευγένειες και τα χάδια δεν βοήθησαν ποτέ. Περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Γιατί τότε, όλοι οι υπεύθυνοι βλέπουν πως μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίζει. Ο υπόλοιπος κόσμος επίσης τα έχει γραμμένα για τα καλά. (Τους νοιάζει μόνο να φάνε, να πιουν και να κοιμηθούν.)
Εαν όμως περισσότερος κόσμος άρχιζε να τσαντίζεται, όπως συνέβαινε σε παλιότερες εποχές και οι εξουσίες βρισκόντουσαν σε αναμμένα κάρβουνα, τότε θα αναγκαζόντουσαν να μην τα γράφουν τα πράγματα άλλο και θα άλλαζαν τακτική αναγκαστικά.

Αλλά βλέπεις, από την άλλη, όποτε κάποιος αντιδράσει τότε δεν θα αργήσουν να τον κατηγορήσουν ως αναρχικό, αντιδραστικό, αιρετικό, τρομοκράτη, ύποπτο, επικίνδυνο... Η γνωστή τακτική του όλου συστήματος που δεν ανέχεται αντιρρήσεις σε αυτά που επιβάλλει εξ αναγκασμού.
Και μην μου πείτε πως δεν κρατάνε όλο τον κόσμο σε κατάσταση κοροϊδίας και ληθαργηκότητας. Και τώρα ενοχλεί ένα τέτοιο βίντεο με τον ευθύ τρόπο που εκφράζει αυτό που πράγματι συμβαίνει!;

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και εδώ με υπότιτλους:
http://www.greenpeace.org/greece/
Στο κάτω μέρος της εικόνας πηγαίνεται στο menu και θα δείτε ότι υπάρχουν και μερικά ακόμη βίντεο. Στο ένα που λέγεται 'it's-not-too-late' μιλάει το ίδιο παιδί στα γαλλικά.
Tread softly, for you tread on my dreams.

- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-07, 21:14
Το avatar του χρήστη chris82
chris82 Ο χρήστης chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκίς
Προεπιλογή

Έδωσα βάση σε αυτό το σήμειο που λιγάκι με τάραξε:

...είστε φίλοι,ή είστε εχθροί...
...μπορεί σήμερα να είμαι απλώς ένα παιδί,αύριο όμως θα είναι διαφορετικά...
...αυτή είναι η τελευταία φορά που σας μιλάω...
...σας δώθηκε η ευκαιρία να διορθώσετε το πρόβλημα... (και δεν έχουμε άλλη; γιατί μιλάει στο δεύτερο πρόσωπο
...τώρα ήρθε η σειρά μας... (ποιανού σειρά
...δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια... (αλλά
...δεν θα εξαρτώμαστε απο εσάς... (?!?!?) (εξάρτηση ποιων και απο ποιους)
...και σίγουρα δεν θα απαρνηθούμε το μέλλον μας. (κατατάσετε το μικρό παιδάκι σε μια διαφορετική κοινότητα ή όταν εννοεί "εμείς" εννοεί την γενιά των σημερινών παιδιών

Υ.Γ. Ένα καλοστημένο πλάνο,με το κατάλληλο παιδί,κατάλληλο ύφος και λόγια για να μεταφέρουν αυτό που χρειάζεται,ίσως και να πέτυχε τον σκοπό της η Greenpeace ίσως και να μεταφέρει και κάποια μηνύματα όπου δεν καταλαβαίνουμε (?).
Παλιά 02-08-07, 01:56
Το avatar του χρήστη excellent
excellent Ο χρήστης excellent δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Εμένα αυτό το video δεν μου έκανε εντύπωση. Είναι ένα video που λέει σωστά πράγματα σε σωστό ύφος. Βέβαια δεν ξέρω τι επίδραση μπορεί να έχουν σε ένα μικρό παιδί μερικές φράσεις όπως "δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια" και "δεν θα εξαρτώμαστε απο εσάς".

