![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χώρια που η διαφορά ανάμεσα σε θεά του πολέμου και πολεμική θεά είναι απειροελάχιστη. Αν μπορούσες βέβαια να στηρίξεις αυτά που γράφεις στην ανάλυσή σου βάσει ενός κειμένου τότε θα σε πίστευα. Μέχρι τότε θεωρώ ότι αυτά που γράφεις προκύπτουν εκ των υστέρων... (εμείς τα γράφουμε δηλαδή οι αρχαίοι δεν τα πίστευαν). Συσχετισμοί υπάρχουν και ανάμεσα σε άσχετα μεταξύ τους πράγματα αρκεί να θές να ψάξεις... ![]() Όσο για την φιλοσοφία που είναι το θέμα μας. Η φιλοσοφία στην Ελλάδα δεν προχώρησε λόγω θρησκευτικής ελευθερίας (ρώτα τον Σωκράτη καλύτερα ή τον Ευρυπίδη όπως έγραψε ο Παθοκτόνος, πόσο ελεύθεροι ήταν αφού είπαν όσα είπαν... ![]() Δεν μπορώ να σας καταλάβω ώρες ώρες, γιατί θέλετε να πιστεύετε πράγματα για την Αρχαία Ελλάδα που ισχύουν μόνο θεωρητικά (όπως η μυθολογία ή το θέμα που προέκυψε με τον Άρη και τους Θράκες). Δεν καταλαβαίνω γιατί τα στηρίζετε αυτά, η πραγματικότητα σας διαψεύδει, οι Θράκες θεωρούντω βάρβαροι (δές την Αλεξάνδρου ανάβαση του Αρριανού και θα δείς τι εννοώ), ναοί του Άρη δεν βρέθηκαν ποτέ σε ανασκαφές, ούτε υπήρχαν μέσα σε πόλεις από όσο ξέρουμε. Γιατί μένετε λοιπόν στην φιλολογία και όχι στην ουσία ![]() Γιατί πλάθουμε μόνοι μας τους μύθους στους όποιους κολυμπάμε???? Το Matrix καλά κρατεί βλέπω... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη R-b-t3r : 16-02-06 στις 12:02 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνέχισε να ζείς στον κόσμο όπου εσύ τα ξέρεις όλα... Τι έγινε? Δεν σου βγαίνει στην συζήτηση και άρχισες τις επιθέσεις? Υ.Γ. Αν περίμενες πιό σοβαρή απάντηση θα έγραφες και πιό σοβαρό μήνυμα, οπότε μην παραπονιέσαι μετά...
|
||||
|
||||
![]()
Rbt3r, μην οργίζεσαι. Ξέρεις, είναι λογικό οι άνθρωποι να έχουμε διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις. Διατί θυμώνεις; Είμαστε μια παρέα η οποία ανταλλάσσει γνώση, απόψεις και εμπειρίες.
Σχετικά με όσα έχω πει, αυτά προέρχονται από γνώσεις και δεν είναι δικές μου επινοήσεις. Τι να κάνουμε, η Αθηνά είναι θεά της σοφίας! Ούτε εγώ ήθελα να αλλάξω το θέμα, απλά έκανα μια καλοπροαίρετη διευκρίνιση για το ότι οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν και θετική άποψη για τον πόλεμο.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα..[?] Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Drymonia : 16-02-06 στις 14:03 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και ναι είναι φυσιολογικό να έχουμε διαφορετικές απόψεις, απλά βρήκα μια ευκαιρία να κατακρίνω κάποια πιστεύω που κακώς έχουμε διαμορφώσει για τους αρχαίους, ότι ήταν υπέροχοι δίκαιοι και καταπληκτικοί (μην το παίρνετε στραβά, η Αλεξάνδρεια της Ελληνιστικής εποχής για μένα, θα ήταν ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα μέρη θα μπορούσε να ζήσει ποτέ κανείς). Καλό είναι βέβαια να ευλογούμε το σπίτι μας, αλλά να μην περνάμε στο άλλο σημείο, να θεωρούμε δηλαδή την κοινωνία των αρχαίων βέλτιστη. Άνθρωποι ήταν και αυτοί και έκαναν και λάθη, όμως οι συγκυρίες πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και βιολογικές δημιούργησαν κάτι θαυμάσιο (την ελληνιστική εποχή και τον χρυσό αιώνα του Περικλή) που δεν ξαναείδε ποτέ η ανθρωπότητα ως προς το πνεύμα. Από κεί και πέρα όταν έπαυσαν οι συνθήκες (έπαιξε τον ρόλο του και ο Χριστιανισμός αλλά όχι τόσο όσο αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι) η φλόγα έσβησε ![]() Ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε ακριβώς την περίοδο που η παρηκμάζουσα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία χρειαζόταν μια θρησκεία για να ενώσει τους διάφορους λαούς της, που δεν μπορούσε να αφομοιώσει αλλιώς. Επιπλέον είχε και το πλεονέκτημα ότι ήταν καινούργια θρησκεία και δεν είχε εξάπλωση στους βαρβαρικούς πληθυσμούς και μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο του Ζωροαστρισμού (που ήταν πολύ σοβαρό αντίβαρο στην ανατολή από τους πέρσες). Ουσιαστικά οι πολιτικοί δεν έδωσαν ποτέ δεκάρα τί πίστευαν οι φιλόσοφοι, τους βόλευε, τον υιοθέτησαν. Ποτέ δεν κοίταξαν τί ακριβώς υιοθετούσαν, το γενικό "πλάνο" είχε μόνο σημασία και βόλευε. Και τέλος θα ήθελα να κάνω και μια ευρύτερη παρατήρηση. Οι αρχαία Ελληνική σκέψη στρεφόταν κυρίως γύρω από την φιλοσοφία και όχι την θεοσοφία (προσοχή!! καμιά σχέση με την πατάτα της Μπλαβάτσκυ, μιλώ για την θεοσοφία σαν όρο). Για αυτό η γενικότερη θεματολογία του χριστιανισμού τους ξένισε (υποθέτω), αφού αποτελούσε έναν τομέα που δεν είχαν αγγίξει οι περισσότεροι έλληνες συγγραφείς. Cheers ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να κλεινουμε με το θεμα του πολεμου,θα ελεγα οτι δεν μπορουμε να ξερουμε ποια ηταν αλλα και αν υπηρχε καποια γενικα αποδεκτη αποψη σχετικα με τον πολεμο στην Αρχαια Ελλαδα,παρα μονο να ξερουμε τις αποψεις συγκεκριμενων συγγραφεων.Αλλα για μενα προσωπικα αυτο που εχει σημασια ειναι η ρηση του Ηρακλειτου,οτι "πολεμος πατηρ παντων" και δεν νομιζω οτι θα διαφωνησει κανενας σε αυτο,οπως συμβαινει αλλωστε και με τον ερωτα.Ο Ηρακλειτος δλδ ειχε συλλαβει την βαθυτερη εννοια και δυναμικη του πολεμου που ειναι και δημιουργικη.Αρα με αυτο το δεδομενο θεωρω οτι πολυ σωστα οι Ελληνες ειχαν αποδωσει σε αυτη τη "δυναμη" θεικη υποσταση.Ο πολεμος εχει μεγαλη σχεση με τον ερωτα αλλα αυτο μπορουμε να το συζητησουμε καλυτερα στο θεμα για τον ερωτα στην αρχαια Ελλαδα.
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη εχουν γινει πολλες παρεξηγησεις πανω στην εννοια της φιλοσοφιας θα ηθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.Φιλοσοφια οπως εχουμε πει ειναι ο ερωτας για την σοφια,δλδ την αρετη.Το πρωτο σταδιο αυτου του ταξιδιου ειναι η υπερβαση των δεισηδαιμονιων,οτι τα πραγματα ειναι οπως ειναι και οχι οπως θα θελαμε να ειναι ή οπως φοβομαστε οτι ειναι.Παρ'ολα αυτα πολλες φορες προσπαθουμε να δημιουργησουμε αυτο που θελουμε.Το δευτερο σταδιο της φιλοφοφιας ειναι να διαπιστεωσουμε οτι η πραγματικοτητα δεν ειναι αυτη που βλεπουμε αλλα αυτη που νιωθουμε,αντιλαμβανομαστε κ επεξεργαζομαστε κριτικα,μεσω της μιμησης του Λογου.Τοτε αντιλαμβανομαστε οτι εκτος απο αυτον τον κοσμο των σκιων συμφωνα με τον Πλατωνα υπαρχει και ενας αλλος κοσμο,ο κοσμος του φωτος και του Θεου.Αυτα ειναι τα γνωστα μεχρι σημερα σταδια της φιλοσοφιας στο δρομο προς την κατακτηση της σοφιας-αρετης.Για να ολοκληρωθει αυτο το ταξιδι πρεπει να μεταφερθουμε σ'αυτον τον αλλο κοσμο.Ίσως αυτο προσπαθησε να κανει ο Λιαντινης.Ξεχασα ομως να σας αναφερω και την προσφορα του Νιτσε στην φιλοσοφια,με μια νοσταλγια για μια εποχη που προυπηρχε της θεωρητικης φιλοσοφιας και ειναι η φιλοσοφια της δυναμης και της ζωης.Συφμωνα με τον Νιτσε το φαρμακο για την παρακμη ειναι η θεληση για δυναμη.Που η δυναμη ομως ειναι ερωτας.Ο Νιτσε ηταν μιαι μεγαλη μορφη,ενα τεραστιο πνευμα αλλα και ενας αρρωστος και προδομενος ανθρωπος.Δεν εκανε αυτο το βημα παραμανω,γι'αυτο και ο ιδιος οπως ειχε πει εβαλε αλυσιδες στην καρδια του.Ομως ειχε τη γνωση.Και συμφωνα με τον Νιτσε,καποτε καποιοι προγονοι μας ειχαν αυτη τη γνωση(Βεβαια δεν υπηρχε η σοφια τοτε),την οποια κωδικα ονομαζουμε Διονυσιασμο και λατρεια του Διονυσου.Και φυσικα αναφερομαι στον 7ο πΧ αιωνα και τα παραδειγμα που αναφερει ο αγαπητος R-b-t3r ειναι κομματια της παρακμης του ελληνισμου.Μια παρακμη που μας βοηθησε να ανακαλυψουμε ο Νιτσε αλλα μας προσφερε και το φαρμακο.
