Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-07-05, 00:13
thea Ο χρήστης thea δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Talking λές;

[QUOTE=galadriel]αγαπητή thea,

να είμαι βαμπίρ και να μην το ξέρω;θα το σκεφτώ..και θα απαντήσω!για την ώρα,σου απαντάω για τους πενθούντες ...όχι,δεν έχω μπερδέψει όλές όσες έχουν πένθος με βαμπίρ..εξάλλου βρέθηκα κι εγώ σε αυτή τη θέση(του να έχω πένθος)..μιλάω για κάποιες συγκεκριμμένες περιπτώσεις γυναικών,διαφόρων ηλικιών που θυμάμαι,κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως το..βαρυγκόμησμά τους εκτός από τον θάνατο του στενού τους συγγενή το δικαιολογούσαν και με συνεχείς συμφορές..ήταν οι άνθρωποι που πάθαινε βλάβη το αυτοκίνητό τους στο βουνό,που το παιδί τους πάθαινε προβλήματα στη δουλειά,που έκαναν παρέα με άλλα άτομα που είχαν προβλήματα υγείας ανίατα κλπ..κλπ.. και που όλες όταν γνώριζαν έναν νέο άνθρωπο(άντρα,γυναίκα)έδειχναν εξαιρετική προθυμία να τον εξυπηρετήσουν σε ό,τι μπορούσαν....το συναίσθημα που περιέγραψα το είχα με όλες..να μην μπορώ να αναπνεύσω...να ασφυκτιώ...αν σας λέει κάτι....επιμένω πώς δεν ήταν το πένθος που έβγαζε αυτό το feeling..απλά με αυτό δικαιολογούσαν την παρουσία του.
Παλιά 10-07-05, 17:01
Το avatar του χρήστη galadriel
galadriel Ο χρήστης galadriel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή Καλησπέρα

ναι, λέω....

γιατί, αγαπητή thea, παραβλέπεις τις δυνάμεις αλληλεπίδρασης των ανθρώπων... η ανταλλαγή ενέγειας μεταξύ τους είναι ένα πολύ φυσιολογικό φαινόμενο ακόμα και αν εμπίμπτουν μερικές φορές στο φαινόμενο του βαμπιρισμού... απλά η διαφορά είναι πως το ψυχικό βαμπίρ έχει ανάγκη την ενέργεια των άλλων για να επιζήσει, καθώς έχουν αποκοπεί από την συμπαντική πηγή ενέργειας...

επιμένω, δε, παρόλα αυτά, πως οι πενθούντες (και κακώς το περιορίζουμε στις γυναίκες) δεν είναι ιδιαίτερη κατηγορία στην οποία θα συναντήσουμε συχνότερα ψυχικά βαμπίρ...
ακόμα και αυτό που αναφέρεις για την αντίδραση τους σε συνεχείς συμφορές είναι φυσιολογικό για δύο λόγους :

1ον, γιατί όπως πολύ πετυχημένα είπε κάποτε μια φίλη που είχε βρεθεί στην ίδια θέση κάποια περίοδο που βρέθηκα εγώ στην αντίστοιχη : "ήταν σαν να είχε σταματήσει ένα φορτηγό έξω από την πόρτα μου και ξεφόρτωνε συμφορές...". Δυστυχώς, όπως λέει και ο λαός "ενός κακού μύρια έπονται"... σε όλα αυτά, έρχομαι να επιβεβαιώσω το αληθές μέσα από την δική μου εμπειρία, το γιατί αυτό συμβαίνει είναι θέμα προς ανάλυση σε κάποιο άλλο τόπικ ίσως...

2ον, πρέπει να καταλάβουμε πως οι άνθρωποι που πενθούν έχουν εξαιρετικά μειωμένες αντιστάσεις απέναντι στα προβλήματα της ζωής... αν όπως λες το έχεις ζήσει αυτό, θα το γνωρίζεις... μέχρι να αρχίσει η πορεία επαναπροσδιορισμού των όσων νιώθουν και είναι χωρίς αυτόν που έχασαν, είναι λογικό να τους φαίνονται όλα "μαύρα"....

η δε "προθυμία" να εξυπηρετήσουν όποιον νέο συναντούσαν πολλές φορές είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας να "ξορκίσουν" αυτό που τους έχει συμβεί και να επιβεβαιώσουν στον εαυτό τους πως υπάρχει και κάτι καλύτερο στη ζωή που ίσως περιμένει μπροστά...

