Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-08-07, 17:11
Το avatar του χρήστη chris82
chris82 Ο χρήστης chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκίς
Προεπιλογή

Πολύ ψωμί η συγκεκριμένη υπόθεση.
θέλω απλά να ρίξετε μια ματιά σε 2 ξεχωριστά παιδιά αυτών τον βίντεο.
Το ένα παιδί είναι απο τό βίντεο που παράθεσε ο Μιχάλης,το Άλλο απο το Live MSN.
Μιχάλη διακρίνεις κάποιες ομοιότητες στα χαρακτηριστικά τους η μήπως είναι καθαρά απλά ιδέα μου;
(η ερώτηση αφορά τον καθένα σας.)
Φιλικά.

Υ.Γ.
Μεγάλο μέτωπο
Γουρλωτά μάτια (γαλάζια)
Σχεδόν αφανής φρύδια.
Συγκεκριμένο βλέμα που εκφράζει έως και θυμό.
Σχετικά μεγαλούτσικα και πεταχτά αυτιά.
Οι γύρω περιοχές των ματιών θυμίζουν ενήλικα.

Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μ'αρέσει σ'όλα αυτά,εκτός αν έχω τόσο μεγάλη φαντασία τελικά....τότε θα χαρώ γιατι θα είναι απλά ιδέα μου όλα.
Παρατηρήστε προσεχτικά ξανά και ξανά και πείτε τη γνώμη σας..
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg greenpeace.JPG (13,6 KB, 75 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chris82 : 02-08-07 στις 17:16
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 17:25
Δημήτρης Μπρικιάτης
Guest

Προεπιλογή

Το μακιγιάζ ξεγελά κάπως. Έχω δει και χειρώτερα...Μα σίγουρα βρήκαν τα κατάλληλα άτομα γι αυτό. Το βίντεο με το κοριτσάκι άραγε θα το προβάλουν ποτέ δημόσια?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 17:36
Δημήτρης Μπρικιάτης
Guest

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Που πας και τα βρίσκεις…
Γενικά είμαι από αυτούς που αρέσκονται να διαλέγουν στρατόπεδα. Αλλά όταν το ακούω αυτό από κάποιον γενικά είμαι σκεπτικός. Όταν πριν από καιρό σε ένα θέμα το οποίο εξελίχθηκε σε αυτόν τον χώρο του Μεταφυσικού και δεν είχα πάρει μέρος στην συζήτηση, άκουσα από κάποιον άγνωστο σε μένα να μιλάει για στρατόπεδα, εκνευρίστηκα αφάνταστα. Γενικά με εκνευρίζει όταν ο άλλος μου ζητάει να διαλέξω στρατόπεδο.
Δεν έχεις άδικο για αυτό που λές agaliarep. Ούτε εμένα μου αρέσει να πέρνω υποχρεωτικά στρατόπεδο. Ούτε γενικά μου αρέσει να ανήκω σε στρατόπεδο. Προτιμώ τη λέξη "κατηγορία" παρά "στρατόπεδο". Θα προτιμούσα να βλέπω τους ανθρώπους να σκωτόνονται μεταξύ τους και να μένω αμέτωχος (με ποπκόρν και πασατέμπο που λένε...) γιατί τις πιό πολλές φορές τα θέματα είναι ασήμαντα. Έλα όμως που είμαστε και ζωντανά όντα...Και όταν κάποιος μας καταδικάζει και μας απαγορεύει ακόμα και να προσπαθούμε να σώσουμε το τομάρι μας, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί κύριε? Γιατί άλλο να πλακώνονται για δικά τους θέματα και άλλο να μας τραβάνε και εμάς με το ζόρι μαζί. Τότε πολύ απλά λές "Αι συχτήρι απο 'κει ρε..." και ξεφεύγεις απο την παλάμη του. Φταίμε εμείς που έγειναν παγκόσμιοι εξουσιαστές δίχως να έχουν μυαλό? Αν και εντάξει, εδώ που ταλέμε όλοι (οι περισσότεροι) έτσι είναι σήμερα...