Chaos is my life - Exploited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_black_planet : 17-02-06 στις 05:44 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λοιπόν , να επανέλθουμε λιγουλάκι δύο μήνες πίσω . Είχε ανάψει η κουβέντα , εγώ είχα αναφέρει ανάμεσα σε πολλά άλλα ότι η συμβολή του εβραϊκού πολιτισμού στις θετικές επιστήμες ήταν ελάχιστη και μάλιστα η λέξη "ελάχιστη" είναι κομπλιμέντο για τους εβραιόπληκτους αφού ως γνωστό οι άνθρωποι ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ενδιαφέρθηκαν για μαθηματικά γεωμετρία αστρονομία. (Που να τους μείνει και χρόνος εδώ που τα λέμε , αυτοί είχαν ανακαλύψει τον μονοθεϊσμό αλλά και με τόσες προφητείες και μαγικά και ξόρκια , νύχτωνε και σχετικά νωρίς τότε, τους πειράζανε και οι Φιλισταίοι έκανε και ζέστη , και τελικά μείναν πίσω, πραγματικό δράμα σας λέω) Ο κυρ Παθοκτόνος ενοχλήθηκε και μου ανέφερε ότι δεν ξέρω τι λέω και θα ότι θα έκανε ,επιτέλους, μια τομή στη καθημερινότητά του , θα πέρναγε από τον χώρο της πίστης στα μονοπάτια της απόδειξης για να μου αποδείξει ότι δεν ξέρω τι λέω δηλαδή ΚΑΙ οι εβραίοι συνεισέφεραν στις θετικές επιστήμες το «κάτιτις» τους. Από τότε ρε παιδιά ,αν θέλετε το πιστεύεται, περιμένω ακόμα . Για αυτό δεν έγραφα τόσο καιρό.Περίμενα να δω έναν πιστό να αποδεικνύει. Κυρ Παθοκτόνε δυο πραγματάκια να σε ρωτήξω 1. Γιατί ενοχλήθηκες ?? Τι σε νοιάζει αν συνεισέφεραν οι Εβραίοι ή όχι ? ? 2. το "προσεχώς" σου εσένα πόσες μέρες είναι ? ? Για μένα είναι το πολύ μια βδομάδα. Και να σου πω πως ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις τίποτα . ΥΓ Κρατάω μια τοσοδούλα επιφύλαξη ότι μπορεί να απάντησε καμιά χοντροειδέστατη ανακρίβεια και να μου διέφυγε εμένα αλλά έτσι και έχει γίνει κάτι τέτοιο ... θα παραδεχθώ πως έγινα "ρόμπα" ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 04-04-06 στις 23:10 |
|
||||
|
||||
![]()
Litsa θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις στο μήνυμά σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαντάω στην θέση του Παθοκτόνου στον οποίο απευθύνεσαι και με τον οποίο δεν έχω καμία σχέση ούτε συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα λέει.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ το αν οι εβραίοι είχαν ασχοληθεί με τα μαθηματικά. Προφανώς για να το λές σημαίνει ότι εσύ προσωπικά δεν γνωρίζεις κάποιον αλλά αλήθεια γνωρίζεις κάποιον Ισπανό ή Αιγύπτιο ή Ιρανό μαθηματικό να μας πεις? Επίσης το όλο στίλ που γράφεις δείχνει σαφέστατα μία ειρωνία προς τους εβραίους π.χ. "έκανε και ζέστη" κλπ κλπ. Όταν κάποιος έχει και φανερά εκδηλώνει μία εμπάθεια σε μία συζήτηση αυτομάτως χάνει ένα μέρος από το όποιο δίκιο του. Ποιό κάτω λές "1. Γιατί ενοχλήθηκες ?? Τι σε νοιάζει αν συνεισέφεραν οι Εβραίοι ή όχι ? ?" Και εγώ θα ρωτήσω εσένα τι σε νοιάζει? Αυτομάτως όποιος προσπαθεί να πεί κάτι για τους εβραίους χαρακτηρίζεται εβραιόπληκτος κλπ κλπ, αυτός που με την κάθε ευκαιρία τους κατηγορεί και τους ειρωνεύεται πως χαρακτηρίζεται?
