Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-07-07, 16:40
Το avatar του χρήστη Akalyptos
Akalyptos Ο χρήστης Akalyptos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Αγαπητέ φίλε και συνοδοιπόρε,
Κατά αρχάς ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου.
Σχετικά με τα του Ναού , θα είμαι λίγο επίμονος (δίαβασα τα σχετικά που μου έστειλε η Litsa) , διότι οι μικροποωλητές δεν ήταν εν αγνοία του ιερατείου εντός του Ναού και η πράξη ήταν συμβολική (χτύπημα στο ιερατικό οικονομικό κατέστημενο). Αν πάλι δεχτούμε πώς δεν ήταν κάτι τέτοιο τότε ο Ιησούς θα πρέπει να ήταν ένας κακομαθημένος τύπος με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τα όσα δίδασκε , φούμαρα (αν ξυλοκοπά κανείς άμοιρους μικροπωλητές , δεν μπορεί να μιλά για αγάπη).

Σχετικά τους Έλληνες και τους πλανήτες , δεν είπα ότι έτσι είναι , αλλά ότι μπορεί να είναι και έτσι... Όντως είναι μεγάλο θέμα!!
Οι Τελχίνες , αγαπητέ μου φίλε , είναι τόσο μυθικά πλάσματα ... όσο μύθος ήταν και η Τροια....
Για την ιστορία (αξίζει να το ψάξεις) οι Τελχίνες ήταν προΈλληνες , υπάρκτή φυλή δηλαδή , με παρουσία κατά βάση στη Ρόδο άλλα και σε άλλα μέρη της Έλλάδας (πχ στην Τευμησό της Βοιωτίας, όπου, όπως έλεγαν, είχαν έρθει από την Κύπρο κι είχαν ιδρύσει ναό της Τελχίνιας Αθηνάς, στην Κώ και αλλού). Το γεγονός πως δεν έχουμε (ακόμα) απτές αποδείξεις δεν τους καθιστά μυθικούς ή ανύπαρκτους.
Για τους Πελασγούς και τους συγγενείς τους ως τα πέρατα του κόσμου , καθώς και την σχεδόν ταυτόχρονη άνθιση επιστημών και τεχνών στους λαούς αυτούς ... πράγματι δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα...
Παλιά 31-07-07, 12:57
Το avatar του χρήστη leo morpheus
leo morpheus Ο χρήστης leo morpheus δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Akalyptos
Αγαπητέ φίλε και συνοδοιπόρε,
Κατά αρχάς ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου.
Σχετικά με τα του Ναού , θα είμαι λίγο επίμονος (δίαβασα τα σχετικά που μου έστειλε η Litsa) , διότι οι μικροποωλητές δεν ήταν εν αγνοία του ιερατείου εντός του Ναού και η πράξη ήταν συμβολική (χτύπημα στο ιερατικό οικονομικό κατέστημενο). Αν πάλι δεχτούμε πώς δεν ήταν κάτι τέτοιο τότε ο Ιησούς θα πρέπει να ήταν ένας κακομαθημένος τύπος με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τα όσα δίδασκε , φούμαρα (αν ξυλοκοπά κανείς άμοιρους μικροπωλητές , δεν μπορεί να μιλά για αγάπη).

Σχετικά τους Έλληνες και τους πλανήτες , δεν είπα ότι έτσι είναι , αλλά ότι μπορεί να είναι και έτσι... Όντως είναι μεγάλο θέμα!!
Οι Τελχίνες , αγαπητέ μου φίλε , είναι τόσο μυθικά πλάσματα ... όσο μύθος ήταν και η Τροια....
Για την ιστορία (αξίζει να το ψάξεις) οι Τελχίνες ήταν προΈλληνες , υπάρκτή φυλή δηλαδή , με παρουσία κατά βάση στη Ρόδο άλλα και σε άλλα μέρη της Έλλάδας (πχ στην Τευμησό της Βοιωτίας, όπου, όπως έλεγαν, είχαν έρθει από την Κύπρο κι είχαν ιδρύσει ναό της Τελχίνιας Αθηνάς, στην Κώ και αλλού). Το γεγονός πως δεν έχουμε (ακόμα) απτές αποδείξεις δεν τους καθιστά μυθικούς ή ανύπαρκτους.
Για τους Πελασγούς και τους συγγενείς τους ως τα πέρατα του κόσμου , καθώς και την σχεδόν ταυτόχρονη άνθιση επιστημών και τεχνών στους λαούς αυτούς ... πράγματι δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα...

