Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-11-08, 12:56
wasd Ο χρήστης wasd δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από teoilio
Ήταν διδάκτωρ Iστορικών Επιστημών, καθηγητής της Σχολής Παραψυχολογίας του Μπουένος ¶ϊρες.
OK.
'nuff said.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 13:00
Το avatar του χρήστη Ευρυνοος
Ευρυνοος Ο χρήστης Ευρυνοος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wasd
OK.
'nuff said.

γιατί κρατάμε την μία ιδιότητα και ''αποσιωπούμε-καπελώνουμε'' την άλλη?

fair play my friend..

φιλικά, ευρύνοος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 15:05
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

Φίλε wasd ,τι πρόβλημα έχεις με την ιδιότητα του παραψυχολόγου;;;Φαντάζομαι δεν γνωρίζεις ότι η παραψυχολογία είναι πλέον αναγνωρισμένη επιστήμη σε πολλά ανεπτυγμένα κράτη.Όπως επίσης ότι πολλά παραψυχολογικά φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια και άλλα έχουν πλέον αποδειχτεί πειραματικά!Στην Ελλάδα βέβαια που έχουμε μείνει στον Φρόυντ και τον...Νεύτωνα λογικό είναι να μας φαίνονται περίεργα αυτά.Για διάβασε επιγόντως τα άρθρα του μέλους της Gateway Νίκου Κουμαρτζή να ενημερωθείς λίγο!
Παλιά 21-11-08, 15:10
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ανέφερα πως είχε ατομα και δεν ήταν δυνατόν να είναι το ελαφρυ..
Επίσης έχουμε αναφορές για 50 ατομα πού ηταν στο πλοίο...
Ελαφρύ στην κατασκευή AVATARGR...
Για αυτό άλλωστε υπάρχει και η θεωρία ότι έκαναν το γύρω της Ευρώπης διερχόμενοι από τα ποτάμια της Ουκρανίας και της Πολωνίας... Το μετέφεραν από ποτάμι σε ποτάμι... Για να το κάνει αυτό θα πρέπει το σκάφος να ήταν πολύ ελαφρύ όπως ήταν και τα υπόλοιπα πλοία που περνούσαν π.χ από την Κόρινθο...
Με λίγα λόγια ήταν πολύ ελαφρά κατασκευασμένο να αντέχει τόσο μεγάλα ταξίδια.
Για παράδειγμα ο Κουκ δεν πήρε ένα πολεμικό πλοίο για να εξερευνήσει το νότο, πήρε ένα πλοίο μεταφοράς κάρβουνου. Ο λόγος; Είχε πολύ πιο στιβαρή κατασκευή από τα άλλα πλοία, λόγω του ότι μετέφερε ένα προϊόν που είχε την τάση να μετατοπίζει τον όγκο του σε κάθε κακό καιρό...
Δεδομένου τώρα ότι το πλοίο θα διένυε μεγάλες αποστάσεις θα επρεπε:
α) Να διαθέτει ένα μεγάλο αμπάρι για να μπορεί να μεταφέρει την τροφή και τα υγρά που χρειαζόταν το πλήρωμα. Μην ξεχνάμε ότι οι θαλάσσιες εξερευνήσεις έγιναν πραγματικότητα ΜΕΤΑ την εφαρμογή "μόνο πανιά" στα πλοία.
β) Να διαθέτει επαρκείς χώρους για το πλήρωμα. Οι άντρες ΔΕΝ μπορούν να ζήσουν τόσο καιρό (2 μήνες) σε μία πεντηκοντήρη απλά και μόνο γιατί δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους - οι σκαρμοί των κουπιών δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να κοιμάσαι επί 2 μήνες...

Παράθεση:
Οπως διαπιστώνεις υπήρχαν σε όλη την Μεσόγειο πλοία με αυτην την
μέθοδο ναυπηγησης. Δηλαδή μακρινα ταξίδια σε δύσκολη θάλασσα...
Για το πρώτο το έγραψα και εγώ: στο διάφορο διαφωνούμε...
Δεν υπάρχουν στη Μεσόγειο μακρινά ταξίδια...
Ακόμα και μετά από 5 ημέρες στην θάλασσα θα βρεις στεριά - και αυτό ακριβώς έκαναν ακόμα και τα εμπορικά πλοία στην αρχαιότητα...