Μη ρώτας που τα βρήσκω...Εδώ τα έχω όλα (Δείχνω το κεφάλι μου.)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 18:55
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Όταν τα πράγματα έχουν πιάσει πάτο, τα όπλα για να ξεφύγεις και ν' ανυψωθείς θα πρέπει να είναι ανάλογα και, φυσικά ακραία (ακραίο είναι και το να πιάνεις πάτο).

Εξαιρετική διαφήμιση. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Απλά πράγματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η GreenPeace (και άλλες αντίστοιχες οργανώσεις) κάνει διαφήμιση. Είδατε κάτι να αλλάζει στη συμπεριφορά μας;

Θα ψοφίσουμε όλοι από καρκίνους και λευχαιμίες γιατί ... δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με αυτά. Μακάρι αυτή η επιθετική διαφήμιση, αλλά και το πάθημα των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων καμμένων δασών του φετινού καλοκαιριού, να μας αφυπνίσει.

Επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα της GreenPeace.
Κατεβάστε τον "Οδηγό Πράσινης Κατανάλωσης" και προσπαθήστε να εφαρμόσετε κάτι από κει.

Καλό θα μας κάνει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 21:08
Το avatar του χρήστη t.ASSOS
t.ASSOS Ο χρήστης t.ASSOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΕΛΛΑΣ
Προεπιλογή Μια καλή αρχή

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.
Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.
Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!.Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.
Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας !!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-07, 23:33
Το avatar του χρήστη Akalyptos
Akalyptos Ο χρήστης Akalyptos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Τι χαρά!!! Κι άλλος που έκανε την ίδια παρατήρηση!!!

Μήπως η μετάλαξη ξεκίνησε? "...από αύριο δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια..."

Σε ποιούς απευθύνετε ο πιτσιρικάς? Σε όλους μας? Δεν υπάρχει διάκριση? Δεν γίνετε επιμερισμός της ευθύνης?
Και τέλος είναι τόσα πολλά αυτά τα "παιδιά" , που μπορούν να θέτουν τελεσίγραφα του τύπου "...Ή είστε φίλοι ή εχθροί..."
Την τελευταία φορά που άκουσα κάτι αντίστοιχο , ήταν από τον "πλανητάρχη" George Bush jr με το περιβόητο "...Ή είστε μαζί μας ή απέναντι μας..." , όταν ξεκινούσε την "σταυροφορία" εναντίον της ¨τρομοκρατίας".
Επιτέλους ας κατονομάσουμε ευθέως τους υπεύθυνους της οικολογικής καταστροφής, λέγε με G8 και ας πάψουν κάποιοι να μας γεμίζουν ενοχές για την ευθύνη που μας αναλογεί.
Το τσιγάρο μου δεν μολύνει όσο οι καμινάδες τους!!!
Παλιά 03-08-07, 01:17
Το avatar του χρήστη chris82
chris82 Ο χρήστης chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκίς
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Akalyptos
Τι χαρά!!! Κι άλλος που έκανε την ίδια παρατήρηση!!!

Μήπως η μετάλαξη ξεκίνησε? "...από αύριο δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια..."

