![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εαν αυτό που είδες ήταν όντως μια αναδρομή σε άλλη σου ζωή να είσαι σίγουρος ότι θα σου δώσει απαντήσεις σε καταστάσεις που βιώνεις μέσα σου και σε προβληματίζουν και δεν ξέρεις από που προέρχονται. Σίγουρα ένα "ανοιγμα της μνήμης" δεν γίνεται τυχαία ποτέ και για να είσαι σίγουρος γι αυτό σκεψου οτι το να περνάμε απο το "άνδρο της λήθης" προτού ενσαρκωθούμε στην νέα μας ζωή δεν γίνεται για καλαμπούρι, είναι Θειος Νόμος και οι Θειοι Νομοι δεν λειτουργούν τυχαία. Φαντάζεσαι να θυμόμασταν όλες τις ζωές μας και τί είχαμε κανει και με ποιούς ή τι μας είχαν κάνει? θα είμασταν το πιο πιθανό σε καταθλιψη όλοι γιατί εμεις οι άνθρωποι δεν έχουμε ακόμη την δύναμη της Αγάπης ενεργοποιημένη και της Συγχώρεσης. Οτι άλλο θέλεις μπορεις να με ρωτήσεις, με αγάπη αγγελική. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα γίνω κακιά και όχι για να το παίξω συνήγορος του διαβόλου αλλά επί της ουσίας.
Στη θεματοθέτρια Αγγελική: Όπως το έθεσες αρχικά, έδωσες την εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι να ακούσεις εμπειρίες που εμπίπτουν πιθανως στην κατηγορία 'αναδρομή σε άλλες ζωές'. Με έκπληξη διαπιστώνω στην πορεία της συζήτησης ότι όχι μόνο είχες και εσύ ανάλογη εμπειρία που δεν την αναφέρεις στο αρχικό σου μύνημα (γιατί ![]() Πως μπορείς να μιλάς με τέτοια βεβαιότητα και να κάνεις ανάλυση του ονείρου του BreakDown09; Η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές είναι ένα φαινόμενο που ερευνάται ακόμα και για το αν ισχύει και ως εκ τούτου, η ερμηνεία που δίνεις είναι εντελώς αυθαίρετη. Αρχική Δημοσίευση από αγγελική ''πολλες φορες στον υπνο μας βιωνουμε καταστασεις από αλλες μας ζωες που μας έχουν σημαδεψει. τιποτα δεν ειναι τυχαιο. μπορει να σου αποκαλυφθει αργοτερα εαν ηταν οντως αναδρομή και γιατί το ειδες, τι πρεπει να προσεξεις για να το αλλάξεις ή για να σου δωθεί καποια απάντηση σε κατι που σε προβληματιζει.'' Προσοχή, δεν κατακρίνω το γεγονός ότι έχεις άποψη επί του θέματος, αλλά την παρουσιάζεις σαν ντε φάκτο ερμηνεία. Γιατί άλλο γνωρίζω και άλλο νομίζω ή πιστεύω. Και ερωτώ: Αφού έχεις ολόκληρη θεωρία για το θέμα, γιατί δεν την έθεσες από την αρχή να ξέρουμε και οι άναγνώστες ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η καταγραφή εμπειριών, αλλά και η τόσο εύκολη ερμηνεία τους; Και κάποιες απορίες επί της εμπειρίας σου.Αναφέρεις ότι στην ηλικία των 20 δε γνώριζες τίποτα για τη Ρωσική επανάσταση (ο ακριβής όρος είναι Οκτωβριανή) καθώς δεν τη διδάχτηκες από το σχολείο. Δεκτό, γιατί μπορεί στην τρίτη λυκείου στο μάθημα της νεώτερης ιστορίας να μην είχατε φτάσει στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και το '17 ή μπορεί να μην πρόσεχες. Όμως δεν μιλάμε για ένα γεγονός του απώτατου παρελθόντος που επειδή δεν έχει καμιά σχέση με το γίγνεσθαι έχει περάσει στη λήθη και το συναντάς μόνο στα βιβλία ιστορίας πχ η ΣΤ' σταυροφορία, αλλά ένα γεγονός σχετικά προσφατο που συζητιέται ακόμα και σήμερα, έχουν γίνει ταινίες, ντοκυμαντέρ κλπ. Ούτε τηλεόραση δεν έβλεπες; Από το προφίλ σου είδα ότι έχεις γεννηθεί το 1970. Δηλαδή δεν ήσουν μωρό την εποχή που υπήρχε Σοβιετική Ενωση(ως το 1990, όταν συμπτωματικά ήσουν 20), αλλά δεν άκουσες ποτέ και τίποτα για ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 20ου αιώνα... Συγνώμη, αλλά από αυτό μου δίνεις το πάτημα να σκεφτώ είτε ότι θες σώνει και καλά να ερμηνεύσεις την εμπειρία σου σαν αναδρομή δηλώνοντας μη πρότερη γνώση ή ότι σκόπιμα αλλιώνεις τα δεδομένα της εμπειρίας σου. @ Μirella_S Η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές είναι ένα θέμα παρεξηγημένο όχι μόνο για το λόγο που αναφέρεις, αλλά επιπλέον επειδή ο κάθε ένας σπέυδει να το χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει τη δικιά του πίστη ή δοξασία ή οτιδήποτε. Εδώ η ύπαρξη του θεού είναι μη αποδείξιμη και μη αποδεκτή από πολύ κόσμο και σε αυτό το νήμα μιλάμε για το 'άνδρο της λήθης' σαν να είναι δεδομένο όπως διαδρομή Παγκράτι Κολιάτσου!!! Και πως να μην είναι παρεξηγημένο θέμα όταν η συζήτηση είναι όπως εδώ: ''Ας το πάρουμε με την λογική...