![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οι Θουκιδίδης και Αριστοτέλης εκθέτουν διαφορετικά τα πράγματα για τους δήθεν τυραννοκτόνους Αρμόδιο και Αριστογείτωνα, που δήθεν σκότωσαν τον τύραννο Ίππαρχο επειδή ήταν δημοκράτες. Κατ' αρχήν ο Ηρόδοτος λέει για το κιναιδικό ζευγάρι ότι ήταν φοινικικής καταγωγής και όχι Αθηναίοι (Ηρόδοτος, 5, 55, 1 έως 5, 58, 1 και από 5, 61, 1 έως 5, 62, 1). Έπειτα ο Θουκιδίδης λέει ότι ο κίναιδος Αρμόδιος κι ο αρσενοκοίτης Αριστογείτων, χωρίς να έχουν καμιά σχέσι με τη δημοκρατία και τα πολιτικά, σκότωσαν όχι τον τύραννο Ιππία, αλλά τον αδερφό του Ίππαρχο, όχι για πολιτική αντίσταση αλλά από κιναιδική ζηλοτυπία, διότι ο Ίππαρχος αποπειράθηκε να πείση τον Αρμόδιο να συνουσιαστούν, ο Αρμόδιος του αρνήθηκε, για να μη χαλάσει το χατήρι του εραστή του, ο Ίππαρχος για εκδίκηση πρόσβαλε την αδερφή του Αρμοδίου, κι ο Αρμόδιος μαζί με τον Αριστογείτονα σκότωσαν τον Ίππαρχο από αντεκδίκησι και προληπτική κιναιδική ζηλοτυπία και άμυνα. Δεν κατέλυσαν την τυραννία ούτε στράφηκαν καθόλου εναντίον της. Αυτά λέει ο Θουκιδίδης (6, 52, 3 έως 6,59, 4 και 1, 20, 2) και συμφωνεί μαζί του κι ο Αριστοτέλης (Πολιτικά, 5, 10 (1311α).
Ο Θεμιστοκλής κι ο Αριστείδης, όχι μόνο ήταν παράφοροι αρσενοκοίτες, αλλά ήταν και αντερασταί ερωτευμένοι και οι δυο με τον ίδιο νεαρό κίναιδο, κάποιον Στησίλεων (Πλουταρχος Θεμιστοκλής 3, 1-2) Ο Σοφοκλής, κάποτε στη Χίο, σ' ένα επίσημο τραπέζι, δεν άντεξε κι επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά σε όλους σε ένα αγόρι που κερνούσε στους συνδαιτυμόνες κρασί. Άλλοτε πάλι στην Αθήνα, όπως συνήθιζαν οι έκφυλοι, τράβηξε έξω από τα τείχη της πόλης ένα αγόρι, στο οποίο είχε εκτονώσει κατά καιρούς τις ανώμαλες ορέξεις του κι ο Ευριπίδης, κι εκεί αφού ασχημόνησαν, το κιναιδικό αγόρι, που είχε, καθώς φαίνεται, μεγάλη πείρα από τραγικούς ποιητάς, άρπαξε τα ρούχα του Σοφοκλέους κι έφυγε μέσα στην πόλη, ενώ ο ποιητής αναγκάστηκε να πάει στο σπίτι του φορώντας τα πολύ μικρότερα ρούχα του αγοριού και να γελοιοποιηθεί σε όλη την πόλη. Όταν το έμαθε ο Ευριπίδης, το σχολίασε με κακεντρέχεια και δήλωσε ότι το ίδιο αγόρι το είχε χρησιμοποιήσει κι ο ίδιος πιο μπροστά, σαν κίναιδο. (Ίων Χίος και Ιερώνυμος Ρόδιος στον Αθηναίο, (Δειπνοσοφισταί) 13, 82 (604def)). Δε γνωρίζουμε να καταδικάστηκε ο Ευριπίδης ή ο Σοφοκλής, σύμφωνα με τους νόμους (αν υπήρχαν τέτοιοι νόμοι) κατά