Σε ποιούς απευθύνετε ο πιτσιρικάς? Σε όλους μας? Δεν υπάρχει διάκριση? Δεν γίνετε επιμερισμός της ευθύνης?
Και τέλος είναι τόσα πολλά αυτά τα "παιδιά" , που μπορούν να θέτουν τελεσίγραφα του τύπου "...Ή είστε φίλοι ή εχθροί..."
Την τελευταία φορά που άκουσα κάτι αντίστοιχο , ήταν από τον "πλανητάρχη" George Bush jr με το περιβόητο "...Ή είστε μαζί μας ή απέναντι μας..." , όταν ξεκινούσε την "σταυροφορία" εναντίον της ¨τρομοκρατίας".
Επιτέλους ας κατονομάσουμε ευθέως τους υπεύθυνους της οικολογικής καταστροφής, λέγε με G8 και ας πάψουν κάποιοι να μας γεμίζουν ενοχές για την ευθύνη που μας αναλογεί.
Το τσιγάρο μου δεν μολύνει όσο οι καμινάδες τους!!!
Γεια στο στόμα σου.
Παλιά 03-08-07, 09:21
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chris82
...είστε φίλοι,ή είστε εχθροί...
...μπορεί σήμερα να είμαι απλώς ένα παιδί,αύριο όμως θα είναι διαφορετικά...
...αυτή είναι η τελευταία φορά που σας μιλάω...
...σας δώθηκε η ευκαιρία να διορθώσετε το πρόβλημα...
...τώρα ήρθε η σειρά μας...
...δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια...
...δεν θα εξαρτώμαστε απο εσάς...
...και σίγουρα δεν θα απαρνηθούμε το μέλλον μας.