Παράθεση:
όσο για αγγεία κατέθεσε ο AVATARGR φίλε μου,
και μετά απο αυτό δεν είδα αντιρήσεις απο πλευράς σου, οπότε το θεώρησα άστοχο..
Για το συγκεκριμένο αγγείο υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις, τις οποίες τις έχω γράψει μετά το ποστ του AVATARGR...

Παράθεση:
τώρα γιατί δεν έχουμε βρεί τίποτα, μήπως επειδή δεν έχουν γίνει ανασκαφές στην περιοχή,ή γίνονται σε λάθος σημεία?
To ξαναγράφω: ψάξε λίγο στην ιστορία τους...
Παράθεση:
Έτσι στο πουθενά δηλαδή τους ήρθε και το ονόμασαν έτσι; Περίεργο...
Καθόλου περίεργο. Όπως έγινε με την Μελανησία και την Πολυνησία. Βλέπεις η Ινδονησία αποτελείται από 47 εθνότητες με πάνω από 5 κύριες γλώσσες. Εάν δεν της έδιναν ένα διεθνές όνομα (Ελληνικό ή Λατινικό) θα είχαν προβλήματα - όχι βέβαια ότι στην συνέχεια δεν είχαν, με κυριότερο την σφαγή 250.000 κινέζων μεταναστών...
Παράθεση:
αυτό έκανα κι εγώ για να δω αν ισχύουν τα όσα λες, και μάλλον θα διαφωνήσουμε.
Μα γιατί;;;
Τι είναι αυτό στα κείμενα που παρέθεσες που σε κάνει να πιστεύεις ότι έχω άδικο;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από teoilio
Ήταν διδάκτωρ Iστορικών Επιστημών, καθηγητής της Σχολής Παραψυχολογίας του Μπουένος ¶ϊρες.
Παίδες είμαι μηχανολόγος - εάν βγω και πω ότι ένα κινητήρας 1000 κυβικών βγάζει 3500 ίππους σημαίνει ότι έχω δίκιο; Η μήπως είστε σίγουροι ότι ο άνθρωπος δεν βρήκε τον τρόπο να γίνει διάσημος (και φραγκάτος) βγάζοντας μία θεωρία που μπορούσε να την βολέψει; Ακόμα και εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μελετητής ιστορικός που έχει πει ότι η μάχη των Θεμοπυλών δεν έχει γίνει ποτέ και ήταν απλός μία αψιμαχία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων κατά την επανάσταση...
Από την άλλη φυσικά ακόμα και οι ψυχολόγοι ή παραψυχολόγοι (ειδικότερα αυτοί) την "ψωνίζουν"...
Μεταξύ των τριών παραπάνω τι μπορώ να προτιμήσω;

Το ζήτημα όμως παραμένει ένα:
Η θεωρία του είναι του 1974.
Από τότε δεν έχει βρεθεί καμία άλλη απόδειξη επί τούτου...
Μόνο ότι έχει γράψει ο εν λόγω κύριος και οι συμπορευόμενοι του...
Αλήθεια την ιστορία των Αραουκανών την ξέρετε;

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OANNHSEA : 21-11-08 στις 15:12
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 15:33
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA

To ξαναγράφω: ψάξε λίγο στην ιστορία τους...

Παίδες είμαι μηχανολόγος - εάν βγω και πω ότι ένα κινητήρας 1000 κυβικών βγάζει 3500 ίππους σημαίνει ότι έχω δίκιο;
Αλήθεια την ιστορία των Αραουκανών την ξέρετε;

A) κανένα καλό βιβλίο περί αυτού προτείνεις my friend?

B) κάποτε,(το 1917) αν έλεγε κάποιος (επί μοντέλου ford T) οτι μπορεί κινητήρας 3500cc νά ''βγάζει'' 700 ίππους, ασφαλώς θα τον έπαιρναν για τρελλό..
τώρα, αν το πείς εσύ,οτι κινητήρας 1000cc ''βγάζει'' 3500 ίππους σημαίνει οτι θα κονομήσεις.. στο εύχομαι..

ακόμη πιό περίεργο είναι να βγεί κάποιος και να βρεί το ''αεικίνητον''..

δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται.. εννοώ οτι αφήνω πάντα την εκδοχή, της αναζήτησης της αλήθειας, και του λάθους..

ανοικτός είμαι σε όλα, κάθε βοήθεια δεκτή, καλοπροαίρετα..