ομοφυλοφιλίας. Γιατί άραγε; Θα μας το πουν οι gayλάτρες-αρχαιολάτρες. Ο ρήτορας Ανδοκίδης σε μια αντιδικία του αντιμετώπισε εκ μέρους του αντιδίκου του Επιχάρους την κατηγορία ότι υπήρξε στη ζωή του πόρνος κίναιδος που εκδιδόταν με χρήματα. Η απάντησή του στην κατηγορία ήταν ότι κι ο Επιχάρης, που τον κατηγορούσε, έκανε την ίδια δουλειά (Ανδοκίδης, Περί των μυστηρίων, 100). Ότι ο Αισχύλος ήταν έκφυλος και υμνητής του κιναιδισμού το λεν ο Πλούταρχος κι ο Αθηναίος, που τον καμαρώνουν γι' αυτό, και διασώζουν δυο σχετικά αποσπάσματά του (Πλούταρχος, Ερωτικός 5(751bc). Αθηναίος 13, 75 και 13, 79). Οι κιναιδικότερες τραγωδίες του Αισχύλου ήταν κατά τη μαρτυρία των δύο αυτών θαυμαστών του οι Κάβιροι και οι Μυρμιδόνες. Η δεύτερη ήταν εκείνη στην οποία ήθελε τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο κιναιδικό ζευγάρι. Ο διαβόητος Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης ήταν μόνιμος κίναιδος και μάλιστα και τραβεστί. Του άρεσε να φοράει γυναικεία ρούχα. Τον αποκαλούσαν με το παρατσούκλι «βάταλος». Έτσι αποκαλούσαν οι Αθηναίοι τότε τους θηλυπρεπείς και μονίμους κιναίδους. Αυτά τα λέει ο Αισχίνης σε δύο λόγους του, έναν πολιτικό και έναν δικανικό (Αισχίνης, Περί παραπρεσβείας 99. Κατά Τιμάρχου 126 και 131). Σύμφωνα με το Στράβωνα (10, 3, 18) ο Δημοσθένης κατηγορούσε τον Αισχίνη ότι ήταν γιος μητέρας, η οποία χρησιμοποιόταν σαν πρόπολος και οργιάστρια της θεάς Μητρός κι ότι μερικές φορές είχε κάνει κι ο ίδιος τον πρόπολο βοηθώντας τη μητέρα του. Εννοείται ότι οι πρόπολοι των οργιαστικών θεών ήταν κίναιδοι και πόρνες. Ο Σπαρτιάτης Παυσανίας έστελνε τα προδοτικά γράμματα στους Πέρσες φίλους του μέσω των κιναίδων του, παραγγέλνοντας στον αποδέκτη να σκοτώνει τον κομιστή της. Όταν έστειλε όμως την τελευταία επιστολή στον Αρτάβαζο, με τον έμπιστο κίναιδό του, τον Αργίλιο, ο Αργίλιος είχε παρατηρήσει ότι κανείς από εκείνους που κόμιζαν τις επιστολές δεν επέστρεφε, μπήκε σε υποψία κι άνοιξε την επιστολή και τη διάβασε. Όταν είδε ότι ο λατρευτός του εραστής παρήγγελε και το δικό του θάνατο, για να γλιτώσει, τον κατήγγειλε στους εφόρους, παραδίδοντας και την ένοχη επιστολή. Οι έφοροι θανάτωσαν το Παυσανία. Αυτά τα λέει ο Θουκιδίδης (1, 132, 1 έως 5: «...ο μέλλων τας τελευταίας βασιλεί επιστολάς προς Αρτάβαζον κομιείν, ανήρ Αργίλιος, ΠΑΙΔΙΚΑ ποτε ων ΑΥΤΟΥ (=Παυσανία) και πιστότατος εκείνω...»). Τα άγαμα κορίτσια οι Σπαρτιάτες τα χρησιμοποιούσαν σεξουαλικώς μόνο παρά φύσιν (Εύπολις, άδηλον, απόσπ. 