τώρα, τι να σου πω? αφού όπως λες εσύ ένιωθες πως πρόκειται για περιπτώσεις ψυχικών βαμπίρ... ίσως και να ξέρεις καλύτερα...

η διαφωνία μου βασικά βρίσκεται στο ότι μοιάζει να έχεις επικεντρώσει την προσοχή σου μόνο στην συγκεκριμένη κατηγορία... ενώ δυστυχώς τα συναντάμε σε πολύ πιο "φυσιολογικές" καταστάσεις από αυτές που περιγράφεις...

δεδομένης δε της ευαισθησίας μου στο θέμα του να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα (και να τροποποιούμε αναλόγως την συμπεριφορά μας) σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας (βλ. το θέμα μου "να με προσέχεις"), προτιμάω σε τέτοιες περιπτώσεις να δικαιολογήσω παρά να αφορίσω.... άτομα και καταστάσεις...

Galadriel
Παλιά 10-07-05, 17:43
Junior Member

Προεπιλογή

Galadriel αναφέρθηκα στην περίπτωση πενθούντων γυναικών όχι πιστεύοντας πως είναι η μόνη κατηγορία που συνατήσα ψυχικά βαμπίρ..είναι όμως μια κατηγορία που τους ,,βολεύει,, στο να δικαιολογείς την συμπεριφορά τους..(η καυμένη της πέθανε ...να της σταθούμε...)αναρωτιέμαι αν ζει κάποιος με ένα ψυχικό βαμπίρ(το έχει μάνα.κόρη,πατέρα,σύζηγο)θα μειωθεί η ζωή του;θα γίνει επιρρεπής σε ατυχήματα,σε αρρώστειες;πιστεύω πως ναι!γιαυτό αναφέρθηκα στην κατηγορία αυτή,επειδή πιστεύω πως δεν έχασαν κάποιον-α και αυτό τους δημιουργεί καταθλιπτική συμπεριφορά,αλλά το ανάποδο!(και βέβαια δεν λέω πως ΟΛΟΙ-ΕΣ που τους πέθανε συγγενής τους ήταν βαμπίρ ετέτοια άτομα πολύ συχνά τα συναντάς σε εκκλησίες,έχουν προσκόληση με τη θεία τιμωρία,την φοβούνται θα έλεγα...και οι νέοι άνθρωποι που είπα πως προσκολούνται προσφέροντας τους εξυπηρετήσεις στην αρχή για να ''τσιμπήσουν'',εάν δεν τους γνώριζαν πριν και είναι και πονόψυχοι..τσιμπάνε..και έτσι τα βαμπίρ έχουν και τρέφονται...λίγο από εδώ,λίγο από εκεί...και για να μην αφήσω απέξω την κατηγορία των ''γοητευτικών αντρών βαμπίρ'' ναι..έχω μια κάποια πείρα...το δικό τους δόλωμα είναι η εμφάνισή τους,η σεξουαλικότητα που δείχνουν να διαθέτουν(και που δεν διαθέτουν),ο κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής τους...είναι οι άντρες που έχουν πάει με τις χίλιες γυναίκες...αλλά πάντα είναι άδειοι.

Ελπίζω να κατάλαβες πως μπορώ και ξεχωρίζω του ανθρώπους που είναι στα κάτω τους μια κάποια περίοδο από τους βαμπίρ,σε όσους είναι στα κάτω εύχομαι να ανεβούν γρήγορα και να μην γίνονται τροφή για κανέναν και καμία .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thea : 10-07-05 στις 17:45
Παλιά 10-07-05, 18:24
skulos Ο χρήστης skulos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

what is a psihiko vampir opes lete kai ti einai a codependent person pia i diafora tis energias ton allon apo ena kalo logo. apolitos tipota, oloi mas pername diskoles stigmes i dinatotita na tis xepername einai i oloi ipothesi, to na katafigi kapios na zei sto parelthon kai na leei giati thee mou egw kai na klegete i na perimeni na ton lipithoun oi aoi den einai mono kati shetika efkolo einai kai pathetic as to katalavoume. giati aplos den mporoume na xeprasoume kati xoris tin voitheia allon? kai osous geia tous antres vampir pou eipe i thea 1: den einai ligo shalow na krinoume ena antra apo tin emfanisi tou kai mono kai ton tropo zois tou? nomiza oti i gynekes itan yperano etsi toulahiston elege to filadio pou mirazoun tosa xronia oti i exoteriki omorfia den metraei. kai 2: ama eheis paei me 1000 gynekes sigoura eisai adios min ta theloume kai ola!
Παλιά 11-07-05, 11:19
Το avatar του χρήστη Παναγιώτης
Παναγιώτης Ο χρήστης Παναγιώτης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σάμος
Προεπιλογή

