Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Θρησκειολογία –Μυθολογίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-05-13, 13:53
Bernie Rico Jr Ο χρήστης Bernie Rico Jr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nasosddd Εμφάνιση μηνυμάτων
ωραια λοιπον μεγαλωσε οπως θελεις τα παιδια σου
Σ' ευχαριστώ πολύ! Ωωωω μα τον δία το εννοώ.

Παράθεση:
''Πιστευε'' εσυ λοιπον και ασε εμας να ''γνωριζουμε''
Σας αφήνω αλλά μετά μη μου πείτε γιατί σας άφησα. Και επί τη ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής (αυτό είναι από ελληνική ταινία αλλά η σκηνή ταιριάζει με αυτό που λες), αν δεις ότι "γνωρίζεις" τα πάντα, κάνε με ένα τηλέφωνο να με πεις κι εμένα.

Παράθεση:
Και σε συμβουλευω και κατι, κοιτα να διαβασεις το καινουργιο βιβλιο του Μηνα Παγεωργιου-το οποιο δεν το εχω δει καν
Χαχαχαχα!! Σορυ για το γέλιο, αλλά πως μου προτείνεις κάτι που δεν το έχεις δει καν?? Πωωω μήπως είσαι επικίνδυνος λέμε?

Παράθεση:
σαβουροεμετοπαπαδιστικη νοοτροπια
Βέβαια αυτό είναι άσχετο αλλά αυτή η νοοτροπία μου σπάει κι εμένα τα νεύρα (το έγραψα και πριν άλλωστε και δεν το πρόσεξες ρε φίλε νασοςδδδ). Καλό θα ήταν να εξαλειφθεί κάποια στιγμή από τη ζωή μας γενικότερα οπότε και από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολειό.

Παράθεση:
Γκαικε φιλε?
το γκαιγκε όντως γράφεται με "αι" και "ε"? Τέλος πάντων, απαντώ ναι, γκεγκε.

Τέλος, για κάποιον φίλο/η που είπε κάτι σχετικό περί αποδείξεων, αυτές δεν πρέπει να τις φέρει αυτός που επισημαίνει κάτι, όταν ήδη το έχει πράξει.

Έρρωσθε φίλοι

ΥΓ.
1. άσχετο, το nasosddd πάντως δεν είναι και πολύ ελληνικό (έστω και ως ψεύτικο) όνομα. Πιο πολύ θυμίζει κάτι το εβραικό. Άσε που τα ddd μοιάζουν με 6αρια ανάποδα, μπρρρρ ανατρίχιασα τώρα.

2. Τα σχόλια σου περί ψεκασμών έχουν μεγάλη επιτυχία λέμε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bernie Rico Jr : 28-05-13 στις 13:57
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-13, 16:04
Το avatar του χρήστη Vakryle
Vakryle Ο χρήστης Vakryle δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Αυτό, το οποίο έχει πραγματικό ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι κανένας Χριστιανός δεν έχει την παραμικρή ιδέα, για το τι πρέσβευε ο Πολυθεϊσμός, ή για το τι πρεσβεύει αυτός σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι ακόμη θεωρούν πως η επίσημη θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων είχε την ονομασία: "Δωδεκαθεϊσμός" και ακόμη πιο σίγουρος ότι δεν γνωρίζουν κανέναν Θεό, στον οποίον πίστευαν οι αρχαίοι τους πρόγονοι, πέρα από τους κλασσικούς 12. Βέβαια, οι "άρρηκτες σχέσεις και συνδέσεις" μεταξύ Ελλάδας και Ορθοδοξίας, δεν επιτρέπουν την διάχυση της γνώσης, μιας και θεωρείται ουτοπικό, ή και ενίοτε ... γραφικό!

Παράθεση:
Δεν είναι δίας, είναι Δίας. Ο σεβασμός προς τις άλλες θρησκείες αποτελεί πηγή και δείγμα σοβαρότητας, ωριμότητας και πνευματικής καλλιέργειας. Βέβαια, κάποιοι συνομοϊδεάτες σου θεώρησαν ότι όλοι είμαστε κρυπτοχριστιανοί, αφού τον Θεό στον οποίο και πιστεύετε τον γράφουμε με κεφαλαίο "Θ", ωστόσο η προσπάθειά μας να εξηγήσουμε ότι κάτι τέτοιο γίνεται γιατί σεβόμαστε την θρησκεία σας, μάλλον κατέληξε στον κάδο απορριμάτων...