Το ότι δεν μου μιλούσε κανείς σημαίνει ότι θα περάσω μοναξιά? και το ότι είχα ένα αξίωμα (για το όποιο δεν είμαι σίγουρος) σημαίνει ότι θα έχω κάποια επιβράβευση? Ίσως να είναι και έτσι... Πως όμως θα καταλάβω ότι αυτό που είδα έχει βγει αληθινό ή θέλει να μου δείξει κάτι ?'' τάδε έφη BreakDowN09. Με λύπη διαπιστώνω ότι για άλλη μια φορά, ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει πολύ ενδιαφέρον, συγκεντώνοντας στοιχεία για το πότε, το πως και κάτω από ποιές συνθήκες διάφορα άτομα είχαν εμπειρίες που πιθανώς να εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία (όπως τέθηκε στο αρχικό μύνημα της θεματοθέτριας), χρησιμοποιήθηκε για προβολή δοξασιών ως δεδομένη αλήθεια και πεδίο δόξης λαμπρό για φλιναφήματα. Λυπάμαι πολύ που το τόλμησα. Αν ήταν από την αρχή ξεκάθαρα τα πράγματα ούτε θα το σκεφτόμουνα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΑΣ ΖΩΕΣ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΣΑΣ "ΑΝΟΙΞΕ" Η ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΖΗΣΑΤΕ? ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΤΕ. ΕΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ? Να μάθω; Εσύ ήθελες να μάθεις τις εμπειρίες των άλλων. Δεν είπες ότι θα 'μάθουμε' οι συμμετέχοντες. Και αν είναι να μάθω, ποιός θα με διδάξει και με βάση ΤΙ; Από τη στιγμή που ακόμα και ολες οι εμπειρίες των αναδρομών ελέγχονται και βαδίζουμε σε άγνωστη χώρα, που το πας; Πάντως 'αλλού' από αυτό που αρχικά δήλωσες, επιτρέποντας μου να νομίζω και να υποπτευθω το ότιδήποτε. Για αυτό παρακαλώ τους συντονιστές να διαγράψουν τα μηνύματα μου από αυτό το νήμα.Έτσι κι αλλιώς έχουν άλλο προσανατολισμό από την συζήτηση όπως εξελίσσεται.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση,
αν κατάλαβα καλά, θυμόμαστε αφού πεθάνουμε την ζωή που κάναμε αλλά όχι τοις προηγούμενες? Έτσι ώστε όταν μας δοθεί η νέα μας αποστολή και κανονίζουμε τα πρακτικά (σε εισαγωγικά), να μην μας βολέψουμε εναντίον της μοίρας, αλλά να βρεθούμε προ εκπλήξεων? Είναι όντος πολύπλοκο. Έβαλα την ερώτηση και στο yahoo answers, έλαβα 4 απαντήσεις και αναγκάστηκα να ψηφίσω ως την καλύτερη μια που δεν θα έλεγα ότι με κάλυψε, αλλά ήταν η ποιο πλήρης. Ένας είπε όμως ότι ένα κοριτσάκι σε μια αναδρομή που έκανε με υπνοθεραπεία, θυμόταν τα πάντα! Και μάλιστα είπε πως ήταν στον παράδεισο! Γύρισε δα άρον άρον διότι ήθελε να είναι με το άλλο της μισώ! (soul mate). Αν αληθεύει αυτό, μήπως οι ψυχοθεραπευτές δεν κάνουν την σωστή ερώτηση? Γιαυτο να μην υπάρχουν καταγραφές? ps: και κάτι εκτός θέματος. Πιστεύω ακράδαντα στην ενσάρκωση, ξανά και ξανά. Όταν ήμουν παιδάκι 7-9 ετών, και βρισκόμουν δίπλα από μπόμπιρες.. (μηνών), μου μιλούσαν άλλες γλώσσες (όχι συνέχεια και πάντα)! Αλλά τα άκουγα μόνο εγώ.. Θυμόμουν ένα κοριτσάκι που μου μίλησε, ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΗΛΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ και είπε μια ολόκληρη πρόταση σε μια πολύ περίεργη γλώσσα για εμένα! Αλλά θυμόμουν ότι τέλειωνε σε Porfavour (δεν ξέρω ισπανικά ), φυσικά κανείς δεν με πίστευε, αλλά δεν με ένοιαζε. Με ένοιαζε ότι εγώ γνώριζα- έμαθα
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ermhs : 17-02-10 στις 02:22 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μην ανυσηχείς δεν έχω την διάθεση να διδάξω ούτε σε σένα ούτε και σε κανέναν αλλο για την μετενσαρκωση και τις αναδρομές. Θα ήθελα να μαθω πολύ για παρόμοιες εμπειρίες με την δική μου. Θα ήθελα να μάθω πως το βιώσανε αλλοι ανθρωποι και να ανταλλαξουμε εμπειρίες και αποψεις, γνωμες και βιώματα. Από ότι καταλαβα δεν ειχες ποτέ σου καποια τέτοια εμπειρία. Και οταν καποιος δεν εχει το αναλογο εσωτερικό βίωμα δεν μπορεί να δεχτεί καποια πραγματα. Ειναι πολύ φυσικό. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο,τι θα αναφερω αποτελει εμπειρια πολυ γνωστου μου προσωπου που το εμπιστευομαι απολυτα.