Προς Raistlin

Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ένοιωσα τίποτα γιατί 'είδα' το πλοκάμι της και πολύ πιθανόν το συγκεκριμένο άτομο να κατάλαβε ότι την έβλεπα και να σταμάτησε.

Άλλες φορές που δεν προλάβαινα να δω τα πλοκάμια της ή ότι άλλο ήταν αυτό, ένοιωθα μια αηδία στο στομάχι ή σα να μούδιαζα ολόκληρος ή σα να πάγωνε η δικιά μου η θέληση.

Άλλα άτομα που τη ξέρανε μου λέγανε ότι δε μπορούν ούτε λεπτό μαζί της αλλά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί.

Μη μασάς. Αν γνωρίσεις ποτέ τέτοιο άτομο και οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιβάλουν καθημερινή προστριβή μαζί του, τότε να ξέρεις ότι κι εσύ θα αποκτήσεις τέτοιες ικανότητες αργά ή γρήγορα οπότε και τον/την πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα κάποια στιγμή. Αρκεί να μην εκτίθεσαι θανάσιμα στις δυνάμεις του. Η βιοανάδραση είναι πιστεύω κάτι έμφυτο επάνω μας.

Και μιας και αναφέρεσαι στον Castaneda, πιστεύω ότι το πλοκάμι της είναι ίνα της θέλησής της.

Τώρα που το σκέφτομαι, η συγκεκριμένη συνέχεια παραπονιόταν ότι είχε πεσμένο σίδηρο και σχεδόν πάντοτε έπαιρνε συμπληρώματα σιδήρου.

Να θυμίσω και την περίπτωση του ερευνητή που έβγαλε την εξίσωση της τηλεκίνησης στην οποία εξίσωση αν δε κάνω λάθος ήταν ως παράγοντας η περιεκτικότητα του αίματος σε σίδηρο.

Λέω τώρα με το φτωχό μου μυαλό: Μήπως ήταν ο σίδηρος που τελειοποιούσε τις ίνες τη θέλησής της και τις έκανε μυτερές σα καρφιά (πιστέψτε με έτσι ήταν); Εφόσον παίρνει κανείς καθημερινά σίδηρο τότε αυτός βρίσκεται σε περίσσεια στο σώμα του και ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για 'άλλες' ανάγκες. Μήπως λοιπόν οι ίνες της θέλησης έχουν ως συστατικό το σίδηρο; Απλά μια σκέψη.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παναγιώτης : 11-07-05 στις 11:21
Παλιά 11-07-05, 14:28
She Mantis Ο χρήστης She Mantis δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας,

Φίλτατε Παναγιώτη,

Παράθεση:
Τώρα που το σκέφτομαι, η συγκεκριμένη συνέχεια παραπονιόταν ότι είχε πεσμένο σίδηρο και σχεδόν πάντοτε έπαιρνε συμπληρώματα σιδήρου.
...και εγώ από την ημέρα που γεννήθηκα (αν και τα έχω αντικαταστήσει με διατροφή πλούσια σε σίδηρο), όπως χιλιάδες αναιμικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως και χιλιάδες γυναίκες κατά την διάρκεια της εμμήνου ρήσης ή στην αρχή της εγκυμοσύνης...

...να μην αναφερθούμε σε αυτούς που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις... αυτοί θα πρέπει να είναι κανονικά βαμπίρ...

Παράθεση:
Να θυμίσω και την περίπτωση του ερευνητή που έβγαλε την εξίσωση της τηλεκίνησης στην οποία εξίσωση αν δε κάνω λάθος ήταν ως παράγοντας η περιεκτικότητα του αίματος σε σίδηρο.
Τότε εγώ γιατί δεν είμαι στο επίπεδο της Κάρρυ*... τουλάχιστον...