Μια σκηνοθεσία που παραπέμπει άνετα σε μήνυμα τρομοκρατικής οργάνωσης, από το ύφος του παιδιού, από το ντύσιμό του με την κάπα, από την κάμερα, τον φωτισμό και τα συναφή που μου θυμίζουν αντίστοιχα της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων. Από ένα σαφέστατο μίσος που δεν υποδηλώνεται απλά αλλά είναι καταφανέστατο τόσο από το ύφος του παιδιού όσο και από τα παραπάνω λόγια.
Ναι, σίγουρα δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στο περιβάλλον, ο καθένας μας έχει ατομική ευθύνη. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν είμαι μόνο εγώ που με την ανοχή μου επιτρέπω τη δημιουργία ενός εργοστασίου που μολύνει το περιβάλλον. Ναι, είμαι εγώ που ψήφισα τους συγκεκριμένους κυβερνήτες αλλά πολλά από τα σχέδιά τους μου είναι άγνωστα, δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά μου. Και σε όσων τα αυτιά έφτασε, και τι έγινε, τι άλλαξε;
Από την άλλη, εγώ και ένα μερίδιο του κόσμου είμαστε εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τις διάφορες οργανώσεις. Είμαστε σίγουροι πως τα χρήματα που τους στέλνουμε διατίθενται για τους σκοπούς που ισχυρίζονται; Είμαστε βέβαιοι πως εκείνοι που βρίσκονται στα ανώτερα διοικητικά τους πόστα έχουν τους ίδιους σκοπούς με εκείνους στα κατώτερα, οι οποίο πραγματικά ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για την ισορροπία του Πλανήτη; ή μήπως παίζονται πολλά χρήματα και άλλοι σκοποί στις πλάτες του περιβάλλοντος.
Μαθαίνω ότι ένας από τους σταυροφόρους της σωτηρίας του πλανήτη, γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ, έχει 5 ιδιωτικά αεροσκάφη. Αυτά δεν μολύνουν; Αναρωτιέμαι ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο Αλ Γκορ, τι έκανε, κατέχοντας μια μοναδική θέση ισχύος (νούμερο 2 ηγεμόνας του Πλανήτη, ας μην γελιόμαστε) για να "σώσει" το περιβάλλον; Μαθαίνω επίσης ότι ένας από τους πρώτους προέδρους μιας κολοσσιαίας πετρελαικής εταιρείας, η οποία προφανώς και κατέστρεφε το περιβάλλον, διατελούσε ταυτόχρονα και ιδρυτής - πρόεδρος μιας εταιρείας για την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων, ενώ μαθαίνω επίσης ότι ο Μπιλ Κλίντον έχει πέσει και αυτός με τα μούτρα στον δήθεν αγώνα για τη σωτηρία του πλανήτη, μιας και ως Πρόεδρος δεν μπορούσε τότε να κάνει τίποτα. Τυγχάνει, όμως, να μαθαίνω ότι όλοι αυτοί αλλά και πάρα πολλοί άλλοι, πληρώνονται αδρά για τις διαλέξεις τους περί περιβάλλοντος.
Έχω την αίσθηση ότι μιας και ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία δεν τελεσφόρησε, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο, πιο μοδάτο και περισσότερο κοινώς αποδεκτό πόλεμο. Εκείνον απέναντι σε έναν άλλο εχθρό, το ίδιο "αόρατο", όπως με την τρομοκρατία. Ενώ μέχρι πρότινος σκοτώναμε παιδάκια, τώρα πάμε να τα σώσουμε, με τη διαφορά ότι, όπως και στον πρώτο πόλεμο, έτσι κι εδώ θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε κι εμείς μέρος, να διαλέξουμε στρατόπεδα. Ή θα είμαστε μαζί τους, όπως λέει το παιδάκι του βίντεο, ή θα είμαστε εχθροί τους. Διαφορετικά τα παιδάκια θα πάψουν να είναι χαριτωμένα, θα πάψουν να είναι αθώα. Αναρωτιέμαι σε τι θα μετατραπούν.
Οι αναλογίες με τις φρικτές τοιχογραφίες του αεροδρομίου του Ντένβερ είναι προφανείς. Εκεί απουσιάζουν οι ενήλικες άντρες, οι ενήλικες γυναίκες είναι νεκρές συνήθως και τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση. Εκείνα σταματούν τον πόλεμο, εκείνα καταστρέφουν τα όπλα, εκείνα σώζουν τον πλανήτη.
"Σίγουρα δεν θα απαρνηθούμε το μέλλον μας, δεν θα εξαρτώμαστε από εσάς". Μεγάλα λόγια εντυπωσιασμού. Τα παιδιά εξ ορισμού εξαρτώνται από τους μεγάλους, αναρωτιέμαι όμως ποιό ακριβώς μέλλον δεν θα απαρνηθούν. Τα παιδάκια της τοιχογραφίας δεν εξαρτώνται από τους μεγάλους οι οποίοι απουσιάζουν άγνωστο γιατί, μόνα τους αναλαμβάνουν δράση. Ο στρατιώτης με την εξωγήινη φάτσα πέθανε αλλά δεν ξέρουμε ποιός τον σκότωσε.
"Δεν θα είμαστε πλέον χαριτωμένα παιδάκια". Ποιός διεστραμμένος νους θεωρεί προσόν για ένα παιδί να χάνει την αθωότητά του; Και τι σημαίνει πρακτικά να πάψει ένα παιδί να είναι χαριτωμένο; Τα παιδάκια του Ιράκ, της Σομαλίας και άλλων χωρών που γίνονται ζωντανές βόμβες είναι παιδάκια που έχουν χάσει την αθωότητά τους. Τέτοια παιδάκια ονειρευόμαστε;
Δεν θα καταφέρει να με πείσει ΚΑΝΕΙΣ για την αθωότητα των προθέσεων προσωπικοτήτων όπως ο Αλ Γκορ και λοιπών, όταν θυμάμαι τις πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ να καίγονται για βδομάδες προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, όταν στους διάφορους πολέμους που οι ίδιοι ξεκίνησαν πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες πτήσεις που επίσης μόλυναν την ατμόσφαιρα, όταν είναι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι σε εταιρείες που μολύνουν ολόκληρο τον πλανήτη και μετά έχουν το θράσος από πάνω να κατηγορούν εμάς που χρησιμοποιούμε καλοριφέρ, σπρέι κλπ Ναι, μολύνουμε κι εμείς, ναι δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι αλλά πριν διοχευτεύσουν τέτοια άθλια βίντεο στον πληθυσμό, οφείλουν πρώτοι εκείνοι να τα δουν και να τα εφαρμόσουν και μετά να ζητήσουν από τον κόσμο να πράξει το ίδιο.
Το βίντεο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που υποδείξατε είναι υποκριτικά, είναι μια προπαγάνδα σε έναν νέο άόρατο εχθρό, με σκοπό να πλουτίζουν εκείνοι που έχουν γραμμένο το περιβάλλον στα παλιά τους τα παπούτσια. Στο βίντεο αυτό χρησιμοποιείται η αισθητική των τρομοκρατών τους οποίους δήθεν μισούν (βλέπε παραπάνω τα περί στησίματος της σκηνής) και για πολλοστή φορά σκοπό έχει (σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον) τη χρήση ενός αντικειμενικού φόβου μεν προκειμένου να προκληθεί ένας συλλογικός ασυνείδητος φόβος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-07, 09:35
Το avatar του χρήστη Akalyptos
Akalyptos Ο χρήστης Akalyptos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Μιχάλη με συγκινείς... Υπάρχουν κι άλλοι επιτέλους!!!
Αν κάποιος θέλει να μας παροτρύνει σοβαρά να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας , ας μας παροτρύνει να πάρουμε από ένα κασμά (φτυάρι , βαριοπούλα κλπ) για να πάμε να γκρεμίσουμε τις εστίες της καταστροφής και όχι να μας "ταΐζει" περίεργα video , τα οποία θα παρακολουθούμε ενεργά αμέτοχοι από τον καναπέ μας.
Παλιά 03-08-07, 12:42
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Μιχάλη, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η GreenPeace με τον Αλ Γκορ και όλους τους υπόλοιπους.
Τι σχέση έχουν οι υποκριτές με τους αγωνιστές; Γιατί μπερδεύεις τα πράγματα;