2. Αθηναίος 13, 20 και 13, 79), γι' αυτό από τους άλλους Έλληνες η διαστροφή αυτή λεγόταν «λακωνικός τρόπος» ή «λακωνίζειν». Ξεγύμνωναν τα κορίτσια τελείως μπροστά στους φιλοξενούμενούς των, για να τα επιδείξουν, ώστε αν τους αρέσουν, να τους τα προσφέρουν για να κοιμηθούν μαζί τους (Άγνων, Αθηναίος ενθδ. αν. Σούμμα, Ησύχιος λ. «λακωνικόν τρώπον περαίνειν»). Στα ποίηματα του Θέογνι (ΕΚΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ π.Χ.), για πρώτη φορά ο Γανυμίδης φαίρεται να είναι κίναιδος του Δία κι όχι απλώς οινοχόος των θεών, όπως τον θέλει ο Όμηρος στον Ύμνον εις Αφροδίτην. (Θέογνις, 1345-1346). Ο ποιητής Ίβυκος χαρακτηρίζεται σαν «ερωτομανέστατος περί τα μειράκια» δηλαδή τ' αγόρια (Αθηναίος, 13, 76, Σούμμα λ. Ιβυκος). Σ' ένα ποίημα ο Ανακρέων απευθύνεται σε έναν από τους τρεις κίναιδούς του, το Σμερδία, και προσφωνώντας τον «τρις κεκορημένε Σμερδίη», καυχιέται για το πόσες φορές ασέλγησε επάνω του σε κάποιο όργιο (Ανακρέων, αποσπ. 301, 303, 308 και Αθηναίος 12, 57 και 13, 17 και Ευστάθιος Εις Ιλιάδα θ 488, Εις Οδύσσεια ε 306). |
|
||||
|
||||
![]()
Για πες μας Πολυκαρπε για να εχουμε καλο ερωτημα,τι προσπαθεις να αποδειξεις με τα παραπανω;Κατ'αρχην σου ζητω να μας παραθεσεις την πηγη σου.Και μη μου πεις οτι πηγη σου ειναι τα αρχαια κειμενα γιατι δε μιλας σε παιδακια.Απο ποιο σαιτ τα πηρες αυτα για να μπορουμε να κρινουμε.Θα σε παρακαλουσα να αρκεστεις στη συμμετοχη σου στα χριστιανικα ζητηματα και να μην ασχολεισαι με θεματα που δεν εχεις ιδεα και που δεν εχεις τη δυνατοτητα να καταλαβεις.Τουλαχιστον ομως χαιρομαι γιατι εδειξες το πραγματικο σου προσωπο.Εγω ειμαι προθυμος να κανουμε μια σοβαρη συζητηση γυρω απο το θεμα και τις αποψεις των αρχαιων Ελληνων περι σεξουαλικοτητας αλλα παρακαλω να κρατηθει η συζητηση σε ενα επιπεδο και να συμμετεχουν ατομα που γνωριζουν το θεμα και εχουν σκοπο να βγει κατι και να μην κανουν προπαγανδα...
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ Πολύκαρπε,
Θα σου πώ 2 ονόματα και ένα ιστότοπο (πολύ γνωστά σου).μόνο.... Απο κει και πέρα θα ήθελα να αναιρέσεις μόνος σου αυτά που γράφεις για να μην το κάνω εγώ. γιατί.......βαριέμαι........ 1.Ι.Τάχος, 2. Θωμάς Φ. Δρίτσας και www.oodegr.com ok? Και μιας και αναζητάς την αλήθεια, όσο κουραστικό και να είναι, ξεκίνησε να διαβάσεις πρώτα τα αρχαία κείμενα.