Από την άλλη, τόσο οι Πολυθεϊστές, όσο και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θέλουν να καπηλευτούν όσο μπορούν την ιστορία ενός τόπου, οι μεν με ιστορικά γεγονότα, οι δε με άρρηκτες σχέσεις! Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά τόσο ο Δίας, όσο και ο Ορθόδοξος Θεός αυτήν την στιγμή σας εμπαίζουν σαν μαριονέτες. Μόνο που αυτοί οι Θεοί υπάρχουν στο μυαλό σας και τα νήματα τα κινείτε μόνοι σας, έτσι για να διατυμπανίζετε ότι η πνευματική σας ζωή έχει κάποιο νόημα!
Παλιά 28-05-13, 18:55
Το avatar του χρήστη ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ Ο χρήστης ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ακου
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr Εμφάνιση μηνυμάτων

Σας αφήνω αλλά μετά μη μου πείτε γιατί σας άφησα. Και επί τη ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής (αυτό είναι από ελληνική ταινία αλλά η σκηνή ταιριάζει με αυτό που λες), αν δεις ότι "γνωρίζεις" τα πάντα, κάνε με ένα τηλέφωνο να με πεις κι εμένα.

Χαχαχαχα!! Σορυ για το γέλιο, αλλά πως μου προτείνεις κάτι που δεν το έχεις δει καν?? Πωωω μήπως είσαι επικίνδυνος λέμε?

Βέβαια αυτό είναι άσχετο αλλά αυτή η νοοτροπία μου σπάει κι εμένα τα νεύρα (το έγραψα και πριν άλλωστε και δεν το πρόσεξες ρε φίλε νασοςδδδ). Καλό θα ήταν να εξαλειφθεί κάποια στιγμή από τη ζωή μας γενικότερα οπότε και από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολειό.

το γκαιγκε όντως γράφεται με "αι" και "ε"? Τέλος πάντων, απαντώ ναι, γκεγκε.

Τέλος, για κάποιον φίλο/η που είπε κάτι σχετικό περί αποδείξεων, αυτές δεν πρέπει να τις φέρει αυτός που επισημαίνει κάτι, όταν ήδη το έχει πράξει.

Έρρωσθε φίλοι

ΥΓ.
1. άσχετο, το nasosddd πάντως δεν είναι και πολύ ελληνικό (έστω και ως ψεύτικο) όνομα. Πιο πολύ θυμίζει κάτι το εβραικό. Άσε που τα ddd μοιάζουν με 6αρια ανάποδα, μπρρρρ ανατρίχιασα τώρα.

2. Τα σχόλια σου περί ψεκασμών έχουν μεγάλη επιτυχία λέμε.
Xαιρετω σας φιλοι,
Μπραβο, δειχνεις το πραγματικο σου επιπεδο, αν και ξεφευγουμε απο το θεμα, τετοιες αντιληψεις επεβαλαν τα θρησκευτικα στα παιδια στα σχολεια, και κατ' επεκταση επεβαλαν τον σκοταδισμο και την μικροανθρωπια ..!!!!!!
Ευγε!!!!!
Παλιά 30-05-13, 12:42
Senior Member

Προεπιλογή

@Vakryle

"Μόνο που αυτοί οι Θεοί υπάρχουν στο μυαλό σας και τα νήματα τα κινείτε μόνοι σας, έτσι για να διατυμπανίζετε ότι η πνευματική σας ζωή έχει κάποιο νόημα!"

Σου απαντώ ως εξής: Ο σεβασμός προς τις άλλες θρησκείες αποτελεί πηγή και δείγμα σοβαρότητας, ωριμότητας και πνευματικής καλλιέργειας (τρίποντη βόμβα 0,1 πριν το τέλος).

Οπότε όπως λένε και οι tallica: ..Before you judge me take a look at you... Επίσης για τη σιγουριά σου ότι κανένας χριστιανός δεν έχει την παραμικρή ιδέα κλπ χαριτωμένα που λες νομίζω πως είσαι υπερβολικός. Είναι σαν να πω πως όλοι οι άθεοι όπως του λόγου σου είναι για τα πανηγύρια, τρώνε κρέας, είναι αμόρφωτοι-απαίδευτοι και αποτελούν απλώς strung-out junkies with a college degree (αυτο το λέει άλλη μπάντα αλλά ας μην επιμείνουμε).