Παράθεση:
Από ένα σαφέστατο μίσος που δεν υποδηλώνεται απλά αλλά είναι καταφανέστατο τόσο από το ύφος του παιδιού όσο και από τα παραπάνω λόγια.
Το μίσος, αν υπάρχει, που απευθύνεται; Στο συνάνθρωπο που είναι π.χ. μαύρος ή αντίθετης ιδεολογίας ή αντίθετης ποδοσφαιρικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο καθαρά ρατσιστικής (με γενική έννοια) βάσης, ή σε μία κατάσταση που θα οδηγήσει στο θάνατο εσένα και τα παιδιά σου ανεξάρτητα του τι χρώμα είστε ή το που πιστεύετε;

Παράθεση:
Ναι, σίγουρα δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στο περιβάλλον, ο καθένας μας έχει ατομική ευθύνη. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν είμαι μόνο εγώ που με την ανοχή μου επιτρέπω τη δημιουργία ενός εργοστασίου που μολύνει το περιβάλλον. Ναι, είμαι εγώ που ψήφισα τους συγκεκριμένους κυβερνήτες αλλά πολλά από τα σχέδιά τους μου είναι άγνωστα, δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά μου. Και σε όσων τα αυτιά έφτασε, και τι έγινε, τι άλλαξε;
Κλασσική κατάσταση του "δεν φταίω εγώ, αλλά ο δίπλα". Προφανώς για να ευαισθητοποιηθείς εσύ, εγώ, ο καθένας θέλεις/ουμε ένα ισχυρό χαστούκι. Το πήρες/αμε με αυτή τη διαφήμιση. Και μόνο που τη συζητάμε φτάνει. Ας ελπίσουμε να πάμε παρακάτω.

Παράθεση:
Από την άλλη, εγώ και ένα μερίδιο του κόσμου είμαστε εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τις διάφορες οργανώσεις. Είμαστε σίγουροι πως τα χρήματα που τους στέλνουμε διατίθενται για τους σκοπούς που ισχυρίζονται; Είμαστε βέβαιοι πως εκείνοι που βρίσκονται στα ανώτερα διοικητικά τους πόστα έχουν τους ίδιους σκοπούς με εκείνους στα κατώτερα, οι οποίο πραγματικά ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για την ισορροπία του Πλανήτη; ή μήπως παίζονται πολλά χρήματα και άλλοι σκοποί στις πλάτες του περιβάλλοντος.
Έχεις δοκιμάσει να πλησιάσεις τέτοιες οργανώσεις (εθνικές ή πολυεθνικές όπως η GreenPeace) να ζητήσεις στοιχεία;
Δεν είναι απαραίτητο να δουλεύουν όπως κάποιοι άλλοι.

