Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Θρησκειολογία –Μυθολογίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-05-13, 16:39
sotirisbe Ο χρήστης sotirisbe δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Herstal στο Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους, φίλε AVATARGRευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πρώτα θέλω να διορθώσω ένα λάθος που έκανα στη μετάφραση, η γαλλική λέξη reviennent σημαίνει επιστρέφουν, και όχι έρχονται όπως έγραψα κατά λάθος σε προηγούμενο μήνυμα.
Η θρησκευτική διδασκαλεία ότι τα ιερά βιβλία είναι πράγματι λόγια του θεού, που εμπιστεύτηκαν στους ιουδαίους, Ρωμαίους γ΄2 στο σχολείο και στο σπίτι από την οικογένεια, φανατίζει τα παιδιά και πιστεύουν ότι είναι στρατιώτες του θεού.
Και σκοτώνουν αλύπητα τους αλλόθρησκους σαν να ήταν εχθροί του θεού τους, έστω και αν είναι βρέφη.
Διαβάστε στη συνέχεια δυο σελίδες από την παγκόσμια ιστορία με τίτλο:

Η ζωή στην Οθωμανική αυτοκρατορία, μΆ ένα κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://tzsotirios.blogspot.be/2013/05/blog-post.html
Παλιά 04-05-13, 18:14
Guest

Προεπιλογή

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε sotirisbe τα στοιχεία που παραθέτεις είναι σοβαρά και εαν σου είναι
δυνατόν μπορείς να μεταφράσεις την ιστοσελίδα σου.....
http://tzesotirios.blogspot.be/2013/...islamiser.html
Ψάχνω στοιχεία για τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό.....

Με ενδιαφέρει πολύ...

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-13, 15:30
sotirisbe Ο χρήστης sotirisbe δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Herstal στο Βέλγιο
Προεπιλογή Ο σκοπός (της οργανώσεως Sharia4Belgium) είναι να κάνουν το Βέλγιο ισλαμικό.

Καλησπέρα σε όλους,
Φίλε
AVATARGR, Μεταφράζω όπως μπορώ την ιστοσελίδα που σΆ άρεσε, αν κάποιος μεταφράζει καλύτερα, θα είμαι ευτυχής να διαβάσω τη δική του μετάφραση. Κρίμα που οι βιβλικές θρησκείες δεν καταλήγουν σε συμφωνία, για νΆ αφήσουν τους φτωχούς ανθρώπους να ζήσουν ειρηνικά! (Αυτά πρόσθεσα εγώ).

Δημοσιεύτηκε 17 Απριλίου 2013 από Elisa Ελίζα Αριθμός επισκεπτών: 319. Μετά από επίσημη ανάκριση που αφορά της δραστηριότητες της ισλαμικής ομάδος Sharia4Belgium, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι τώρα σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο σκοπός αυτής της οργανώσεως είναι να ανατρέψει το κράτος και να κάνει το Βέλγιο Ισλαμικό, ένας σταθμός στη θέληση τους να προσφέρουν την παγκόσμια υπεροχή στο Ισλάμ. Αποτέλεσμα, η Sharia4Blgium δεν είναι παρά ένας κλάδος μιας απέραντης διεθνούς οργανώσεως. Για να πετύχουν τα σχέδια τους, τα μέλη της Sharia4Belgium προσπαθούν να στρατολογήσουν και να εκπαιδεύσουν νεαρούς Βέλγους που θα συνταυτιστούν με της ομάδες των djihadistes. Επίσης έχουν οργανώσει και βιαιοπραγίες στο Βέλγιο. Εγκωμιάζουν μια επιστροφή στο καθαρό Ισλάμ σύμφωνο με την ιδεολογία των φονταμενταλιστών του salafisme djihadiste. Αποτέλεσμα της δράσεως μεγάλης εκτάσεως που έγινε στης Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα αυτή την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, τέσσερα μέλη της Sharia4Belgium εξ ων ο ομιλών για λογαριασμό τους FouadBelkacem, συνελήφθησαν. Source, Ιστολόγιο, Πηγή που το βρήκε η Elisa Ελίζα, η εφημερίδα: LaProvince, laprvovince.be

Source, Ιστολόγιο, Πηγή που το αντέγραψα εγώ: http://www.mondial-infos.fr/actualite/justice/lobjectif-de-sharia4belgium-islamiser-la-belgique-181132552
Παλιά 06-05-13, 19:05
Guest

Προεπιλογή

Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Δυστυχώς αυτά που αναφέρεις φίλε sotirisbe είναι κάτι που συμβαίνει σε
Γαλλία Γερμανία αλλά και Αγγλία...

Συγκεκριμένα στην Γαλλία υπάρχουν 4,000 Τζαμιά νόμιμα και παράνομα.
Πολλοί άραβες που παντρεύονται Γαλλίδες απαιτούν μετά τον γάμο τους
και τους επιβάλουν την μαντήλα ή και μπούρκα μερικές φορές.....

Δυστυχώς σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει ενημέρωση...

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-13, 20:01
skyline Ο χρήστης skyline δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Τα σχολικά θρησκευτικά κανονικά πρέπει να ονομάζονται κατηχητικά όπως και η ιστορία θα έπρεπε να ονομάζεται εθνικιστικό μυθιστόρημα. Στόχος αυτών των δυο μαθημάτων απ' ότι φαίνεται είναι η παραγωγή ενός συνόλου ανθρώπων με κοινές πεποιθήσεις οι οποίοι θα συνθέτουν ένα κράτος με συνοχή. Ακριβώς τον ίδιο ρόλο πρέπει να παίζουν οι σχολικές "παιδείες" σε όλο τον κόσμο.

