Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-02-06, 10:08
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Σωστά. Η Εκκλησία δέχεται μόνο τη δική της μέθοδο αποκατάστασης της βασκανίας και απορρίπτει όλες τις άλλες που κάποιοι ισχυρίζονται πως λειτουργούν. Εκτός από το λαδάκι, μου έχουν διηγηθεί και μια άλλη μέθοδο, που μου θυμίζει περισσότερο "μαγική" τελετουργία. Μια γυναίκα, λέγοντας κάποιες ευχές, ρίχνει ένα έντομο σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο μετά από λίγο αρχίζει να αναταράσσεται σαν να κοχλάζει. Αργότερα πλένει το κεφάλι του "ασθενούς" με το νερό, το οποίο εκείνος το νιώθει καυτό. Αυτό μου το διηγήθηκε ένα άτομο για την αξιοπιστία του οποίου εγγυώμαι προσωπικά. Φυσικά και δνε προτρέπω κανέναν να προσπαθήσει να το κάνει, δεδομένου ότι απαιτούνται και ευχές που δεν γνωρίζω, οπότε δεχτείτε το ως λαογραφία περισσότερο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 10:27
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Θα ήθελα πάντως να ήξερα στη βάση ποιού λαογραφικό μύθο, στηρίζονται αυτές οι ενέργειες, δηλαδή πώς προέκυψαν αυτές οι "τελετές". Προφανώς είναι αρχαίες στην προέλευση, αλλά με ποιά βάση το επινόησε ο πρώτος "ξεματιαστής"??. νομίζω είναι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δεν φαντάζομαι εκεί που περπατούσε στο δρόμο ξαφνικά να προέκυψε η τελετουργία στο μυαλό του. Προφανώς κάτι ήξερε και το χρησιμοποίησε έτσι.

Αν έχουν κάποια ισχύ τότε μάλλον η "βάση" της τελετουργίας έχει χαθεί και επιβιώνουν μεμονωμένες "τεχνικές".
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 10:38
Banned

Προεπιλογή

Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές. Η ιστορία που ανέφερα, πάντως, τοποθετείται κάπου σαράντα χρόνια πριν και η γυναίκα που έκανε την τελετουργία θεωρούνταν στην εποχή της ως "μάγισσα - ξεματιάστρα". Τίποτα άλλο δεν μπόρεσα να μάθω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 10:48
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Εγώ αυτό που θα ήθελα εδώ να θέσω σαν ερώτημα είναι αν τελικά όλα αυτά τα "γιατροσόφια" και οι "τελετουργίες" (όπως το λεγόμενο "ρίξιμο του λαδιού") ή ακόμα και το γαλάζιο μάτι (ή θαλασσία χάντρα) βοηθούν; Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;

Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;

Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Παλιά 23-02-06, 12:05
AREIANOS Ο χρήστης AREIANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΟΖΑΝΗ
Cool

Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AREIANOS : 24-02-06 στις 10:34
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 13:44
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές.
Χμμ Μιχάλη έχεις δίκιο. Όπως το βλέπω εγώ αν δέν ξέρεις το ακριβές περιεχόμενο και "πρακτικό" του ξεματιάσματος είναι λίγο δύσκολο να φτάσεις στην πηγή του όση πρόσβαση να έχεις και σε λαογραφικό υλικό. Το ότι καταδικάζονται και από την επίσημη θρησκεία δεν βοηθά επίσης την αναζήτηση...

Παράθεση:
Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Αντωνία, προφανώς τραβάς την προσοχή των άλλων με τον α ή β τρόπο. Συνήθως το μάτι προκαλείται από συναισθήματα ζήλειας...

