Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-06-06, 10:45
Το avatar του χρήστη Βελλερεφόντης
Βελλερεφόντης Ο χρήστης Βελλερεφόντης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Φίλε Μιχάλη εγώ προσπαθώ να αντικρούσω τη λάσπη...Δεν γίνεται σύμφωνα με την λογική μου και από ότι έχω διαβάσει επειδή υπήρχαν μερικοί gay σε μια κοινωνία να παρασέρνει αυτό το επίθετο και ολόκληρη την κοινωνία αυτή και για 400-500 χρόνια!!.
Δεν γίνεται επειδή βρέθηκαν μερικοί παπάδες gay να χαρακτηρίσουμε όλο τον κλήρο τιγκιντάγκα!! Αυτό προσπαθώ να δείξω στους υπέρμαχους του Ορθοδοξίας....

Αλλά επειδή αυτό δεν συμφέρει, η πλευρά της λογικής γκρεμίζεται....
Ποιοι οι άνθρωποι που "φτιάξανε" μια θρησκεία......αλλά θα ανοίξω και εγώ ένα θέμα (αν και ήθελα να το αποφύγω) με τις τελευταιές πληροφορίες που θα χτυπήσουν καμπανάκια.....
Παλιά 24-06-06, 13:35
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Βελλερεφόντης
Αν θές απάντα μου σε αυτό.

Τώρα έπαιξες και έχασες σχετικά με το Γιαννέλο......και δεν θέλω τώρα να αναφερθώ γιατί μιλάμε για έναν αποθανόντα.....

Αλλά για να δεις ότι μπορώ να παίξω μπάλα και στην έδρα σου θα σου παραθέσω μερικές "πηγές" που μάλλον θα σε κάνουν να νιώσεις "άβολα".

Έχεις διαβάσει το απόκρυφο ευαγγέλιο του Θωμά??????
Σου λέει τίποτα ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς και ο καρποκράτης??????
Τα απόκρυφα "πράξεις του Ιωάννη"??????..........................

Όποιος θέλει μπορώ να τα παραθέσω.........
Πάλι απαντάς με ερώτηση αντί να απαντήσεις εσύ πρώτα .
Έτσι σου μάθανε να διαλέγεσε ;
Εγώ δεν κατηγορώ Ο Λ Ο Υ Σ τους αρχαίους Έλληνες ως ομοφυλόφιλους , αν εσύ το λες είναι δική σου άποψη .
Με το δεύτερο σου ερώτημα τι θες να πείς ;
Αν υπάρχουν ομοφυλόφυλοι σήμερα τι κάνουμε ;
Ή αν υπάρχει ομοφυλοφυλία στου αρχαίους Έλληνες και αν πρέπει να αναφερόμεθα σε αυτό ή όχι για να μην << θεωρηθεί >> δυσφήμιση ;
Αν αναφέρεσε στο πρώτο τι θες να σου πω ότι πρέπει να τους σκοτώσουμε ή να τους βάλωμε σε κανα ξερονήσι ; Απλά φίλε μου είναι και αυτοί άνθρωποι , εικόνες του Θεού που θέλουν αγάπη και προσοχή .
Για το δεύτερο νομίζω έχω απαντήσει και προσπάθησε να βρείς τις απαντήσεις μου .
Για το Γιαννέλο αποφεύγεις να απαντήσεις γιατί πιθανόν πιστεύεις ότι μέχρι τώρα μιλάμε με κείμενα ζωντανών .
Για τα άλλα που μου παραθέτης μήπως πρέπει να απαντήσω εδώ ;

