![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω με τη σειρα μου να πω οτι η δευτερη επισκεψη μου στο σπυλαιο του αρχανθρωπου ηταν το ιδιο ενδιαφερουσα και πολυτιμη με την πρωτη. Αλλα επισης και η γνωριμια με τα μελη της κοινοτητας μας που παρεβρεθησαν το ιδιο πολυτιμη, γιατι παρατιρησα οτι ατομα διαφορων ηλικιων με γνωσεις πανω σε διαφορετικα θεματα, και στην προκειμενη περιπτωση ο αγαπητος φιλος γεωλυκος, μας διαφωτησε με τις γνωσεις του πανω στα θεματα που αντικρισαμε στο σπυλαιο αλλα και στις εικονες και τα αντικειμενα που εφεραν μαζι τους τα παιδια τις αποστολης στο βισοκο. Πραγματικα το χαρικα πολυ που σας γνωρισα και περασα λιγες στιγμες μαζι σας! Ευχομαι πολυ συντομα να ξαναβρεθουμε στη βορεια Ελλαδα το επομενο καλοκαιρι ενδεχομενος, μιας και μονο αυτη την εποχη βρισκομε στην πατριδα, η και πολυ ευχαριστως να σας φιλοξενισο στην μακρινη Σουηδια εαν οργανωθει αποστολη για εκει. (η ακομα και για βολτα να ερθετε..
![]() Φιλικα Γιωργος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωστόσο δε μπορώ να παραβλέψω και τους –μη επιστημονικούς- λόγους των τελευταίων. Είναι λογικό να προσπαθούν να αντισταθούν σε κάτι που ενδεχομένως θα ανατρέψει την όλη πορεία τους. Tι εννοώ… Αν πχ εγώ ως καθηγητής Γλωσσολογίας έχω σπουδάσει και πλέον διδάσκω κάποια πράγματα εδώ και χρόνια και από τα οποία εγώ ζω (οικονομικά κλπ κλπ), όταν έρθει κάποιος να ανατρέψει όλα αυτά (και να φωνάζει πχ ότι έχει ακράδαντα επιστημονικά στοιχεία για το ότι η θεωρία της Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας είναι ένας μύθος), τότε ή θα αντιδράσω «συντεχνιακά» (γιατί θα παίζονται πολλά…. )ή θα αντιδράσω επιστημονικά. Θα προσπαθήσω δηλ να προσεγγίσω την άλλη άποψη, να την αναλύσω διεξοδικά και έπειτα ,αν είναι εφικτό, να την καταρρίψω.. Ο κ. Πουλιανός τόνιζε συνεχώς ότι ,ούτε καν πήγε κάποιος εκεί για να δει ιδίοις όμμασι τα ευρήματα του σπηλαίου και να "αντιπαρατεθεί" βέβαια μαζί του . Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε μάλλον για την πρώτη περίπτωση που ανέλυσα παραπάνω. Αν όχι, τότε κάτι τρέχει με τον κ. Πουλιανό και τη σπουδαιότητα του Αρχανθρώπου. Δε ξέρω, ίσως η Ιστορία κάποια στιγμή δικαιώσει κάποιον ![]()
|