Ανδρας σημερα γυρω στα 58. Καποτε νεος ακομη, γυρω στα 24, θελησε να κανει ενα τουριστικο ταξιδι με φιλους στο Αμστερνταμ. Φτανοντας εκει διαπιστωσε εκπληκτος τοσο αυτος οσο και οι φιλοι του που τον συνοδευαν πως ηξερε δρομους και μερη της πολης αυτης στην Ολλανδια στην οποια ομως δεν ειχε ξαναβρεθει ή επισκεφτει ποτέ! Μεσα του αρχισαν σιγα- σιγα να "ξυπνουν" μνημες για την "προηγουμενη" ζωη του. Αρχισε να θυμαται πως πριν καποια χρονια, οχι πολλα, ζουσε στο Αμστερνταμ και ειχε την ατυχια να πνιγει σε ενα καναλι πολυ κοντα στο σπιτι του. Μαλιστα οδηγησε τους φιλους του στο σημειο που ηταν το πρωην πατρικο του σπιτι πεπεισμενος πως οι γονεις του εκεινης της "προηγουμενης" ζωης, εαν δεν ειχαν αρρωστησει και πεθανει απο καποια ξαφνικη αρρωστεια ή ατυχημα θα πρεπει να ζουσαν ακομη. Και οντως ετσι ηταν! Οι γονεις του, μεγαλυτερης ηλικιας πλεον , γηραιοι και οι δυο, ζουσαν εκει! Τους ειδε, τους αναγνωρισε! Τους ειδε να μπαινοβγαινουν στο σπιτι, ομως οπως υποστηριζει ο ιδιος, δεν τολμησε να τους μιλησει οσο και αν το λαχταρουσε. Να τους πλησιασει και να τους πει τι????? "Γεια σας, ειμαι το παιδι σας που πνιγηκα νηπιο ακομη στο καναλι"????? "Εαν δεν με περνουσαν για τρελλο σιγουρα θα πιστευαν πως κατι εχω ακουσει για την τραγικη ιστορια και τους "δουλευω", υποστηριξε. Ετσι εκανε μεταβολη και εφυγε. Εκεινο που δεν θα ξεχασει ποτέ ειναι πως ενω στον δρομο αυτον περνουσε πολυς κοσμος ή στεκοταν και χαζευε το καναλι, εν τουτοις η γηραια πλεον μητερα του οποτε εβγαινε στην αυλη μπροστα στο σπιτι, κοντοστεκοταν και κοιτουσε επιμονα προς το μερος του, λες και καποιο μυστικο ενστικτο της υπαγορευε πως καποιο πολυ αγαπητο ή εστω πολυ οικειο προσωπο βρισκοταν εκει και την κοιτουσε επισης.
Ο κοσμος δεν ειναι μονο οσα ξερουμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mirella_S : 17-02-10 στις 10:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Διδαχές δεν γίνονται δεκτές από κανέναν. Δεν υπάρχουν καν έγκυρα βιβλία ούτε καν τα βιβλία τον τσάρκα και τον κάρμα, για το θέμα αυτό, πλην ότι είναι και άλλη θρησκεία. Ένας μόνο «υπάρχει» που θα μπορούσε να διδάξει, αυτός που θα μπορεί να μας το δείξει με το δάκτυλο. Γιαυτο ας μην μαλώνετε με το θέμα, απόψεις ανταλλάσουμε και εμπειρίες υπονονται. Σίγουρα αν πάρουμε πληροφορίες από «Χ» αριθμώ εμπειριών, βγαίνει ένα μέσω αποτέλεσμα. (έγκυρων εμπειριών)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ενδιαφέρον θέμα. Δεν έχω σχετική εμπειρία, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω τις εμπειρίες άλλων ατόμων. Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι ότι κάποια άτομα που συμμετέχουν στη διαδικασία της ύπνωσης με σκοπό την αναδρομή σε προηγούμενες ζωές, αρχίζουν να μιλάνε γλώσσες που δε γνωρίζουν. Υπάρχει λογική εξήγηση για κάτι τέτοιο;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
|
|