@ΝΑΣΟΣΔΔΔ
Το επίπεδο σου το έδειξες πριν που μου πρότεινες κάτι για το οποίο δεν έχεις ιδέα. Θα έπρεπε απλώς να δεις την παρατήρησή μου σχετικά με την νοοτροπία για την οποία έκανες λόγο (την παπαδίστικη κλπ) η οποία όπως είπα θα έπρεπε να λείπει από κάθε είδους διδασκαλία και παό την ζωή μας εν γένει.

ΥΓ. γούσταρα πάντως που άλλαξες το nick name σου κατόπιν σχετικής δικής μου παρατήρησης.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bernie Rico Jr : 30-05-13 στις 12:44
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-13, 14:15
Το avatar του χρήστη ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ Ο χρήστης ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ακου
Προεπιλογή

Χαιρετω σας φιλοι

Καταρχην δεν αλλαξα το ονομα μου κατοπιν δικη σου παρατηρησης, το αλλαξα διοτι ειμαι Ελληνας και δεν μ αρεσει να γραφω greeklish, μολις καταλαβα οτι δεν εισαι Ελληνας, οποτε παυει καθε συνομιλια μαζι σου...!!!!!
Ασχολησου λοιπον με τις κιθαρες σου και ασε εμας να ασχοληθουμε με Σοβαρα θεματα, οπως τα θρησκευτικα στα σχολεια.
Παλιά 30-05-13, 17:09
naeb Ο χρήστης naeb δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xtabay Εμφάνιση μηνυμάτων
Θεωρείς δηλαδή οτι εμφανίζεται κάποιος πεφωτισμένος δάσκαλος, ας τον πούμε, ο οποίος εμπνέει με την διδασκαλία του κάποιους και οτι αυτοί οι κάποιοι λόγω της αδυναμίας τους να κατανοήσουν το βάθος της διδασκαλίας του πεφωτισμένου δημιουργούν ένα λατρευτικό μηχανισμό ο οποίος καταντάει κατασταλτικός ή κάτι χειρότερο ακόμα;
Ναι, με τη διευκρίνηση οτι ο "πε-φώτιση" δεν πέφτει από τον ουρανό αλλά είναι μία εξελικτική διαδιακασία.
"I maintain that Truth is a pathless land, and you cannot approach it by any path whatsoever, by any religion, by any sect. That is my point of view, and I adhere to that absolutely and unconditionally."
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-13, 20:45
Senior Member

Προεπιλογή

Κατ' αρχήν, εκτός του ότι σίγουρα δεν έχεις ιδέα από θρησκείες όπως αυτή του Πολυθεϊσμού και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο, δεν έχεις καταλάβει, ή αγνοείς παντελώς την διαφορά μεταξύ Άθεου και Αγνωστικιστή. Επομένως, καλό θα ήταν να αφήσουμε τις μπάντες και τα college degrees των άλλων και να ασχοληθούμε λίγο με την δική μας μόρφωση, πέρα την όποια πνευματική χριστιανική μας κατεύθυνση.

Παράθεση:
Είναι σαν να πω πως όλοι οι άθεοι όπως του λόγου σου είναι για τα πανηγύρια, τρώνε κρέας, είναι αμόρφωτοι-απαίδευτοι
Και ποιος σου λέει ότι δεν είναι; Ή ότι δεν μπορεί να είναι; Το θέμα είναι ότι οι Άθεοι (κι εγώ δεν είμαι Άθεος - πρέπει να αναγνώσεις την διαφορά μεταξύ Άθεου & Αγνωστικιστή), είναι για τα πανηγύρια και τρώνε κρέας και μπορεί χίλια δύο άλλα, αλλά τουλάχιστον και γνωρίζουν γιατί το κάνουν και δε τους το επέβαλλε κανείς και έχουν το θάρρος να αντιταχθούν απέναντι στο 99% μίας κοινωνίας που κρατείται στους βούρκους της τρομολαγνείας από το κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα, αλλά πολύ περισσότερο είναι ελεύθεροι να σκεφτούν και να φιλοσοφήσουν πάνω σε μία καθαρή βάση και όχι σε μία βάση με κουτάκια και κανόνες!