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ κοσμιτσακ
Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να ξετυλίξω την θέση μου και να διαλύσω τυχών "ρατσιστικές" υποψίες. Με τους Εβραίους ΔΕΝ έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Και αν θέλεις να δώσω μια παραπάνω πινελιά , οι εβραίοι είναι τα μεγάλα θύματα του ιερατείου τους. Και οι έλληνες όπως και οι υπόλοιποι λαοί έχουν υποστεί ταπεινώσεις και δεινά από τους ιεράρχες τους αλλά κανένας λαός ποτέ δεν έφτασε ή ξεπέρασε σε αυτό το δράμα τους εβραίους. Πρόβλημα λοιπόν δεν έχω με τους εβραίους αλλά με τον σκοταδισμό και όπως αυτός εκφράζεται μέσα από την ξύλινη γλώσσα των απανταχού θεοκάπηλων .Επίσης πρόβλημα έχω με τα απροκάλυπτα ψέματα που έχουν αναχθεί σε επιστήμη ανώτερη και αυτής της αστροφυσικής και με αυτά προσβάλλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη. Πρόβλημα έχω επίσης με όλους τους ριψάσπιδες και κατά φαντασίαν "ήρωες" που στην πραγματικότητα είναι θρασύδειλα τρωκτικά και μόλις τελειώσει η μάχη και κατακαθίσει η σκόνη τότε σιγά σιγά ,ξεμυτούν από το πυρηνικό τους καταφύγιο και το παίζουν "γενναίοι" στους ανυποψίαστους. Το ότι οι Εβραίοι δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με θετικές επιστήμες δεν με ενοχλεί ούτε με προβληματίζει καθόλου . Όμως το να προσπαθούν κάποιοι ετεροχρονισμένα με ψεύδη και ανακρίβειες να τους εξισώσουν με τους Έλληνες φιλόσοφους και πανεπιστήμονες αυτό το θεωρώ προσβολή. Δε μπορώ βρε κοσμιτσακ να το καταπιώ. Δε μπορώ να μη βγάλω μια τόση δα εμπάθεια (έτσι με έκανε η μάνα μου) Το ίδιο ενοχλούμαι και όταν ο Όμηρος γίνεται τούρκος Omer , ο Καβάφης Αιγύπτιος ο Σεφέρης Τούρκος και αυτός και ο Ελ Γκρέκο Ισπανός. Θα έδινες εσύ ποτέ το ίδιο παράσημο σε αυτόν που πολέμησε στην πρώτη γραμμή και σε αυτόν που ήταν γραμματέας στα μετόπισθεν και δεν άκουσε ποτέ του κανονιά ? Εξετάζουμε λοιπόν το πως δέχθηκαν οι Έλληνες φιλόσοφοι την έλευση του χριστιανισμού .Στην ανταλλαγή απόψεων θα έχεις διαπιστώσει πως κάποια θέματα "παίζουν" διαχρονικά και εμφανίζονται, με διαφορετικές κάθε φορά μορφές , μπροστά μας, σε φαινομενικά άσχετες συζητήσεις. Αυτά συνήθως είναι θεμελιώδη ζητήματα που καθορίζουν και την ίδια μας τη ζωή. Ένα από αυτά είναι οι σχέσεις Ελληνισμού Ορθοδοξίας . Δεν υπάρχει ιστορικό θέμα του νεότερου ελληνισμού που να ασχοληθείς και να μην τρακάρεις πάνω στο "ελληνορθόδοξο" . Όταν αποκαλώ κάποιον εβραιόπληκτο (είναι δόκιμος όρος ) εννοώ τον άνθρωπο που έχει καταθέσει την νοημοσύνη του σε Ιουδαιο-χριστιανικό δόγμα .