![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω για τις καλες σου προθεσεις αγαπητε Παθοκτονε αλλα δε χρειαζομαι να μου μαθεις ιστορια και δη για τους Μακαβαιους.Εχω και εγω τις πηγες μου,προσφατα μαλιστα διαβαζα γι'αυτους στην Αντιγνωση της Λιλης Ζωγραφου.Ωραια ηταν ακραιοι οι Ελληνες-Μακεδονικη Δυναστεια αλλα δε θα ταχθουμε και υπερ των θρησκευτικα φονταμενταλιστων Εβραιων.Αλλωστε οι περισσοτεροι Εβραιοι ειδαν τους Ελληνες σαν απελευθερωτες απο την καταπιεση του Μωσαικου Νομου...
Αγαπητε Archangel δεν καταλαβες πως το ειπα αυτο.Δεν εννοουσα για σενα αλλα για μενα οτι εχω κατηγορηθει σαν ρατσιστης κατα των Εβραιων...
Chaos is my life - Exploited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_black_planet : 01-02-06 στις 11:57 |
|
||||
|
||||
![]()
χαχα η ιστορία με τον ρατσισμό καταντάει λίγο ηλίθια μου θυμίζει monty pythons
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Προφανως δεχτηκαν και αυτοι τον χριστιανισμο οπως ολοι οι υπολοιποι:ειτε τον αποδεχτηκαν ειτε δεν τον αποδεχτηκαν.
Αδυνατω να αντιληφθω γιατι σε καθε φορουμ με θρησκευτικο περιεχομενο γινονται παιδαριωδεις ερωτησεις με σκοπο ταχα μου αγνο να παγιδευσουν χριστιανους κυριως. Ειναι πραγματικα φοβερο οτι οι ιδιες "αποριες" ανακυκλωνονται ανα τα φορουμ με αναλογο περιεχομενο. Αναρωτιεμαι αν απευθυνονται σε ηλιθιους η απλα το κανουν ετσι για χαβαλε,πραγματικα απορω. |
|
|||
|
|||
![]()
Και ολα αυτα εχουν 2 κοινα χαρακτηριστικα:αγιοποιηση της αρχαιας ελλαδας και της αρχαιας θρησκειας (οτι και αν σημαινει αυτο) και δαιμονοποιηση οτιδηποτε χριστιανικου τσουβαλιαζοντας απο ιερες εξετασεις και σταυροφοριες μεχρι αλαθητα..
τεσπα...εχω κουραστει με ολα αυτα,γιατι δυστυχως οι "αναζητητες" καπου εχουν χασει τον δρομο στην αναζητηση και πηρανε ντουφεκια και πυροβολουν αδιακριτως.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν γνωριζω εαν οι πληροφοριες που παραθετουμε υπαρχουν και αλλου, παντως εδω μονο για χαβαλε δε γραφουμε. Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα ερευνας ετων και ειναι απολυτως λογικο να υπαρχουν σε ΟΛΑ τα φορουμς αναζητησης (ειτε προκειται για χριστιανους ειτε οχι) μιας και εκει θα βρεις ανθρωπους που ΕΡΕΥΝΟΥΝ και ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ πραγματικα με αυτα τα ζητηματα. Σαφως και δεν αγιοποιουμε την αρχαια Ελλαδα. Και η αρχαια ελληνικη κοινωνια ειχε και αυτη τις αδυναμιες της οπως καθετι ανθρωπινο.Στο συγκεκριμενο τοπικ απλα τονιζουμε τις διαφορες μεταξυ 2 διαφορετικων κοσμων. Εαν λοιπον δε συμφωνεις με οσα παραθετουν οι συνομιλητες σου σε προσκαλω να αντιταχθεις σε αυτα με επιχειρηματα και να σταματησεις την ανευ ουσιας κριτικη των δυο γραμμων γιατι συν τοις αλλοις καταντα και εκνευριστικη για οσους εχουν αφιερωσει αρκετο χρονο και κοπο...