φιλικά, ευρύνοος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευρυνοος : 21-11-08 στις 15:34
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 15:37
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Η ιστορια της παρουσιας των αρχαιων Ελληνων στη Ν. Αμερικη ειναι ολιγον τι σκοτεινη. Ακομα δεν μπορω να γνωριζω εαν η υποθεση των Αραουκανων αξιζει να εξεταστει ξεχωριστα. Γι'αυτο και θα επικοινωνησω συντομα με τον εκδοτη του Ηλιοδρομιου (με τον οποιο και γνωριζομαι) με σκοπο να λυθουν οι αποριες των ενδιαφερομενων (ο νοων νοειτο ).
Απο κει και περα, σχετικα με τις ιστοριες και τις θεωριες που στηριζουν την παρουσια των αρχαιων Ελληνων στις ζουγκλες του Αμαζονιου...
Δυστυχως δεν στηριζονται πουθενα... Και αυτο δεν ειναι προσωπικη αποψη (αλλωστε παραδεχομαι πως δεν εχω εμβαθυνει στο θεμα), αλλα αποτελεσμα συνομιλιων μου με ανθρωπους "του χωρου" για το ζητημα αυτο...
Η υποθεση της παρουσιας των αρχαιων προγονων μας στην Αμερικη προωθηθηκε και υποβοηθηθηκε κατα την περιοδο της Χουντας για πολιτικους κυριως λογους. Στηριχθηκε δε κυριως σε ενα σκιτσο (!) πιθαριου απο το βιβλιο "Οινοψ Ποντος" της Ενριετας Μερτζ (αν δεν απατωμαι πρεπει να ηταν στελεχος του αμερικανικου Ναυτικου) και καποιες αναφορες του Ενρικο Ματιεβιτς στο μυθιστορημα του "Ταξιδι στη Μυθολογικη Κολαση". Δεν υπαρχει καμια αλλη ακαδημαϊκη τοποθετηση πανω στο ζητημα, δεν υπαρχει καμια αρχαιολογικη ενδειξη για παρουσια αρχαιοελληνικου στοιχειου στη Λατινικη Αμερικη.
Το καλοκαιρι επικοινωνησε μαζι μου αναγνωστης του Mystery ο οποιος και ζει μονιμα στη Βραζιλια (ειχε ερθει διακοπες στην Ελλαδα και πηρε το περιοδικο). Ο λογος της επικοινωνιας ηταν το αρθρο μου για τον Ιουλιανο και την ομαδα Ε και πιο συγκεκριμενα μια αναφορα που υπαρχει καποια στιγμη για καποιον χαμενο ναο του Απολλωνα στη Βραζιλια (στοιχειο που ειχα παρει απο καποια αναφορα μιας επιστολης στο Τριτο Ματι, ο συντακτης της οποιας την ειχε παρει με τη σειρα του απο τα απαντα του Σπυριδωνα Ναγου). Ηλπιζα οτι μεσω αυτου του ανθρωπου (τα στοιχεια του οποιου τα εχω κρατησει), θα μπορουσε να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες για την παρουσια ελληνικου στοιχειου στη Λ. Αμερικη... Ομως η αληθεια ηταν οτι και ο ιδιος δεν βρισκοταν σε καλυτερο σταδιο απο εμενα. Κανενα απολυτως ουσιαστικο στοιχειο δεν υπαρχει (δυστυχως) για την παρουσια των προγονων μας σε αυτα τα μερη.

Αποτελουν αραγε οι Αραουκανοι κατι το ξεχωριστο; Ελπιζω να βρεθει ακρη απο τις ερευνες του καθενος απο εμας...

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 21-11-08 στις 15:39
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 19:16
Senior Member

Προεπιλογή

εμένα πάλι οι θεωρίες που υπάρχουν περί παρουσίας αρχαίων Ελλήνων στις ζούγκλες του Αμαζονίου, απο ανθρώπους του ''χώρου'' στηρίζονται σε κάποια στοιχεία, τα οποία ασφαλώς και θέλω να διερευνήσω..

ελπίζω όλοι να βγούμε κερδισμένοι, ακόμη κι αν δεν ισχύει τίποτα απο αυτά..