Παράθεση:
Λέω τώρα με το φτωχό μου μυαλό: Μήπως ήταν ο σίδηρος που τελειοποιούσε τις ίνες τη θέλησής της και τις έκανε μυτερές σα καρφιά (πιστέψτε με έτσι ήταν); Εφόσον παίρνει κανείς καθημερινά σίδηρο τότε αυτός βρίσκεται σε περίσσεια στο σώμα του και ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για 'άλλες' ανάγκες. Μήπως λοιπόν οι ίνες της θέλησης έχουν ως συστατικό το σίδηρο;
Αν κάποιος παίρνει καθημερινά σίδηρο, δεν σημαίνει ότι υπάρχει πλεόνασμα στον οργανισμό του, με την λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων δεν αποκτάς περίσσευμα, απλά κρατάς μια ισορροπία και δεν είσαι σε "κατατονική" κατάσταση... ειδικά οι γυναίκες με αναιμία δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα ποσοστά σιδήρου στο ίδιο σταθερό επίπεδο, γιατί με την έμμηνο ρήση, η απώλεια αίματος τα "ρίχνει" δραματικά...

Δεν χλεύαζω την εμπειρία σου, όμως αν το συγκεκριμένο άτομο πάσχει από κάποια μορφή αναιμίας, πχ σιδηροπενία, αυτό δεν κάνει και όλους τους αναιμικούς ψυχικά βαμπίρ...

...μου φέρνει στο μυαλό την (μεσαιωνική) άποψη της Ιεράς Εξέτασης, όπου όλες οι κοκκινομάλλες ήταν μαγισσες... τότε στη περίπτωση μου η ετυμηγορία είναι: "δίς στη πυρά"... και κοκκινομάλλα και αναιμική...

*βλ. Stephen King, Carry.

.
.
.
@rwen... the Gardian...

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη She Mantis : 11-07-05 στις 16:10
Παλιά 11-07-05, 15:57
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skulos
kai osous geia tous antres vampir pou eipe i thea 1: den einai ligo shalow na krinoume ena antra apo tin emfanisi tou kai mono kai ton tropo zois tou? nomiza oti i gynekes itan yperano etsi toulahiston elege to filadio pou mirazoun tosa xronia oti i exoteriki omorfia den metraei. kai 2: ama eheis paei me 1000 gynekes sigoura eisai adios min ta theloume kai ola!
Απαντώ:η περίπτωση του άντρα που είχα γνωρίσει και που ταιριάζει στην περιγραφή του ψυχικού βαμπίρ άλλαζε γυναίκα κάθε βδομάδα,την έβαζε σπίτι του και συζούσαν,κυκλοφορούσαν σαν ζευγάρι,όταν τον γνώρισα ήταν 47+,τώρα 57+άρα κάντε υπολογισμούς...τις έριχνε με τη γοητεία του,δεν ήταν κούκλος,ήταν γοητευτικός,σε εμφάνιση και τρόπους και στυλ ζωής,είχε χρήματα και πέρναγε από τη μία στην άλλη...βασικό!οι γυναίκες ήταν όλες μέχρι 25 το πολύ,κούκλες,έσκαγαν από υγεία τους έκανε τον ερωτευμένο και μετά τις παράταγε...έτυχε να γνωρίσω κάποιες που τις κράτησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...είχαν πάθει όλες κάποια αρρώστεια(καρκίνο,κατάθλιψη,απότομη αλλαγή βάρους) και προσπαθούσαν να επιζήσουνχωρίς εξήγηση,αφού για όσο διάστημα ζούσαν μαζί του,εξωτερικά ήταν μέσα στη χλιδή,με υπηρέτριες,με ταξίδια,με δώρα.....τότε τι τους έκανε και αρρώσταιναν;(φυσικά μόλις αρρώσταιναν τις παράταγε)...αυτές που έδιωχνε στη βδομάδα μέσα παρατήρησα πως ενώ ήταν χαρούμενα άτομα και κοινωνικά άτομα,εξαφανίζονταν και απομονώνονταν.Ο κύριος αυτός ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη και είχε την ευκαιρεία να γνωρίζει πολλές τουρίστριες,εκτός από τις ντόπιες...ε ..ναι.γιατί για να βρίσκεις φρέσκο νεανικό υγειές κρέας κάθε βδομάδα,χρειάζεσαι και άτομα!!!Αυτός έχαιρε άκρας υγείας,έτρωγε και έπινε λίγο,γυμναζόνταν τακτικά,οι συγχωριανοί του μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγαν πως ''την άρμεξε και αυτήν πάει σε άλλη''.....
Παλιά 12-07-05, 08:23
Το avatar του χρήστη Παναγιώτης
Παναγιώτης Ο χρήστης Παναγιώτης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σάμος
Προεπιλογή