"Οι Θερμοπύλες απέδειξαν, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλά ολίγοι άνδρες.." -.Ηρόδοτος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βελλερεφόντης : 12-06-06 στις 05:14 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Και στα υπόλοιπα που γράφετε θα σταθώ στο σημείο του λακωνίζειν. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο (δεν θυμάμαι ποιο, παει καιρός...) ότι ποτέ δεν τις εξέδιδαν όπως λέτε αγαπητέ. Και λογικά να το δούμε με τους κανόνες ηθικής που διέθεταν μόνο και μόνο από τους νόμους τους δεν θα άφηναν να αγγίξουν ότι μια τρίχα από τις γυναίκες, διότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες τις σέβονταν τις γυναίκες τους.(επειδή θα θέλετε και πηγή σας λέω ότι δεν την θυμάμαι αλλά είχε σχέση με τον τρόπο ζωής των σπαρτιατών και τους νόμους τους). Σύμφωνα με τον Πλούταρχο (Λυκούργος, 12. 3) τα κοινά γεύματα επιβάρυναν έκαστο των πολιτών, στη δωρική δε διάλεκτο ονομάζονταν "ανδρεία" διότι απευθύνονταν αποκλειστικά στον ελεύθερο άρρενα πληθυσμό. Τα συσσίτια διεξάγονταν με την προσφορά του "μέλανος ζωμού", η δε συμμετοχή τους σ' αυτά ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή σε έναν Λάκωνα πολιτικών δικαιωμάτων, όπως θα δούμε και παρακάτω. Η λιτότητα ήταν ένα στοιχείο σύμφυτο προς τους Δωριείς, η οποία κυριαρχούσε σε όλες ανεξαιρέτως τις εκφάνσεις του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού βίου των Λακεδαιμονίων. Οι κατοικίες των Λακώνων ήταν λιτές, καθώς κατασκευάζονταν με ένα μόνο πέλεκυ και ένα πριόνι. Η χλιδή ήταν άγνωστη στη σπαρτιατική κοινωνία και ως εκ τούτου δεν υφίστατο και διαφθορά. Οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να έχουν κοσμήματα, ενώ επίσης η κραιπάλη αποτελούσε φαινόμενο ενάντιο προς τα λακωνικά ήθη. Εν γένει οι Λάκωνες ήταν λιτοί, τόσο στη ζωή όσο και στον θάνατο. Οι νεκροί θάβονταν μέσα στην πόλη, αλλά η επίδειξη υπέρμετρης λύπης και οιμωγών, δεν ήταν επιτρεπτή. Ο νεκρός θαβόταν τυλιγμένος σε έναν κόκκινο μανδύα, με λίγα φύλλα ελιάς, χωρίς συνοδεία άλλων αντικειμένων. Οι ιερείς και οι ιέρειες που σκοτώνονταν κατά την διάρκεια πολέμου, δικαιούνταν την αναγραφή των ονομάτων τους επί των μνημάτων. Μοναδική εξαίρεση γινόταν για τους βασιλείς, οι οποίοι κηδεύονταν με τιμές ηρώων, εν μέσω υπερβολικού πένθους. Η αποστολή του ανδρός στην Λακωνική Πολιτεία ήταν να εκπαιδευθεί κατά τρόπο ώστε να γίνει ένας καλός στρατιώτης, της δε γυναίκας να ανταποκριθεί στον φυσικό της προορισμό, εκπληρώνοντας τα καθήκοντα της καλής μητέρας, της τροφού νέων οι οποίοι θα αναδεικνύονταν σε καλούς και σε άξιους στρατιώτες. Βασική αντίληψη των Λακεδαιμονίων ήταν ότι ο Σπαρτιάτης ανήκει στην Πολιτεία, η οποία και είναι υπεύθυνη για την διαπαιδαγώγηση και εν γένει για την εκπαίδευσή του.