Παράθεση:
Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;
Γίνεται αλλά ο μέσος άνθρωπος, (όπως και ο υποφαινόμενος δεν έχουν ιδέα πως να το κάνουν)... Η αύρα είναι άμυνα αλλά "σπάει", αν δεχθεί δυσανάλογη "πίεση"...
Παράθεση:
Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;
Βοηθούν, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για το μάτι από λίγο λάδι διαβασμένο από παπα... (και όμως δουλεύει!!! ακούγομαι γραφικός αλλα συνέβει και μάλιστα όταν δεν πίστευα, είναι δηλαδή άσχετο από την πίστη σου...)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 13:48
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AREIANOS
Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε σωστές μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.
Μπορεί να επικαλούνται ότι θέλουν, το θέμα είναι πώς τους επικαλούνται και τί άλλο λένε...
Και εγώ μπορώ να σε προσφωνώ και να σε επικαλούμαι αλλά έχει σημασία το πώς: σαν φίλο, σαν ανώτερο, σαν ίσο, σαν υπηρέτη ???
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις σε επικαλούμαι, σε σέβομαι όμως???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 16:36
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Εγώ αυτό που θα ήθελα εδώ να θέσω σαν ερώτημα είναι αν τελικά όλα αυτά τα "γιατροσόφια" και οι "τελετουργίες" (όπως το λεγόμενο "ρίξιμο του λαδιού") ή ακόμα και το γαλάζιο μάτι (ή θαλασσία χάντρα) βοηθούν; Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;
Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;
Αντωνία, είναι πολύ σωστά και πολύ λογικά τα ερωτήματά σου. Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο άνθρωπος να βρίσκει μέσα του τη δύναμη να "μονώσει" τον εαυτό του ή και να αντεπιτεθεί ενεργειακά. Ίσως πάλι, όλες αυτές οι τελετουργίες, οι γαλάζιες χάντρες και τα λοιπά, να φορτίζονται ενεργειακά εφόσον πιστεύουν στις ιδιότητές τους οι άνθρωποι, δεν ξέρω.
Πάντως, μάλλον σίγουρα έχει να κάνει με ενέργειες, γιατί έχω διαπιστώσει πως μπορώ πλέον, μετά από 15 χρόνια που ξεματιάζω, να αντιλαμβάνομαι αν σε ένα χώρο βρίσκεται κάποιο "ματιασμένο" άτομο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 17:17
Senior Member

Thumbs up Join the club Μιχάλη..

Παράθεση:
Πάντως, μάλλον σίγουρα έχει να κάνει με ενέργειες, γιατί έχω διαπιστώσει πως μπορώ πλέον, μετά από 15 χρόνια που ξεματιάζω, να αντιλαμβάνομαι αν σε ένα χώρο βρίσκεται κάποιο "ματιασμένο" άτομο.
XEXEXE τότε σίγουρα μπορείς να αισθάνεσαι και την παρουσία ανθρώπων και την κίνηση αντικειμένων χωρίς να τα βλέπεις ή να τα ακούς
Αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, προσπάθησέ το, σίγουρα μπορείς
Και ναί έχει να κάνει με ενέργειες. Αν ξέρεις πώς να το κάνεις μπορείς να φορτίσεις έναν χώρο με ενέργεια (σε σημείο που να πιάνει τον άλλο πονοκέφαλο όταν μπαίνει μέσα).

Είμαι της εντύπωσης πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατά την Θεία Κοινωνία στην εκκλησία διότι εκείνη την στιγμή εκεί μέσα γίνεται "το σώσε" ενεργειακά. Εκεί μπορούν να αποδωθούν και οι όποιες θεραπευτικές ιδιότητες παρουσιάζονται σε αγιασμούς κτλ. Βέβαια ποιά είναι η πηγή της ενέργειας αυτής είναι αντικείμενο συζήτησης...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-06, 18:11
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Σχετικά με τη χρήση λαδιού στο ξεμάτιασμα, δεν το έχω διαβάσει, αλλά πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις ιδιότητες του ελαιόλαδου. Σκεφτείτε ότι τα παλιά χρόνια πριν αναπτυχθεί η φαρμακοβιομηχανία, φάρμακα ήταν τα βότανα και κάποιες άλλες τροφές. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά υπήρξαν τόσο ωφέλιμα και αποτελεσματικά [όπως το λάδι και το σκόρδο] που φαινόταν να είχαν "μαγικές" ιδιότητες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το λάδι χρησιμοποιείται στο ξεμάτιασμα, αλλά και πολλά φυλαχτά έχουν σχήμα σκόρδου, καθώς και το γνωστό - κατά τα άλλα φορέας μικροβίων - "Φτουουου..σκόρδα!!"

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:19.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.