Δυστυχώς, αυτά τα κουτάκια με τους κανόνες γεννιούνται στα μυαλά των παιδιών μέσω των Θρησκευτικών. Διότι είναι καλύτερα να είσαι για τα πανηγύρια, αλλά να το έχεις επιλέξει ο ίδιος, παρά να ζεις σ' ένα πνευματικό πανηγύρι και να μην έχεις την παραμικρή ιδέα τι γίνεται γύρω απ' αυτό πανηγύρι.
Παλιά 31-05-13, 07:55
Το avatar του χρήστη anna.
anna. Ο χρήστης anna. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Εαν υπήρχε η φιλοσοφία απο νωρίς στο σχολείο ( δημοτικό ας πουμε )
Άραγε θα υπήρχε τέτοιος φανατισμός με τις θρησκείες???

Και γιατί θα πρεπει η συγκεκριμένη γνώση που μας δώθηκε απλόχερα
Να την σπουδαζουμε στα πανεπιστήμια σε αντιδιαστολή με τα κάθε είδους
Παραμυθακια που μας ταιζουν απο τα γενοφασκια μας......

Διερωτωμαι τώρα εγώ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-05-13, 09:16
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vakryle Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ' αρχήν, εκτός του ότι σίγουρα δεν έχεις ιδέα από θρησκείες όπως αυτή του Πολυθεϊσμού και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο
Συνεχίζεις να είσαι απόλυτος και αυτό δείχνει πολλά για τη μόρφωσή σου (μάλλον) και λίγα για την παιδεία σου (σίγουρα).

Παράθεση:
δεν έχεις καταλάβει, ή αγνοείς παντελώς την διαφορά μεταξύ Άθεου και Αγνωστικιστή
Τη διαφορά την ξέρω. Για την μούρη σου δεν ξέρω τελικά τι είσαι... μια φαίνεσαι αγνωστικιστής και την άλλη δείχνει σίγουρος πως οι διάφοροι θεοί δεν υπάρχουν κλπ.

Παράθεση:
Επομένως, καλό θα ήταν να αφήσουμε τις μπάντες και τα college degrees των άλλων και να ασχοληθούμε λίγο με την δική μας μόρφωση, πέρα την όποια πνευματική χριστιανική μας κατεύθυνση
Τη μόρφωση μου τη συνέχιζα αδιαλείπτως μέχρι τα 30 και καλά να είμαστε (γιατί προς το παρόν έχω μπλέξει με άλλα θέματα) θα τη συνεχίσω με την πρώτη ευκαιρία. Την παίδευση επίσης εγώ τη συνεχίζω. Εσύ προφανώς το τελευταίο το έχεις γνωρίσει λίγο και αυτό είναι ηλίου φαεινότερον (κάτι το υφάκι του πτυχιούχου ξερόλα που πήρε πτυχίο από καλή σχολή και νομίζει ότι γ@#$% τη σκλεναρίκοβα, το πως και γιατί σε έχουν κράξει εδώ μέσα οι υθίνοντες κλπ)

Παράθεση:
Και ποιος σου λέει ότι δεν είναι; Ή ότι δεν μπορεί να είναι; Το θέμα είναι ότι οι Άθεοι (κι εγώ δεν είμαι Άθεος - πρέπει να αναγνώσεις την διαφορά μεταξύ Άθεου & Αγνωστικιστή), είναι για τα πανηγύρια και τρώνε κρέας και μπορεί χίλια δύο άλλα, αλλά τουλάχιστον και γνωρίζουν γιατί το κάνουν και δε τους το επέβαλλε κανείς
Τι λες? Ωραία είναι όλα αυτά. Απλώς εγώ είπα πως δεν μπορείς να υποστηρίξεις πως όλα τα μέλη μιας κοινωνικής, θρησκευτικής, αθλητικής κλπ ομάδας είναι μπαϊντιφολτ ζωα, ουφατα, ανίδεοι κλπ.