Βαριέμαι http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=22502 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Archangel : 12-06-06 στις 10:42 |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου
μην ταράζεστε και δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτε , αλλά ούτε και κανένα πρόσωπο να αποκαλύψω . Απλά αν προσέχατε τον τίτλο που βάζω << ψέματα ; >> θα βλέπατε ότι στην ουσία θέλω να παραθέσω ένα αντίθετο κείμενο προς συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων με στόχο ποιος λέει αλήθεια . Το ζητούμενο είναι αν είναι δικές μου απόψεις ή τις πήρα από άλλη ιστοσελίδα ; Αν σας απασχολεί αυτό ναι τις πήρα από εκεί που αναφέρει ο Βελλερεφόντης και είναι λάθος μου που δεν ανέφερα την πηγή μου .Αλλά το έκανα διότι αυτή η ιστοσελίδα είναι κόκκινο πανί εδώ μέσα . Της βάλλατε μια ταμπέλα του φανατικού αντί να αντικρούεται τις απόψεις της Αν έχουν άδικο εμπρός αναιρέστε τις απόψεις αυτές να δούμε και την αντίθετη άποψη .Όσο για την υπόδειξη του περιορισμού ,σε ποιες συζητήσεις θα συμμετέχω , αυτό ισχύει για όλους ;Αν θέλετε όντως να την εφαρμοσω ......δεν θα σας χαλάσω το χατήρι . |
|
||||
|
||||
![]()
................
προσωπικη σελιδα - http://ΩΚΥΑΛΟΣ & ΟΡΕΙΘΥΙΟΣ.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LuX : 17-06-06 στις 14:25 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Θα κρατήσω μόνο αυτή την παράγραφο (και΄το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες). Παρακαλώ να αναφέρετε ΕΠΙ ΛΕΞΙ τα κείμενα και τα αποσπάσματα (και από ποιό έργο προέρχονται) που αναφέρετε, πως καθιστούν τον μεγάλο ποιητή Αισχύλο "κίναιδο"!!!, και αν δεν τα έχετε διαβάσει ο ίδιος καλά θα κάνετε να ανακαλέσετε όλα τα παραπάνω. Επίσης όταν (και αν) διαβάζετε ένα κείμενο, να εξετάζετε πάντα από ποιόν έχει γραφτεί, γιατί, και πάτω από ποιές συνθήκες, (π.χ.υπάρχει λόγος που ο Ασχίνης κατηγορεί τον Τίμαρχο για ομοφυλοφιλία και επιπροσθέτως ο Τίμαρχος εντέλει κατάδικάζεται χάνοντας το δικαίωμα του δημοσίου βήματος, γιατί στην αρχαία Ελλάδα (την εποχή των κιναίδων ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μην θέλης να βγάλης και εμένα προφήτη ότι έχεις << αχαλίνωτη φαντασία >>. Εγω το δήλωσα από την αρχή ούτε πράκτορας είμαι κανενός ούτε εντεταλμένη παρουσία έχω εδώ στο Forum ,και όσο ποιό γρήγορα το κατανοήσεις τόσο ποιό σωστός θα είσαι στις κρίσεις σου σε όσα γράφω . Εκτός αν επιθυμής την διαγραφή μου όποτε μπορείς να εισηγηθείς κατάλληλα και με αποδείξεις ότι εγώ έχω αυτό το ρόλο και να με κάνουν ban, εκτός αν ο σκοπός σου επι πλέον είναι να με εκνευρίσεις ............αλλά δεν μασάω. Γκέκε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη polykarpos : 12-06-06 στις 12:38 |
|
||||
|
||||
![]()
................
προσωπικη σελιδα - http://ΩΚΥΑΛΟΣ & ΟΡΕΙΘΥΙΟΣ.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LuX : 17-06-06 στις 14:26 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το ότι βρίσκομαι σε αυτό το forum δεν σου λέει τίποτε ; Τη φαντασία μου θέλω να την ελέγχω - όχι ότι δεν έχω , με έχει βάλει πολλές φορές σε μπελάδες - αλλά θέλω να αποκτήσω κάποιες γνώσεις ,που προέρχονται από κάποιες εμπειρίες μου. Το ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και σας δίδω μια άλλη άποψη για την Ορθοδοξία κοντά σε αυτά που θέλω εγώ να μάθω από εσάς , εάν θέλετε να μην το καταθέτω πολύ ευχαρίστως , θα παρακολουθώ αυτά που θα με βοηθήσουν και δεν θα απαντώ σε ότι και να γράφεται . τι σημαίνει γκέκε στα βλάχικα = κατάλαβες . |
![]() |
|
|