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου οτι δεν αγιοποιειται η αρχαια ελλαδα.Ισα ισα οχι μονο αγιοποιειται αλλα υψωνεται στην συνειδηση καποιων ως η τελεια,αλτρουιστικη,φιλοσοφημενη,τεχνολογικα σουπερ κοινωνια που ειχε λυσει ολα τα προβληματα και απλα καταστραφηκε απο τον χριστιανισμο,δλδ με λιγα λογια πληρης τυφλωση. Μια κανονικη κοινωνια ηταν η αρχαια ελληνικη,που ειχε απλα την τυχη να εχει αναπτυχθει περισσοτερο απο αλλες και να εχει μερικα φωτισμενα μυαλα.Δεν ηταν ολοι οι αρχαιοι Πλατωνες ουτε ηταν ολοι αλτρουιστες και ηταν και πολυ δεισιδαιμονες. Παρατηρω σε ολα τα αναλογα φορουμ που εχω συμμετασχει,να ειναι μονιμως στο απυροβλητο η αρχαια ελλαδα και να πυροβολειται συνεχως ο χριστιανισμος και μαλιστα να μπαινουν ολοι οι χριστιανοι στο ιδιο τσουβαλι. Ε,οχι,τετοιες βλακειες ειναι απαραδεκτες και δεν αποτελει δικαιολογια "ο χρονος και ο κοπος και η ερευνα". Αυτος που πραγματικα σεβεται και την ερευνα,και τον κοπο και τον χρονο του τα συμψιφηζει ολα,δεν φωνασκει με μονομερεια κατακεραυνωνοντας την μια πλευρα και εθελοτυφλωντας για την αλλη. Ναι,δεν ειμαι ευγενικος γιατι εχω κουραστει απο την υποκρισια αρκετων "ερευνητων και αναζητητων". |
|
||||
|
||||
![]()
Εμμενω στην παραπανω θεση μου και επαναλαμβανω πως δεν αγιοποιουμε τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο. Σε παραπεμπω στο τοπικ με τιτλο "Ελληνικος Πολιτισμος, αρχαιοτητα και υπερβολες" που θα βρεις στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=429 .Εαν ολα αυτα που συζητουμε τα θεωρεις αυτονοητα για τον πολυ κοσμο τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα.Ακομη και οι ιδιοι οι χριστιανοι λενε πως ο χριστιανισμος εφερε κατι νεο στην Ελλαδα. Αρα ειτε το θες ειτε οχι ΚΑΤΙ αλλαξε. Και αυτο το κατι ο καθενας μπορει να το δει μεσα απο το δικο του προσωπικο πρισμα. Εαν εσυ λοιπον θεωρεις πως η αρχαια ελληνικη κοινωνια αναπτυχθηκε περισσοτερο απο τις αλλες λογω "τυχης" τοτε γιατι αυτη η τυχη δεν βρισκεται σημερα στο κατωφλι της; Και μπορει σε αυτη τη "τυχερη" -οπως λες- κοινωνια να μην ηταν ολοι Πλατωνες, ομως τουλαχτιστον υπηρξε ενας Πλατωνας, ενας Αριστοτελης, ενας Πυθαγορας, ενας Επικουρος, ενας Αρισταρχος, ενας Δημοκριτος, ενας Εμπεδοκλης, ενας Σοφοκλης, ενας Αισχυλος, ενας Ηρακλειτος, ενας Ηροδοτος και τοσοι ακομη που χαρακτηριστηκαν κατα το 18ο και 19ο αιωνα ως γιγαντες της γνωσης. Δε σε προβληματιζει αυτο;
Δεν αγιοποιουμε λοιπον καταστασεις. Υπαρχουν τοπικς οπου τονιζουμε τις αδυναμιες της αρχαιας Ελλαδας (δες και το θεμα για την αρχαια Αθηναϊκη Δημοκρατια). Απλα στα τοπικς που "ετυχε" να γραψεις ως τωρα, συζητουμε περισσοτερο τις σχεσεις μεταξυ ελληνισμου και χριστιανισμου. Και εκει μεσος δρομος δεν υπαρχει... Θα παρακαλουσα τωρα η συζητηση να επανελθει στο θεμα μας.