Παράθεση:
έχουν το θάρρος να αντιταχθούν απέναντι στο 99% μίας κοινωνίας που κρατείται στους βούρκους της τρομολαγνείας από το κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα, αλλά πολύ περισσότερο είναι ελεύθεροι να σκεφτούν και να φιλοσοφήσουν πάνω σε μία καθαρή βάση και όχι σε μία βάση με κουτάκια και κανόνες!
Και εσύ τέτοιος επαναστάτης είσαι? Σιγά μη σκίσουμε κανά καλσόν ρε φίλε. Ποιό θάρρος? Ποιά τρομολαγνεία? Που ζεις?? Βγες έξω να πιεις κανα καφέ μα καμιά γκομενίτσα και κλείσε το σμαρτφον ή το λαπτοπ. Εσύ δηλαδή νομίζεις πως όλος ο κόσμος είναι σαν τη θειά στο χωριό που σταυροκοπιέται 150 φορές την ώρα?

Παράθεση:
Δυστυχώς, αυτά τα κουτάκια με τους κανόνες γεννιούνται στα μυαλά των παιδιών μέσω των Θρησκευτικών.
Άνθρωπέ μου είσαι καλά?Μήπως σου αρέσει υπερβολικά πολύ το ρακί? Όλοι έχουμε κάνει θρησκευτικά και δεν βλέπω αυτο τον επηρεασμό που λες. Εγώ βλέπω χειρότερα κουτάκια στο μυαλό των ανθρώπων που έχουν συμβάλει τα μάλα πχ σε αυτο που ζούμε τώρα. Πχ. να μπεις στο δημόσιο, να κλέψεις την εφορία για να αγοράσεις γκάμπριο να το παρκάρεις μπροστά στο σκυλάδικο, να παντρευτεί η κόρη τον πλούσιο βλάκα που μένει παραδίπλα (οι χυλόπιτες που έχεις φάει στη ζωή σου εκεί οφείλονται να ξέρεις), ζήσε και άσε τoυς άλλους να πεθάνουν κλπ.

Παράθεση:
Διότι είναι καλύτερα να είσαι για τα πανηγύρια, αλλά να το έχεις επιλέξει ο ίδιος, παρά να ζεις σ' ένα πνευματικό πανηγύρι και να μην έχεις την παραμικρή ιδέα τι γίνεται γύρω απ' αυτό πανηγύρι
Μπορεί να μην έχεις άδικο στο γενικότερο του συμπεράσματος αλλά αυτό το απόλυτο του ύφους σου που υποννοείται είναι εντελώς λάθος και είναι σίγουρο πως με αυτο το ύφος έχεις να φας πολύ σφαλιάρα (από τη ζωή εννοώ, εσύ δεν κινδυνεύεις γενικότερα). Γενικά δλδ εγώ ειλικρινά γουστάρω να σε διαβάζω εδώ μέσα και συμφωνώ στα περισσότερα που λες αλλά όταν γίνεσαι απόλυτος το χαλάς big time.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν υποννοώ πως τα θρησκευτικά και η διδασκαλία αυτών είναι μια χαρά και πως δεν πρέπει να τα αγγίξουμε καν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-05-13, 11:47
Senior Member

Προεπιλογή

Αν δεν ήμουν απόλυτος σε αυτά που πιστεύω, τότε δε θα υπήρχε λόγος να τα πιστεύω! Το πως μπορούν οι θρησκόληπτοι να συμπεραίνουν για την μόρφωση και την παιδεία εκείνων που αντιτάσσονται ανοιχτά απέναντί τους, είναι κάτι που θεωρώ πως το διδάσκεστε στα κατηχητικά των ενοριών σας και αισθάνεστε ολοκληρωμένοι ... προσωρινά!