Φίλε μου,δεν τους ξυλοκοπησε τους μικροπωλητές.Λες να τους εδερνε και εκεινοι να κάθονταν άπρακτοι;Απλά.έδειξε την ''ενόχληση'' του με κάπως βίαιο τρόπο...
Όσο για τους Τελχίνες τα γνωρίζω αυτά αλλα δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αποδείξεις...
Όσο για τους Πελασγούς νομίζω ότι έχεις δίκο...
Παλιά 31-07-07, 18:50
Senior Member

Προεπιλογή

Ειλικρινά χαίρομαι για την τοποθέτηση σου , αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ιστορικές αποδείξεις δεν υπήρχαν ούτε για τους δεινόσαυρούς , ούτε για τα μαμούθ , ούτε για πολλά άλλα ζώα και πλάσματα που επί αιώνες θεωρούνταν μυθικά...
Παλιά 31-07-07, 20:27
Το avatar του χρήστη burzum
burzum Ο χρήστης burzum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Βρέθηκαν όμως ευρήματα(σκελετοι κλπ) και με την οδό της έγκυρης επιστήμης της Παλαιοντολογίας χρονολογήθηκαν..
Μην λέμε κ ο,τι θέλουμε..
Παλιά 31-07-07, 20:47
Senior Member

Προεπιλογή

Φίλε μου ποιός είπε το αντίθετο?
Διάβασε καλύτερα τι είπα και θα καταλάβεις... Εκτός αν για σένα υπάρχει μόνο η "...οδό της έγκυρης επιστήμης της Παλαιοντολογίας..." , οπότε και για την ύπαρξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα περιμένεις να βρεθεί το πτώμα!!!
Επίσης δεν έχουν βρεθεί ακόμα (και μάλλον δεν θα βρεθούν ποτέ) οι σωροί πολλών (των περισσοτέρων) Αποστόλων της Χριστιανικής εκλησίας. Τι σημαίνει αυτό? Δεν υπήρξαν?
Τέλος πάντων σταματώ εδώ γιατί για αλλού ξεκίνησε η Litsa και της το κατέστρεψα...
Sorry Litsa
Παλιά 01-08-07, 08:45
Το avatar του χρήστη ipatia
ipatia Ο χρήστης ipatia δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κέρκυρα
Προεπιλογή

Έχει η εκκλησία "εθνική συνείδηση" ; Έχει η εκκλησία πατρίδα ή είναι απάτριδες;
Η μήπως έχει αναπτύξει εδώ και 1700 χρόνια το know how του πώς να προσαρμόζεται
και να συνεργάζεται αρμονικά με τις εξουσίες και να μπορεί να επιβιώνει σαν
οργανισμός και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες ;

Μήπως η σημερινή εποχή και το `21 είναι απλά δυο ακόμη ασήμαντα επεισόδια
στην μακρόχρονη (δισχιλιετή) ιστορία της ; Τι φοβάται πραγματικά το παπαδαριό;
Ποιες είναι οι προτεραιότητές τους; η διάσωση του ελληνισμού ή η διάσωση
του ίδιου του παπαδαριού εις βάρους του ελληνισμού;
Μήπως έρχονται ως σωτήρες να μας πετάξουν το σωσίβιο αλλά είναι οι ίδιοι
που λίγες ώρες πριν φρόντισαν να ναυαγήσουν το σκάφος ;

Μήπως κινδυνεύουμε απ την εκκλησία ;

------

Η περιουσία της εκκλησίας ήταν και είναι αμύθητη. Συσσωρεύτηκε κυρίως την περίοδο της Τουρκοκρατίας

---------

Καλημέρα σε όλους.

