![]() |
|
||||
|
||||
![]()
.....................
προσωπικη σελιδα - http://ΩΚΥΑΛΟΣ & ΟΡΕΙΘΥΙΟΣ.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LuX : 17-06-06 στις 14:26 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πχ, στην "Εσωτερική Αναζήτηση" ναι, αλλά όχι σε αμιγώς ιστορικά- επιστημονική θέματα, που αν μη τι άλλο χρίζουν κάποιων εξειδικευμένων γνώσεων και -ιδιαίτερα εδώ- πηγών... Ο Πλανήτης καλά τα είπε στα περί πηγών.. ![]() Θέλετε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα; Παραθέστε τα εδάφια (από αρχαίο κείμενο) και τα μεταφράζουμε μαζί.. Είναι πολύ μεγάλο θέμα η μετάφραση 'η η "παράφραση" ενός αρχαιοελληνικού κειμένου. Θυμάμαι ότι ένα "κόπτομαι" ( σε άλλη κουβέντα που είχαμε με τον φίλο Swabe) ήταν αφορμή για εξαγωγή εντελώς διαφορετικών συμπερασμάτων στο νόημα του όλου κειμένου. Ας είμαστε λιγάκι προσεχτικοί. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είναι η τρίτη φορά που "ξεθάβω" τις "πηγές" κάποιων εδώ.Και οι τρείς αγαπητέ πολύκαρπε αν και απο διαφορετικούς "χώρους" μα με κοινή απέχθεια προς ξέρετε τι, απαντήσατε με την ίδια καραμέλα απάντηση....
Και θές να μας πείς ότι απλώς βρίσκεις άλλες σελίδες με άλλες απαντήσεις για να γίνεται ντόρος?!?!?! Θες να μας πεις ότι ήταν η πρώτη φορά που τσέκαρες αυτήν την ιστοσελίδα!?!?!!? ΣΕ παρακαλώ αυτήν την μπουρδολογία αλλού....Σου είπα και πάλι αν θες, όπως υποστηρίζετε στην ιστοσελίδα σας, να μάθεις τί γινότανε στην αρχαία Ελλάδα να διαβάσεις τα Αρχαία κείμενα. Εμείς δεν ήρθαμε να προσβάλουμε την Εκκλησία σας μην προσβάλεις και εσύ με ψέμματα την ιστορία μας... Όλα τα παραπάνω ισχύουν στο αν είσαι "σταλμένος"...Αν όχι και απλώς ψάχνεσαι και ενδιαφέρεσαι πραγματικά ακολούθα την συμβουλή που σου δίνουμε αρκετοι εδώ μέσα.Διαβασε τα αρχαία κείμενα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι σταλμένος από κανέναν . Τό ότι σας παραπέμπω σε αυτή την ιστοσελίδα - δεν είναι δική μου- το κάνω γιατί έχει κάποιες ορθόδοξες θέσεις .Το αν προσβάλετε - οχι εσυ προσωπικα σε όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα - την Εκκλησία μερικοί εδω ε . ε . μην βάζεις και το χέρι σου στή φωτιά . Τα ψέματα δεν μου αρέσουν όπου και να βρίσκονται , φθάνει να αποδεικνύονται , πολύ περισότερο όταν αφορού την ιστορία ΜΑΣ. Αλλά , δίχως να αποδέχομαι καμιά κατηγορία , πιστεύεις ότι η ζωή των προγόνων μας ήταν άριστη ; Αυτά τα γεγονότα πιστεύεις ότι όταν τα αρνούμεθα - αν πραγματικά υπήρχαν - βοηθούμε τους προγόνους μας ; Είναι σαν να σου λέγω εγώ ότι ψέμματα ό Θεός δεν διέταξε τις σφαγές των αλλοφύλων για να δώσει τη γή που υποσχέθηκε στον Αβραάμ και τους απογόνους του . Την συμβουλή σου την ακολουθώ και πολύ σύντομα θα παραθέσω τα σχετικά κείμενα σε αυτά που μου ζητά η foni αν και δήλωσα ότι δεν είναι δική μου εργασία . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη polykarpos : 12-06-06 στις 23:10 |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Βελλερεφόντη για τις πηγές που μας έδωσε που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να αποστηθίσουμε αν γίνεται για να μη πέφτουμε σε πλάνες.