Παράθεση:
μια φαίνεσαι αγνωστικιστής και την άλλη δείχνει σίγουρος πως οι διάφοροι θεοί δεν υπάρχουν
Ποτέ δεν είπα ότι οι Θεοί δεν υπάρχουν, γιατί αναζητώ αποδείξεις και στοιχεία. Αυτό που θεωρώ είναι ότι το 99% της όποιας κοινωνίας που πιστεύει στον όποιο Θεό, δεν γνωρίζει ούτε το πως, ούτε το γιατί πιστεύει. Το πράττει γιατί γαλουχήθηκε με αυτές τις απόψεις και ως εκεί... Τείνω στην πεποίθηση ότι Θεός δεν υφίσταται, αλλά όποτε προσπαθώ να σκεφτώ από την άλλη πλευρά του εγκεφάλου μου, παρατηρώ τους απανταχού θρησκόληπτους και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίον αντιδρούν και βγάζω αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Ένα απ' αυτά είναι και το γεγονός ότι οι βάσεις σας είναι τελείως ανισόρροπες, με αποτέλεσμα να μην έχετε την δυνατότητα και την ικανότητα να αντιταχθείτε επί της ουσίας στις διάφορες απόψεις περί μη ύπαρξης Θεού. Επομένως, τα διάφορα περί ζωής, laptops, σκυλάδικων και τα συναφή, καταλαβαίνεις ότι με αφήνουν παγερά αδιάφορο, μιας και οι απαντήσεις τούτες είναι fix σε ότι θέμα και να συζητήσουμε και δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος.

Παράθεση:
Και εσύ τέτοιος επαναστάτης είσαι
Ποιος μίλησε για Επανάσταση; Για την ακρίβεια ποιος τολμά να μιλήσει για Επανάσταση; Ποιος θα επαναστατήσει απέναντι στα εκατομμύρια κόσμου που συγκέντρωσε ο Αρχιεπίσκοπος για να μην διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες; Ποιος θα διανοηθεί να αντιταχθεί απέναντι στα θρησκευτικά ιδεώδη, όταν αυτά μπολιάζουν μέσα στους ανθρώπους από την ηλικία των σχολικών ετών, μέχρι να ενηλικιωθεί και να κατανοήσει ότι η θρησκεία έχει ακόμη και πολιτικές διαστάσεις;

Παράθεση:
Εσύ δηλαδή νομίζεις πως όλος ο κόσμος είναι σαν τη θειά στο χωριό που σταυροκοπιέται 150 φορές την ώρα?
Το γεγονός ότι δεν κάνετε τον σταυρό σας 150 φορές την ημέρα, δεν σημαίνει αυτόματα και ότι είστε σε θέση να σκεφτείτε και πέρα από τα όρια της θρησκείας. Το θέμα μου δεν είναι η εξωτερίκευση της όποιας πίστης, αυτό που θέλω να θίξω είναι το γεγονός ότι η σκέψη σας ξεκινά με βάση την όποια θρησκεία και κινείται γύρω απ' αυτήν. Συγχώρεσέ με για το απόλυτο των γραπτών μου, αλλά δεν είδα κανέναν να προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο.

Παράθεση:
Όλοι έχουμε κάνει θρησκευτικά και δεν βλέπω αυτο τον επηρεασμό που λες
Ποιος ήταν εκείνος που σου εξέφρασε την άποψη ότι μόνο τα σχολικά θρησκευτικά επηρεάζουν την διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Κανένας. Και θα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και άξιο μελέτης να διαβαζόταν μία τέτοια άποψη! Τα σχολικά θρησκευτικά αποτελούν, απλά, άλλο ένα λιθαράκι που χτίζει την βάση για την πίστη του καθενός. Είναι το ίδιο λιθαράκι, όπως με την πρωινή προσευχή, είναι το ίδιο λιθαράκι, όπως με την όποια ορκωμοσία (από Πανεπιστημιακή - έως και στρατιωτική), είναι το ίδιο λιθαράκι με τις όποιες διδαχές της Εκκλησίας. Όλα αυτά μαζί επηρεάζουν. Μιας και έχεις στο μυαλό σου την Επανάσταση, οφείλω να σου ομολογήσω ότι καμία Επανάσταση δεν επιτεύχθει ατομικά, ή με μεμονωμένες πράξεις. Συλλογικά είχαν επιτυχία. Έτσι και συλλογικά στο θέμα της πίστης και θρησκείας, ισχύουν τα ίδια. Επειδή έχεις ζήσει και την ζωή και είσαι σε θέση να δίνεις και συμβουλές, ας σου εξομολογηθώ και το γεγονός ότι όλα σε αυτήν την πολυπόθητη ζωή, το ίδιο μοτίβο ακολουθούν!

Παράθεση:
Μήπως σου αρέσει υπερβολικά πολύ το ρακί
Μόνο η μπύρα μ' αρέσει και ενίοτε συνομιλώ και με το Θεό, όταν αυτή είναι αρίστης ποιότητας!
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:23.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.