Αγαπητή Litsa,

Σχετικά με τα παραπάνω θα παραθέσω κάποια άρθρα που βρήκα στην ιστοσελίδα: freehellenes.org

ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ
( ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ )
Έγγραφο με το οποίο ο Χασεκή Χαλήλ μπέης, ζητάει από τους μοναχούς της μονής Εσφιγμένου να συλλάβουν τον Εμμανουήλ Παπά και τον πιστό του φίλο μοναχό Νικηφόρο Ιβηρίτη.
" Εν είδει μουρασελέ σας γράφεται το παρ' εμού του Χασεκή βέη, ζαπίτου του Αγίου Όρους.
Προς εσάς τους άπαντας καλογήρους του μοναστηρίου Εσφιγμένου, γνωστόν έστω υμίν, ότι σήμερον απ' εδώ ταίς Καρυαίς έφυγεν ο λεγόμενος Άρχοντας μετά του επαράτου και οπαδού του Νικηφόρου, και ήλθον αυτού τους οποίους να τους πιάσητε και να μας τους στείλετε, ομού και τον ηγούμενόν σας. Αν όμως και παρηκούσητε εις τα γραφόμενά μου και δεν τους πιάσητε να μας τους στείλετε, ύστερον θέλετε μείνει ανυπολόγητοι και εις το Δοβλέτι και εις εμένα. Προσέξατε καλώς να μην προφασισθήτε ακαίρως προφάσεις και ματαιολογίας, διότι εγώ κάμνω το χρέος μου ως καλοθελητής του τόπου και του μοναστηρίου σας, όθεν και σεις δεν πρέπει να θελήσητε τον αφανισμόν σας. Ούτω ποιήσατε εξ αποφάσεως και να μοι αποκριθήτε εις τα γραφόμενά μου με τον ίδιον κομιστήν.
1821 Νοεμβρίου 9, ημέρα Τετάρτη. "
Το γράμμα που έστειλε η σύναξη των καλογήρων του Άθω στην μονή Εσφιγμένου.
" Στην Πανοσιότητά σας, Άγιοι Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου του Εσφιγμένου.
Χτες ο ενδοξότατός μας Χασεκή-αγάς σας ειδοποίησε με γράμμα του να πιάσετε ενέχειρο τον άρχοντα και τους άλλους. Λοιπόν, σας γράφουμε κι εμείς, οι των είκοσι μοναστηριών προϊστάμενοι
, από την Ιερή Σύναξη, να κάνετε το ίδιο όλοι μαζί και χωρίς καμιά καθυστέρηση και χωρίς κανένα δισταγμό. Και σας στέλνουμε επίτηδες* ανθρώπους να τον πάρουν. Όσοι ακολουθούν τον άρχοντα από τους ντόπιους πατέρες, να τον αφήσουν και να επιστρέψουν στα κελιά τους. Αν φανούν ανυπάκουοι, θα πέσουν σε οργή μεγάλη και θα χάσουν ότι έχουν δικό τους. Κι όσοι κοσμικοί βρίσκονται μαζί του κι αυτοί να τον αφήσουν γιατί κι αυτοί κι όσοι άλλοι πιαστούν, έχουν να παιδεύονται. Αυτά και περιμένουμε".
*Επίτηδες, για τον σκοπό αυτόν, επιτούτου.