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητε nikostheater,τι εννοεις λεγοντας(στον πλυθηντικο) οτι δεν αντιμετωπιζουμε το ιδιο την Αρχαια Ελλαδα με τα υπολοιπα.Φυσικα δεν νομιζω να το εβγαλες αυτο το συμπερασμα απλα επειδη εχουν διαφοτερικη αποψη για τα εργα των αρχαιων συγγραφεων ως προς την χριστιανικη διδασκαλια,γιατι κατι τετοιο θα ηταν απο αδικο ως ανοητο εκ μερους σου,απο τη στιγμη που,παρα τα καποια στοιχεια που υιοθετησαν οι Χριστιανοι απο τους Ελληνες,προκειτε για ασυμβιβαστα πραγματα που οπως λεει και ο Μηνας,μεσος δρομος δεν υπαρχει.Και αυτο γιατι ο μεσος δρομος,δηλαδη το μετρο ειναι οι διδασκαλιες των προαναφερθεντων διανοητων(οπως φυσικα και οσων συνεχισαν το εργο τους μετα Χριστον οπως ο Νιτσε,ο Ρουσσω,ο Μαρξ,ο Φρουντ,ο Νευτων και πολλοι αλλοι).Δεν αποτελουν ακρο οπως αφηνεις να εννοηθει οι αποψεις,ή μαλλον η γνωση που προσφερουν τα εργα αυτα.Ο Μηνας δεν σου εδωσε την καταλληλη απαντηση,προφανως γιατι βαρεθηκε να την γραφει συνεχεια.Θα σου μεταφερω λοιπον εγω εκ μερους του,αυτο που γραφει ο Κορνηλιος Καστοριαδης στο εργο του "Η Αρχαια Ελληνικη Δημοκρατια και το νοημα της σημερα".Λεει λοιπον οτι η Αρχαια Ελληνικη κοινωνια δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν προτυπο,οπως και κανενα ιστορικο παραδειγμα(θα συμπληρωσω εγω οτι κ ουτε προκειτε να υπαρξει γιατι η ιδεα δεν μπορει να υλοποιηθει στον κοσμο της γεννεσης και της φθορας) αλλα σ'αυτη μπορουμε να δουμε τα γονιμοποιημενα σπερματα ολων των σημαντικων σημερα εννοιων και πνευματικων αγαθων.Αν δε συμφωνεις με αυτο τοτε τι αλλο να σου πω.Τους αρχαιους συγγραφεις βεβαια τους τιμουμε,γιατι αν και ηταν θνητοι οπως εμεις,εντουτις ειχαν αρετη και επαιξαν το ρολο του Θεου προσφεροντας Θεια αγαθα στους ανθρωπους.Εχεις σκεφτει ποτε οτι αν δεν ηταν ο Αριστοτελης,δεν ξερω και εγω για ποσες 1000αδες χρονια δεν θα υπηρχε η εννοια λογικη;Γιατι οπως ελπιζω να γνωριζεις η λογικη δεν αποτελει εγγενη ιδιοτητα του ανθρωπου αλλα μυμιση των νομων του συμπαντος μεσω της σκεψης,και αυτο ηταν συλληψη του Αριστοτελη.Εχεις σκεφτει οτι αν δεν υπηρχε ο Πλατωνας,τοτε δεν θα υπηρχε η εννοια γνωση;Και αλλα απειρα παρομοια παραδειγματα μπορω να σου δωσω.Οπως θα ελεγε και ο Καστοριαδης,οι αρχαιοι ηταν τοσο ερωτικοι γι'αυτο και ειχαν γονιμοποιησει τοσα πραγματα.Ελπιζω να καταλαβες τωρα τη γραμμη που επικρατει στο φορουμ στην αντιμετωπιση της αρχαιας Ελλαδας και να αναθεωρησες τις σκεψεις σου.Και λεω γραμμη γιατι ναι μεν ο καθενας εχει τις αποψεις του εδω μεσα αλλα μεσω της διαλεκτικης προσπαθουμε να φτασουμε σε καποια κοινα συμπερασματα που αποδεχομαστε ολοι.
|