Επειδή πρέπει να επιτελεστεί αυτός ο συγκεκριμένος σκοπός έννοιες όπως η ελεύθερη σκέψη, η φιλοσοφία, η αντικειμενική πληροφόρηση δυστυχώς πάνε περίπατο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-13, 21:05
Το avatar του χρήστη Old Guard Grenadier
Old Guard Grenadier Ο χρήστης Old Guard Grenadier δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Καλά η ιστορία από που και ως που "εθνικιστικό μυθιστόρημα"?
Παλιά 18-05-13, 00:14
Το avatar του χρήστη biki
biki Ο χρήστης biki δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

καλησπέρα σε όλους. θα συμφωνήσω με αυτά που γράφει ο skyline. κατ'εμέ η ιστορία στα σχολεία είναι ένα μάθημα που αποτελείτε από βιβλία τα οποία είναι σκόπιμα γραμμένα με ελλιπές περιεχόμενο. παράδειγμα σε όλες τις ταξεις που πήγα μόνο σε ένα συγκεκριμένο μάθημα-παράγραφος για την ακρίβεια- από ένα συγκεκριμένο βιβλίο ηταν γραμμενο κατι που έλεγε για κάποιο λάθος των ελλήνων.. τώρα περισσότερες λεπτόμεριες δεν μπορώ καν να θυμηθώ αφού έχουν περάσει και κάποια χρόνια.. το θέμα είναι ότι και αυτό που γράφανε το χαν κάτω κάτω γωνία με πολύ μικρά γράμματα.. τυχαίο; (θυμάμαι πως είχε σχολιάσει και η καθηγήτρια πως είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που συναντά κάτι τέτοιο σε σχολικό βιβλίο..) γιατί κάτι μου λέει πως σε άλλες χώρες κάνουν το ίδιο αντίστροφα;; σκοπός τους είναι να επηρεάσουν το ευαίσθητο πνεύμα παιδιών έτσι ώστε να αναπτιξουν μέσα τους την καχυποψία προς ξένους τον ρατσισμό κλπ. είναι ντροπή και κρίμα όλο αυτό.. μόνο και μόνο για να έχουν αδαείς πολίτες που θα πιστεύουν ότι τους πασάρουν χωρίς ερωτισεις..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-13, 01:03
Senior Member

Προεπιλογή

Ούτως ή άλλως το περιεχόμενο θα ήταν ελλιπές, αλλιώς η ύλη δεν θα έβγαινε ποτέ. Επιπλέον στις μικρότερες τάξεις, πόσο να εμβαθύνουν τα βιβλία και τι θα καταλάβουν τα παιδιά? Τώρα αυτό με τα μελανά σημεία που τα κρύβουν... είναι το λιγότερο από τα παιχνίδια που παίζονται στην ιστορία
Παλιά 18-05-13, 01:31
Το avatar του χρήστη biki
biki Ο χρήστης biki δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

θα συμφωνήσω και θα διαφωνησω μαζί σου.. κοίτα άποψη μου είναι πως από το δημοτικό κιόλας τα παιδιά μπορούν να μάθουν κάποιες αξίες μέσα από τα μαθήματα έτσι ώστε να γίνουν στο μέλλον ολοκληρωμένες προσωπικότητες που ξέρουν καλά τι θέλουν και το διεκδικούν.. γιατί τα ερεθίσματα που παίρνει ένα παιδί τα παίρνει και από τους γονείς και από τους φίλους αλλα και απο τα βιβλία.. πόσο μάλλον τα σχολικά
με τα οποία και ασχολιτε συνεχια. εγώ προσωπικα το πνεύμα που ανέπτυξα μέχρι τώρα το ανεπτιξα κυρίως από βιβλια- εξοσχολικα μιας και η μάνα μου είχε το καλό να μου δείξει την ύπαρξη τους από μικρή ηλικία..- όταν η ιστορία στα σχολεία θα αρχίσει να μας δείχνει τα λαθοι που κάναμε με τη βοήθεια ενός καλού καθηγιτη βεβαίως που θα καθοδηγεί σωστα, τότε και οι επόμενες γενιές θα μάθουν από αυτά και δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν. και εκτός από αυτό και στη ζωή τους θα μάθουν να μην κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.
καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου νομίζω..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-13, 02:02
Senior Member

Προεπιλογή

Ασφαλώς και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τα βιβλία. Γι'αυτό άλλωστε οι κτηνωδίες δεν περιγράφονται με λεπτομέρειες. ¶λλωστε έστω ότι ένα βιβλίο προσπαθεί να περιγράψει με ακρίβεια ένα γεγονός. Δεν θα γίνει κουραστικό? Δεν είναι όλοι ένθερμοι οπαδοί της ιστορίας (εγώ είμαι!).Όσον αφορά τα λάθη έχεις δίκιο. Απλά οι αντιμετώπιση των περισσοτέρων σε αυτό το μάθημα είναι "το μαθαίνω για να απαντήσω αν με ρωτήσει αύριο ο δάσκαλος ή ο καθηγητής" και σε μία εβδομάδα το έχουν ξεχάσει. Και βλέποντας ότι πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:14.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.