-------------

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΝΛΕΥ
Η σύλληψή του και ο τραγικός θάνατός του, στα 1798, εμπόδισαν το Ρήγα να αναπτύξει ολόκληρο το κολοσσιαίο έργο του, όπως το’ χε συλλάβει μέσα στην οργανωτική εξόρμησή του μαζί με τους οπαδούς του. Αλλά και όσο πρόφτασε να πραγματώσει, έσπειρε βαθιά το σπόρο του και ξεσήκωσε ολόκληρη τη Βαλκανική. Γι’ αυτό και ο συντηρητισμός τον είχε επικηρύξει σαν τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό του. Πριν από τον θάνατό του ακόμα, το Πατριαρχείο είχε επιβάλει λογοκρισία στα βιβλία του. « Ίνα μη εκ των δολίως εν αυτοίς γραφομένων προξενήται λύμη και κοινή βλάβη και κατ’ άμφω ζημία ψυχική και σωματική. Επομένως - συνεχίζει το πατριαρχικό έγγραφο - δέον να ζητήσωμεν παρ’ εκάστου βιβλιοπώλου καθαράν καταγραφήν των όσων βιβλίων έχει εκκλησιαστικών και ρωμαϊκών και τα οποία έχει του κάθε είδους και την επωνυμίαν των συγγραφέων αυτών και χωρίς να ελλείπει ουδέ εν. Και ενός εκάστου βιβλίου την εξέτασιν να ποιήσετε. Όσα δε έστιν αντιβαίνοντα εις τα των αμωμήτων ημών δόγματα κατά της επικρατούσης κραταιάς ταύτης βασιλείας ( όσα δηλαδή χτυπούσαν τους Τούρκους ! ) να αποδοκιμασθώσι και να σημανθώσιν εν καιρώ εν καταστίχω οπόσα και οποία είναι ».
Αλλά και μετά το θάνατό του ο σκοταδισμός κυνηγάει τον Ρήγα και μέσα στον τάφο του. Ο Γρηγόριος ο Ε’ ζητάει από τους δεσποτάδες να κατάσχουν το πολίτευμά του από τα χέρια του λαού. « Δια της παρούσης ημετέρας πατριαρχικής επιστολής δηλοποιούμεν τη αρχιερωσύνη σου ότι συνέπεσεν εις χείρας ημών εν σύνταγμα εις μιαν κόλλαν χαρτί μεγάλην ολόκληρον, εις απλήν φράσιν ρωμαϊκήν επιγραφομένην νέα πολιτική διοίκησις και ανεμνήσθημεν του ποιμαντορικού χρέους. Και δια τούτο γράφομεν τη αρχιερωσύνη σου να επαγρυπνήσεις εις όλα τα μέρη της επαρχίας σου με ακριβείς έρευνας και εξετάσεις να συνάξεις άπαντα τα διασπειρόμενα και να τα εξαποστείλεις εις ημάς εν τάχει. Να μην παραπέσει τοιούτον σύνταγμα ότι πλήρες υπάρχει σαθρότητος εκ των δολερών αυτού εννοιών τοις δόγμασιν της ορθοδόξου ημών πίστεως εναντιούμενον».
Η στάση αυτή των αρχιερέων φανάτισε και αρκετούς καλόγερους. Ένας αγιορείτης, ο Κύριλλος Λαυρειώτης, γράφει την ίδια εποχή: « Ο διεφθαρμένος την φρέναν Ρήγας και οι περί αυτόν, ακαίρως και οι περί αυτόν, ακαίρως και αφθόνως σπουδάσαντες και προ γε τούτων άλλοι συχνοί επιχειρήσαντες μεν μηδέν μέγα ή μικρόν κατορθώσαντες, αλλά προς τω κακώς δραμείν και σφας παρέδωσαν θανάτω ασχήμονι τους ομογενείς πιστούς μεγάλοις πειρασμοίς και ζημίαις εμβάλοντες ». Και συνεχίζει: « Μερικώς μεν επί των καθ’ έκαστα, ως επί του παράφρονος Ρήγα, ος εκδούς εγκύκλια γράμματα διεγερτικά κατά των νυν τυράννων κακώς ως κακός το ζην απεστέρηται, θοίνη προσήκουσα τοις εν τω ποταμώ Ίστρω ιχθύσι γενόμενος μετά των αυτού συνωμοτών και ύλη της αιωνίου κολάσεως, ος ούτε Χριστιανός ουθ Εβραίος αλλά διάβολος ην ανθρώπου μορφήν ενδεικνύμενος»!

-----

"....Η περιουσία της εκκλησίας ήταν και είναι αμύθητη. Συσσωρεύτηκε κυρίως την περίοδο της Τουρκοκρατίας..."

Νομίζω ότι με τα παραπάνω αποασπάσματα καταλαβαίνουμε τον λόγο για τον οποίο η περιουσία της εκκλησίας συσσωρεύτηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Στον Χριστιανισμό τίποτα απ αυτά δεν συμβαίνει. Θα ήταν μια ανησυχητικά απλή σκέψη να πούμε ότι ο Χριστιανισμός είναι "άλλη" θρησκεία.

382 μ.Χ. Το hellelu-jah ( το γνωστό αλληλούια) εντάσσεται στις χριστιανικές τελετές. Θα ενδιαφέρει τον αναγνώστη να μάθει ότι η φράση αυτή στα εβραικά σημαίνει “Δόξα τω Γιαχωβά ” ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ.

Litsa μου δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι ο Χριστιανισμός είναι μια άλλη θρησκεία. Τα ίδια είναι όλες, απλά παρουσιάζονται με άλλα ονόματα και ορισμένες παραλαγές.