Οι πηγές του Πολύκαρπου, πέρα του ότι δεν είναι στα Αρχαία Ελληνικά [οπότε απορρίπτω την μετάφραση αν δεν δω το αρχαίο κείμενο, την πηγή και ό,τι προυπάρχει έπεται], είναι αποσπασματικές και ακραίες [και πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο που τις παρέθεσες στο φόρουμ με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν και αντίθετες μαρτυρίες,.. δηλαδή θα μπορούσες κάλλιστα να μας δώσεις την ιστοσελίδα και όποιος επιθυμεί να τα δει].. Προσωπικά, δεν έχω τίποτα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αρκεί να μην κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό, αρκεί να σέβεται και να υπηρετεί την αλήθεια και να μην αμαυρώνει και συκοφαντεί την ιστορία μας, εκεί έχω πρόβλημα... Παράθεση:
Σύμφωνα με τον Γεωργιάδη [που έγραψε ένα πολύ καλό βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στην αρχ. Ελλάδα] υπάρχουν μόνο 2-3 αμφορείς σε όλο τον κόσμο με περίεργες παραστάσεις που ίσως παραπέμπουν σε ομοφυλοφιλία.. Αν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος ασχοληθούν με την εποχή μας θα βρουνε στοίβες πορνοπεριοδικών, βίντεοκασσετών και χώρων σαρκικής αναψυχής και θα μείνουν εμβρόντητοι με την λαγνεία μας.. Τί σημαίνει αυτό;; Οι νόμοι στην αρχ. Ελλάδα ήταν σαφέστατοι: απαγόρευση δημοσίου βήματος, εξοστρακισμός ακόμα και θανατική ποινή. Επίσης, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι λέξεις είχαν διαφορετικό νόημα από αυτό που τους δίνουμε σήμερα, όπως η παρεξηγημένη έρως-ερώμενος, σας αφήνω να τις βρείτε.. Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Και μια ασχετη διευκρινηση ως προς το θεμα: το "γκε-γκε" ειναι αρβανιτικη λεξη και οντως σημαινει "καταλαβες?"
φιλικα,
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συμφωνώ μαζί σου, και δίχως να θέλω να σε προσβάλω , σε αυτά που γράφω θα έβλεπες και την απάντησή μου . |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αγαπητή Δρυμονία,σχετικά με το βιβλίο του κ.Γεωργιάδη για την ομοφυλοφιλία,εκτιμώ ειλικρινά τις αγαθές προθέσεις(τον "πατριωτικό ρομαντισμό")του ευστροφοκαλού αυτού κυρίου.Όπως και εκτιμώ τον κ.Λιακόπουλο,που έγραψε σε βιβλίο του κεφάλαιο περί καταρρέοντος εβραιστικού μύθου της ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα,περιλαμβάνοντας αποσπάσματα που εν μέρει συμπίπτουν με αυτά που μας παρέθεσε και ο φίλτατος Βελλερεφόντης.Θεωρώ πως πιστεύουν πως προσφέρουν ψυχωφελή υπηρεσία στο έθνος,κατά αυτών που το επιβουλεύονται και κατά των γνωστών...πονηρούληδων αριστεροπροοδευτικών,οι οποίοι ψάχνουν παραδείγματα στην αρχαία ελληνική γραμματεία για να...βαυκαλίζονται και να ωθήσουν κι άλλους στον καταθλιπτικό βόρβορο που ευρίσκονται οι ίδιοι. Εν ολίγοις,σε αυτά που λέγουν σήμερα θεωρώ πως έχουν εν μέρει δίκαιο...Π.χ.,για τον Μέγα Αλέξανδρο,θεωρώ αισχρή την κατινίστικη,γυναιώδη(υπάρχει τέτοια λέξις; ![]() 1.Γνωρίζουμε πως υπάρχει εν πολλοίς σε κάποιο βαθμό φαρισαισμός-ανακολουθία σε αυτά που λέγουμε και σε αυτά που πράττουμε.Παράδειγμα ο ελληνολάτρης Κικέρων,ο οποίος αν και ηθικολόγος τουλάχιστον κατά κάποιους ιστορικούς ήταν και αυτός ξεπεσμένος ηθικά.Άλλο παράδειγμα η μέθη του Νώε...Άλλο παράδειγμα τα αμαρτήματα(βλ.το διπλό εκείνο με την Βηρσαβεε και τον σύζυγό της,τον οποίον ουσιατικά...εξοστράκισε για να έχει ελεύθερο το πεδίο να εκφράσει τον ερωτικό του οίστρο) προφητάνακτος και μεγίστου ποιητού(μάλλον)Δαυίδ.Έτσι νομίζω πως συνέβαινε και με αρκετούς αρχαίους και δη πολύ μεγάλους,όπως δοσ'ειπείν ο Σόλων...Για το θέμα μπορεί κανείς να μελετήσει και τον εξαιρετικό κατα τα άλλα "Ερωτικό"του Πλουτάρχου, 2.Ο ίδιος ο πραγματικά μέγιστος(για τον οποίον ο Ι.