Παράθεση:
Ναι, μολύνουμε κι εμείς, ναι δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι αλλά πριν διοχευτεύσουν τέτοια άθλια βίντεο στον πληθυσμό, οφείλουν πρώτοι εκείνοι να τα δουν και να τα εφαρμόσουν και μετά να ζητήσουν από τον κόσμο να πράξει το ίδιο.
Εννοείς πως τα ενεργά μέλη τής GreenPeace δεν εφαρμόζουν και δεν παλεύουν, αλλά απλώς "διοχευτεύουν τέτοια άθλια βίντεο στον πληθυσμό"; Ή μήπως εξακολουθείς να μπερδεύεις τη βούρτσα με τη σκούπα;

Παράθεση:
Το βίντεο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που υποδείξατε είναι υποκριτικά, είναι μια προπαγάνδα σε έναν νέο άόρατο εχθρό, με σκοπό να πλουτίζουν εκείνοι που έχουν γραμμένο το περιβάλλον στα παλιά τους τα παπούτσια.
Στον "οδηγό πράσινης κατανάλωσης" που υπέδειξα παραπάνω, έχει ένα κομμάτι που τιτλοφορείται "Πενήντα απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη". Στο Νο 4 γράφει : "Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης". Να υποθέσω ότι η Greenpeace συνεργάζεται με τη Philips ή την Osram για να πλουτίζουν με την πώληση λαμπτήρων;
Στο Νο 49 γράφει : "Διαμαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρείες που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν "πράσινα" προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική". Εδώ, με ποιους έχει συμμαχήσει;

Παράθεση:
Στο βίντεο αυτό χρησιμοποιείται η αισθητική των τρομοκρατών τους οποίους δήθεν μισούν (βλέπε παραπάνω τα περί στησίματος της σκηνής) και για πολλοστή φορά σκοπό έχει (σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον) τη χρήση ενός αντικειμενικού φόβου μεν προκειμένου να προκληθεί ένας συλλογικός ασυνείδητος φόβος.
Ο φόβος που καλλιεργείται από την αντιτρομοκρατική υστερία και θέλει να μας κάνει να βλέπουμε τον κάθε μουσουλμάνο ως εν δυνάμει τρομοκράτη, δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της διαφήμισης.
Δεν υπάρχει "συλλογικός ασυνείδητος φόβος" πλέον, Μιχάλη. Υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Akalyptos
Αν κάποιος θέλει να μας παροτρύνει σοβαρά να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας , ας μας παροτρύνει να πάρουμε από ένα κασμά (φτυάρι , βαριοπούλα κλπ) για να πάμε να γκρεμίσουμε τις εστίες της καταστροφής και όχι να μας "ταΐζει" περίεργα video , τα οποία θα παρακολουθούμε ενεργά αμέτοχοι από τον καναπέ μας.
Τι είδους παρότρυνση θέλεις για να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να χρησιμοποιείς "επαναφορτιζόμενες μπαταρίες", "λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης", "ανακύκλωση εφημερίδων και περιοδικών" ή "να μην αφήνεις την τηλεόρασή του και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση stand-by";

Και ... είδα καλά

Θέλεις να πάρεις βαριοπούλα να γκρεμίσεις το εργοστάσιο που μολύνει, αλλά ταυτόχρονα
σε ενοχλεί το "επιθετικό" διαφημιστικό της GreenPeace ;;;; !!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:11.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.