Στην παρούσα στιγμή, ο φουκαράς Παθοκτόνος έχει πέσει μπροστά μου και αυτός θα πληρώσει τη νύφη. Στο πρόσωπό του (στο λόγο του δηλαδή) διακρίνω όλη την υποκρισία των Φαρισαίων (άσχετο: και ο Ιησούς Φαρισαίος ήταν) και όλη την εκδικητική μανία των σκοταδιστών του μεσαίωνα που διέκοψαν με την βία μια ενδεχομένως ομαλότερη ιστορική εξέλιξη . Δεν κατηγορώ και ειρωνεύομαι γενικά τους εβραίους (ως λαό) αλλά τους εβραιόπληκτους, τους σκοταδιστές και τους νεροκουβαλητές του παπαδαριού . That's it . ΥΓ Αν κάτι πάλι από αυτά που είπα δε σε ικανοποιεί , don΄t hesitate to contact me |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό προέρχεται από την έλλειψη αυτογνωσίας και την έλλειψη κατανόησης από μέρους των ανθρώπων. Αν σέβεσαι τους ανθρώπους δεν παλεύεις ενάντια στον ρατσισμό αλλά ενάντια στην έλλειψη κατανόησης και γνώσης. Ο πόλεμος ενάντια στον ρατσισμό είναι οξύμωρο σχήμα που διαιωνίζει την διαμάχη. Συγνώμη για την παρένθεση θα συνεχίσω επί του θέματος μας Παράθεση:
Ο Παθοκτόνος είναι στον κόσμο του αλλα δεν μπορεί να σου προκαλέσει κακό. Άλλωστε δεν είναι παράδειγμα "τυφλού πιστού" που δεν ξέρει που του παν τα 4 αλλά τουλάχιστον έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του τί πιστεύει, όσο διαφορετική και να είναι από την δική σου ή την δική μου. Παράθεση:
Η τεχνογνωσία και η επιστήμη είναι ωραίες και χρήσιμες αλλά δεν βοηθούν στην ανάπτυξη πολιτισμού. Εννοώ δηλαδή ότι ο τεχνοκρατικός πολιτισμός του σήμερα, δεν είναι πολιτισμός αλλά έκτρωμα. Δέχομαι ότι έχουμε ανέσεις, αλλά θεωρώ ότι η τεχνογνωσία και η επιστήμη δεν είναι πολιτισμός. Αν δεν γίνεται συστηματική καλλιέργεια της έννοιας της αρετής, της ευνομίας και της ασφάλειας, δεν υφίσταται πολιτισμός. Σύγκρινε λοιπόν τί από αυτά μπορεί να σου παρέχει η επιστήμη και θα καταλάβεις ότι η ποιότητα ζωής είναι θέμα νοοτροπίας, νόμων και ευνομίας (δηλαδή καλής διακυβέρνησης). Αυτά υπάρχουν από την ρωμαϊκή εποχή σε πληροφορώ. Οι κινέζοι τα έχουν αυτά από πρό Χριστού (ο Κομφούκιος τα εισηγήθηκε πρώτος). Θέλω λοιπόν να καταλήξω πως ένας λαός δεν χρειάζεται να ασχολείται με τα μαθηματικά, την γεωμετρία και την αστονομία για να παράγει πολιτισμό και να είναι ευτυχισμένος. (π.χ.Οι ινδιάνοι στην Αμερική πριν έρθουν οι έποικοι ήταν ευτυχισμένοι και είχαν πολιτισμό, τώρα ζούν μες την μιζέρια και έχουν αλλοιωθεί και πολιτισμικά) Όσο για το αν έχει σημασία η ευτυχία: ο ευδαιμονισμός είναι σημαντικός παράγοντας όταν δεν δέχεσαι την μεταθανάτια ύπαρξη άρα και θα πρέπει να ζήσεις ευχάριστα όσο ζείς στον κόσμο. Δεν έχω κάτι εναντίον σου Litsa, θα ήθελα όμως να βλέπεις λίγο πιο σφαιρικά το θέμα πριν βγάλεις καταδικαστικές αποφάσεις. Τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται με την πρώτη ματιά.. ![]() |
![]() |
|
|