http://drakonia.coolfreepage.com/2-F...jesus-star.htm

Φίλε μου πρέπει να ξεκαθαρίσεις από πού πρέπει να πίνεις νερό .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-06, 15:33
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Βελλερεφόντης
Φίλε Μιχάλη εγώ προσπαθώ να αντικρούσω τη λάσπη...Δεν γίνεται σύμφωνα με την λογική μου και από ότι έχω διαβάσει επειδή υπήρχαν μερικοί gay σε μια κοινωνία να παρασέρνει αυτό το επίθετο και ολόκληρη την κοινωνία αυτή και για 400-500 χρόνια!!.
Δεν γίνεται επειδή βρέθηκαν μερικοί παπάδες gay να χαρακτηρίσουμε όλο τον κλήρο τιγκιντάγκα!! Αυτό προσπαθώ να δείξω στους υπέρμαχους του Ορθοδοξίας....
Θα συμφωνήσω απόλυτα, Βελλερεφόντη μαζί σου. Δεν σημαίνει πως πρέπει να αποδίδουμε μεμονωμένες πρακτικές σε ολόκληρο πληθυσμό, θα ήταν το ίδιο άτοπο σαν να λέγαμε πως ολόκληρη η τότε αυτοκρατορία ήταν διεφθαρμένη. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ομοφυλοφιλικού έρωτα σε κάποιους κύκλους και ούτε αποκλείεται η ύπαρξη σεξουαλικών και όχι μόνο οργίων. Αλλά αυτό δε νομίζω πως μπορεί να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη κοινωνία.
Και μην ξεχνάς πως δεν είναι οι υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας οι μόνοι που "εμπλέκονται" σε αυτό. Είναι πιθανό ορισμένοι κύκλοι ομοφυλοφίλων να έχουν λάβει μέρος σε αυτό, προσπαθώντας να αποκτήσουν την κοινωνική καταξίωση και αποδοχή που τους έχει στερήσει η κοινωνία, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ελληνική κοινωνία. Πιστεύω πως παρόμοιες αποκαλύψεις στο εξωτερικό δεν θα προκαλούσαν τέτοιες αντιδράσεις, λόγω της ανεκτικότητας των εκεί κοινωνιών.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-06, 00:34
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Με συγχωρείτε, αλλά όταν διάβασα τον εκπληκτικό διάλογο "Φαίδρο", άλλαξα απόψεις για τους κίναιδους. Ο Σωκράτης το έχει θέσει μια χαρά το θέμα εκεί μέσα, δεχόμενος τις επιλογές του ατόμου αλλά προτρέποντάς το στην εγκράτεια, με την έννοια του να μετουσιώσει τον έρωτά του (έστω και αν πρόκειται για άτομο του ίδιου φύλου) σε αρετή που θα εξυψώσει τόσο τον ένα όσο και τον άλλο.
Φιλε Μιχαλη,εχω και εγω την ιδια εμπειρια με εσενα,ο "Φαιδρος" μου ανοιξε τα ματια στο θεμα της ομοφυλοφιλιας,ενω παλαιοτερα ημουν πολυ προκατελειμενος απεναντι σ'αυτους τους ανθρωπους.Και οχι μονο ο Φαιδρος αλλα και γενικοτερα η αποψη των αρχαιων Ελληνων πανω στον υγειη και κατα φυσην ερωτα.

Γι'αυτο προκαλω οσους κατηγορουν τους Αρχαιους Ελληνες ως εκφυλους και ακολαστους λογω της αποδοχης και τους προς τους ομοφυλοφιλους να με πεισουν οτι η ομοφυλοφιλια ειναι μια πραξη ή εξη αντιθετη στη φυση ή στην ηθικη.Φυσικα,για να μιλησουμε σε σωστη βαση,δεν εννοω την φυση οπως μπορει να την εννοει ο καθενας(κομμουνιστες,εθνικοσοσιαλιστες κτλ) αλλα ως στωικο λογο και τη ανθρωπινη φυση ως τελος κατα τον Αριστοτελη.Αν μπορεσει καποιος να μου το αποδειξει αυτο,τοτε εγω θα βργω πρωτος και θα πω οτι οι Ελληνες ηταν ανηθικοι και διεστραμενοι

.Κατανοω βεβαια την απεχθεια που τρεφουν ορισμενοι σημερα προς τους ομοφυλοφιλους,αλλωστε οπως ειπα και πριν καποτε συμμεριζομουν αυτη την αποψη,γιατι σημερα με την εικονα που δινουν πολλοι ομοφυλοφιλοι δημιουργουν δικαιολογημενα αυτη την προκαταληψη.Για τον γνωστη ομως της Ελληνικης ιστοριας,υπαρχουν πλειστα παραδειγματα(βλ.Φιλλιπος ο πατερας του Αλεξανδρου) που αποδυκνειουν οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι σε καμια περιπτωση ασυμβιβαστη με την ανδρεια.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:18.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.