Τέλος, δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με το Denver.
---
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mordiel
Κατά πόσο δραστηριοποιούμαστε έστω και με μερικά απλά και εύκολα πράγματα που αν εφαρμοζόντουσαν από περισσότερους θα γινόταν κάποια βελτίωση; Κατά πόσο νοιάζονται οι περισσότεροι για το τι θα συμβαίνει σε μερικές δεκαετίες όταν αυτοί θα αναπαύονται μέσα σε μια κάσα!;
Το θέμα δεν είναι μόνο το κατά πόσο δραστηριοποιούμαστε εμείς οι πολίτες, αλλά και κατά πόσο μας αφήνει το περιθώριο η πολιτεία να δραστηριοποιηθούμε (μιλώ για ανακύκλωση).
Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 10:16
Το avatar του χρήστη Akalyptos
Akalyptos Ο χρήστης Akalyptos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Κατ' αρχάς θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι όλοι μας θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο και μέσο στον αγώνα προστασίας του πλανήτη μας.

Σχετικά τώρα με το συγκεκριμένο video και γενικότερα το ρόλο της GreenPeace , έχω ακούσει και διαβάσει πολλά και ενδιαφέροντα...
Παλιά 02-08-07, 13:54
Δημήτρης Μπρικιάτης
Guest

Προεπιλογή

Το Βίντεο όντως με τάραξε κι εμένα. Το πέτυχα πριν κάμποσες μέρες στην τηλεόραση καθώς άρχιζε. Ώπα λέω, τι είναι αυτό, τρομοκρατικό βίντεο σε ζωντανή σύνδεση? όντως μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Πρόκειται για πολύ καλή σκηνοθεσία και όσοι το είδαν πρέπει να ταράχθηκαν.

Πάντως ένα έχω να πώ: Οι άνθρωποι ζουν σε έναν εικονικό κόσμο και΄κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω τους. Άν το πείς σε κάποιον ο άλλος θα πεί "Έ, τι είπες?Ήμουν αλλού...". Δεν καταλαβαίνουν τι παθαίνει ο πλανήτης και ούτε πιστεύω πως θα σωθεί η κατάσταση εν τέλη. Η μόνη λύση είναι η τρομοκρατία. Να σφήξουν οι κώλοι γερά. Και αυτό δεν το λέω επειδή θέλω να δω αίμα αλλά επειδή φταίει ο Κος Μπους που δεν βάζει μυαλό. Και όχι μόνο αυτός αλλά όλοι. Η Greenpeace προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα μα τζίφος. Άλλωστε και οι μεθοδοί τους είναι κάπως...Διασκεδαστικοί (Να ντύνονται πού και πού ντομάτες και κοτόπουλα και να κάνουν έφοδο σε πλοία και δρόμους με πανό...). Μάλλον δεν είχαν καταλάβει τι έκαναν. Τώρα πιά μάλλον κατάλαβαν (Μάλλον) και η διαφήμηση αυτή αποτελεί απόδειξη. Άν κάνουν τίποτα βαρβάτο κάλά θα κάνουν. Μόνο έτσι θα σωθεί ο πλανήτης κι εμείς. Με την "τεχνική του Φοίνικα", εκ της στάχτης...

Ίσως δεν το θυμάστε αλλά πριν κάμποσο καιρό η τηλεόραση είχε δέιξει στα νέα ένα μικρό κορίτσι που πήγε να δώσει μία έκθεση στον υπουργό με θέμα την μόλυνση του περιβάλλοντος και την τρύπα του όζοντος. Εκείνος φυσικά θα είπε "Αχ καλε τι χαριτωμένο καλε....Να του δώσουμε ένα γλιφιντζούρι..." Αλλά για το θέμα χ#$%6&ε φυσικά.

Δεν υπάρχει κανείς να ενδιαφερθεί πραγματικά. Ακόμα και στα σχολία πλεόν το θέμα αποτελεί μονάχα υλικό για τις πανελλήνιες. Έγραψα μία τεράστια έκθεση για το θέμα και η καθηγήτριά μου μου την βαθμολόγησε με Χ γιατί είπε πως τέτοιες απόψεις κρίνονται αυστηρά. Ε, κι εγώ της είπα "Κι εσύ ξέρεις τι θα πάρεις...". . Δηλαδή να σωπαίνουμε κι όλας? Δεν θέλω να γίνομαι πικάντικος μα υπόσχομαι πως δεν θα το ξανακάνω. Αλλά όλοι ξέρετε καλά τι θέλω να πώ. και χωρίς να θέλω να πώ κάτι άλλο:

ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 14:40
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Που πας και τα βρίσκεις…
Σε σκέψεις με έβαλε γενικά το βίντεο. Όχι για αυτά που έλεγε αλλά για τον τρόπο. Να πω την αλήθεια ότι με επηρέασες Μιχάλη με αυτό που ανάφερες στο τέλος. Ίσως εάν δεν το είχες αναφέρει, αυτό για το Ντένβερ, να μου φαινόταν διαφορετικό. Γενικά είμαι από αυτούς που αρέσκονται να διαλέγουν στρατόπεδα. Αλλά όταν το ακούω αυτό από κάποιον γενικά είμαι σκεπτικός. Όταν πριν από καιρό σε ένα θέμα το οποίο εξελίχθηκε σε αυτόν τον χώρο του Μεταφυσικού και δεν είχα πάρει μέρος στην συζήτηση, άκουσα από κάποιον άγνωστο σε μένα να μιλάει για στρατόπεδα, εκνευρίστηκα αφάνταστα. Γενικά με εκνευρίζει όταν ο άλλος μου ζητάει να διαλέξω στρατόπεδο. Οπότε μπορώ να πω ότι με εκνεύρισε το διαφημιστικό. Από την άλλη είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ένα τέτοιο διαφημιστικό πρέπει να είναι σκληρό. Γιατί πολύ απλά κάποιοι δεν θα δώσουν σημασία εάν δεν είναι έτσι. Άλλο όμως το σκληρό και άλλο το δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια. Θα μπορούσα να πω με δώσεις κακίας, ποτέ δεν ήσασταν, ήμασταν. Καταλαβαίνω τον λόγω που μπορεί ένα τέτοιο διαφημιστικό να είναι επιθετικό. Καταλαβαίνω τον λόγω που μπορεί ένα τέτοιο διαφημιστικό μπορεί να είναι σκληρό, αλλά να απειλεί; Αυτό μου φαίνεται κάπως. Αλλωστε όταν απειλείς κάποιον δεν τον οδηγείς να αντιδράσει αντίθετα; Δεν ήταν απειλή; Τι ήταν προειδοποίηση; Δεν νομίζω, περισσότερο σαν απειλή μου φάνηκε, προειδοποίηση θα ήταν κάτι σαν «θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» όχι ή είστε φίλοι ή εχθροί, ή αύριο θα είναι διαφορετικά. Αρχικά λέει ότι είμαι ακόμα παιδί και ότι αύριο δεν θα είναι έτσι… Με το φτωχό μου μυαλό θεώρησα ότι εννοούσε ότι θα μεγαλώσει και θα είναι ενήλικος. Αμέσως όμως μετά λέει ότι ουσιαστικά δεν θα περιμένει να μεγαλώσει αλλά θα δεν θα είναι πλέον χαριτωμένος… Οπότε για ποιο αύριο μιλάει;
Αχ… και ήθελα να περάσω ένα ανέμελο μεσημέρι…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 15:56
Senior Member

Προεπιλογή

Ξέρει κανείς να μας πει πόσο κοστίζει αυτή η διεθνής καμπάνια?
Τα έσοδα της GreenPeace από που προέρχονται?
Ποίο είναι το διοικητικό και οργανωτικό μοντέλο της?

Η καλύτερη συνταγή για να εκτονώσεις την αντίδραση του κόσμου για όλα αυτά που του προκαλείς είναι να τον εντάξεις σε μια ελεγχόμενη εξέγερση με προκαθορισμένο αποτέλεσμα....

Λυπάμαι που φαίνομαι καχύποπτος αλλά βαρέθηκα κάποιος να θέλει να με "σώσει" ... είναι ευκολότερο να σωθώ αν σταματήσουν οι "σωτήρες" να υπονομεύουν τη ζωή και το μέλλον μου!!!
Παλιά 02-08-07, 15:58
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Στην σελίδα http://liveearth.msn.com/green/liveearthfilmproject υπάρχουν διάφορα βίντεο. Το βίδεο με το όνομα Sad Fish δείχνει και αυτό παιδιά να μιλάνε για το περιβάλλον, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι καλύτερο αυτό της Greenpeace από αυτό ή πιο αποτελεσματικό.
Η πιο αποτελεσματικό από το "Polar Bear Man"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 16:07
Senior Member

Προεπιλογή

Το 6ο παιδάκι (κοριτσάκι) έχει φοβερά μάτια ... και περίεργα!!! (μου πήρε ώρα να ξεκολλήσω)
Όντως είναι καλύτερο αυτό το video , είναι μεν πιο συμβατικό άλλα περνάει το μήνυμα.

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:32.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.