αρκεί η προσπάθεια..

keep walking..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 20:18
wasd Ο χρήστης wasd δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από the_black_planet
Φίλε wasd ,τι πρόβλημα έχεις με την ιδιότητα του παραψυχολόγου;;;Φαντάζομαι δεν γνωρίζεις ότι η παραψυχολογία είναι πλέον αναγνωρισμένη επιστήμη σε πολλά ανεπτυγμένα κράτη.Όπως επίσης ότι πολλά παραψυχολογικά φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια και άλλα έχουν πλέον αποδειχτεί πειραματικά!Στην Ελλάδα βέβαια που έχουμε μείνει στον Φρόυντ και τον...Νεύτωνα λογικό είναι να μας φαίνονται περίεργα αυτά.Για διάβασε επιγόντως τα άρθρα του μέλους της Gateway Νίκου Κουμαρτζή να ενημερωθείς λίγο!
'Ο,τι πρόβλημα έχω και με την ιδιότητα του αστρολόγου, του μέντιουμ-προβλέψεις-100% επιτυχία, της χαρτορίχτρας και της καφετζούς.

Και, όχι, η παραψυχολογία δεν είναι αναγνωρισμένη επιστήμη.

Τα περί αναπτυγμένων κρατών, Φρόυντ και παραινέσεων, κράτα τα για αλλού, ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-08, 00:51
Το avatar του χρήστη cosmictsak
cosmictsak Ο χρήστης cosmictsak δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

Ρε beetlejuice, θυμάσαι κάποια στιγμή πρίν πολύ καιρό που τσακωνόμασταν με τον Αναστάσιο (ή με κάποιον άλλον δεν θυμάμαι καλά), για ένα παρόμοιο θέμα? Πάλι για παρουσία αρχαίων ελλήνων στην Αμερική. Η συζήτηση είχε φτάσει στα άκρα ως συνήθως (χεχεχε), αλλά δεν την βρίσκω πουθενά. Μπορείς να με βοηθήσεις? Έχω κολλήσει για ποιούς μιλάγαμε!
Παλιά 22-11-08, 02:12
Το avatar του χρήστη the_black_planet
the_black_planet Ο χρήστης the_black_planet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαματα
Προεπιλογή

Οκ φίλε wasd νομίζω ότι έχεις δίκιο και έχω λάθος.Σοβαρά το λέω.Ό,τι και να διαβάσει κανείς αν δεν έχει προσωπικές εμπερίες δεν μπορεί να πειστεί για κάτι.Ή μπορεί να πειστεί από άτομα που θεωρεί αυθεντίες αλλά και πάλι δεν έχει κανένα νόημα να πιστεύεις σε κάτι για το οποίο δεν έχεις προσωπική εμπειρία.Όμως να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν δέχεσαι εσύ τα φαινόμενα αυτά,όσα σου έγραψα είναι αληθή.Και δεν τα είπα με ύφος προτροπής αλλά φιλικό.

Για να πω και εγώ τη γνώμη μου,δεν αναφέρομαι στο θέμα των Αραουκανών,το εξαιρώ αυτό,αλλά γενικά στο ζήτημα της παρουσίας Ελλήνων,είτε Μινωιτών ή ναυτικών της Κλασσικής Ελλάδας στην Αμερικάνικη ήπειρο.Δεν υπάρχει καμία αναφορά,αν εξαιρέσουμε ένα "σκοτεινό" κομμάτι του Πλούταρχου στην αρχαία Ελληνική γραμματεία και πρέπει πιστεύω να λάβουμε σοβαρά υπ'όψην μας την αναφορά του Πλάτωνα ότι ο Ατλαντικός Ωκεανός και συγκεκριμένα η περιοχή της θάλασσας των Σαργασσών ήταν καλυμένη από λάσπη και ήταν αδύνατο να την διαπλεύσει κανείς.Κατά την προσωπική μου άποψη πάντα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ'όψην μας αυτή την πληροφορία ως κάτι διασταυρωμένο,τουλάχιστον την εποχή του Πλάτωνα.Δεν πιστεύω να έλεγε κάτι τέτοιο χωρίς να θεωρείτε γνωστό στον κόσμο την εποχή του.Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας την πει.Οπότε και για το θέμα των Αραουκανών και γενικά κοινών πολιτισμικών στοιχείων αν υπάρχουν μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής,θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να τα αναζητήσουμε σε παλαιότερες εποχές,πιθανόν να τα συνδιάσουμε με την Ατλαντίδα.

ΥΓ:Μηνά,δηλαδή όλα αυτά περί Μεάνδρων και Μεδουσών στην Αμερική που τα αναπαράγουν σε 10άδες βιβλία και περιοδικά σήμερα είναι απλά ένα παραμύθι της Χούντας και εντελώς αβάσιμο;;;;Απορώ με το θράσσος κάποιων κυρίων!!!!!!!

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:27.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.