Δεν θα σας κουράσω άλλο. Όποιον ενδιαφέρουν τα όσα παρέθεσα έχει τα ίδια και πολλά άλλα στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Φιλικά,

ipatia
«...Η εμφάνιση του πρωινού ήλιου που καθρεπτίζεται μέσα σε μια δροσοσταλίδα δεν είναι μικρότερη από τον ίδιο τον ήλιο. Η ανταύγεια της ζωής μέσα στην ψυχή σας δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδια την ζωή ..»

«Όλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια»
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-07, 09:29
Senior Member

Προεπιλογή

Ενδιαφέρουσα και περά για πέρα τεκμηριωμένη τοποθέτηση.
Δεν έχω καμία αντίρηση ή διαφωνία σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε και λειτουργεί το διοικητικό τμήμα της Χριστιανικής θρησκείας (αυτό που αποκαλείτε παπαδαριο) και όχι μόνο αυτής , αλλά είναι άλλο πράγμα η πίστη και η θρησκεία και άλλο οι λειτουργοί της.
Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν ξεχνά τον Παπαφλέσα και άλλους κληρικούς η οποιοί έδωσαν και την ζωή τους για τα ιδανικά και την ελεύθερια μας.
Αυτό βέβαια δεν το έκαναν γιατί ήταν κληρικοί , αλλά γιατί ήταν Ανθρωποί και Έλληνες.
Η πίστη τους έπαιζε ρόλο μόνο για τους ίδιους , για την θωράκιση του εσωτερικού τους κόσμου.
Σχετικά δε με την συγκέντρωση πλούτου από την επίσημη Ορθόδοξη Ελλαδική Εκλησία , είναι λιγότερο σημαντικό το πότε και από ποιούς της χορηγήθηκε (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω ασήμαντο) , αλλά είναι πέρα για πέρα σημαντικό :

1) Για πιό λόγο τον συσωρεύει αφού αυτή η τακτική είναι ενάντια στην χριστιανική πίστη?
2) Γιατί δεν την αξιοποιεί όλη προκειμένου να βοηθηθούν οι κατατρεγμένοι απανταχού της γής?
3) Γιατί χρησιμοποιεί τον πλούτο της για την παραγωγή νέου πλούτου?
4) Γιατί δημιουργεί και αναπτύσει συνεχώς δεσμούς με το κοσμικό και επιχειρηματικό κατεστημένο?

Θα ήθελα την τοποθέτηση σας πάνω σε αυτά.
Παλιά 01-08-07, 10:10
Member

Προεπιλογή

Akalypte καλημέρα,

θα προσπαθήσω όσο μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματα σου.

Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν ξεχνά τον Παπαφλέσα και άλλους κληρικούς η οποίοι έδωσαν και την ζωή τους για τα ιδανικά και την ελευθερία μας....

Αυτό εννοείται. Ως γνωστόν στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

1) Για πιο λόγο τον συσσωρεύει αφού αυτή η τακτική είναι ενάντια στην χριστιανική πίστη?

Μάλλον γιατί οι περισσότεροι παπάδες κάνουν μόνο ανάγνωση των γραφών στην εκκλησία. Ούτε τις πιστεύουν, ούτε τις ακολουθούν, ούτε τους εκφράζουν. Την δουλειά τους κάνουν και αυτοί προσπαθώντας να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν.

2) Γιατί δεν την αξιοποιεί όλη προκειμένου να βοηθηθούν οι κατατρεγμένοι απανταχού της γης?

Ξέρεις πόσοι είναι οι κατατρεγμένοι απανταχού της γης; Ούτε εγώ ξέρω ακριβώς, αλλά σίγουρα είναι πάρα πολλοί. Αν η εκκλησία μπει στην διαδικασία να τους βοηθήσει θα πρέπει να ξοδέψει όλη της περιουσία. Πιστεύω πως αν ο σκοπός της εκκλησίας ήταν να βοηθήσει τους κατατρεγμένους δεν θα είχε συσσωρεύσει τόσο πλούτο εξαρχής. Πονάει πιο πολύ να δώσεις κάτι που έχεις για καιρό παρά κάτι που περνά από τα χέρια σου για λίγο.

3) Γιατί χρησιμοποιεί τον πλούτο της για την παραγωγή νέου πλούτου?

Όπως όλοι μας έτσι και η εκκλησία τα τόσα προσπαθεί να τα κάνει άλλα τόσα. Η διαφορά είναι ότι ο καθένας μας λειτουργεί για τον εαυτό του ενώ η εκκλησία, υποτίθεται ότι λειτουργεί για το καλό όλων μας. Για το καλό του ποιμνίου.