She mantis δεν είχε έμμηνο ρήση γιατί είχε περάσει την κλιμακτήριο και ούτε έπασχε από κάποια μορφή αναιμίας - θα το ήξερα πίστεψέ με γιατί το άτομο ήταν μανιοκαταθλιπτικό με τάσεις υποχονδρισμού και άρα όλο το άμεσο περιβάλλον της ήξερε από τι έπασχε ή τι δεν έπασχε.

Συγνώμη αν με τα γραφόμενά μου έθιξα μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παναγιώτης : 12-07-05 στις 08:54
Παλιά 14-07-06, 16:12
Vampirela Ο χρήστης Vampirela δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athens, Greece
Προεπιλογή

Στους Ενεργειακούς Βρυκόλακες η ενέργεια προέρχεται από άλλα άτομα με τη μορφή ζωτικής ενέργειας.

Δεν έχουν εξαιρετικές δυνάμεις όπως: μυική δύναμη, δυνατότητα μεταμόρφωσης ή δυνατότητα να γίνονται αόρατα.
αλλά
ίσως έχουν δυνατότητα για αστρική προβολή, ενόραση ή άλλες ψυχικές δυνατότητες.

Μερικοί Ψ.Β ισχυρίζονται πως τη στιγμή της αλλαγής τους σε Ψ.Β νοιώθουν αυξημένη μυική δύναμη, αυξημένες αισθήσεις, μεγαλύτερη αντοχή σε ασθένειες κλπ, τίποτα όμως σε υπερβολικό βαθμό.

Η διατροφή τους είναι παρόμοια με τους άλλους ανθρώπους, ίσως να υπάρχουν προτιμήσεις ή αλλεργίες.

Δεν έχουν πρόβλημα κοινωνικοποίησης και αποδέχονται τα έθιμα.
Δεν αποδέχονται τις υπάρχουσες θρησκείες.

Πολλές φορές θεωρούν τους εαυτούς τους ως εξωγήινα όντα, με αυξημένη νοημοσύνη.

Συνδέονται συχνά με Gothic κουλτούρα, χωρίς απαραίτητα να απορρίπτουν τις υπόλοιπες.

Ως ενεργειακά βαμπίρ, χαρακτηρίζονται αυτά που τρέφονται τραβώντας ψυχική ενέργεια από τους άλλους. Σαν υποκατάστατο αυτής της ζωτικής ενέργειας υπάρχει η σεξουαλική, η πνευματική ή η ενέργεια από πράγματα, καιρικά φαινόμενα κλπ

Στα περισσότερα Ε.Β αρέσει το αίμα, χωρίς όμως έντονη ανάγκη, όπως στο Blood Vampire. Κι αυτά έχουν συχνή ανάγκη να τραβούν ενέργεια αλλιώς παρουσιάζονται συμπτώματα, όπως αδυναμία, αδιαθεσία, αύξηση βάρους, κατάθλιψη, αυπνία, άγχος, κυκλοθυμία κλπ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απορρόφησης ενέργειας, ανάλογα το Ψ.Β. Μπορεί να γίνει στο σεξ, μέσα στο πλήθος ή ψάχνοντας για άτομα μεμονομένα με υψηλούς δείκτες ενέργειας.

Διάφορα συμπτώματα που σημαίνει πως μπορεί κάποιος να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία είναι η κυκλοθυμία, ζαλάδες, πονοκέφαλοι, εναλλαγή ενεργητικότητας και βάρους και το κυριότερο το αμυδρό συναίσθημα ότι απορροφούν ενέργεια ή συναισθήματα από τους άλλους.

για περισσότερες info: www.blackstage.gr/vampires
Παλιά 18-07-06, 12:14
Το avatar του χρήστη Archangelik
Archangelik Ο χρήστης Archangelik δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: athens
Προεπιλογή

diladi giati ta atoma pou den exoun autopepithesi einai pio eukola gia ta psixika vampire? dld den mporoun na ta "valoun" me atoma dunata kai psaxnoun gia atoma xwris aytopepithesi kai genika xaraktira?

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.