Μαυρόπους,μητροπολίτης Ευχαίτων λόγω της αρετής του ζητάει να εξαίρεσει-σώσει ο Χριστός)Πλούταρχος μας λέγει(στο "περί παίδων αγωγής" των ηθικών του)όντας αβέβαιος βεβαίως(και μόνο γι'αυτό,όπως επισημαίνει απο όλα όσα έχει γράψει στο έργο αυτό)πως πρέπει η παιδαγωγία να συνοδεύεται και από σαρκική μίξι,κατι το οποίο μπορεί να μας θυμήσει την πλάνη που εκφράζεται και σε μερικούς πλατωνικούς διαλόγους(βλ.Λύσις ή περί φιλίας,Φαίδρος,Συμπόσιον κ.α)περί του τι μπορεί να οδηγήσει στον έρωτα των ψυχών και κατ'επέκτασι στην αρετή...Επίσης,μας λέγει(αν και μετανοεί αργότερα)πως ακόμη και αυτό το τεράστιο καύχημα του έθνους μας,ο Σωκράτης ηναγκάσθη να έλθη σε μίξι με τον Αλκιβιάδη..., Πρέπει παραταύτα να κρίνουμε κάθε εποχή αναλόγως των ηθών της.Είναι τεράστιο σφάλμα ιστορικώς (όπως επανειλημμένως έχω γράψει)να κρίνουμε ερήμην του ιστορικοπολιτισμικού πλαισίου τις πράξεις κάποιων ανθρώπων.Αυτό θα το είχε γράψει μόνον ο...Κ.Στεφανόπουλος,ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ανήθικες με σημερινά(!) κριτήρια τις πράξεις του ευκλεεστάτου μας Βασιλείου Β'του Βουλγαροκτόνου..., Θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω αργότερα... ![]()
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 13-06-06 στις 22:23 |
|
|||
|
|||
![]()
Ακόμη,σας προτείνω αφ'ού μελετάτε αρχαιολάτρες όπως τον κ.Γεωργιάδη(ο οποίος εν οξεία αντιθέσει με άλλους αρχαιολάτρες χρησιμοποιεί την υποστήριξι της πολύ μεγάλης υποεροχής για ευγενείς λόγους και όχι για να στοιχειοθετήσει τον ισχυρισμό ότι προήλθαμε ως φυλή από άλλον πλανήτη),να μελετήσετε και τον Δρα Θεολογίας,κ.Σιαμάκη,το"οι έκφυλοι"(=κίναιδοι),στο οποίον άναφέρεται εκτενώς στην Αρχαία Ελλάδα.Ο εν λόγω ακαδημαικός πρέπει να πω-εθεωρείτο ακόμη και από εμένα παλαιότερα σχεδόν ύποπτος,απλώς τώρα καταλαβαίνω πως ήθελε να σώσει κάποιους από την πλάνη της trendy αρχαιομανίας...
3.είναι αλήθεια πως κατά τα άλλα μέγιστοι ποιητές μας,ως ο μεγαλύτερος αρχαίος (και υψηλόφρων) λυρικός Πίνδαρος ήσαν κίναιδοι μεγάλης ολκής...Ο(ανεκδοτολόγος) Διογένης Λαέρτιος αναφέρει πώς(πόσο ταπεινωτικά) απέθανε,δηλαδή κατά την διάρκεια μίας πεολειχίας... ![]() Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά,αλλά νομίζω πως αυτά αρκούν προς το παρόν... Υ.Γ Αυτό με τις άσεμνες παραστάσεις σε αμφορείς κ.λπ.μου το έχουν πει κι εμένα παλαιότερα και εμένα,ότι υπήρχαν σε μουσεία του εξωτερικού...Σαφέστατα αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει πως το φαινόμενο ήταν γενικευμένο,ούτε πολλά αλλά νοσηρώτατα που προσάπτονται στους Σπαρτιάτες και στους υπολοίπους προγόνους μας...
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 14-06-06 στις 02:00 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
επειδή σου υποσχέθηκα ότι θα βρώ τα πρωτότυπα κείμενα αρχίζω από του Πλουτάρχου . Όπως εξήγησα δεν είναι δικές μου απόψεις , αλλά θέλω και τις δικές σας μεταφράσεις . Ερωτικός 5. Έτι δε πλείονα λέγειν προθυμουμένου του Πρωτογένους , αντικρούσας ο Δαφναίος << ευ γε νη Δί >> έφη << του Σόλωνος έμνήσθης και χρηστέον αύτώ γνώμονι του ερωτικού άνδρός , << εσθ’ ήβης ερατοίσιν επ’ άνθεσι παιδοφιλήση μηρών < ιμείρων > και γλυκερού στόματος >> , πρόσλαβε δε τω Σόλωνι και τον Αισχύλον λέγοντα << σέβας δε μηρών ου κατηδέσω . ω δυσχάριστε των πυκνων φιλημάτων >> .έτεροι μεν γαρ καταγελώσιν αυτών , ει καθάπερ θύτας και μάντεις είς τα μηρία και την οσφύν αποβλέπειν τους εραστάς κελεύουσιν • εγώ δε παμμέγεθες τουτο ποιούμαι σημείον υπέρ των γυναικών• εί γάρ παρά φύσιν «ομιλία προς άρρενας ουκ άναιρεί την ερωτικήν εύνοιαν ουδέ βλάπτει , πολύ μάλλον εικός εστι τόν γυναικός ή ανδρών έρωτα τη φύσει χρώμενον εις φιλίαν διά χάριτος εξικνείσθαι . Επίσης αφιερώνω αυτές τις ιστοσελίδες για όσους με << αποκάλυψαν >> http://www.polytexneio.gr/forum/view...7fb2a11ac04989 http://forums.totalwar.org/vb/showpo...8&postcount=43 Θα συνεχίσω και με τις υπόλοιπες που ζήτησες . |
![]() |
|
|