4) Γιατί δημιουργεί και αναπτύσσει συνεχώς δεσμούς με το κοσμικό και επιχειρηματικό κατεστημένο?

Μα για να είναι μέσα στα πράγματα. Κακά τα ψέματα. Κάθε θρησκεία έχει τους πιστούς της. Μην νομίζεις ότι ψάχνονται όλοι όπως εμείς. Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να στηριχτούν από κάπου και στηρίζονται στην εκκλησία χωρίς να ψάχνουν περισσότερα. Η εκκλησία, λοιπόν, μπορεί να επηρεάσει τον λαό και πιθανότατα το κατεστημένο επιδιώκει δεσμούς με την εκκλησία και όχι το αντίθετο.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα χειρότερα. Δεν ξέρω ούτε καν αν έχω δίκιο.
«...Η εμφάνιση του πρωινού ήλιου που καθρεπτίζεται μέσα σε μια δροσοσταλίδα δεν είναι μικρότερη από τον ίδιο τον ήλιο. Η ανταύγεια της ζωής μέσα στην ψυχή σας δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδια την ζωή ..»

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-07, 10:32
Senior Member

Προεπιλογή

Κατ' αρχάς καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση τοποθέτηση σου.
Δεν με μπέρδεψες ... μπερδεμένος ήμουν ΠΑΝΤΑ!!!
Χαίρομαι για τις απαντήσεις σου (αυτές είχα κι εγώ υπ' όψη μου) , αλλά επιμένω να προσπαθώ να καταλάβω γιατί μπερδεύουμε τους λειτουργούς των θρησκειών (εν προκειμένο του Χριστιανισμού) με τις αρχές και το νόημα των θρησκειών.
Κάθε θρησκεία από τη φύση της σου δίνει το δικαίωμα να την πιστέψεις ή όχι.
Το ότι αναγκαστικά γύρω από τις θρησκείες συναθροίζονται και κάποιοι "καλοθελητές" που αυτοαποκαλούνται "Λειτουργοί" και "Θεματοφύλακες" είναι επίσης δεδομένο.
Το ίδιο συμβαίνει οπουδήποτε επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου (κόματα, ομάδες, κλπ)
Για παράδειγμα (ακραίο - πάντα μ' αρέσει να το κάνω αυτό) , τι δουλεία έχουν οι αρχές του αναρχισμού (ή αναρχίας αν προτιμάς) , με κάποιους ανεγκέφαλους χουλιγκάνους που αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί" και σπάνε , καίνε , λεηλατούν?
Ας διαχωρίσουμε τις έννοιες:
ΕΚΛΗΣΙΑ = Το διοικητικό σύστημα που αναπτύσετε γύρω από μια θρησκεία.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ = Ένα κράμα θεωριών και απόψεων για την ζωή και τον θάνατο (ή για την ύπαρξη γενικώς) , βγαλμένες από τα βιώματα λαών και ανθρώπων με την συνεισφορά της φύσης και του μεταφυσικού.
Παλιά 01-08-07, 10:47
Member

Προεπιλογή

«Δεν με μπέρδεψες ... μπερδεμένος ήμουν ΠΑΝΤΑ!!!»

Όπως όλοι μας άλλωστε.

«…….αλλά επιμένω να προσπαθώ να καταλάβω γιατί μπερδεύουμε τους λειτουργούς των θρησκειών (εν προκειμένο του Χριστιανισμού) με τις αρχές και το νόημα των θρησκειών.
Κάθε θρησκεία από τη φύση της σου δίνει το δικαίωμα να την πιστέψεις ή όχι…….»

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να πιστέψεις ή όχι σε μια θρησκεία είναι να γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με αυτή, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ψάξιμο και διάβασμα. Αυτήν την εποχή πολλοί είναι αυτοί που ψάχνονται, δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβαινε παλαιότερα με αποτέλεσμα οι αυτοαποκαλούμενοι, όπως λες κι εσύ, «Λειτουργοί» να αποκτήσουν το πάνω χέρι και να έχουν διαστρεβλώσει το πραγματικό νόημα των θρησκειών.

Θέλω κόπο και πολύ δουλειά αλλά ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και οι αλήθειες και τα ψέματα θα βγουν στην επιφάνεια.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:11.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.